- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
wildrain
addikt
válasz
hunnylander #20836 üzenetére
Maga "írta" egyszer, hogy nem figyel oda, csak kalapál, és nem érdekli, hogy melléüt, hibázik.
-
wildrain
addikt
Schumachernek volt kedve, motivációja hozzá, Alonsonak nincs. És akkor mi van?
Érdekes felvetés, hogy csak azért ne menjen a Ferrarihoz (pedig tegyük fel, hogy mehetne), mert az éppen élcsapat, és keressen inkább egy középcsapatot, amit felhozhat vb szintre. Ezek szerint te megtennéd a helyében? Nem hinném.
Egyébként meg nem ártana mondatokat írnod, mert baromi nehezen olvasható, értelmezhető a mondanivalód. Kábé arra a szintre jutsz, mint neduddki, akinek átugrom a hsz-eit, mert úgy ír, mint egy fogyatékos.
-
wildrain
addikt
válasz
hunnylander #20720 üzenetére
Direkt hergeled az embereket a ferdítéseiddel, nem értem, ez mire jó. Ugyanúgy nem értem, mint a fanatikus Hamilton-utálatot sem. Tulajdonképpen ugyanazt csinálod, csak pepitában.
-
wildrain
addikt
-
wildrain
addikt
válasz
hunnylander #20700 üzenetére
Kimi egy autónyival előbbre volt, Webber mellett, amikor Webber végleg lezárta az utat középen, ezzel egyidőben helyet adott jobboldalt. Tehát ha nem balra, hanem jobbra mozdul, akkor előbb Kiminek lett volna helye, mivel ő már mellette volt. Így Kimi Hamilton elé húzott volna be. Azt nem mondom, hogy Hamilton Webbert nem előzte volna meg úgy is, de Kimi tempója ugyanaz volt, mint Hamiltoné, csak helye nem volt, így elvesztette a lendületét.
Ha Lewis jol kapja el a rajtot, akkor mindig eloz is
Ez mindenkire vonatkozik, kivéve a pole-ból indulóra. Eleve, ha valaki jól kapja el a rajtot, akkor tud előzni. Ha meg nem tudott, akkor vagy első volt, vagy nem jól kapta el a rajtot.Lewis megerdemelten nyert, a gyoztes erdemeit nem illik kisebbiteni
Semmi erre vonatkozót nem írtam, így ez nem tudom, hogyan vág a témába. Az én értékrendem szerint minden győztes megérdemelten győzött, ha semmi sportszerűtlent nem követett el. -
wildrain
addikt
válasz
hunnylander #20692 üzenetére
Mondjuk tényleg hülye téma, de Hamilton belsőkamerájából nézve ha Webber jobbra megy, akkor Hamiltonnak balra nem lett volna helye, mert Kimi kihasználta volna Webber jobbra mozdulását, és jobbról kikerülte volna Heikkit. Lewis semmit sem tehetett volna, mert Kimi volt előbbre, amíg a finnek vissza nem kellett vennie a gázt, együtt gyorsultak.
De valóban, még millió forgatókönyvet lehetne írni arra, hogy mi lett volna. -
wildrain
addikt
válasz
AMD Power #20682 üzenetére
Hamilton nem keres új menedzsert az apja helyett
Akkor most melyiknek kell hinni? -
wildrain
addikt
Gyanítom, ha b-type felcserélte volna a két képet, de a szöveget nem, akkor is a felső lett volna a sokkal szebb és élesebb.
Különben tényleg úgy lenne a jó, hogy ha linkelünk egy képet, a fórummotor automatikusan gyárt egy bélyegképet, mint a te hsz-edben, és rákattintva előjönne a teljes. Már csak azért sem jó, hogy változtatás nélkül beilleszti a linkelt képet, mert sokszor kilóg a jobboldala a szövegsávból, és mindenképpen új ablakban kell megnézni, ha kíváncsi vagyok rá. -
-
wildrain
addikt
válasz
#70869248 #20546 üzenetére
Hát ja, kicsit elborult. Bizonyára lett volna más mód is az elintézésre (pl. nem fellökni, hanem félretolni, és jól leb@szni, hogy ne tapossa már a cuccot), mint ahogy Mark is tette. Pont olyan bunkón reagált, ahogy néhány hétköznapi ember is tenné egy ilyen helyzetben. Ilyen szempontból őszinte emberi reakció volt, ahogy Montoyáé is, amikor a kamerás majdnem betörte a kib@szott fejét.
Érthető mindkettő, csak nem nekik volt igazuk, nem 100%-ig a fotósok voltak a hibásak. -
wildrain
addikt
válasz
hunnylander #19591 üzenetére
Belesodorták? Akkor az első cikkben ezt ki mondta?:
„Ez remek," - mondta Hamilton, de „úgy hiszem, hogy én fittebb vagyok, mint Jenson - bár ezt be is kell bizonyítanom" - nyilatkozta a Daily Mail-nek.„Tehát, ha valaki rá akarna venni, hogy küzdjünk meg egymással, már alig várnám a megmérettetést."
Nekem ez simán túlzott önbizalomnak tűnik. Nincs ezzel semmi gond, azzal viszont már van, hogy visszavonta a kihívást. Ha meg heccelték vele, akkor is simán mondhatta volna, hogy "szerintem én fittebb vagyok, de nem állnék ki, mert elfoglalt vagyok, a vb-ért harcolok". Őszintének lenni nem ciki, arcoskodni, aztán lapítani igen.
-
wildrain
addikt
válasz
hunnylander #19553 üzenetére
Pechjere a palyabirok osszemostak a palyaelhagyast az elozessel.
Mivel az előzés jól láthatóan azért volt csak sikeres, mert elhagyta a pályát, így logikus, hogy összemosták. Ha rendesen fékez, a nem pályaelhagyós ívnek megfelelően, akkor a kanyarba valószínűleg egymás mellett mennek be, és Vettel nem tűnt volna el a háta mögött egy pillanat alatt. -
wildrain
addikt
válasz
hunnylander #19523 üzenetére
Hol van Vettel 0:37-nel?
Fékez, mert kanyar jön, és neki számít, hogy levágja-e, vagy sem. -
wildrain
addikt
válasz
hunnylander #19512 üzenetére
Hát talán a két eset közötti különbség miatt, mert ugye Alonso annak idején a célegyenesre gyorsítva visszaengedte (asszem) Klient maga elé, de szélárnyékban maradva már az első kanyarban elment mellette, és mivel ez így nagyon határeset, talán ezért voltak a stewardok elnézőek, és egy figyelmeztetéssel megúszta. Hamilton most még annyira sem engedte vissza Vettelt, mint akkor Alonso Klient.
Ha a szezon tovabbi szakaszaban is hasonloan kemenyek vagy mulasztoak lesznek a McLarennel, ellenben masokhoz meg kegyesek maradnak
Mivel általában nem következetesek, szerintem olyanokat várhatunk, mint amit 2006-ban kapott Schumacher a Hungaroringen. Külső nyomásra minden kis hülyeségért keményen büntetik majd a másik felet is, csak legyen rá lehetőségük. -
wildrain
addikt
válasz
hunnylander #19507 üzenetére
Én abban a pillanatban, ahogy megtörtént az eset, már mondtam is, hogy ebből lehet, hogy büntetés lesz. Persze, első látásra még nem mondtam volna biztosra, ahhoz látni kell a lassítást, hogy dönteni tudjon az ember. De azt látva, ahogy majdnem még a Red Bullt is elcsapta, úgy gondolom, hogy az előzés csak azért volt sikeres, mert szinte nem is fékezett a kanyarhoz közeledve. Lehet, hogy ha normálisan fékez, és beveszi a kanyart szabályosan, akkor is megelőzi Vettelt, de nem így történt.
Hamilton a verseny hevében nem gondolta, hogy időt kellene töltenie Vettel visszaengedésével, ez teljesen rendben van. De szerintem ilyenkor az FIA-nak lehetőséget kellene adnia arra, hogy felszólításra visszaengedje maga elé Vettelt, ahogy az 2005-ben Japánban Alonsoval történt. -
wildrain
addikt
válasz
hunnylander #19502 üzenetére
Szerintem teljesen következetes volt a döntés, hogy Kimit nem hívták ki. Egyrészt mérlegelték, hogy mennyi lehet a súlya a kérdéses elemnek, ami meglehetősen kicsi volt, így a sérülés okozás veszélye is alacsony volt. Másrészt korábban is voltak már lógó alkatrészek (pl. visszapillantó-tükör), amik miatt nem hívták ki a versenyzőt, pedig elvileg ehhez hasonlóan annak is veszélyesnek kellett volna lennie. Ebből a szögből nézve teljesen következetes volt a döntés.
-
wildrain
addikt
Vörös bika-futtatás Pamplonában.
-
wildrain
addikt
válasz
MPowerPH #19353 üzenetére
Inkább görbe tükör. Még nem olvastam el, de biztos, hogy egy napon nem lehet említeni Dávid Sándor agymenésével.
-
wildrain
addikt
válasz
[CS]Blade2 #19277 üzenetére
"Az sem Kimi hibája volt"
Részben igen, egy lekörözött versenyző (talán Villeneuve) bezavart neki, és kockásra fékezte a gumit, ami csak rosszabb lett a futam előrehaladtával. -
wildrain
addikt
válasz
#56474624 #18716 üzenetére
Kubicára alapoznak, mert az autó elsődlegesen neki felel meg, és nem fognak az idény közepén egy másik autót adni Heidfeld segge alá. Inkább megpróbálják megoldani máshogy, mint pl. ahogy tavaly Kimi is sokat tesztelt, és találtak megfelelő beállításokat, amivel jobban érzi az autót. Persze nagy az esély arra, hogy ez nem fog összejönni.
Azt nem írtam, hogy Nick pszichikailag alkalmasabb Kubicánál, mert a lengyelnek sincsenek sírógörcsei, ha nehéz helyzetbe kerül. De Heidfeld nem csak a középmezőny tagjait előzgette, tavaly pl. a gyengébb BMW-vel Alonsot is megelőzte és maga mögött tartotta.
De ahogy már írtam: Heidfeld idei gyengélkedése ugyanolyan, mint Kubicáé tavaly. Nem a versenyzőn múlik. És ahogy tavaly Nick teljesített, semmi okuk nem volt rá, hogy Kubicát részesítsék előnyben. De most már, hogy a kocsi neki fekszik jobban... -
wildrain
addikt
válasz
[CS]Blade2 #18709 üzenetére
Ehh, megvan... ez a görbe tükörben volt, nem is a lapajos cikkben. Akkor a Lapaj-fikázó hsz-emből ezt a részt visszavonom.
-
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur #18706 üzenetére
Ez más pályákon is így van, vagy konkrétan ezen figyelted ezt meg? Mert a mostani futam szerintem nem mérvadó, mivel jóval nehezebb autóval ment a verseny nagy részében, vagy legalábbis gumikímélő módban, így belefér, hogy óvatosabban váltogatott vissza.
-
wildrain
addikt
válasz
#56474624 #18701 üzenetére
Én sehol nem olvastam, hogy Kubicára fejlesztenék az autót. Lehet ez az én hiányosságom is, de az, hogy Lapaj ilyet írt, még nem jelent semmit, nekem ő egyszerűen hiteltelen. Az autó tulajdonságaitól függően most éppen Heidfeld nem vb-típusú pilóta, tavaly meg Kubica nem volt az. A lengyel sem volt képes megváltoztatni a vezetési stílusát, ahogy most Heidfeld sem tudja egyik napról a másikra, de ettől még lehet vb-típusú, ha megfelelő hátteret kap. Pszichikailag pl. ő az egyik legalkalmasabb a mezőnyben. Extrém nyomást is jól visel, és nagyon jól előz is.
-
wildrain
addikt
válasz
vagamo #18698 üzenetére
Egy újabb ilyen vitának nem akarok a részese lenni, mindenesetre a német RTL-en asszem Laudát kérdezték erről, és ha jól értettem, azt mondta, hogy ezek a sisakok gyakorlatilag 100%-ban védenek a kövek ellen, a tesztek alatt többszáz (nem emlékszem a pontos adatra, de valami 400-500 rémlik) km/órával közlekedő köveket szimulálnak a plexinek csapva is, és nem lyukaszthatja át. Gondolom, megsérülhet, deformálódhat, de át nem mehet rajta.
Lauda is szokott baromságokat mondani, de ez nem olyan téma, ahol a véleményére kérdeznek rá, hanem ténykérdés, ő meg elég közel van ezekhez a dolgokhoz, hogy higgyek neki. -
wildrain
addikt
Kick Nick
Azon már meg sem lepődök, hogy a 60-as évek sisakmegoldásait látja most is, és a repkedő kövektől fél. A nagy szakértőnek fogalma sincs róla, hogy milyen teszteket kell elviselnie a mai sisakoknak a plexit is beleértve (többek között repülő köveket is szimulálnak).
Az egész cikk úgy szánalmas, ahogy van, megy a nagy anekdotázás, veri a nyálát, hogy mikre nem emlékszik, az előzőben meg simán összekeverte Winkelhock nürburgringi alakítását Sutillal (pedig az csak tavaly volt), biztos az a baj, hogy nem túl régen.
Az is kiderül, hogy szintén nincs fogalma arról, mikor és miért vált pirosra a lámpa, és, hogy ez a szabály már egyáltalán nem új, csak a tudatlanok sorolják a második éve tartó SC szabályhalmazba.Méghogy "aranytollú"...
-
wildrain
addikt
Most már csak az a problémám, hogy Wéber Gábortól kétszer is hallottam közvetítés alatt azt, hogy a full vizes pályára szánt gumi nemcsak azért előnytelen száraz pályán az átmeneti vagy száraz guminál, mert alacsonyabb hőmérsékleti tartományra van szánva, hanem azért is, mert jobban bordázott, így kisebb a felülete, és ezért nem tapad annyira.
-
wildrain
addikt
válasz
Zolee11 #18611 üzenetére
Nos, megmondom őszintén, a napi tapasztalataim alapján én is ezt mondtam, és még általános iskolából is arra emlékeztem, hogy három dologtól függ a súrlódás: (felület minősége, összenyomó erő, felület mérete).
De mielőtt ilyen stílusban írtam volna, mint te, azért beírtam a gugliba a dolgot, és lám: több helyen is megtaláltam a lenox-féle állítást. -
-
wildrain
addikt
válasz
fateless #18508 üzenetére
Nem lett volna büntetés senkinek, egyszerűen elrajtoltak volna (izgalmas lett volna látni), és ennyi. Volt már ehhez hasonló eset (Alonso-Kubica, Monza), és nem lett büntetés. Még az is szabályos lett volna, ha Hamilton is beáll melléjük harmadiknak, és velük együtt rajtol.
-
wildrain
addikt
Nekem nem kell magyarázni, teljesen képben vagyok, még ha nem is fogadod el. Azt, hogy te még inkább jobbra fordítod a kormányt, te magad írtad azzal, hogy amerre menni szeretnél. És ugye az eredeti irány a jobbkanyar volt, de az ellenkormányzással balra tekerjük a kormányt, tehát nem arra, amerre menni szeretnénk, mert arra nincs út.
Tulajdonképpen rosszul fejezted ki magad, de egyről beszélünk. -
wildrain
addikt
túlkormányzottságnál pedig abba az irányba kell fordítanod a kormányt (ellenkormányzás) amerre menni szeretnél, majd gáz
Tegyük fel, hogy bemész egy jobbkanyarba. Az autód a kanyar közepén túlkormányzott lesz, tehát tapadást veszít a hátsókeréken, így a hátulja balra sodródik, az orra pedig méginkább a kanyar belső íve felé mutat, mint amennyire te oda kormányoztad. Erre te válaszképpen méginkább jobbra fordítod a kormányt, és gázt adsz. Mivel az első kerekeken van tapadás, az autó eleje bevágódik a kanyar belső ívére, a gázadással pedig végképp elveszíted a tapadást a hátsó kerekeken, és keresztbeállsz, mint a szél.Már ott orbitális hülyeséget írtál, hogy az ellenkormányzás neked nem abba az irányba történik, amerre a hátulja csúszik, hanem az ellenkező irányba.
-
-
wildrain
addikt
-
wildrain
addikt
válasz
JJános #12850 üzenetére
Az nem túl nagy fegyvertény, hogy év közben, amikor még sok-sok verseny hátra volt, bíztál Kimi győzelmében (bár én ezt is kétlem, hiszen Hamiltonnak drukkoltál, és az idény nagy részében megnyugtató előnnyel vezetett). Ha az utolsó verseny előtt (vagy két versennyel korábban) is úgy bíztál volna benne, az "számítana", de simán leírtad őt, ahogy a korábban linkelt hsz-ek mutatják. Ezért zavart, hogy ilyennel próbáltál meg villogni.
-
wildrain
addikt
válasz
JJános #12846 üzenetére
A korábbi hsz-ed szerint ki kellett volna tűnnie, hogy egyedül te bíztál Kimi győzelmében. Ezt simán megcáfoltam a linkelt hsz-ekkel, legfeljebb neked nem egyértelmű. Egyrészt a verseny előtti utolsó hsz-eidben Kimi vb győzelmét meg sem említetted, másrészt nem tudhatod, hogy ki miben hitt.
Tudom, hogy csak azért irtál, mert a múltban többször összekoccantunk.
Ez biztos valami megváltozott elmeállapot eredménye, mert eddig kínosan ügyeltem, hogy ne reagáljak a hsz-eidre. -
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur #12811 üzenetére
Szerintem arra játszottak, hogy mindkét Ferrarit Alonso előtt tartsák, így a későbbi helycserével Massa pontot rabolhat Alonsotól.
-
wildrain
addikt
-
wildrain
addikt
válasz
venember83 #12804 üzenetére
Schumacher mellett Massa is csak a török futamot nyerte meg erőből, a brazil nagydíjon nem sok munkája volt a futamgyőzelemmel az éppen csúcsformában levő Ferrarival, és a peches Schumacherrel.
A tavalyi év meg finoman szólva is rosszul sikerült Kiminek, és az USA nagydíjtól fogva én végig lassabbnak érzem Massát (kivéve a brazil nagydíjat, ahol szerintem nem derült ki a valódi erősorrend, de ott inkább Massa lehetett a jobb). Azért Barrichello produkált egy-két olyan futamot, ahol jelentősen gyorsabb volt Schumachernél, vagy ott loholt a seggében, de már olyan szakaszában voltak a bajnokságnak, amikor semmiképp nem harcolhatott vele. Én Barrichellót sokkal erősebbnek érzem, és már nem tudom, melyik cikkben, de asszem egy Farkas Péteres elemezgetésben olvastam, hogy a statisztikák szerint is Rubens volt a legerősebb ellenfele Schumachernek. Szerintem Massa nagyon sokat hibázik, ennélfogva nem is hozza ki a Ferrariból azt, ami benne van. -
wildrain
addikt
válasz
venember83 #12797 üzenetére
Massa többet hozott ki a Ferrariból, mint Barrichello?? Ezt én erősen kétlem. Rubens az első futamgyőzelme után nagyon erős volt, csak Schumacher mellett látszott gyengének.
-
wildrain
addikt
válasz
hunnylander #12761 üzenetére
-
wildrain
addikt
válasz
hunnylander #12758 üzenetére
Ettől az újságírótól már korábban is láttam meredek dolgot írni, és most is volt egy hülye kérdése: "Mivel magyarázná, hogy Melbourneben a Ferrari, Malajziában a McLaren volt lemaradva?"
Ez egy annyira hülye kérdés, hogy ha én lettem volna Lauda helyében, nem is tudtam volna, mit válaszoljak rá. Egyrészt mindenki láthatta, hogy műszaki hibájuk volt az időmérőn, aztán versenyzői hibák a futamon, majd megint műszaki hiba a végén, másrészt a nyers sebességük nem derült ki, mert mezőnyben autóztak, tehát innen nézve is hülye kérdés... -
wildrain
addikt
válasz
venember83 #12698 üzenetére
Szerintem meg pont ezért objektív. Ismeri a Sauberes időkből, és már elmondhatja róla a véleményét, akár akkor is, ha negatív. De azt hiszem, ezen nem érdemes rágódni, hogy igaza lehet-e, mert Massa idei két versenye megadja erre a kérdésre a választ. Ha úgy vesszük, ez az egész már akkor sejthető volt, amikor még a téli tesztek alatt végig arról nyafogott, hogy mennyire nehéz vezetni így az autót, Kimi meg azt mondta, hogy nem probléma. És mindketten ugyanazt az autót vezetik...
Viszont ezek után Massán óriási súly van. Nemcsak a pontversenyben van lemaradva (igaz, az még nem olyan jelentős), még a csapat sem áll 100%-ig mellette, és még be is kell bizonyítania a nézőknek, hogy tudja ő vezetni azt az autót hibátlanul. Mindeközben ott van Kimi, aki a rá jellemző lazasággal döngöli a földbe (legalábbis ahogy a rajtnál nagyvonalúan elengedte, majd a kerékcserénél egyetlen plusz körrel megelőzte, később pedig otthagyta őt, az valami olyasmi). Szóval nem hiszem, hogy kellemes napok jönnek Massának.
-
wildrain
addikt
válasz
Oliverda #12696 üzenetére
Ajajj...
Pedig azt hittem, a Ferrari kiáll majd mellette, mint ahogy tavaly Kimi nürburgringi boxutcás hibájánál is azt kamuzták, hogy szándékosan nem ment be.Sauber pedig alátámasztotta azt, amit jó sokan mondanak, hogy Massa csak az élről tud nyerni, a küzdelem nem megy neki...
-
wildrain
addikt
válasz
hunnylander #12624 üzenetére
Igen, én is láttam, hogy forgott, de szerintem az az első féktávnál tehetetlenségénél fogva rászorult.
-
wildrain
addikt
válasz
-Mike- #11821 üzenetére
Az a megcsúszás, amiről én beszélek, az nem az 1:11-es, hanem az 1:14-es, ami már féktávon van.
Az meg egy dolog, hogy MS és a mérnökei bújják a telemetriát, ha onboard nem tudják átállítani a fékegyensúlyt, akkor lesznek kanyarok, amihez az adott fix fékegyensúly nem fog passzolni, és szerintem ilyen pl. ez a nyújtott jobbos. Lehet, hogy nem szerencsés összefüggést keresni, de azért azt te sem tartod kizártnak, hogy (az ahhoz a féktávhoz) rossz fékegyensúllyal nagyon könnyű ilyen megcsúszást produkálni. Csupán ennyit akartam mondani az egésszel, nem úgy értettem, hogy ezer százalék, hogy így is volt.Az meg nem igaz, hogy a balostól egészen a jobbosig csúszott. 1:11-nél megfogja, és utána stabil egészen 1:14-ig.
-
wildrain
addikt
válasz
PazsitZ #11809 üzenetére
Mi kéne már?
Pl. az, hogy ne hibázzon. Tavaly a Massa-Hamilton esetben is nem az volt a baj Massa próbálkozásával, hogy megtörtént, hanem az, hogy elbaltázta.Egy érdekes cikk: Glock Toyotájával sokáig tartotta a ferraris Kimi Räikkönent: "Ez nagyon izgalmas volt. A jobb oldali visszapillantómból kiesett a tükör, így a versenymérnökömet kértem meg, hogy a tévében látott képe alapján mondja nekem, hogy hol van Kimi. Szünet nélkül beszélt hozzám, így tudtam védekezni Kimi ellen. Mókás volt, legalábbis a repülésig mindenképpen."
Ezt pl. jó lett volna bejátszani a tévében, nagy jelenet lett volna, de sajna sosem nyomják be a rádióadást élőben...
-
wildrain
addikt
Ez Dávid Sándor. Csak azt veszi észre, amihez kedve van. Ennél az esetnél pl. mivel ugyanott történtek, ezért neki a hiba is ugyanaz volt.
Még valami: Raikkönen bal első kereke már a végét járta ugyanis, és Kimi már befordult volna a boxutcába (ez jól látszott is), de miután az zárva volt nem ment be, amikor viszont az utca kinyitott, a csapat nem vitte be, hanem kint hagyta a pályán, mire Kimi tette a dolgát, ment támadott, előzött - vesztére! Azzal a kerékkel már nem lehetett befordulni!...
Kb. olyan jólértesült, mint Palik szokott lenni. A Ferrarinál nyilatkozták, hogy Kimi azért jött volna be, hogy ne veszítsen sok időt Kovalainen mögött, nem azért, mert le kellett cserélni a gumikat. Honnan a fenéből tudja azt DS, hogy mennyire tapadt az a gumi? Ha olyan rossz lett volna, akkor nem tudta volna üldözni vele Heikkit, hiába könnyű az autója. De mindegy, ennek a medvének lehetne magyarázni... -
wildrain
addikt
válasz
hunnylander #11795 üzenetére
Pedig már nagyon aggódtam, de örülök, hogy megnyugtattál.
-
wildrain
addikt
válasz
hunnylander #11778 üzenetére
Frank Williams szavára százszor többet adok
Jobb lenne, ha olyan szavára adnál inkább, aki egyáltalán dolgozott vele egy percig is, mert Frank papa is csak távolról figyelhette őt. Ezt, hogy flegma pl. nem is tudom, honnan szedte, mert korrekt, őszinte válaszokat hallhattunk tőle mindig is. Igaz, hogy szűkszavú, de nem nagyképű, sose volt az. A munkáján meglátszik a motiváció (annyiszor jött már fel hátulról, és annyi szívás után még mindig hajt), és szerintem aki nem elég motivált, abból nem lesz világbajnok, azt előbb-utóbb kiutálják mindenhonnan. Érdekes módon a McLaren is "eltűrte" jópár évig, a mostani csapatból meg akikkel együtt dolgozik, azok is megmondták, hogy nincs a munkájával semmi gond, csak más, mint Schumacher.Én az ő szavuknak hiszek, de nem azért, mert jót mondtak Kimire (nem hibátlan ő sem, és elfogadom a hibáival együtt), hanem mert ők valószínűleg jobban ismerik, mint Frank papa.
-
wildrain
addikt
válasz
-Mike- #11768 üzenetére
Nem hinném, hogy 2001-ben nem volt ehhez számítógépkapacitásuk. De tegyük fel, hogy nem volt meg: ha megvan hozzá a mechanikai támogatottság, akkor akár próbálgatással is meg lehet találni az ideálishoz közeli beállítást. Pl. a megcsúszása után a nyújtott jobbosban fékezéskor is szinte biztos, hogy a(z ahhoz a féktávhoz) rossz fékbalansz miatt csúszott meg.
-
wildrain
addikt
válasz
-Mike- #11727 üzenetére
Most csak a pontszerzés a lényeg, vb majd pár év múlva.
-
wildrain
addikt
válasz
hunnylander #11708 üzenetére
Most mér? Alternatív megoldásokról nem hallottál?
-
wildrain
addikt
válasz
hunnylander #11695 üzenetére
Ja, az első képen van köztük vagy 80 cm különbség. Tényleg nagyon előrébb van.
Ha jól tudom, a szabályzat szerint ha a hátul levő autó első kereke egyvonalban van az elöl levő autó hátsó kerekével, akkor helyet kell hagyni az előző fél számára. De nemcsak a hátsó kereke mellett volt, hanem inkább az első mellett. És innentől nem számít, hogy ki van az ideálisosabb
íven. Ha Coulthard reagál, akkor elkerülhető lett volna az ütközés, de szerintem észre se vette, hogy egyáltalán ott van. Nem hiába jön most a tükrökkel, valamire rá kell fogni.
-
wildrain
addikt
válasz
JJános #11678 üzenetére
Sokkal hátrébb volt mint DC
Nem ártana ezt mégegyszer megnézned. A kanyarodás megkezdésekor egymás mellett voltak, a sebességük is nagyjából megegyezett. Massa fékezett, amikor észrevette, hogy DC nem ad helyet, és megpróbált minél jobban vágni a kanyart, de ennyit tudott. -
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur #11625 üzenetére
Hát igen, Massa bemutatta, miért félt annyira a kipörgésgátló hiányától.
-
wildrain
addikt
válasz
Integra #11574 üzenetére
Honnan jön ez a hülyeség, hogy ha begurul a boxba kizárják? Barrichellot nem a begurulásért, hanem a piroson való kihajtásért zárták ki.
Egyébként ezt az új SC szabályt pontosan a pilóták és a csapatok kedvéért hozták, nem az FIA találta ki. Éppen ők nyafogtak, hogy teljes a káosz az SC alatt, összezavarja a taktikákat, elvesznek az összeszedett előnyök, és balesetveszélyes a boxutca, mert mindenki lóhalálában vágtat be ilyenkor. Az FIA megoldotta a kérésüket. Vagyis megoldotta volna, mert ez egy megoldhatatlan helyzet, sehogy sem tökéletes. -
wildrain
addikt
Megdöbbentő, hogy a Ferrarinál nem tudják, hogy a szerelőknek nem lehet kimenni a boxutcából...
-
wildrain
addikt
válasz
hunnylander #11272 üzenetére
Én nem így gondolom. Szerintem ha van egy új alkatrész, amin a 30 mérnökzseni hülyére dolgozta magát, és az első próba alkalmával a pilóta azt mondja, hogy szerinte kukába való, akkor valószínűleg oda is fog kerülni (ha adnak a tesztpilóta szavára). Közben meg lehet, hogy egy igenis használható cuccot dobnak ki, csak a tesztpilóta visszajelzései félrevezetőek voltak. Egy ilyen esetben nem mondanám, hogy kevés a ráhatása az autó fejlődésére.
-
wildrain
addikt
válasz
hunnylander #11252 üzenetére
Szerintem nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a pilóta a teszteléssel fejleszti az autót. Legalább olyan fontos az ő munkája, mint egy mérnöké, aki konkrétan megtervez egy alkatrészt. Van olyan tesztpilóta is, aki csak körözni tud az autóval, és az észrevételei nem sokat érnek (vagy nincsenek), az ő esetében van az, amit írtál, hogy az időeredményekre és a telemetriai adatokra támaszkodnak.
-
wildrain
addikt
válasz
hunnylander #11249 üzenetére
Na ki ne derüljön, hogy nem számít a tesztelő pilóta visszajelzése...
Mert akkor ilyen alapon nem értem, miért olyan nagy szám Wurz, de la Rosa, és Badoer hozzáértése. Meg azt se felejtsük el, hogy Alonso éppen egy vb csapattól jött, akár tippeket is adhatott egyes alkatrészek, rendszerek működéséről, és a mérnökök azt olyan irányban fejlesztették ki, ahogy azt Alonsotól hallották.
Állítólag a mi Zsoltink is a Jordantől a Minardihoz kerülve tudott vinni tapasztalatot pl. az elsőfék hűtéséről, és a mérnökök az alapján készítettek is egy új alkatrészt. Szóval működik ez a pilótáknál is, nem csak a mérnököktől függ a fejlesztés. -
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur #11189 üzenetére
És erre hol találtál rá az itv honlapon?
-
-
wildrain
addikt
Tudjátok nézni valamelyik adón? Én a tévében nem kerestem, hanem az itv honlapján nézem. Alapban nem engedi, mert nem uk-ból vagyok, de egy brit proxyn keresztül megy.
-
wildrain
addikt
válasz
venember83 #11118 üzenetére
Milyen exkluzivitásra gondolsz? Arra, hogy akármilyen csipcsup cégek nem tudnak beférkőzni oda és lépést tartani a legnagyobbakkal? Nem hiszem, hogy ez előfordulhat. Nem valószínű, hogy van módszer a költségek valódi csökkentésére. Azzal, hogy egyes alkatrészek fejlesztését befagyasztják, lesz egy kis fölös lóvé, amit máshol elköltenek. Ez valószínűleg akkor is így lesz, ha költségvetési sapkát horgolnak nekik, mert akkor meg külsős fantomcégekkel oldják meg a dolgot. Megvannak erre a technikák, ebben biztos vagyok.
-
wildrain
addikt
válasz
venember83 #11113 üzenetére
Ha az F1-ben versenyezni látjuk az autókat, akkor a szurkolóknak teljesen mindegy lesz, hogy milyen szabályokkal érték ezt el. Röhejesnek tartom, hogy a korábbi évek FIA-közvéleménykutatásán a szurkolók szerint baromi fontos volt, hogy az F1 az autóversenyek csúcstechnológiája legyen, de senkinek fogalma sem volt arról, hogy ez egyáltalán milyen rendszereket jelent, hogy valójában milyen vezetést könnyítő cuccok vannak a kocsiban. (Olvastam olyat is, hogy a kipörgésgátló megakadályozza az autót, hogy kipördüljön a kanyarban - a nevében is benne van kipörgésgátló.
) Egyszerűen nem tudnak róla, mert titok, a burkolat alatt van minden. Ment a nyavajgás akkor is, amikor visszavették a köbcentit, mert így már milyen gyengék lesznek az autók, de abba senki nem gondolt bele, hogy szemmel nem lehet észrevenni 4-5 mp-es körönkénti lassulást.
A népnek cirkusz kell, nemhiába veszített a nézettségből az F1 a Schumacher-éra alatt. Dögunalom volt szinte minden verseny. -
wildrain
addikt
Érdekes, hogy korábban Lauda is eléggé poénra vette a kinézetét. Olvastam valahol egy történetet, hogy kiment többedmagával a volt balesete helyszínére, ahol valaki elsütött egy poént, hogy megtalálta a fülét a fűben. Állítólag akkor nem szívta fel magát ennyire, pedig az durvább volt. Lehet, hogy Rosberggel nem komálják egymást más okból, ezért nem tűri tőle az ilyen poént.
Egyébként meg Lauda nagyon jól tudja, milyen rondának lenni baleset nélkül, mert előtte sem volt egy szépség. Nem hiába hívták Szuperpatkánynak.
-
wildrain
addikt
válasz
-Mike- #10777 üzenetére
Ezt az extrém súlyeloszlást akkor már jól lehetett tudni abból is, hogy minden rajtnál a Renault-k legalább két-három helyet jöttek előre. Hát igen, ez mondjuk egy-két extrém pályán, ahol az alacsony sebességről kigyorsításból nagyon sok van, ott előnyös, más pályákon, gyors kanyarokban meg hátrány. Nem véletlen, hogy egy évvel korábban a Monacohoz hasonló másik pályán (Hungaroring) meg Alonso iskolázta le a mezőnyt a Renault-val. És sehol máshol nem voltak különösebben kiemelkedők...
-
-
wildrain
addikt
válasz
hunnylander #10770 üzenetére
Elkérnék Stoddarttól a kétszemélyest, és mondjuk Massával felváltva vezetnének.
-
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur #10637 üzenetére
Szerintem ez igazából idén fog eldőlni, mert a tavalyi évben elég sok zavaró tényező volt számára, ami mondjuk Massának nem volt meg. (Új csapat, új autó, új gumi...) Ha csak a gyorsaságot nézzük, szerintem kábé van olyan gyors, mint Schumacher, de az egyéb dolgokban (csapat motiválása, munkamorál, technikai tudás, intelligencia) nem nagyon ér a nyomába, ezt el kell ismerni.
-
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur #10609 üzenetére
Hátul meg száraz gumi van fent. Fogalmam sincs, mi lehet az oka, de szerintem biztos, hogy szándékosan rakják így fel a gumit.
-
wildrain
addikt
válasz
hunnylander #10542 üzenetére
Az év autója a McLaren volt, erre kössél csomót.
Ezt már az előbb is olvastam, de nekem nem kell csomót kötnöm, az ilyen félig-meddig semmitmondó díjakat csak azok jegyzik, akik kapják.
Aktív témák
- Synology NAS
- Elfelejtettem a film címét
- Háztartási gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Filmgyűjtés
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Eladó Lenovo Y720 Cube kompakt gamer PC: i5 7400, 16GB RAM, GTX 1070, 512GB SSD
- ROG Ally X (Garancia+Sok ajándék)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD