Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sipi

addikt

válasz dr_strange #2810 üzenetére

Azért, mert nem szépen írtam át... Nem tudom, a fejlesztők hogyan akarják megoldani. A ''helyes'' az lenne, hogy NM használata esetén törlöd az összes net.* szkriptet (a net.lo kivételével). De ez egy piszok bonyolult szkript, belenéztem, a dependency-keresés akkora kódrészlet, mint egy kis OpenOffice. :)
    Az NM-et majdan ilyenre kellene megírniuk, de ehhez kevés vagyok. Ez csak egy áthidaló megoldás egy totál béta programhoz.

Ha törlöd a net.* linkeket, valószínűleg meg lehet adni a ''provide net''-et is, ami a helyes lenne. Én most csak két szkriptet (az ntp*-okat) írtam át depend networkre. Ezen kívül fene tudja, hány initszkript dependel a nettől. Emiatt az a jobb megoldás, ha az NM is ''provide net'', hogy ne dőljön össze egyetlen másik szkript sem. De itt bejön, hogy az NM ugyan provide net, de ez totál automata, és nem lehet tudni, milyen fajta kapcsolatot fog kiépíteni, vagy épít-e egyáltalán. (Mert elviekben kezeli a wired, wireless, ppp kapcsolatokat, és automatikusan kapcsolódik valahova.)

Ezt a ''javítást'' nem merném kitenni semmi hivatalos helyre, mert így más szkripteket ronthat el.

Kérdés: a leírás szerint az NM kezeli a ppp kapcsolatokat is. Na jó, de HOGYAN? Az égvilágon SEMMI konfigurálási lehetőséget nem találtam benne. Nincs semmi a /etc-ben. Nincs ilyen az appletben. De ppp-t nem lehet automatikusan kezelni...

Sipi

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés