Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Aktív témák

• apetit1989

csendes tag

Szervusz GeniusHU, mi már diskuráltunk itt néhány hónappal ezelőtt, egy teljesen süket 5000-es házimoziról volt szó (power led sötét, nem szól). Trafó jó, erősítő rész jó. Felvettem a kapcsolatot az általad megadott e-mailen keresztül a szervizes srácokkal, akkor úgy gondoltam, hogy az elején lévő SN8P27 IC a hunyó. Már majdnem ott tartottam, hogy rendelem az új panelt csipestül, mindenestül (kb. 7000 jó magyar pénz). De "menjek biztosra" alapon szétbontottam amennyire csak lehet a gépet, és bizony kiderült, hogy a panel nem is kap áramot! 0,7 voltot mérek kb. , a multiméter nem mutat stabil értéket azon a panelen. Tovább mentem, és van egy gyanús dolog. Az a hátsó panel, amin az egy db végerősítő van (27V AC-t kap), megméregettem és azt gyanítom, hogy két darab tranzisztornak kinéző (3 pines), 78L05 kódjelű bizbaz nem jó, az egyik enyhén olvadt. Találkoztál már ilyesmivel? Elképzelhető, hogy e végett nem képes felkapcsolni az egész?
    Üdvözlettel: Péter

Aktív témák