Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
OBi-ban jártatok mostanában? [link]
igaz nem 50L a fűgyűjtő, de a többi feltételnek megfelel, és 30 ezerrel olcsóbb mint a linkelt Makita és Al-ko (az MTD olcsóbb, de ha kell még egy szett akku, akkor már nem az [link] és a vágószélesség is kisebb)“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
ha van más Makita cuccod is, akkor egyértelmű, hogy megéri a 15 ezer felárat. vagy ha nincs, de tervezed (mert lesz akkud meg töltőd ezzel a fűnyíróval) akkor is megéri, mert a géptestek magukban már nem drágák a Makitától
azt tudnod kell, hogy a Makita fűnyírója valójában Dolmar (nem mintha baj lenne, csak mondom)“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
most jött szembe az akciós újság: esetleg ezen is el lehet gondolkozni: Bauhaus saját márkás PowerWorks [link] 10 év garanciát adnak rá (bár ehhez is 29.900 a további akku, és csak 2,5Ah)
[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
a négyzetméter nem csak az akku teljesítménytől függ (de attól is) mert ugyanakkora akku teljesítménnyel lehet hatékonyabb (alacsonyabb fogyasztású) motort készíteni, vagy jobb minőségű kést használni, nagyobb vágószélességet adni (nem mindegy, hogy 1 tolással 35 vagy 46 centi füvet vágsz le) szóval ezeket kezeld fenntartással
nekem mint már írtam egy Al-Ko EnergyFlex 46.9 Li SP fűnyíróm van, ami a gyártó oldala szerint akár 500nm gyepfelületen is lehet használni.
na erre annyit mondanék, hogy bár nem pázsitom van, hanem mindenféle egyéb egyszikű növény (főleg tarack, meg perjék) ami fűnek néz ki, 500 nm-t pont két teletöltött 4Ah akkuval tudok levágni úgy, hogy a magasság állítás a középsőben van, és hetente egyszer nyírok.[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
okezsoke
tag
Köszi az infót.
Végül miért az MTD lett és nem a Makita?
Nekem az jutott eszembe, amit itt sokan pedzegettek, hogy a Makita szénkefés, amit Te vettél az láthatóan nem.
Igen, a nagyobb vágásszélesség jó dolog, csak hát a rút anyagiak.
De amit linkeltél az mintha pont nagyobb szélességű lenne...
Ez a Riwall nagyon jó papíron, ez is kínai márka a jobbak közül?[ Szerkesztve ]
-
okezsoke
tag
Jogos. :) Nem emlékeztem pontosan és rá akartam hagyni. Viszont most egyeztettem megint a kert tervezővel (rokon :)), 300 négyzetméter most és ez még csökkenni fog 270 körülre ha beültetjük ősszel ami tervben van.
Szóval erre elégnek kéne lennie.
Benzines a szaga és zaja miatt nem... Kábeles meg kicsit problémás. Elöl hátul oldalt mindenhol legyen kábel...
A DLM382 és 431 között a vágás szélességén kívül van különbség? -
okezsoke
tag
Köszi, ezek elég jó meglátások, valahogy így vagyok vele. Az összeasonlítás is elég hasznos...
Egyébként még azon is gondolkoztam, hogy mégse Makita legyen. Ki tudja mikor lesz akksis Makita szerszámom, amibe jó a fűnyírós akku?
Kipróbáltam tegnap egy ilyen sogórnéméknél: AL-KO Moweo 42.5 Li .
Teljesen jó és 130 ezerért fém háza van.
Hogy bír egy akksival annyit (400nm-t ígérnek), mint a Makita 2-vel (ez meg 270-5XX)? A Makita 2x 5Ah 18V, az AL-KO pedig 4Ah 40V. -
okezsoke
tag
Igen, drága az akku ahogy f4lcon topik társ is írta. De a Makita is 40-52 attól függően hogy hány amperórás.
Az egyetlen nem kis előny, ha valaha egy Makita akkus bármit vennék, ott a töltő és az akksi nélküli vásárlás már megfizethető. Most néztem hogy eBayen vannak Németországból, ok gondolom kínai utángyártott Makita kompatibilis akkuk 6-10 ezerért. Úgy mondjuk már nem rossz, ha csak fele annyit elmegy már megéri.
Megnézem Al-Ko-ra is... -
Morris
Topikgazda
Ahogy elemzem a használati szokásokat, úgy inkább elektromosat mondanék jónak.
A benzines nehéz. Olaj, benzin, gyertya mind fogyó eszköz.
Viszont vezeték-free
A briggs motorok elég erősekAz elektromos nem kér csak villanyt. Halkabb. De valami erős kéne ebből is.
Az akkus nagyon jó. Ötvözi a két technológia pozitív tulajdonságait.
Viszont nincs vele tapasztalatom. Így félek tőle hogy gyenge.Gyom-mentes füvem van (eddig). Sűrű, mert friss vetés.
Szóval tanácstalan vagyok.
Egy jó erős villanyos jó lehetne.Hetente vágom a füvet. Eddig csak a 32nm-es és a 35nm-es terület füves. A többi ősszel lesz bevetve.
[ Szerkesztve ]
-
Morris
Topikgazda
Az a baj a jelenlegivel, hogy a kidobó nyílása nagyon keskeny. 20 másodperc kell neki, hogy eltömődjön és már meg is fogta a motort. Aztán ha kész a terület, lehet gereblyézni.
Ezért mindenképpen fűgyűjtős utód kell.
Nekem a makita és az alko a szimpatikus elektromosból.De most kezdtem jobban utánanézni az akkumulátorosnak és egyre inkább szimpatikus.
Eddig kitartottam a fém ház mellett. De mivel kavicsot nem fog látni, így jobb a műanyag. Olcsóbb és könnyebb.
Szóval lassan meg lesz minden kívánalom. -
Morris
Topikgazda
Köszönöm!
Egynek jó lesz!
A friss vetés egyszer régi vetés leszA jelenlegi fűnyíróm 51cm-es vágószélességgel rendelkezik és 35mm a minimum vágási magasság. Ez utóbbit majdnem az összes gép teljesíti. Nekem ez tökéletes. Alacsonyabbra nem szeretném vágni, mert azt már a fű nem szereti.
Én egy 46cm-es elektromosra gondoltam. (Nézegettem az akksis gépeket is. Nagyon csábító, hogy nincs madzag, de magas az áruk. Plusz nem midenhol adják a gép mellé az akkut és a töltőt. Pedig kimondottan tetszene)
És ugye a fűgyűjtő is kell.Azt nem tudom, hogy mennyire jellemző az elektromos gépeknél a műanyag ház deformálódása a hőtől? Esetleg ha egyszer csapágyas lesz a motor.
Vagy érdemes fém házzal venni? Akkor meg az lesz a baj, hogy nehéz tolni. És kötelező lesz mellé az önjáró tulajdonság.Megintcsak az előző fűnyírómal jövök (MTD Smart 50 BO). Ez 26kg. Kicsit nehéz tolni. Akkor egy nehezebb elektromosat önjáró nélkül?
És akkor árban már ott is vagyok a benzines gépeknél.
Nehéz kérdés ez.[ Szerkesztve ]
-
HagaNRG
őstag
Na, micsoda meglepetések.
pedig már itt szemezek az Agroker weblappal, most akartam hívni őket, hogy akkor küldjenek egyet. Mondjuk csodák úgysincsenek, elsőre rosszul esik, hogy tényleg ilyen kicsi a Husqvarna hátsó kereke, meg, hogy ennyire nehéz, de végülis akkor ennyi.
Az a plusz tíz kg nem semmi, cserébe persze nagyobb területet fog át és erősebb a motorja.A motorbeli eltérések a Husqvarna és a Makita között már inkább mérvadóak, mert 500e a Makita és 650e a Husqvarna motorja. Ez azért nem kis differencia lehet. Másrészt meg végülis ha könnyebb a Makita és nagyobbak is a kerekei, ki tudja, még előnyös is lehet a végén. Mondjuk én simán levágtam a területem a 46-os Briggs 450e motoros Alko-val is múlt héten. És már az is egy jó nagy batár gép volt. (de azon legalább van elöl fogantyú, ha emelni kell). A Husqvarnán semmi fogó felület nincs, úgy látom. Tudom, tudom, ne emelgessük, de elég az, ha akár csak egy árkon kell átrakni a gépet.
Na, megint ott vagyunk, hogy el lehet ezen variálni a végtelenségig. (mekkora a Makita PLM4628N kereke végülis, tudja valaki biztosra?)
116 ezer az Axiálban a Makita, félre is van nekem téve egy, ha minden kötél szakad, fogom a francba és beülök a kocsiba, elmegyek, elhozom, le lesz zárva a dolog. (annyi, hogy megörgzött motor rajongóként az életben nem fogok tudni megbocsájtani magamnak, amiért elpártoltam az utolsó pillanatban a Husqvarnától) -
okezsoke
tag
Nem mondanám, hogy elégedetlen vagyok, csak óvatos.
Összességében szerintem egy szuper cucc. Jelentősen könnyebbnek érzem, mint az AL-KO fémházas amit próbáltam.
Igazából móka az egész fűnyírás.Tegnap lenyírtam másodszor. Mostanában eső is volt, így 5 nap után a hátsó kert megint kitett 2 egész tartálynyi lenyírt füvet.
A többi részt még hagytam hadd nőjön. Így nem is merült le az akku, persze most nem tudom mennyi van benne, így feltöltöm, hogy jövő hétre is maxon legyen.
Az akku kijelzőt továbbra sem láttam működni, de egyelőre nem is érzem, hogy szükség lenne rá. Vagy elég lesz az akku vagy nem.Az összeszerelés minősége szuper, minden szép és kerek, nem sorjás, nem béna.
Egy fejlesztési ötletem lenne a gyártónak: jó lenne egy gyorsabb módszer a fogantyú csukásához, ehhez most négy nagy műanyag fejű csavart kell kitekerni. Sőt, itt javasolt vigyázni is: a fogantyú tövénél lévő csavarkitekerése után, amikor a fix pozícióból rángatja ki forduló állapotba a vasat az ember, meglepetésként érhet a nagy erőkarral meginduló fogantyú!
De már így is csodás, hogy összecsukás után felállítva a fel mellett elfér nagyon kis helyen.Tehát a verdikt az, hogy ajánlott.
-
okezsoke
tag
Igen, jól mondod.
Most pl. már kicsit szemfülesebben vágtam a füvet. Fix sebességgel, határozottan haladva, tervezve. Illetve kipróbáltam mi van, ha minden fordulónál lekapcsolom. Nekem a szélén ahol gyenge fű van még óvatosan kell forgolódni, ezért úgy számolom, hogy akár 15%-a is lehet az időnek amíg fordulok. Tehát extra skót módon csak az egyenesekben ment a fűnyíró. Illetve korán megnéztem a gyűjtőt, hogy ne fojtsa le a motort, a múltkor szerintem sokat ment nehezített módban. Illetve most is legmagasabb állásban nyírtam, mert még új a fű.
Szerintem ha kisebb lesz már és teljesen kipusztulnak a friss gyomok a nyírástól, elmehet 300nm-t egy akksival. Erre majd visszatérek még.
Egyébként nem gondolom, hogy nagyobb területen bohóckodás az akksi.
Szerintem sokan kiegyeznek azzal, hogy akksit kell cserélni a nyírás során 1x, ahelyett, hogy húzzák a kábelt maguk után.
De alapvetés, hogy akksival nyírni a füvet drágább. 2 szett akksival pedig még inkább. -
-
csucsotke
aktív tag
Nagyon függ az akksi időtartalma, a vágott fű mennyiségétől. Nekem a Riwall nem hogy 300-at, de bírt olyan 80 m2-t, viszont összeszedett 6-8 gyűjtővel, közben gyakran fékezte a motrot mert tele volt. Meg a 2ah feletti ah-k értékesebbek, mert a vége fele már nehezebben viseli a terhelést, tehát az 5ah kicsivel nagyobb százalékkal ér többet a 4-nél mint ahogy a 4 aránylik az 5höz. Árban viszont az 5-6 ah-s akkuk, jellemzően aránytalanul drágábbak a 4-nél, úgyhogy ha nem adják hozzá akkor nem éri meg.
Egyébként ha elromlik az akku, úgy képzelem, hogy szétcsavarozom, megkeresem a hibás cellát, aztán ebay-ről kicserélem egy ugyanolyan ipari forrfüles samsung cellára.
Más téma, feljebb szóba került az Al-ko mint fűnyírógyár, így többedik blikkre is úgy tűnik mintha valaha gyártottak volna úgy 1937-ben, de ma már ők is a kínai munkaerő, kínban tartását részesítik előnyben, illetve van egy gyáruk osztrákban ahol utánfutót gyártanak, ott lehet hogy találni régi képeket a fűnyírógyárról. -
HagaNRG
őstag
"...Ezért az árért van egy noname fűnyíród, amiről semmit nem tudni (mennyit bír egy töltéssel, szervíz, stb). Ennél meg aztán főleg fenn áll a veszélye a márkásabb fűnyírókkal szemben, hogy ha pár év múlva szükséged lesz akkura vagy akár töltőre, nem találsz hozzá vagy nagyon nehezen. Vagy ha bármi gond van a fűnyíróval, akkor valószínűleg kuka."
Nagyon nem ez a helyzet.
Való igaz, hogy a Parkside, mint akkus fűnyíró, noname gépnek tekinthető. Azonban a Lidl márkájaként forgalmazott mindenféle Parkside gépek igenis elismertnek és rajongottnak tekinthetőek.
Kezdjük pl. azzal, hogy a 3 év garancia elég komolyan és profin működik. Hála égnek még semmim sem romlott el, de a Lidl ügyfélszolgálata az olvasottak szerint nem problémázik soha, ha garanciális ügyintézésről van szó. 3 évet adnak minden Parkside-ra, feltételezem, hogy erre is.
Akku valóban lehet, hogy sokmindenkinek nem lesz hozzá, nekem azonban máris rendelkezésre állna töltővel együtt, mert a Parkside összes akkus gépére ugyanezek az akkuk mennek. Utánpótlástól meg aztán végképp nem félnék, mert aki ismeri a Lidl üzletpolitikáját, tudja, hogy forgóban árusítja mindig valamelyik Parkside terméket (épp pár napja néztem át, hogy mekkora is jelenleg a kínálat, hát, eléggé ijesztő és tényleg lefedi az összes barkács és építőipari ágazatot). Az akkuk és töltők is jellemzően évente 2-3x vannak kirakva a polcokra, ha valaki ezekből szeretne utánpótlást. (de mint mondtam, onnantól kezdve, hogy van több ilyen kütyü otthon, már ezzel sem kéne gondnak lenni).
Engem most eléggé elgondolkodtatott ez az ajánlat, annak ellenére is, hogy tíz perce hívtam fel az Axiált, hogy ha még bent vannak, akkor megyek és hozom a benzines, 46-os Makitát és végre pontot teszek a vívódásom végére. Gondoltam, hogy ennek megkoronázásaként meg hozok hozzá akkor egy ilyen parkside akkus gépet is, amivel a nehezen hozzáférhető tuja fás keskeny füves részemen könnyebben tudnék forgolódni- sajnos azonban az akksis gép is relatíve nagy, 46cm-es... egy 32-es jobb lenne nekem, lévén a Bosch és MTD elektromos gépeim is ekkorák.
-
veterán
Azért nem mondanám noname-nek. A szerviz pedig a LIDL-nek teljesen rendben van, soha nem szarakodtak egy termékkel sem, kérdés nélkül cserélik vagy visszaadják az árát ha valami nem jó, és mindezt 3 évig.
A akku veszély se áll fent, mert rengeteg Parkside gép van forgalomban amihez még előreláthatólag jó pár évig használatos lesz ez a X20V akku. Én nem venni szerettem volna, csak azért linkeltem be a képeket hogyha valakinek szüksége lenne rá akkor itt a lehetőség. Akku darabja 10k, ennyiért hol kapsz 4.0Ah akkukat?iPhone 13 Pro Max
-
HagaNRG
őstag
"Hogy állsz a döntéssel?
Az a gond, hogy 90 ezres géptől már 170 ezerig lassan felsorolsz mindent. "Hát, én már csak ilyen vagyok.
Az élet úgy hozta, hogy ma történt meg a nagy vásárlás. Tegnap este lesérültem, így reggeltől kora délutánig a sebészeten voltam... nemrég értem csak haza, maradt a variálás és ha úgy vesszük, még egy plusz nap nézelődés. (belátom, hogy bizonyos tekintetben úgyis ez a dolgok legszebb része mindig- mikor az álmodozás és a realitás talaján egyensúlyozva próbálunk dönteni az egyes típusok között. Nyugi, voltam én már úgyis, hogy Mazda 3, vagy CX5
Szóval nem áll távol tőlem a végletek közötti vacilálás...Tegnap azért a nézelődés közben a társul hívott unokatesóm akkor hagyott ott a boltban, mikor az eladónál rákérdeztem, hogy akkor még kéne egy jobb féle fűkasza és egy belépő kategóriás, de lehetőleg Stihl, vagy Husqvarna benzines láncfűrész is (mázli, hogy azokról még nem érdeklődtem, mi?)
Most is épp a Youtube-on a Péter láncfűrész csatorna videóit nézegetem -
HagaNRG
őstag
Köszi a sok-sok tippet. A terület nagysággal kapcsolatban azért annyit igazítanák, hogy a 700m2 minimum megvan, plusz még mivel szomszédok nélkül élek egy 200m hosszú utcában- ami ugye nem közterület, csak lakatlan és beépítetlen magántelkekből áll), így általában a saját közérzetem érdekében inkább végigvágom az utcát is mindkét oldalt. De jó-jó, ne magyarázkodjunk, lényeg, hogy most fűbuzéria a fő hobbim és kész. (rokon szerint meg mind hülye, aki 25 ezernél drágábban vesz fűnyírót, mert a fű az fű, annyit nem ér egy gyep sem, hogy a végén több százezret dobjunk ki rá)
Az 500 Euros Husq 153S a valóság, ezt a nagyáruházban és a márkaboltban is igazolták, hogy ennyi. Hiába, ez most magyarországi akció, ez a 129 ezer Ft-os ár. Ha úgy vesszük, eléggé ár/érték arány, legalábbis méretarány bajnok a gép, ha úgy vesszük.
Nehezíti a dolgom persze, hogy még az eurós szlovák piac gépei is bekavarnak nekem és mivel az árfolyamon az egekben, hát, ez sem segít. Momentán tegnap lehet, hogy elhoztam volna a Briggs motoros Stigát, ha nem dobta volna be az eladó az utolsó pillanatban, hogy kártyát nem tud fogadni.
Most azt számolom éppen, hogy a "mindig az első ötlet a legjobb" hozzáállásnál maradva Alko COMFORT 51.0 SP-B PLUS meglenne annyiból, mint a 46-os Makita. (és azért az Alko az 51cm, és BS625EX motor). Az már majdnem ugyanazt tudja, mint a Husk 153S, csak 20k-val olcsóbban. (hiába, muszáj vagyok komolyan utánaszámolni mindennek, ha egyszer még a végén tényleg lehet, hogy egy benzines kasza is kell mellé) -
syler123
veterán
Vagy a korábban említett Obi sajátmárkás. Szombaton megnézem milyen minőségűnek tűnik, vagy az vagy a lidl-ös lesz nálam a befutó.
A lidl újság azt írja, hogy akku és töltő nélkül, tehát azt is meg kell venni hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
tibcsiworld
aktív tag
Köszi!
Az kimaradt, hogy árban nincs megkötés, de jelenleg csak ilyen mini fű van, amit gardenline, azt hiszem sparos fűkaszával szerettem volna megoldani! (Azt hiszem, az is einhell gyártmány. 1600nm-t toltam vele anno, és bírta, ezért a "márkahűség").
Kétség kívüli, hogyha több lesz a fű, akkor az 5,2Ah-a akku ára (50k huf) már a többi fölé emeli árban, és ez csak egy picike cucc marad!A bajom, hogy sem elektoromos, sem benzines nincs 50k alatt, és a benzines nem tudom mennyire lenne jó kis területre! Mert az idén akkor az alig menne heti 10-20 percet! Hülye kérdés, de attól nem lenne baja egy benzinesnek?
-
syler123
veterán
Ha már 20V-os gépet akar venni, akkor olyan is van az Obiban
Mondjuk szerintem a szimpla 20V-os gépek gyengék lehetnek, nagy a difi a 20v kontra 40v között.
-
tibcsiworld
aktív tag
Mivel felvidéken lakom, ezért a szlovák oldalon veszem meg, ahol 99,99euro, ami 35000huf kb a 3Ah-s akkuval!
De nem 42e, hanem 39e huf most az obi oldalán.Igen, rosszul írtam. Van elektromos 50e alatt, csak azok gyengék! Ha már veszek, akkor hosszútávra! (De a kábelhúzogatást kizárnám.)
Akkor marad ez a kis einhell, aztán jövőre valami benzines. vagy ehhez még egy 3-as akku! Az majd a jövő zenéje!
Köszi szépen a segítséget Neked is, és mindenkinek!
syler123:
Nekem erre a 33-ezresre azt írja, hogy nem elérhető! Lehet, hogy gyengék, de a szlovák oldalon azt írják, meglepően erős. -
HagaNRG
őstag
Köszönöm szépen!
Való igaz, nekem sem a szívem csücske a Stiga kinézete. Ez alapján a felnik, meg a szín miatt a Makita simán befutó lett volna, sőt, a Husqvarna is, mert hát na...
De most mondjam, hogy ha meg már sárga, akkor a Cub Cadet gépek is jobban teszettek, a dögös, fekete felnis Alko-król nem is beszélve.
Aztán az élet mégis így hozta, hogy a kinézetet a háttérbe szorította a funkció és a számadatok.
Amúgy ez sem csúnya, de ahogy minden ember, én is telhetetlen vagyok és azt mondom, hogy ennyiért nézzen már ki rohadt jól. (cserébe mondhatom, hogy egy John Deer- ilyet is néztem ám, vagy egy gyári Honda (vagyis nem csak OEM Honda motoros) gép meg egyenesen úgy néz ki, mintha a '90-es években gyártották volna.
Amúgy igen, 53 és 55cm között mozog valóban. A boltban, ahol vettem, ott állították, hogy 55-ös, aztán több oldalon meg mégis 53-asnak írják. Nem mintha azon a 2cm-en múlva.
Úgy vagyok vele, hogy az ár/érték aránya így is bajnok volt szerintem, főleg, ha az itthoni 170-200 ezres árakhoz képest nézzük... -
HagaNRG
őstag
"A Parkside-on is meglepődtem, hogy egész jól néz ki. Ennyi pénzért sokkal gagyibbakat látni... Az a fél óra menet idő azért kicsit soknak tűnik nekem. Azt úgy értetted, hogy a fű kiöntéssel meg mindennel együtt, nem? Tehát maga a gép menetideje lehetett mondjuk 20-25 perc? ...Egyébként milyen akku van benne, 1 db 18V 4Ah? ..."
Na, akkor akkus Parkside!
Esküszöm, hogy valóban minőségi a gép.
Az akksival kapcsolatban tényleg csinálok majd egy rendes tesztet, valódi, lemért m2 területtel és rendes akku üzemidővel. Sajnos egyelőre csaló lesz ez is, mert utólag jöttem rá, hogy a csavarozógépem nem 4Ah, hanem csak 2Ah-s. Ez nem tudom, hogy a motorerőben, vagy csak az üzemidőben mutatkozik meg?
Tehát, ha úgy vesszük, ettől csak jobb lehet. (erre várnom kell hétfőig viszont)
Nem akarok szépíteni az üzemidőt illetően, de bevallom, ezt a számot az első teszt alapján írtam nagy fellelkesülésemben.
Korrigálni fogom mindenképp, ha lesz időm rendesen beállni és egy komolyabb területet merülésig vágni.
Tegnap elmondanám, futottam még egy kört fűnyíró témában, ha már lúd, legyen kövér alapon... Mert reggel útra keltem, hogy hozzak még egy ilyen akkus 32cm Parkside gépet magamnak is, miután a szülőknél maradt az első gép.
Sikerült is, még volt belőle. Nem úgy, mint a 100 Euros Parkside fűkaszából. Ezt reggel 7-kor elkapkodták. Megint a hülye Black Friday effektus a Parkside gépek körül? Vagy ez olyan egyes férfiaknál, mint a nőknél a Pepco?
3db Sk Lidl-ben néztem szét és mindenhol elfogyott az első reggelen délelőtt 10 óráig az összes Parkside benzines fűkasza.
Csak azt nem értem, mit tudhat ez, mert amúgy a multikban mindenféle Riwall, Güde, stb. kaszát kapni szintén 100 euroért, hasonló tudással...
Nem tehettem mást, muszáj voltam felhajtani a legutolsó bolt legutolsó Parkside kaszáját és elhoznom.
Majd írok egy tesztet erről is, képekkel, ha érdekel valakit.
Szóval a lényeg, hogy tegnap hazaértem egy újabb akkus fűnyíróval, egy kaszával és még egy 20 Euros bónusz ütvefűróval is -
den89
tag
Még annyit az akkus témához, hogy szüleim számára szerencsére ideális vásárlás volt. Utólag pedig örülök neki, hogy az általam kinézett gépek közül az olcsóbbat választottuk (97eFt állt szemben a 120-130 ezres Makita DLM431, DLM432 típusokkal). Teljesen megfelel nekik és már azért megérte, hogy a korábbiakkal ellentétben apám szívesen nyírja a füvet.
Szóval bátran ajánlom másoknak is, hogy 300 m2-ig vegyenek akkus fűnyírót, mert egyszerűen gyerekjáték vele a nyírás az elektromossal és a benzinessel szemben. A látottak, olvasottak után pedig azt is megértem, ha valaki a Lidl-s Parkside gépet veszi meg 70-80 ezerért, mert nem hiszem, hogy sokkal rosszabb lenne a 100-120 ezres márkásabb gépeknél.
Nyilván vannak minőségbeli, összeszerelésbeli, egyéb különbségek ár-márka tekintetében, meg ugye ki tudja, hogy melyik márka fogja még az aktuális akkut gyártani pl 6-8 év múlva... de ez utóbbi kiszámíthatatlan sajnos és sokan nem is gondolkodtak ilyen hosszútávon ezekkel a fűnyírókkal.
-
inf3rno
nagyúr
Nem hiszem, hogy tudunk standard tesztet csinálni. Maximum úgy lehetne összehasonlítani őket, hogy ugyanabban a táblában vágni két vagy több eltérő géppel. Mindenhol más a fű magassága, sűrűsége, vastagsága, vizessége, stb. Azt a részét nem fogod tudni irányítani. Egyáltalán nem csak a fűnyíró beállításain múlik...
Amúgy a benzinessel összehasonlítva nem túl gyenge az akkus?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
-
hülyegyerek
addikt
Köszi
Azt kihagytam a történetből, hogy a 450 nm-ből lejön a ház plusz a kocsibejáró, szóval kb. 230 nm-en kellene füvet nyírnom. A kert két részből áll (első-hátsó), és van benne 2 kicsi gyümölcsfa is, szóval fontos lenne, hogy a fűnyíró ne 30kg-os legyen, mint mondjuk az AL-KO 46.9, minél könnyebben lehessen a két rész plusz a fák között mozgatni.hardverek × telefonok × autómobilok ¤ Mazda 6 GJ CD175 * Ceed JD
-
den89
tag
Közben még nézelődtem, amik jó áron vannak:
Black & Decker ST1823 akkumulátoros fűszegélyvágó 25 190 Ft (átlagár: 30 eFt)
Einhell GE-CM 18/30 Li 46 990 Ft (átlagár: 50 eFt)
Fieldmann FZR 2110-Li 55 990 Ft (átlagár: 60 eFt)[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Pontosan. Nem mm-ek döntenek.
A nyírás mindig stressz a fűnek, éjszaka talajmenti fagyok vannak már egy ideje, pár hete már nem nyírjuk. 5 cm-es (neadjisten 6 cm) fű sem fog befülledni. Most nedves minden, rengeteg csapadék hullott októberben-novemberben, de az elmúlt évek tapasztalatai alapján szárazak a telek. Tartós hótakaró nagyon kevés helyen volt. -
IMGM6
tag
-
Sz_Imre
senior tag
Szerintem amekkora területre akarja "1800m2", arra szerintem a Stiga Combi 48 Q B kevés lesz a leírás alapján. Max: 1200m2.
#4377 szajmon1001: Szerintem amit kinéztél gépet, az teljesen megfelelő. Bár szerintem nem a motorokkal van baj, ha baja van, max a karburátort kell kitisztítani.
-
Aidan85
aktív tag
Igen, én is arra számítok, hogy dupla akksi pakkot kell fenntartanom hozzá. Itt pedig el lehet gondolkodni a drágább gép megvásárlásán, mert árban így azt is elérem. Bár a fentiekhez is lehet nagyobb akksit venni, 5 - 5,2 Ah-t, meglátjuk mennyire leszek árérzékeny mostanában.
Köszönöm a segítséget! -
dethroner
veterán
Most a garanciaidő győzött. Egy AL-KO Easy 4.2 PS lett a befutó, 3 év garival. 70 pénzért vettem, ha kibírja a 3 évet már jó, ha nem, akkor gondolom javítás, csere és egyéb opciók jönnek, amik még mindig engem védenek. Meglátjuk
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
félisten
Nem teljesen értek egyet.
Szinte kényszeres méricskélő, adminisztráló vagyok. Még az AA/AAA ceruzaakkuim paramétereiről is nyilvántartást vezetek, nemhogy a komolyabbakról, és kifejezetten odafigyelek a karbantartásukra.
Egy fűnyíró esetén, különösen ha tényleg ki van számolva a kapacitása, tehát a skála aljáig merítik és lekapcsolásig töltik (pláne ha nem azonnal töltik fel és/vagy a töltőn hagyják) 40-50 ciklus alatt, ami egy pázsitos terület esetén 1-2 év alatt simán összejön, 10% kapacitáscsökkenés simán jelentkezik.
Tény, hogy éppen nem fűnyíróval jutottam erre a következtetésre, de mostanában elég intenzív akkuhasználat van nálunk házfelújítás okán, így a Parkside/ActiveEnergy/Makita/Einhell akkumulátorokat bőven volt alkalmam tesztelni.
A lényeg csak annyi, hogy érdemes minimum 10-20% ráhagyással kalkulálni.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nők, nőügyek (18+)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Tudományos Pandémia Klub
- Mesterséges intelligencia topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- War Thunder - MMO Combat Game
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest