- kenand: Hol volt, hol nem volt, Thunderbolt...
- thesound: Segítőkészség
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
Új hozzászólás Aktív témák
-
tierbatyo
senior tag
Na akkor egy kis élménybeszámoló.
Szóval elvileg ez egy stable gép lett volna, csak nem ment a direct rendering a stable x11-drm-mel és fel kellett raknom a 7.1-es X-t. Ezután volt direct rendering, gondoltam felteszem az xgl-t, hogy villoghassak az egyetemen vele.
De az xgl-lel nem akart menni a compiz rendesen, mindig fekete képet lőtt, meg meghalt az X. Ekkor elkezdtem nézegetni az Xorg logját és ilyet találtam benne, hogy AIGLX enabled. Gondoltam, hogy akkor kipróbálom az aiglx howto-t [link]. Ebben azért kimaradt egy dolog, hogy az xorg.conf-ba kell még
Section ''Extensions''
Option ''Composite'' ''Enable''
EndSection
rész is. Ezután megcsináltam a compizrc-t, amit írnak a howto-ban, de nekem a gnome-window-decorator a scripttel nem indult el, de érdekes módon a script lefuttatása után újra indítva már jó.
Viszont a compiz indítása elé téve megint jó volt, úgyhogy nekem a compizrc így néz ki
killall metacity &
/usr/bin/gnome-window-decorator &
LIBGL_ALWAYS_INDIRECT=1 /usr/bin/compiz --replace --strict-binding gconf Ezután pedig betettem az automatikusan induló programok közé a compizrc-t és megy szépen.
Teljesen ugyanazok az effektek vannak, mint az xgl-es megoldással, csak nem kell semmit átírni a gdm.conf-ban, egyszerűen egy sima X server fut és azon a compiz. Állítgatás meg ugyanúgy mint xgl esetén, bár nem néztem meg az összes effektet, de gondolom működnek ugyanúgy. Azt nem tudom, hogy a portage-beli xorg-server is jó-e hozzá vagy nem, én az overlay-belit használom hozzá.
Kipróbáltam metacity-t is xcomposite use flaggel, hát azon van még mit javítgatni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4203, 94% Akksi
- DELL Optiplex 3060 SFF - i5-8500 / 8GB / 256GB SSD / DVD / Win11
- Eladó retro HiFi-k és erösítők/hangfalak
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- Eredeti Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Szóval elvileg ez egy stable gép lett volna, csak nem ment a direct rendering a stable x11-drm-mel és fel kellett raknom a 7.1-es X-t. Ezután volt direct rendering, gondoltam felteszem az xgl-t, hogy villoghassak az egyetemen vele.
De az xgl-lel nem akart menni a compiz rendesen, mindig fekete képet lőtt, meg meghalt az X. Ekkor elkezdtem nézegetni az Xorg logját és ilyet találtam benne, hogy AIGLX enabled. Gondoltam, hogy akkor kipróbálom az aiglx howto-t
Viszont a compiz indítása elé téve megint jó volt, úgyhogy nekem a compizrc így néz ki