Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
Lassan lehet gondolkodni, de gyorsan kell venni. Nyugodtan kalkulálhatsz forint gyengüléssel és nem is kevéssel melynek hatása felülmúlja majd az esetleges gyártói dolláros árcsökkentést.
Én nem bántam meg a bővítést, a 120GB-os Samu elbírja a win 7-et, kb félig van, a 96GB Kingston +100 a GC miatt TRIM nélkül is elviszi a hátán a kevesebb helyet foglaló XP-t, ez is kb félig van. Kész táncterem mindkettő! -
törölt tag
A kedvezményes időszakban igencsak megveszem a Windows 8 -at, de telepíteni és cserélni a 7-est csak utána fogom pár hónappal, amikor már nincs vele annyi gond. Driver probléma nem igazán érint, mert nagy HW gyártók termékeit használom, azok meg megcsinálják rá, de az appok stb, és a játékok jobban...
Plusz még most telepítettem fel a 7-est pár napja az új SSD-re, szóval ráér, úgyis elég meló van vele, pár hónap kell, hogy kipihenjem
-
Bodor
veterán
válasz fagy53 #42052 üzenetére
Hát tudod, hogy nekem is 2 Samu 64 GB-os volt a gépemben RAID0-ban, de annyira kihasználatlan volt mind tárhely, mind sebesség tekintetében, hogy eladtam az egyiket. Sebességben egynél is ugyanazt kaptam, de már bánom, hogy eladtam, mert most jól jönne a plusz tárhely. Hát látom, hogy erősödik a forint, lassan begyűrűzik talán az SSD árakba is, de tanácstalan vagyok, hogy mit csináljak.
Eladni ezt az SSD-t szerintem nem éri meg, nem is hiszem, hogy megvenné valaki jó áron, 2.5 TB írással . Tehát meg kellene tartani. Talán érdemes venni + még egy 64 GB-ost és újra RAID , vagy egy önálló 120-ast?+64 GB 19K
128 GB 28 KGoodSpeed : WIN 8-at már én is csak akkor fogok élesben használni, ha stabil lesz, és meg lesz hozzá minden driver és kompatibilis program azok közül amit szeretek, és persze akkor, ha kellően lehet már "winhetesíteni" , mert ezeket a csempéket, és appokat, és "startmenünélküliséget" , stb ki nem állhatom egyelőre....
[ Szerkesztve ]
-
davidsz
senior tag
Én nem vennék 128GB-st. Én is hogy szét kaptam a RAID-et, most jól jönne a 128GB +.
256GB alatt már nem vennék SSD-t. Erre felfér minden. Játék, a saját dokumentum könyvtárban minden, és nem kell átpakolgatni. A Ghost és a rendszer mentése is jobb.SSD-n tárolt dokumentumoknál megvan a sebesség előnye a képeknél, dokumentumoknál. Ez ugyan zabálja a helyet, de erre való az SSD, hogy elérj mindent gyorsan.
Jelenleg 105GB-re dagadt a rendszerem ezekkel együtt. Lehet hogy valaki azt mondaná, hogy sok, de minek spóroljak a hellyel?[ Szerkesztve ]
Turbófeltöltők forgalmazása, javítása *** http://www.turbodave.hu
-
DeFranco
nagyúr
válasz radi8tor #42055 üzenetére
Tegyük már ezt rendbe egy kicsit, mert nagy a kavar az információk között.
Egy MLC chipes SSD hány írási ciklust képes elviselni a specifikáció szerint, valamint reális és óvatos becsléssel a valóságban?
(Tudtommal 10.000 / 5.000 / 3.000)
Ez azt jelenti-e, hogy közelítőleg az SSD kapacitásának ennyiszeresét lehet rá írni az élettartam alatt (nyilván becslésről beszélünk megint)
(Tudtommal igen, 64 GB-os példány esetén ez 64 TB / 32 TB / ~19 TB)
Van-e különbség az egyes típusok között valamilyen egyéb paraméter alapján?
(Én a Samu 830-nél 5.000 ciklust gugliztam, Vertex 3 esetén 3.000-et, ezért kérdezem, persze ez lehet tévedés)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz DeFranco #42057 üzenetére
Nem ismerem ezeket a SandForce-os csodákat, csak annyit mondhatok, hogy Intel elég konkrét adatokat adott meg az oldalukon található PDF-ben arról, hogy hány TB írást kell elviselnie.
Más kérdés, hogy nem él a garancia az SSD-re még akkor sem, ha gari időn belül romlik el abban az esetben, ha meghaladod ezt az értéket.⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz DeFranco #42059 üzenetére
Közben rájöttem, hogy csak szerverekbe szánt SSD-nél írnak konkrét számokat:
Endurance Rating (4 KB):— 100 GB: Up to 500 TB (900 TB - 20% overprovisioninggal)
De asztali változatnál is van valami.
The SSD will have a minimum of five years of useful life under typical client workloads with up to 20 GB of host writes per day.Vagyis 35TB normál használat mellett. (Intel 320)
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
skydragon
tag
Mindenki kicsit túlvariálja ez az SSD élettartam dolgot ssd-t rendszernek használunk általában én ne hiszem hogy 1-2 hét alatt bárki 32/64 terrákal szorná teli.lehet hamarabb adja fel a harcot az ssd még ha vitringbe is van tárolva.
-
DeFranco
nagyúr
-
Bodor
veterán
válasz radi8tor #42055 üzenetére
Különösebben nem érdekel. Az SSD van értem, és nem fordítva, és így is 98 % a kondíciója, és a teljesítménye meg 100%, és 9 hónapja használom, szóval sokat ki fog még bírni, de ha még 29 hónapot megy, a garanciaidő végéig, akkor sem leszek talán elégedetlen.
(#42056) davidsz: Evvel nem értek egyet, mert mások a felhasználói szokásaink, és körülményeink. Dokumentumom kevés van, de képekből vagy 150 GB, a többiről meg nem beszélve. Ha minden ilyen dolgot az SSD-n tartanék, akkor az 512-es sem lenne elég. Dokumentumokat, meg képeket meg egyébként sem tartok a "C" meghajtón, mert nem biztonságos, ha csak nincs belőlük egy tükörmásolat egy külső meghajtóra naponta....
Játszani nem játszok, szóval oda sem kell a nagyobb tárhely. Én szerintem 2 Oprendszerrel kényelmesen elférek egy 120 GB-os SSD-n.
Van pár ( 7 TB ) háttértáram, és a Diskeeper annyira rendben tartja őket, hogy szinte meg nem mondanád, hogy nem SSD-ről nyitod meg a képeket, illetve bármit ami rajtuk van. Hozzá kell tenni, hogy ehhez kell egy ACDSee Pro 5 a képnézegetéshez, amely szerintem a leggyorsabb képnézegető többek közt.
A 10-20 MB-os NEF képeket csak úgy pattogtatja![ Szerkesztve ]
-
sir fg
aktív tag
válasz DeFranco #42057 üzenetére
Talán nem kéne ezért írnom, de elszámoltad a becslést egy nagyságrenddel, pl. 10.000×64GB =~ 640 TB. Bocs, ha csak szőrszálhasogatásnak tűnik. Azért szerintem nem mindegy.
Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock
-
davidsz
senior tag
Ez igaz mások a szokásaink.
Én is így használom, ahogy írtad. Nálam is van 8TB tárhely. A Fontosabb cuccokat tartom a doksi könyvtárban (Számlák, garjegyek stb.) Viszont én játszom is. Sims, Diablo, Dirt megdobja a helyigényt. Mellette még jópár nagy programcsomag is fent van.
Nekem hetente megy a Ghost. Mostanában nem volt rá szükségem, amióta belaktam az SSD-t és nem tesztelek, variálok vele.
Viszont gondolkodnék a 256-oson a helyedben. ugyanígy voltunk régen, hogy elég lesz a 64GB vagy a 128GB ... aztán idővel mégsem. Ha túlméretezed, az nem árthat (max a pénztárcának)
Turbófeltöltők forgalmazása, javítása *** http://www.turbodave.hu
-
Bodor
veterán
válasz DeFranco #42062 üzenetére
Itt 250 oldalon keresztül tárgyalják ki , talán érdemes az egyessel kezdeni, mert ott sok összegyűjtött adat van.
-
Bandee2
tag
Sziasztok, melyik 120 gigás SSD-t ajánljátok a profilomban lévő konfigba? (SATA2-es) Főleg videót vágok és Photoshop-ot használok, nem tudom ehhez szinkronos vagy aszinkronos a jobb...?
Ezeket néztem, van esetleg jobb már?
OCZ 120GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-120G
CORSAIR 120GB SATA3 2,5" Force GT CSSD-F120GBGT-BK
KINGSTON 120GB SATA3 2,5" SSDNow V+200 SVP200S3/120GKöszönöm előre is
[ Szerkesztve ]
-
Bandee2
tag
Köszönöm, akkor veszek is egy Kingston V+200-at..
krx21: Én itt olvastam a szinkron vs. aszinkron ssd-ről: http://ipon.hu/elemzesek/megfizetheto_sata_6_gbps_os_ssd_k_a_szoritoban/1266/2
-
Predator2
addikt
Hello
Ezt a levelet igazából Fire/SOUL/CD-nek írtam de mivel egy pár napja nem elérhető nekem viszont most van rá időm h szórakozzak így felteszem ide a kérdést hátha kapok rá választ. A kérdéseim a cikke alapján fogalmazódott meg bennem:[Windows 7 telepítés más szemszögből avagy BI OS or not to BI OS]
Íme:
Win7 Ultimate verziót telepítettem az ssd-re de a cikkedben kicsit mintha ellene lennél a "Tévhitek a rejtett partícióval, annak meglétével kapcsolatban" ennek a verziónak.
Miért gond a rejtett partíció? Vagy ezt csak azért raktad bele h a rejtett partícióval kapcsolatos tévhitek miatt (- stabilabb a W7- biztonságosabb) ne rakjanak az ssd-re ultimate verziót?
Árt az ssd-nek vagy tök mind1?
Miért van szükség az ISRT driver-re?
A cikkedben azt írod h:Ha a sebességeket rendben találod (hozza a gyártó által megadott sebességet vagy legalábbis nem nagyságrendekkel kevesebb), akkor nincs szükség másik AHCI driver telepítésére
Illetve egyik kommentedben:
Na de komolyra ferdítve a szót, teljesen jók a sebességek, deszkádhoz még felteheted ezt az IRST dirver-t és kész.A cikkedben viszont:
Az AHCI driverekről
A W7 alap driverei alkalmasak a TRIM parancs továbbítására, viszont régebbi Intel vagy AMD driverek nem. Ha tehát lecseréled a W7 AHCI driverét, akkor Intel esetén az IRST 9.6 vagy újabb, míg AMD esetén az 1.2.1.263 vagy újabb AHCI driver használata szükséges.
AHCI driverek (csak akkor telepítsd, ha szükséges)
Most nekem elméletben hozza az ssd a elvárt értékeket [link]Akkor kell az IRST driver vagy sem?
THX a segítségeteket.
[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
fagy53
nagyúr
válasz Predator2 #42078 üzenetére
Üdv!
Felejtsd el, hogy van SSD a gépedben, nem is hallottál a bench-ek létezéséről és mindjárt nyugodt ember leszel! Hidd el megy minden mint a karikacsapás magától és nem kell állandóan rettegned mint egy tengerimalacnak...!
A linken látható eredmények tökéletesek, jobbak már nem is lehetnének, de ha egy csoda folytán jobbak lennének, azt sem vennéd észre.
Szia![ Szerkesztve ]
-
Predator2
addikt
válasz fagy53 #42079 üzenetére
abszolút nem a gyorsasága miatt aggódom hanem attól h hamar behal
és nemtudom h a Win7 ultimate és a ISRT driver megléte+hiánya mennyire játszik közre ebben
ennyi
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
törölt tag
válasz Predator2 #42081 üzenetére
Semmi garancia nincs rá, hogy ne halljon ki idő előtt ráadásul hirtelen annak ellenére, hogy kíméled... A Kingston V100 egyik pillanatról a másikra feküdt meg, attól függetlenül, hogy a minimális írási műveleteken kívül nem nagyon irkált.
Vannak olyanok is a fórumon, akik úgy használják mint egy HDD-t az SSD-jüket, tehát nem helyeznek át semmit sehova, aztán évek óta megbízhatóan működik.
Persze az új Corsair SSD-nél is én is áthelyeztem a böngésző gyorsítótárakat HDD-re - ami nem kis meló, egy olyan gépen, ahol 4 felhasználói fiók van és négy böngésző...- , megreguláztam az indexelést, kikapcsoltam a hiber.fil sys-t, átpakoltam HDD-re a lapozófájlt, kikapcsoltam a SuperFetch-t és remélem ,hogy csak a Kingston V100 volt olyan ami még így is megfeküdt...
-
sz.j
nagyúr
válasz kiskornel #42093 üzenetére
Nézd meg az SSD-d fw-ét és ha egyezik a linken láthatóval, akkor az utolsó van rajta.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
kiskornel
addikt
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Letöltöttem az updatert, és az az 502... revet írta ki, így tényleg nincs szükség rá, csak parázok, mint mindig...
Hát igen, első SSDhttp://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
Toto89
csendes tag
Sziasztok,
Azt kérdezném, mint kezdő videószerkesztő, hogy annak lenne-e értelme, hogy vennék egy 128gb-os SSD-t a rendszernek és amikor videót szerkesztek (1-4 GB fájlok) azokat egyenként rámásoljam az ssd-re arra az időre amíg dolgozok velük? A hdd-n ugyanis elég lassan tudja kezelni a fájlokat (ez igaz a photoshop-ra is...) és ebből a szempontból jól jönne egy ssd, csak nem tudom, meddig bírná. Nem kell azért minden napos videó meg képszerkesztésre gondolni, csak néha szoktam nekiülni, viszont akkor jó lenne az a kis plusz a fájlkezelés sebességében.
Köszi -
fagy53
nagyúr
válasz Toto89 #42099 üzenetére
Lenne értelme és azért van, hogy a kedvező tulajdonságait kihasználjuk. Különösen SATA3 esetében jóval gyorsabb a fájlkezelése, mint a HDD-nek, de nem biztos, hogy esetedben / szerkesztés/ a meghajtó a leggyengébb láncszem!
Én nem haboznék, mert a vásárlással csak jót tennék magamnak...
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest