Hirdetés

Aktív témák

• Slax

senior tag

Ma reggelre vastagon havas lett minden. Ez 10 centi havat jelent. Remélem lesz még több is. A tegnapi nap egy csendes szakaszbejárással telt. Tényleg nem történt semmi érdekes tegnap. Ma elvileg fát ültettünk volna egy távolabbi gátőrjárásban. Szerencsére a gödröket kézben hordozható Stihl gödörfúróval csináltuk volna. Persze ezt a kézben hordozást úgy kell elképzelni, hogy két ember ész nélkül kapaszkodik bele és emeli, mert ha nem emeli elég magasra, akkor a földet éri a fúró hegye, és marha nehéz úgy végigráncigálni pár hektár telepítésben. A fúrás szintén csak elszánt és fogösszeszorítós kapaszkodásból áll, mert ha csak simán fogja (úgy is lehet), akkor egy keményebb földrétegben (vagy bármi más kemény, szívós cuccban) megakadva lazán kitépi magát két ember kezéből, esetleg egy kissé lenyúzva a tenyérről a bőrt. Ráadásul nem kicsit rángat, zajos, büdös, és, mivel fémből van, eszeveszett hideg is. No, hát a hó miatt ezt ideiglenesen megúsztuk, ám ami késik, nem múlik. Jobb lett volna most, a száraz talajon, mert ha felázik, akkor a sárban jóval rosszabb lesz. Persze, mindennek van viszonyítása, mert a kézi gödörásás kevésbé megterhelő, de akkor odajárnánk két hétig, így megúsztuk volna két nap alatt. A szerencsét én így fogom fel. :DDD
    De mivel nem ültettünk fát, így eltakarítottam a havat a járdákról, a szín elől, raktam ki a kis madaraknak napraforgót és diót ( jellemzően szén és kék cinege, ám néha felbukkan más is), felraktam a műhelyben a vízcsövekre a szigetelő csőhéjat, meg még pár apróság. Elgondolkodtam, hogy feltegyem e a tolólapot a kistrakira, kitolni az udvarról és a gátőrházhoz bevezető 500 méternyi útról a havat, de aztán úgy döntöttem, nem. Nincs talajfagy, így az elolvadó hó gond, vagy inkább komolyabb sár, nélkül beszivárog a talajba (úgyis rég volt valami emberes csapadék errefelé). Szal csendes hétkezdet. Na, ezt nem szeretem, mert általában ilyen csend után valami nagy, ütős dolog szokott jönni. Remélem annyira tévedek, amennyire a tőzsdén szoktam.

Aktív témák

Hirdetés