Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
válasz FőDudu #74272 üzenetére
Érzek itt némi ellentmondást, ugyanis azt írod, hogy nem a kábel miatt van a veszteség, ugyanakkor azt is mondod, hogy a távolság a szívás. Akkor mégis csak a kábelen, illetve az amiatt fellépő veszteségen (is) múlik
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
nagyúr
válasz FőDudu #74286 üzenetére
Ebben szerintem nincsen fém szál, de simán megoldható, hogy belehúznak az üvegszál mellé pár rézkanócot is. Aztán azon mehet a delej, mert nem befolyásolja a fényt az üvegszálban.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Bedepi
tag
válasz FőDudu #74337 üzenetére
Nem fogja hidd el. Nem fog annyit átvinni neki, mint az asztali. Ha meg ezzel próbálkozna, akkor minek a lapos? Ennyi erővel maradhat az asztali gép is. Ha megnézel egy ugyan olyan asztalit, meg egy laptopot, soha nem lesznek 1 szinten. Mindegy hogy mit csinálsz, meg mennyi az ára. Ennek 3 nagyon egyszerű oka van fogyasztás/hely/hűtési hatékonyság. Viszont ezzel nincs is semmi baj, csak helyén kell kezelni a dolgokat. Aki laposról nyomja, szerintem a szíve mélyén tudja, hogy ez így van. Aki meg nem, az álomvilágban él Legiont nem akar. írta is.
[ Szerkesztve ]
-
Bedepi
tag
válasz FőDudu #74344 üzenetére
Ez a legtöbb esetben csak pénztárca, és egyéni igény függvénye. Kinek mennyire érzékeny a szeme dolgokra. A legtöbb játékhoz egy rtx 3060 is elég ha laposon játszol. Nekem a 2070 super mindent elvisz full hd ultrán bőven 60 fps felett. 4k laptopba meg nem kell(még). Szép meg minden, de játsz vele 4 órát, és garantáltan kifolyik a szemed. Külső monitoron persze más, de azt meg 3080 alatt érdemben nem hajtja meg semmi, szép grafika mellett. Az Apple sosem játszani volt hivatott. A szememben egy forintot nem ér egyik sem. Túlárazott gép olyanoknak, akik szeretik a semmit jó drágán. Mielőtt procit kezdtek fejleszteni ugyan az volt benne, mint bármi másban. Az oprendszer jó, semmi más. Hiába a retina kijelző, meg minden, ha egy aknakereső nem fut el rajta.
-
Bedepi
tag
válasz FőDudu #74346 üzenetére
A proci nagyon jó lett, ez tény. A Mac gépek nem erre valók, és egy jó darabig nem is lesznek még 1 szintem. Amúgy meg játék sem nagyon van rájuk, szóval mindegy is Ezt a feeling kedvéért veszik az emberek állítólag. Bár nem tudom, hogy mi a jó benne ha netezésen, meg filmezésen kívül semmire nem tudod használni. Persze mindenkinek saját dolga, hogy mire locsolja el a pénzét
-
Apollo_21
addikt
válasz FőDudu #74348 üzenetére
Nem tervezem "csak" itthon használni.
Ez most nem a mit is szeretnék megtartani időszak lesz nekem.
Jelen év project a kertesbe menetel, de mivel isteni árak vannak ott is ezért valszeg csak ingáznék a mostani panel és majd a kertes között amig abból lesz vmi kézen fogható ott lakós sztori.
Emiatt "kell" váltanom.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
tag
válasz FőDudu #74358 üzenetére
Nekem UV fényre sötétedő lencsék vannak a szemüvegkeretben, ezek normál esetben nem sötétednek. Ha kimegyek nyáron az utcára, akkor besötétednek, ha bent vagyok este felkapcsolt lámpánál, akkor nem sötétednek be.
A #74337 írásodhoz kapcsolódóan azt tudom mondani, hogy az Intel Core i5-1135G7 elegendő a GTA V akadozás nélküli játszáshoz. Ez alapján szerintem az Intel Core i7-1165G7 is elég a GTA V akadozás nélküli játszásához.
Ebben a laptopomban van az Intel Core i5-1135G7: Fujitsu LifeBook U7411 (VFY:U7411MP5ERHU)
Fujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
-
hito
nagyúr
válasz FőDudu #74337 üzenetére
Az i7-1165G7 egy nagyon erős CPU. 28W elkeni a száját egy 45W-os 10. generációs Core i5-nek, sőt szerintem pariban van egy 9. genes i7-9750H-val. Piszok jó proci lett, én imádom. Videó renderben is elképesztően jó.
-
Evil Snowman
őstag
válasz FőDudu #74368 üzenetére
Meglepően jól "muzsikál" a Book-om ezzel az i7 + Iris Xe párossal.
Diablo 3 high (1920x1200) akksiról:
LoL-ban high beállítás mellett 100-120 fps között mozog 61-63 fokos értékek mellett.
Mondjuk összességében is elmondható, hogy a VC hűtés rohadt jól kordában tartja a hőfokokat.
Nyilván csinálhatnék szintetikus teszteket is, de a real life in game eredmények jobban izgatnak.
-
MaxxDamage
félisten
válasz FőDudu #74373 üzenetére
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
addikt
válasz FőDudu #74379 üzenetére
Remélem, de ehhez jön még egy adapter és arra menne az mxm rtx 5000-s kártyám egyenlőre, vagyis első lépésben még egy mxm kártyát használnék ennek a segítségével immáron biztonságosan külsőleg.
[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
addikt
válasz FőDudu #74387 üzenetére
Igen, ha.....ha nem akkor is használni fogom a P5200-assal, amit most belsőleg nyomok, mert így elég meleg használnom, azért sincs hátlap feltéve.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
nagyúr
válasz FőDudu #74404 üzenetére
Ha a hangról van szó, akkor a Macbook Pro után SEMMILYEN más laptopot nem vennék.
Döbbenetesen szép annak a vékony sz@rnak a hangja.
Egyébként azért nem teszik a billentyűzet mellé a hangszórókat a PC-knél, mert ott vannak a portok oldalt amik az oldalsó kifújó nyílások miatt leszorultak oda ahol hely lenne a hangszóró testének.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Silverboy
aktív tag
válasz FőDudu #74404 üzenetére
Macbook, ofc, és nincs miről beszélni
Nekem se kéne más, de nálam egy utolsó utáni pont a hangszóró tipik, keltsen valami zajt ha baj van különben felesleges.„Nem lehet csak úgy hiperűrsebességre váltani. Ha nincsenek pontos koordinátáink, a végén még nekimegyünk egy bolygónak vagy egy szupernóvának! Aztán akkor jóccakát!”
-
FőDudu
veterán
válasz FőDudu #74411 üzenetére
Ott valami HP toollal kellett atirni a regi alaplap azonositojat az ujba, plusz windows adatokat, stb.
Egyebkent csak kb 15x indult volna el a gep es utana kuka az uj alaplap....
Franc se tudta, hogy ilyen sima alaplap cserenel a regi adatait is keri. Meg jo, hogy ki tudtam belole banyaszni.....Olyan dolgokat kert amit a HP oldalarol, a regi alaplaprol, a regi alaplap biosabol turtam ki.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
MaxxDamage
félisten
válasz FőDudu #74412 üzenetére
DTR Gaming gép ez kérem szépen!
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Silverboy
aktív tag
válasz FőDudu #74411 üzenetére
, Igazából csak azért írtam ide mert Gaming Noti totyik.
Problémamegoldást fejlesztő taskokAmúgy, otthon van egy HP-m valami ősrégi darab jó álapotban AMD -vel, faternek videót nézni. Csak egyszerűen magától leáll, egyszer leállt azt azóta se kép se hang, 1-et villan a led és kész. Az szétbombázásra vár.
(akut kivetem áramtalanítottam, csak töltőről sem indul)Azóta a srákot ki is tiltották PH-ról, szóval tuti faulty-n adta el.[ Szerkesztve ]
„Nem lehet csak úgy hiperűrsebességre váltani. Ha nincsenek pontos koordinátáink, a végén még nekimegyünk egy bolygónak vagy egy szupernóvának! Aztán akkor jóccakát!”
-
hito
nagyúr
válasz FőDudu #74436 üzenetére
Nem, a piros kábel a kártyának a 8 pines tápcsatija, azon keresztül megy a power, de az csak továbbítja. Nem látok sehol tápcsatit, csak szalagkábelt. Egyébként MXX aljzat tud osztani bőven, elég csak arra gondolni, hogy milyen TDP-jű MXM GPU-k vannak (200W pl.).
Jó ez így, nem köll 90 fokos, elég ha a GPU annyi
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz FőDudu #74440 üzenetére
De itt pont ez a lényeg, hogy nincs külső tápnak bemenet a nyákon, tehát MXM aljazból kapja a tápot. Ha tényleg így van és nem csak a képen nem látszódik, akkor olyan asztali kártyát kell hozzá választani, aminek elég az MXM-ről érkező power.
[ Szerkesztve ]
-
Frozen
addikt
válasz FőDudu #74467 üzenetére
meg igazából tök felesleges bármilyen 3080 as széria sima vagy akár a titán annyival nem hozz többet amennyibe kerül így igazán kis rétegnek tudják eladni. Az fps különbséget pedig lehet egy jobb procival vagy memoriával kompenzálni részben és még jobban eltünik a kettő mobil gpu közt a különbség. Na meg elvileg hamarosan itt a 40xx széria is... és fogadok hogy egy 4060 vagy 70 jobb ár/teljesítményt tud majd nyújtani.
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Frozen
addikt
válasz FőDudu #74469 üzenetére
azért mert bekajál egy kiló áramot nem jelenti azt,hogy annyival erősebb is, egy notinál meg nem hátrány ha ép az akku idő is jó.
Érdemes belegondolni,hogy pl a legion mit tud egy 3070 es kártyával 1500 euroból...
És azt a 2080 at meg mennyibe veszi meg az ember.Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Gawamatsu
senior tag
válasz FőDudu #74513 üzenetére
5Pro 3070-hoz linkelted.
Keresgéltem a garik között, de L5Pro nincs köztül, L7-ek vannak meg Ideapad-ok.Már próbáltam lenovo.valamin venni, de mikor bekéri a sorozatszámot majdnem a véglegesítésnél, akkor megálljt parancsol, hogy nem elérhető.
€50-80-t rászánnék simán, ha tuti lenne az eredmény. -
nagyúr
válasz FőDudu #74550 üzenetére
Én simán adok érte 2TB-os SSD-t
Az utolsó normális MBP, rendes portokkal, jó hűtéssel.
De itt vannak az új touchbar-osak, meg most már a még újabb notch-os M1-ek és a régi gépek elértéktelenedtek...Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
DonDragonka
őstag
válasz FőDudu #74558 üzenetére
Van egy ilyenem is, mert egy időben gyűjtöttem ezeket a retró notikat.
Működik rendesen, eeprom-ba égetett DOS 3.3 van rajta és rendesen bekapcsol meg mindene működik. Vicces kis masina, és ahogy elnézem még ára is van(persze elképzelésem nincs ki adna ennyit ezért)...A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
DonDragonka
őstag
válasz FőDudu #74570 üzenetére
hát figyu. A t480 9 másodperc alatt bootol, belép és minden kész, tehát nem hibernált állapotból. Hibernált állapotból 1,5mp és ott van használatra készen login minden letudva... Szóval ez nem csak MBP kiváltság...
Az Asus tök mind1 mit csinálsz és honnan indítod 20mp a minimum, mondjuk az pár dolgot be is tölt meg indít is, csomó külső periféria stb... míg a t480 csak egy sima windows meg office és csá, semmi más nincs rajta... szóval nincs értelme ezt nézegetni, mert ha nincs semmi a gépen és arra dugva, akkor sity-suty indul a Windows isA döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
Pocok256
veterán
válasz FőDudu #74574 üzenetére
Nem kicsi tényleg így van
Gyülölöm a MAC eket tiszta szívből, de ilyen téren nagyon ott vannak. Tipikus leteszed megy felveszed megy és semmit nem kell vele baszni hozzá, egyszerűen azt cisnálja amit kell. Cserébe egy zárt logikátlan idegesítő f/skupac az egész de az biztos hogy stabil és megbízható.
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Pocok256
veterán
válasz FőDudu #74625 üzenetére
Ez már csak igények kérdése én rohadt jókat játszok haverral meg egyedül is egy 4k 60 inches 120k ba kerülő tv n is. Ami meg alapból volt mert netflixnek valahol mennie kell.
De ha már szuper igényes lennék akkor is max oledet vennék azt meg már 400k ért hozzád vágják xbox meg pont arról szól hogy ugyan nem érdekel a 120hz meg a többi hanem kikapcoslódni akarsz koca gaming öreg faszoknak mint én
[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Picco
addikt
válasz FőDudu #74638 üzenetére
2rx8, 1rx8 jo, 1rx16 a nagyon nemjo, de az is foleg single channelben szornyu.
#74637nggabi: en mondtam hogy nezz utana $/perf-nak mielott megveszed, foleg hogy nincs szukseged a 32gb-ra...
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
-
kretenallat
senior tag
válasz FőDudu #74680 üzenetére
mert sokat jatszok es nem akarok lemondani rola, mivel igy tartom a kapcsolatot a barataimmal.
a keretbe kb a macbook air ferne bele, ami tetszik is, de a jatekaim nem futnanak hasznalhato minosegben.
ha ugy alakul, hogy AI-val fogok munkakeppen is foglalkozni, akkor majd kerek hozza valo munkagepet, egyelore csak tanulgatom.:: Ω :: Born Dead, Buried Alive :: Ω ::
-
vakablak93
őstag
válasz FőDudu #74683 üzenetére
Yotubeon minden hülyeséget is almával tolnak, már csak azért is hogy ne lógjanak ki a sorból.
Elég ha átlátogatsz a videós topikba jó néhányan dolgoznak ott a youtuber majom szint felett, és fura módon nem Mac-et meg Finalcutot használnak.....
Csak most az M1 óta vett aki vett almát ilyen célra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest