- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Narxis: Problémák, problémák, problémák
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
-
LOGOUT
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Plazmacucci #118582 üzenetére
Most miért ment volna félre? Gondolkodás nélkül bármire rávágod, hogy az a jobb, ha papíron nagyobb a szenzor. Ez megy mióta itt vagy.
Miután összehasonlítottam valamit valamivel és jobbnak látom, arra miért ne mondjam hogy szerintem jobb.
Az s24 ultra esetében jobbnak látom a színeket és kevesebb a zaj is, valamit kevésbé élesítettnek is, ez alapján én úgy gondolom, hogy jobb lett.
És én nem voltam lusta letölteni a képeket.
Megértem ha szerinted nem lett jobb, a te dolgod.
Tudom hogy neked teljesen mindegy milyen a szenzor, de én örülök hogy végre egy normális imx szenzor került az s24 ultrába.
Látszik is a különbség a 3x hoz képest. -
-
-
-
válasz
Plazmacucci #118570 üzenetére
S23 ultra vs 24 ultrára érted.?
Mert ilyen már van fent a topikban.
Rengetegszer halucináltok be láthatatlanban dolgokat.
Ez kicsit félre ment.Bár ez is akkor derülne ki, ha egymás mellé kerülne egy OP12 és egy s24 Ultra
-
válasz
Drakmusz #118567 üzenetére
Egyértelműen jobbnak tűnik mint az s23 ultra, de ha egy oneplus 12 vel kellene összehasonlítani, akkor szerintem biztosan jobb lenne a Oneplus.
De valószínűleg egy Vivo x100 pro mellett is elhasalna, a BBK abszolúte csúcsáról nem is beszélve a szörny x7 ultráról.
Bár ez is akkor derülne ki, ha egymás mellé kerülne egy OP12 és egy s24 Ultra, ami nem kizárt hogy a közeljövőben megtörténik. -
-
válasz
sifu91 #118559 üzenetére
Nem marad el, igazából jobb is a 12.
Főleg a 6x szenzor zoomon lepődtem meg, hogy van olyan mint az 5x optikai így gyengébb fényben.
Ettől függetlenül ha valakinek olyan teló kell, ami szinte minden körülmények között hoz egy nagyon jó szintet, a pixellel nem lő mellé.Automata mód gyenge fényben.
Google Pixel 8 Pro -
-
-
válasz
leslien #118516 üzenetére
Pozitív csalódás az ultra.
#118522soko70
Itt is meglepően jó az ultra, másmilyen mint az s23 ultra, nem élesít annyira és nem az a lágymód féle, mert a részletek is megmaradnak.
#118526Ricardo
Elég jól elszokta találni pedig, de van olyan fényviszony, amikor totálisan mást mutat mint a valóság.
Kékbe szokott inkább elmenni ilyenkor. -
-
-
-
-
-
válasz
Kleroo #118486 üzenetére
Ahány ember annyi féle szokás.
Én nagyon szeretem a 10x zoomot, de ritkábban van rá szükségem mint a 3x és 5x-re.
Lehetett volna két jó minőségűt is beletenni kühmm 13 ultra, vagy akár 2 periszkópost is x7 ultra.Ha választanom kéne hogy melyiknek kellett volna jobb szenzornak lennie a 3x vagy 5x, hát nem tom, nyilván a Samsungnak az volt a célja, hogy ne legyen rosszabb az eddig megtartott szintnél, és ezt egy 5x zoommal jobban megtudta oldani.
Az biztos hogy egy nagyon jó 3x zoomal tovább kilehetett volna tolni a következő zoom kamerát pl x7 ultra 6x-os. -
válasz
irgum #118480 üzenetére
Idővel ő is megtanul jobban hazudni
#118481Plazmacucci
Nem mondom, de hihetőbb, mert eléggé kula.
Nem sok minden változik a kép elkészülte előtt és után.
Bár nem mondom hogy nem hazudhatna jobban, én nem bánnám. -
-
-
-
-
-
válasz
Atomgeszi #118403 üzenetére
X6 pro nak ugyan úgy megmaradt az előnye a 13 ultrával szemben és ugyan ez visszafelé is igaz volt.
Én nem is nagyon tudtam dönteni a 2 közül, hogy melyik a jobb.
3x zoom kamerát jobbnak érzetem az oppo-ban, de a plusz 5x zoom kamera meg nyilván előnye volt az ultrának.
Lehetne még sorolni a különbségeket, de mind a 2 nagyon jó szerintem. -
-
-
-
-
Azért nem mindegy mire kell írni azt a szoftvert, de sok múlik rajta az igaz.
Nekem kicsit kevésnek tűnik most a magic, főleg hogy csak 1 zoom kamera van és az is csak 2.5x zoom.Kaptam OP12 fotókat nextgen Sony szenzorral, hát...
Pedig elvileg ugyan az mint az Open, de majd kiderül milyen is, szerintem biztos jó lesz az is. -
-
Kicsit többet vártam volna kamera hardverben, vagy az x7 ultra lett túl ultra.
[Honor x6 Pro] -
válasz
Roland8622 #118333 üzenetére
Persze, forintot nem ér az az oldal, ezért szeretem összehasonlítani a telefonokat, mert az nem hazudik.
13 ultrával is van pár összehasonlításom itt a topikban, ott is látszik mennyire jó. -
-
-
-
-
-
-
válasz
sifu91 #118275 üzenetére
Ha játszol, akkor a honor jobb, erősebb a 8 gen 2. miatt, de minden napi használat során 0 különbség van.
Felület szubjektív, de nekem a pixel UI jobban tetszik.
Akku nekem simán kibír 1 napot bármilyen használat mellett, találsz a topikjába akkus bejegyzéseket, 7 pro-tól jobban bírja, de szerintem a honor még jobb.
Google nagyon rendbe rakta ezt a xarosgatya exyfost.
Kijelzője brutális a honornak az egyik legjobb, de a pixel ebben is veri(fényesebb), de kár hogy sík lett, 7 pro jobban tetszett elölről.
Fotókban számomra már nem kérdés, szerintem jobb a pixel bármilyen állásban.
Videóban mind a 2 tudja a 4k60fps-t úgy, hogy közben lehet váltani a kamerák között.Látatlanban egyértelműen a honort mondtam volna jobbnak, de már a pixelt gondolom jobb telefonnak.
Úgy volt, hogy kb 1 hétig marad a pixel, és megy tovább, de maradt.
Kamera, kijelző és a pixel felület miatt.Más:
Megjelent a szörnyeteg.
[Oppo Find X7 Ultra] -
-
válasz
Thom! #118227 üzenetére
Pixel 8 pro-nál is ez volt a nagyobb fejlődés, a fényerősebb optikákon kívül.
A sima pro megkapja a max zoom kameráját is, ez azért csak valami(bár már idén sem kellett volna kihagyni belőle.)#118229bbendre
Mondjuk megnézném azzal az 1 kamrával, hogy csinálsz 5x zoom képeket, vagy ultraszéles és szupermakrókat, vagy olyan minőségű szenzorzoom képeket..stb.
Hardver nélkül nincs mire szoftvert írni. -
-
válasz
Drakmusz #118211 üzenetére
1 év alatt nem tudom mit akarnak, hogy mi változzon.
Ultraszéles sokkal jobb lett, még jobb a szenzor zoom, a zooma kamera és a fő kamera is jobb gyenge fényben, főleg videóban.
Lett 50mp és pro mód.
Ennél többet kár elvárni 1 év alatt bármelyik gyártótól szerintem, mert nem fog megtörténni.
Itt nagyon szépen látszik mennyit is fejlődött. [link]
Lényegében minden szituációban fejlődött valamennyit és ez csak a kamera.#118210natë
Honor is nagyon jó, de érezhetően elmarad az összehasonlítás alapján 12mp-es módban is szvsz. -
-
-
-
Az új csoda videoboost, ami veri az iphone-okat is videóminőségben. [link]
Remélem én rontok el valamit, mert ez így lementve konkrétan rosszabb mintha simán vennék fel egy 4k videót.
Telefonon visszanézve tényleg tudja azt a minőséget amit reklámoznak, de
a gond az, hogy erre a videóra vártam kb 2 órát hogy végezzen. -
válasz
Ixion77 #118055 üzenetére
Igen van rajta élesítés, egy xiaomi jobb ebből a szempontból, de így is kevesebb mint a letöbb gyártónál és a színek élethűek a hdr nagyon jó.
Itt nem találtam ennek az állítására lehetőséget, de igen samun lehet állítani a lágy mód.
De én mikor teszteltem nem éreztem semmi áttörést sajnos, inkább xiaomikon van pro módban textura állítási lehetőség, na az tényleg hatásos, de ott meg megszűnik a hdr ebben az esetben.Szerintem jó a 12 is, de az 50mp-es mód nagyon ott van így jó fényben.
Kicsit túlszaturáltak is (egyértelműen nem élethűek), de így látványosabbak, ezért az nem igazán probléma.
Ezt nem jól látod, nagyon élethűek a színek, én ezen lepődtem meg a legjobban, még a Sony-nál is sokszor jobban eltalálja a színeket.
Inkább a kontraszt van rajta kicsit több. -
Van 50mp-es mód pixelen is.
Érdemes letöltve összehasonlítani, elég durva a különbség.
5-8mb a 12mp es kép, és átlagba 15-20mb az 50mp-es kép.
Nincs színbéli különbség a 12mp-es képhez képest és itt a hdr is megmarad ugyan olyannak, úgy néz ki.
Képet tovább menti, majd megnézem gyengefényben vagy mozgó szituációban ugyan úgy elbukik e mint a samu.Szerk: Most látom még az ultraszéles és zoom kamera is tud 50mp-es módot.
Google Pixel 8 Pro -
válasz
bbendre #118052 üzenetére
Pixeleknél még kevésbé számít a szenzor milyensége egy adott mérettől főleg.
Nagyon rá mentek az AI mesterséges képfeldolgozásra, de szerencsére jó értelembe.
Mondjuk a jobb ultraszéles és fényerősebb zoom miatt még itt is tetten érhető minimális javulás, de egymás mellett lehetne megmondani.
De kár azt gondolni, hogy tökéles lenne, most így este próbálgatva az xperia van hogy jobb tud lenni, pont a kevésbé feldolgozott kép és fejlettebb szenzor miatt gondolom.
Egy szó mint 100, a pixel az androidosok iphone-ja, ha fotózásról van szó, szinte minden helyzetben tud egy nagyon jó szintet produkálni. -
válasz
sifu91 #118038 üzenetére
Az lehet vele a gond, hogy nem akar semmi extrát varázsolni a képekre, és így átlagosnak tűnnek.
Nekem natë magic 5 pro-s összehasonlításánál tűnt fel, hogy ez annyira nem is lehet rossz.
Ott látszott hogy egyben vannak a képek, mert volt mellett más is.
Hibákat én is látom, árnyékos részek olyan pixelesen csúnyák és a sötétek bebuknak sokszor, egy 13 ultra részletesebb és természetesebbek is a textúrái, de most ahogy teszteltem, azt láttam, hogy ezekkel a hibákkal együtt is, nagyon szépen vissza adja, az akkor látottakat és azt úgy, hogy nem megy a hdr rovására.
7 pro is volt nálam, de azt annyira nem nézegettem, csak nektek töltöttem fel vele pár képet egyenesen a telóról, én is úgy voltam vele, annyira nem jó ez.Lehet majd egy erősebb ellenfél mellé kerül, (s24 ultra
) akkor majd nem lesz olyan jó.
De így vissza nézve megint a magic 5 pro-s össze hasonlítást, már tudom melyik volt az élethűbb, valahogy jobb ránézni a pixel képekre. -
válasz
sifu91 #118036 üzenetére
Nagyon erős ez a 8 pro, ami nagyon fontos, hogy élethűek a színek, kellően részletes, hdr nagyon jó, és az ultraszéles/zoom kamera is a legjobbak egyike lett.
Kíváncsi vagyok milyen lesz a többi csúccsal összehasonlítva, úgy volt hogy ahogy jön megy is, de marad még egy kicsit.
Sanyinak csak egy jobb zoom szenzor kell, remélem azt fejlesztik benne jövőre. -
Pixel..: Ahogy kivettem a dobozból.
Sony..: Basic automataSanyi szokásosan a természetes képfeldolgozással kéne hogy elvigye a prímet, de ez a 8 pro nagyon jó.
Színek nevetségesen jók/élethűek, ultraszélesben a Sanyinál nem nagyon láttam még jobbat, de ez abban is van olyan jó.
Zoom kamera meghát brutális, 13 ultra szintű a részletesség és itt a színek is ugyan olyan jók, mint a többi kameránál.
Így egyben talán erősnek tűnik, de egyenlőre így gondolom/látom. -
Pixelen a kamerák közti váltás nem olyan sima, mint almán vagy samun.
A stabilizálást sem érzem olyan jónak mint azokon, de tudja 60fps ben is a váltást és vannak dedikált kamera gombok.4k 60Fps videó [link]
Google Pixel 8 Pro
-
válasz
Plazmacucci #118028 üzenetére
Gatya szenzor ennyit tud, gcammal még lehet belőle kicsit többet kihozni, de ott is látszódnak a korlátai.
Xperia esetében is az a gyenge pont sajnos. -
válasz
Carline #118016 üzenetére
Az pixeleknél látványos. [Pixel 6 pro gcam]
Már ha azokra a lilás világításokra gondolsz. -
válasz
Ricardo #118009 üzenetére
Amikor még a Pixelek az élen voltak. Mára beelőzték öket.
Ez igaz, de..
A 8 pro most fejlesztett végre, sokkal jobb lett az ultraszéles és tud szuper makrót is.
Fényerősebb lett a főkamera, ami nem valami nagy előrelépés, de este kicsit segít és a szenzor zoomon is fejlesztettek.
Sokkal fényerősebb lett a zoomkamera.
Lett 50mp-es mód ami elég jó lett teszteket látva, de hogy valóban van e értelme majd kiderül.
Lett végre pro mód is.
Video boost nagyon druván jónak tűnik.Mondjuk ezek így egyszerre is kevesek lettek volna, de a teló többi paramétere ami még kicsit jobban megfogott(piac legfényesebb kijelzője pl 980nit manuálisan
.)
-
-
válasz
Drakmusz #118001 üzenetére
Nekem mondjuk sok ilyen képeden már olyan, mintha posztert néznék.
Előre megtervezet/szerkesztett lenne.Egy csomó arc remegve várja a Samsung S24-et, az ugyan mitől változna???
Pontosan ugyan olyan lesz, mint a snapdragonos note 20 ultra kb már ezer évvel ez előtt.
De ugyan ez elmondható a pixelekről is, azok sem változtak sokat.Thom! Elvárásai szerintem is impossible kategória.
#118002natë Sosem tartottam a legjobbnak (még gcammal sem), vagy is de, nexus 6P-t
De jobbnak tűnnek a színek, valahogy jobbnak érzem egy kicsivel még a 5 pro-nál is, ami a jelenlegi mezőnyben szvsz nem gyenge, a zoom és ultraszéles meg simán jobb. -
-
-
-
válasz
Plazmacucci #117980 üzenetére
-
-
-
válasz
sifu91 #117963 üzenetére
Nekem azok is tetszettek a színek miatt, de itt ez a főszenzor klasszisokkal jobb mint az elődben lévő FrédiBéni.
Nem tökéletes közel sem, a hdr sokat fejlődött, de még így is gyengébb a csúcsoktól(Vivo,Oppo,Huawei) lehet ezért is tud természetesebb hatást elérni.
A zoom kamera is gyengébb mint a csúcs riválisoknál, itt is a pici szenzor miatt.(bár pont most kapott tegnap rá egy frissítést, majd tesztelem azt is
És én csak a Basic módot használom, az igazi manuál rész kb gacam tárház van. -
válasz
sifu91 #117961 üzenetére
Nekem az a jó benne, hogy van élesítés, de nem annyi mint a többi gyártónál, pl nincs a tárgyak körül az a fehér vonal.
Összességében jobb a Sanyi szerintem, 13 ultránál már nem lenne.
Néztem csúcs honorral, most authentic xiaomival, és samsungal is.
Bőven hozta ellenük a szintet, nem véletlenül használom már 5 hónapja, (kisebb kihagyással szín csere miatt) -
-
válasz
sifu91 #117956 üzenetére
És ha valakinek nem tetszik a természetes szín, egy kattintással lehet rajta változtatni.
#117954siskad
Gsmarena szerint nagyon minimális a különbség aksiban, de cserébe sokkal, de sokkal erősebb hardvert kapsz és 2x gyorsabb is a töltés, ufs4.0..
Nyilván kb pont annyival drágább is, mint amennyivel jobb. -
-
Xiaomi authentic automata, AI kikapcsolva
Sanyi automata alap Basic mód.Végre sikerül a Sony-t megnézni egy authentic-et használó telefon ellen, ez a 2 képalkotás tetszik nekem a legjobban.
Kb látom így, hogy milyen lenne az 1-V a 13 ultra ellen, jó persze az a sokkal jobb hardverrel nyilván jobb lenne a 13t/t pro-nál, de nem sok különbség lenne.(főszenzort nézve jófényben)
Xiaomi még a Sanyinál is kevésbé élesít, természetesebbek a texturák.
Színekben ahogy az várható volt, a Sanyi sokkal élethűbb, az authentic ilyen, brutál kontrasztos.
Ultraszéles kamerába rongyosra veri a Sanyi, gondolom valami gatya szenzort kapott, és nyilván a 2x zoom kamera sem egy bajnok, jobb lett volna egy 3x és a 2x megoldani a xiaomi féle nagyon jó szenzor zoommal.
13 Ultra lenne jó összehasonlítani a brutális másodlagos kameráival kiegészítve.Nagyon jó a 13t pro, főleg ezen az áron.
Ultraszéles
Zoom kamera
Xiaomi 13T Pro VS Sony Xperia 1 Mark V
-
-
-
válasz
Plazmacucci #117896 üzenetére
Eddig is mondtam hogy jó, de szokásos körök ennél is lementek.
Lesz egy 13t pro nálam is újra, kíváncsi vagyok az 1-V mellett milyen lesz. -
-
-
-
Nekik minden tesztnél a Vibrant az elsődleges, az tetszik nekik jobban.
De igen, az Authentic van mikor 2. világháborús hangulatú..
Az 1-V verhetetlen ebből a szempontból, se a 13 ultra se a Honor nem veheti fel a versenyt.
Ez is tud hibázni és a hdr sem annyira fejlett mint pl egy magic, hiába fejlődött sokat az elődhöz képest. -
válasz
Kleroo #117850 üzenetére
Minden csúcs Xiaominál lemennek ezek a szokásos körök. pl 12S ultra, 13 ultra..
Authentic teljesen más. keress rá a csoportba, van milliónyi kép.
Reméljük meg marad ez a szint, de az sem lenne baj, ha kicsit még jobb lenne.
Továbbra is a 13 ultra szerintem a király, csak arra váltanék vissza, de túlságosan szeretem az 1-V-öt. -
-
-
válasz
Ricardo #117822 üzenetére
Jóféle.
Nálunk meg a ferka akadt el megint.
Nem tud 4k 60fps-be zoom kamerára váltani.
[Honor Macic V2 4K 60Fps]Honor Magic V2
-
válasz
Valaki87 #117816 üzenetére
Ez így nem igaz, inkább csak messzebbre lát, de 1x-től 5x-íg a Honor simán veri szerintem.
Mert a Honor/Huawei-ben van az egyik legjobb szenzor zoom, bár sokat fejlődött a pixel a 7 pro óta ebben, de még így is gyengébb szvsz, mikor meg 3.5-re vált, nem kérdés hogy még jobb lesz.
A Pixel meg nyilván 5x zoomtól gatyára veri. -
-
válasz
Valaki87 #117804 üzenetére
Ez nem kérdés, az egyik legjobb jelenleg, egy 13 ultra esetleg az x6 pro, de egymás mellett derülne ki az igazság.
Őszintén szólva nem gondoltam, hogy a v2 hasonlóan jó lesz mint egy magic 5 pro, így már elbizonytalanodtam kicsit az openben, mert a kamera az amiben annak jobbnak kéne lennie, mert hardveresen gyengébb.
Kíváncsi vagyok tudja e tartani a szintet gyengébb fényben is, igaz most is pocsék idő volt. -
-
-
-
-
-
válasz
Plazmacucci #117770 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Xbox Series X|S
- Futás, futópályák
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Gitáros topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest