Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tomcica

Topikgazda

válasz Newboy911 #7896 üzenetére

nem pont erre gondoltam,habar a taplalkozas resz is nagyon fontos,de messze nem annyira mint a testepitoknel...ket teljesen mas felepitesu futo is futhat pl 4perces kiliket,egyiknek 7-10% a testzsirja,a masik lehet "ducibb" 12-15%-al (ott meg ugye boven kilasztik a kocka a hason :P) matematikailag a kevesebb testzsirral levonek gyorsabbnak kell lennie,szerencsere az elet nem igy mukodik,vagyis nem csak igy....

en arra gondoltam,hogy a SAJAT megfelelo allapotodhoz beallitani a testzsirt,lesz akinek ez magasabb,lesz akinek alacsonyabb,az izom ugyanigy,lesz aki nagyobb izommal tudja idealisan mozgatni magat mas vioszont kisebb (konnyebb) izomzattal is,na most ami a kozos tenyezo a 4perces kiliknel,hogy mindket tipusu alany kimaxolja azt hogy a SAJAT megfelelo allapotaban a maximalis V02max-al (maximalis oxigenfelvetel egysegnyi ido alatt) magas tejsavkuszobbel es faradt allapotban valo tempokitartassal (stamina nevezzem igy) rendelkezik...ehhez a kulonbozo komponensek jarulnak hozza + kesobb ossze is kell tudni oket fuzni,mert nem eleg sterilen elerni oket.

resztavozas/valtogatok V02max kitolasa (egyben a magas pulzuson torteno munka megszokasa is!)
    konnyu hosszabb/kozepes-eros rovidebb tempok (de meg savkuszobb alatt,tehat nem oxigen nelkuli tartomany) ez kb 20-40perc halandoknak = kitolja a tejsavkuszobot (ha faradt vagy es lassabb amin igy erzed magad AZ IS ugyanugy fejleszti,tehat hulladek napon mondjuk akinek ez 4.45 de aznap 5.00 akkor ugyanazt eri el vele! ezt sokszor figyelmen kivul hagyjak es megprobaljak mindig pl 4.45re futni kozben nem szukseges es faradt lesz a test a kovetkezo napra,amikor resztavozni kellene hibatlan allapotban)
    a staminat/allokepessegt pedig a hosszu futasok amibe bele szabad am torni par km konnyu/kozepes ritmust is

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

• deicide

veterán

válasz Newboy911 #7896 üzenetére

Ezt igazolom, a 40 perces 10km az még semmi előképzettséget, genetikai csodát nem igényel. Alig futok és megy ez az idő versenyen, persze más módon azért sokat edzem. Az viszont tényleg fontos, hogy némi izom legyen a lábadon, mert a 10k már relatíve hosszú távnak számít, amit azért nem csak tüdővel, de állóképességgel is bírni kell. Keresztedzéseket tolnék, mondjuk heti 1-2 erős gyaloglás hegyen, ennek híján lépcsőzés esetleg és fehérje/amino hogy épüljön. Ugyan nem tudatosan, de ugyanezt csináltam, edzés után túró, tej esténként, meg azért szénhidrát is. Dombedzésnek meg ha olyan kedvem volt, akkor 10x felgyalogoltam átlag 15%-os emelkedőn a hegyen. Ebből 3x lábujjhegyen, az ki is végzi a vádlit teljesen :DDD

[ Szerkesztve ]

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

Új hozzászólás Aktív témák