Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• echterion

nagyúr

válasz snemeth #55640 üzenetére

Hát ennél akkor sokkal egyszerűbb KillHates javaslata a letiltással. Én mondjuk nem szoktam ezzel szórakozni, de majd kipróbálom, így mennyit bír az akku. Még a fényeket se mindig van eszembe kikapcsolni napközben.

törölt tag

válasz snemeth #55640 üzenetére

Én is már néhány programnál megfigyeltem, hogy felébreszti vagy ébren tartja. Az egyik ilyen volt az msi venti vezérlő programja. Gondolom a folyamatos hőmérséklet monitorozás okozhatott gondot. Pont emiatt build-eltem egy konzolos programot és azzal állítom be a kívánt értékeket os induláskor. Hwinfo-ban van "wake disabled gpu's" checkbox, annak nem szabad bejelölve lennie. Amúgy még életemben nem használtam más módon csak sensor módban. Én nem egyesével állítgattam be amit te. Már azért sem, mert a programjaim fele nem telepítős, nincsenek a startmenüben vagy mi a francnak hívják. Vagy nem ott kell keresni ezt a menüpontot? Én az nvidia cc-n állítottam alapértelmezettnek az intel-t.

Mivel egyelőre nem játszom a géppel (gyakorlatilag tök felesleges volt gamer lapost vennem) bios-ban ideiglenesen letiltottam a dvga-t, de jobb lenne valami kényelmesebb megoldás. Illetve külső monitor/projector esetén engedélyeznem kell, mert a portok az nvidia-hoz vannak kötve.
    Linux-on ennyiből kényelmes volt (fejlesztéshez ezt használom), mert ott beállítom az nvidia pulton, hogy "nvidia-prime intel" és meg se szagolja ilyenkor a dvga-t.

Update:
    Ha jól nézem a script-et, ez sem blokkol igazából, hanem végtelen ciklusban ellenörzi, hogy van e külső monitor. Ha nincs akkor csinálja a disable/enable dolgot, amit említettél. Szóval nem igazán arra van, amire nekem kell.

Új hozzászólás Aktív témák