Hirdetés

2024. május 31., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1566) Vakka


Vakka
csendes tag

Sziasztok!

Még nyáron sikerült egy komplett gépet beújítanom, aminek alapul egy MA770T-UD3P lapot választottam. Került bele minden jó, Phenom II X3 720 BE, Shappire Vapor-X 4870, és 4GB CSX 1600MHz DDR3 RAM (ilyesmi, csak a méretben van eltérés). Sajnos csak most jöttünk rá a folyamatos fagyások okára. A RAM-ot kicserélve elmúltak a problémák, viszont előállt a helyzet, hogy egy kb 30000 Ft-os modulpárt kenhetek a hajamra. Cserélgettem a modulokat, próbáltam más slotban egyenként és együtt, a fagyás és bootolási problémák maradtak. Átnézve a lap memória támogatását [link] nem találtam az általam választott memót, a cserébe tesztelésre beletett 3 gigányi valamilyen DDR3-mal viszont tökéletesen működik.

Mit lehet ilyenkor tenni? :F

Aki összerakta a gépet és beállította azt mondta, hogy az eredeti modulok 1333 MHz-en ketyegtek, ami emlékezeteim szerint is helytálló. De mivel így is folyamatos volt a probéma, és a CSX nem szerepel a támogatott memóriák között, így gondolom nem állt fent a megfelelő összhang a lap és a memó között, hogy szofisztikáltan fejezzem ki magam.

Az eredeti modulok másik gépben történő kipróbálása még hátra van, de kötve hiszem, hogy kettőből kettő memória rossz lenne. Inkább csak az alaplap és a RAM nem szeretik egymást. A kérdés az, hogy van-e valamilyen megoldás, ami kiküszöbölné az új memória vásárlását? Mivel ezek szerint kompatibilitási probléma áll fent, így a garanciát is kenhetem a hajamra. Lehet-e mondjuk 1333-ról visszavenni az eredeti modulok frekvenciáját, ami esetleg megoldaná a problémát? Vagy más trükk esetleg? Mindennemű segítségért hálával tartozom.

[ Szerkesztve ]

Addig röhögtünk a főnök viccén, amíg leesett, hogy az a mai feladat.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.