Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
macikos
addikt
válasz zeorsdfd #4066 üzenetére
A tartománynál lehet, hogy túloznak, de ki tudja.... Az edigital-on elég sok pozitív véleményt írnak a Philipsekről.
Nekem most a hangszóró átmérő keltette fel az érdeklődésemet. Philips SHE8500-nak 10mm-es a hangszórója, írják is több helyen, hogy milyen jól szól. Ellenben SHE9700-nek 8,1mm, 9800-nak viszont 13,5mm!
Sennheisereknél meg nem írnak semmit a hangszóró átmérőről.
-
ponti_ak
addikt
válasz zeorsdfd #4071 üzenetére
Szia,
szvsz biztos. Személy szerint 100x inkább hiszek a neten olvasható felhasználói tapasztalatoknak meg a független teszteknek, mint akármelyik termék-adatlapnak. Nem mondom hogy muszáj Neked is így tenned, és hinni sem kell nekünk, de ajánlott.MOD: szerintem tény az, ami bizonyított. Addig minden ilyen csak adat, a 13,5-es driver, meg a nagyobb térhangzás, stb is.
üdv.
[ Szerkesztve ]
-
ponti_ak
addikt
válasz zeorsdfd #4076 üzenetére
Ha jól számolom, akkor komoly zene --> kell a zajszűrés --> IEM ("agybadugós") *
A cx300-at nem tudom ajánlani, mert szerintem a magas hangok hiánya nem teszi megfelelővé (és emiatt a Creative 630/635-öst, sem, az kb ugyanaz, mint a 300-as, a Philips-eket meg nem ismerem).. Mostanában a cx95-öst favorizálják, többen mondták hogy az jobb, de az meg pont most drágult, 15k Ex.Digital-ban..
Vannak sokkal jobb IEM-ek is ezeknél, de itthon csak ezek elérhetőek, és jóval drágábbak.
MOD:
* ...vagy marad a hagyományos fülhallgató, azok olcsóbbak, viszont ugrik a jó zajszűrés..
Fejhallgató nem jó? Bár azok megintcsak nem szigetelnek (Sennheiser p(m)x 100, KOSS Porta Pro).. illetve a Sennh,. p(m)x200-as igen, de az sem annyira, bár csak utcára (no busz/metró/villamos) elég lehet...cserébe nem annyira szép a hangzása - ez relatív, de a 100-asnál kicsit halványabb..[ Szerkesztve ]
-
BloodRay
veterán
válasz zeorsdfd #4076 üzenetére
Talán Sony EX-082 jöhet még szóba ha be tudod szerezni, mert azt 6,5 ezer körül is lehet találni és több a magasa mint a cx300-nak.
De tökéleteset komolyzenéhez 10 ezer alatt nem fogsz találni fülhallgatók között."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
ponti_ak
addikt
válasz zeorsdfd #4079 üzenetére
Állítani lehet, (és néha kell is) de azt nem tudod minden lejátszón megfelelően megtenni, bár az igaz, hogy a legtöbb player-en van, de nem mindegyiknek lesz a kívánt hatása (illetve az EQ nem igazán helyettesíti a hangkeltő eszköz képességeit).
Tényleg, milyen DAP-hoz lenne?
Wernicke-area... hümm... Szabad kérdeznem, hogy honnan tudsz ilyeneket / mivel foglalkozol?
-
ponti_ak
addikt
válasz zeorsdfd #4082 üzenetére
Jaaj! Azt gondoltam, hogy nem egy bakelit-lemezjátszóhoz kell füles..
Ehh, akkor így kérdezem: milyen mp3-lejátszóhoz (márka, típusszám érdekelne) szeretnéd? Csak mert a nagyon érzékeny IEM-ek kihozzák az alapzajt is, nem csak a szép hangokat (lehet hogy tudtad ezt, de), ezért nem mindegy, mire kötöd.
Már azt hittem, agysebész vagy. De végülis a kettő hasonlít, hiszen a pszichológus is "a fejekben turkál".... ..bocs, szar poén volt.
[ Szerkesztve ]
-
ponti_ak
addikt
válasz zeorsdfd #4084 üzenetére
Értem. Az FL100 nem mai csirke, de van benne rendes EQ, és a pár teszt alapján amit olvastam, jó lehet egy megfelelő IEM-mel.
Csak azt nem tudom, hogy melyikkel. Várjuk meg, más mit szól hozzá..iAudio lejátszókkal (G3, D2, U3) próbáltam a cx300-ból komolyzenét kicsikarni, de 5-10 percnél nem bírtam tovább. Valahogy nem volt elég jó hangképe hozzá, vagy nem is tudom. A beszűrődő zaj is elég nagy volt (metrón még a cx-szel is nagyon necces klasszikusokat hallgatni) így az EQ-val sem törpöltem annyit, inkább hagytam, és otthon elővettem a p(m)x-et, azzal már tetszett, amit hallottam.
[ Szerkesztve ]
-
BloodRay
veterán
válasz zeorsdfd #4088 üzenetére
Szerintem elég jól zár a Sony, engem párszor már majdnem elütöttek vele és akkor mi lenne ha tökéletesen kizárna mindent... Egyébként én is a városban mászkálva illetve buszon szoktam hallgatni fele hangerőn a Clip-en.
De pontosabb választ benny tudna adni, ő össze tudja hasonlítani a kettőt."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
Macilaci457
őstag
Csak némi támpont képpen, komolyzenére normális intraaurális füles (IEM) az Erymotic er4, ami kifelé 40dB-t csillapít, és ezzel kiemelkedik a többi IEM közül is. De a hangzásért cserébe €173,95 -t kell fizetni!
Magyarán szólva, egy rendes IEM ennyibe kerül, amivel mindenki azt próbálja kiszűrni melyik a kevésbé sz@r 10ezer forintért, az az alsó kategória. Ezek után mérlegelj.
Ez alatt csak kompromisszumokat találsz, e-fölött viszont nem biztos, hogy sokkal jobban szól ami drágább.[ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
Hév, Metro (magyar version-ök) meg ilyen helyeken nekem a cx300 sokkalta jobban bejön. Az ex-082 nemcsak kifele de befele sem szigetel annyira. Félúton van kb a hagyományos és a teljesen fülbedugós fülesek között. Üres szobában pedig valóban sokkalta telítettebb a hangja, a magasak és a sztereo hangok nagyon szépen elkülönülnek, a mély pedig megfelelő. Tömegközlekedésen a mély eléggé eltűnik, a magas persze megmarad utána hangosítással, de míg 14-15-ös hangerővel is használtam a sony-t addig a cx300-at 10-11-essel hallgatom. Viszont az alapzajjal rendelkező lejátszóknál az ex082-esmél alig van alapzaj, míg a cx300-nél sokkalta nagyobb. Tömegközlekedésen persze nem hallható alapzaj, de üres halk szobában nagyon illúzió romboló hatású. Ha a te lejátszódnak nincs alapzaja akkor egyértelmű hogy cx300, ha van akkor ott vagy ahol én voltam, ha hangos helyen hallgatsz többet zenét akkor cx ha halk helyen akkor ex
-
benny23
tag
Tény, hogy annyira nem zár jól mint a cx300!
Tehát, ha a cx300 100%osan zár akkor az EX082 85%!
Ha meg olyan nagy a zaj, akkor feljebb lehet tekerni a hangerőt!
Csak azt tudom mondani, hogy ha nem olyan fontos a hangminőség, akkor vegyél cx300at!
Sajnos én elég kényes vagyok ezen a téren és a cx300al nem volt élvezhető a zenehallgatás! -
hdcsaba87
aktív tag
válasz zeorsdfd #4227 üzenetére
A hamisítvány mennyivel szól rosszabbul mint az eredeti? (mert ami most van nekem az elég szépen és tisztán szól).
Barátnőmnek is ugyanilyen cx300-as fülhallgatója van mint nekem, de van vele egy kis probléma.
Amikor bedugom a fülembe akkor recsegő hangot ad ki a füles gumija. Olyan mintha nem illeszkedne normálisan!
Valaki tud segíteni, hogy hogyan lehetne ezt orvosolni? -
ponti_ak
addikt
válasz zeorsdfd #4233 üzenetére
Eredetim van, behelyezéskor szintén "recseg".
Oka (szerintem): gumi jól zár --> vákum a hallójáratban --> fülhallgató membránja mozgatáskor mozogHamisnál, és eredetinél egyaránt jellemző ez szvsz.
gizda: vedd meg, jól jársz. A (z egyik) legjobb IEM az összes létező külföldi fórum szerint.
-
bwoay
nagyúr
válasz zeorsdfd #4305 üzenetére
Szerintem ez már rég nem aktuális.
Időközben ennél sokkal precízebb hamisítványok jelentek meg,
és túlnyomórészt ezekkel találkozik az ember mindenfelé,
amit meg a linken láthatunk, arról amúgy is ordít, hogy nem kóser.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Integra
titán
válasz zeorsdfd #4393 üzenetére
nézd,...
ha tönkremegy idő előtt, márpedig kétségem sincsen afelől, hogy tönkrefog menni, hiába vigyázok veszettül minden dolgomra, és kicserélik, akkor már lehet hogy azt a szaros 3ezret is ráfogom fizetni és azt veszek. sőt biztos. de egyben nem voltam hajlandó ennyit kifizetni egy másik és igenis kurva madzagért
különben is ma megyek a subomért, meghozták végre, úgyhogy most azzal leszek elfoglalva hogy beépítsék...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Ricco_hun
senior tag
válasz zeorsdfd #4468 üzenetére
Úristen! Ilyen bla bla szöveget. Mi vagy te valami elcseszett filozófus? Mindjárt zárjunk valakit diliházba mert szereti a jó basszustartományt. Ezért kár volt "beszólnod", hogy ilyen fellengzős idegenszavakkal dobálózz.
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
addikt
válasz zeorsdfd #4475 üzenetére
kösz, én is arra gondoltam, hogy túl nagyot nem lehet tévedni, de nyilván ha kb egyformán szólnak, akkor a kényelmesebbet választom.
a bőrtok nem jelent számomra semmit, a hosszabbitó szintén, tekintve hogy a távirányitó után kell csak (még azt is mondhatnám a rövidebb jobb)
egy sony szalonban szerintetek ki lehet próbálni?“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
bwoay
nagyúr
válasz zeorsdfd #4531 üzenetére
amit én meg is válaszolnék: mert hamis.
és akkor vissza is kanyarodtunk a legelejérekülönben nekem az a csóka tetszett,
aki hamis cx300-at árult, aztán amikor valaki visszaküldte neki emiatt,
akkor adott egy igazit. Képzeljünk el 20:1-hez arányt,
lényegében két hamisítvány után már nyugodtan vehet egy eredetit,
hiszen nem bukik rajta, annyit keresett a két másikon.
Őt hívom becsületes csalónak[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz zeorsdfd #60814 üzenetére
Esetleg ez? A strapabíróság azért kérdéses, de átlagos használat mellett szerintem nem lenne probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest