Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Fire/SOUL/CD

félisten

válasz beci #20601 üzenetére

A W7 telepítése előtt, álltsd át a BIOS-ban a sata üzemmódot AHCI-re. Ebben az esetben a W7 a saját, beépített AHCI driverért fogja feltelepíteni. Én nem szoktam javasolni, hogy más AHCI drivert telepítsen bárki, mert az esetek 99%-ában tökéletesen megfelel.
    Ha mégis telepítni szeretnéd az alaplaphoz mellékelt AHCI drivert, akkor 2 lehetőséged van.

1. W7 telepítésekor beadagolod (amikor a partíció kiválasztásához érsz, hogy hova települjön, ott lehet beadagolni a meghajtó beállításainál, alul), ebben az esetben ún. text-mode drivert kell letölteni, amit arról lehet megismerni, hogy egész biztosan kisebb mint 1,44Mbyte, hogy férjen rá egy floopyra (ez meg örökség az XP-től, mert ott csak és kizárólag floppy-ról lehetett drivereket beadagolni telepítéskor, W7-nél már más egységről is lehet, vagy akár pendrive-ról is). Esetedben ez a driver neve: SATA RAID Driver (For system to read from floppy diskette during Windows installation)
    A neve "cseles", de ha a deszka támogatja az AHCI-t (és ez a deszka igen), akkor nem csak a RAID driver lesz a fájlban. Letöltöttem és valóban benne van.

2. utólag telepíted az AHCI drivert, amit az AMD All In One drivere tartalmaz. telepítéskor válaszd az egyéni telepítést és akkor kijelölheted, hogy mit szeretnél telepíteni és mit nem, értelem szerűen az AMD AHCI driver elé tegyél pipát...

Aktív témák