- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- Meggyi001: Kuponok....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
alkonyfeny
csendes tag
válasz
talmida #1298 üzenetére
Ma már, szinte mindenre azt mondják, hogy veszélyes és ezt meg azt okoz... de hát valamiben meg kell halni.
Amúgy, én mostanában raklett grillen csinálok mindent.. jó a levest nem...
Elégedett vagyok, mert alig adok vagy szinte nem is kell semmilyen zsiradékot hozzáadni az elkészítendő ételhez.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
talmida #1298 üzenetére
mint vegyéz, tudom, hogy az alumínium igen reaktív fém, de a felületén védő, passziváló oxidréteg alakul ki. ezt a réteget durvább mechanikai behatás (karcolás), vagy extrém savas, vagy lúgos kémhatás megbonthatja. a túlzottan lúgos (pH>9-10) dolgok elég ritkák a konyhában, de az erősen savas (pH<3-3.5) már gyakoribb. ezesetben valóban megvan a lehetősége minimális reakciónak az alumínium és az étel között. a lényeg itt a lehetőségen és a minimálison van. amit utána megeszel, abban megintcsak vegyületeiben lesz jelen az alumínium, nem fémként. leginkább nem vízoldható oxid/hidroxid, esetleg részben, vagy jól oldható sók formájában (ez a ritkább). alapos kutatásról én se tudok, ami igazolná, vagy cáfolná az alumínium szervezetre gyakorolt esetleges káros hatását, de azért nem az a jellemző, hogy egy alumínium teáskannában főzött tea után az ember záros határidőn (1-2 év) feldobná a pacskert. véleményem szerint a sötét-biók túlmisztifikálják. szerintük miben kellene főzni? cserépedényben? megsúgom, az agyag, amiből ezek a köcsögök vannak, szintén aluminoszilikát-ásványok...
nagyapáink korában valóban sok egészen más volt. mint ahogy 5-10 éve is, és mint ahogy 5-10 év múlva lesz. ezt hívják úgy, hogy fejlődés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Hobby rádiós topik
- Logitech Harmony - én irányítok mindent!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- Napelem
- Milyen monitort vegyek?
- Óvodások homokozója
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- DELL WD19S dokkoló + 130W töltő
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3419
- Update 09.27. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest