Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTU
addikt
Link pls.
Valahol mindig van akció.
Nem mindegy milyen opciókkal,
pl. hány eszköz, hány user, milyen tárhely?
Zoolz Cloud Storage: Lifetime of 1.5TB Instant Vault and 1.5TB of Cold Storage
$74.95Itt 2x1,5GB-ot kapsz, csak ugye nem összeadható, mivel más más felhasználás.
[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
wwhy
veterán
Bocs, lemaradt.
LINKOneDriveot használok, amióta Skydrive volt, több gépen. Ami nekem fontos, hogy adott mappákat ezeken a gépeken automatikusan szinkronizálja a zoolz is.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
KTU
addikt
Zoolz Home Cloud 500 GB With 500 GB Instant Vault - LIFETIME (Special)
Ezt linkelted.
500GB + 500GB, de ez nem 1TBDe lentebb is ott van:
- 500 GB Cold Storage & 500 GB Vault Storage
- 2 users
- Unlimited External/NAS drives
- Lifetime storage"Vettem" ingyen valamikor 75GB-ot, és 100GB-ot.
nem használom, kliens nem jött be semmilyen platformon, meg szintén 2 user[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
Rimuru
veterán
Logikusan gondolkozva az egyik (cold) az olyan tarhely amihez ido kell hogy hozzaferj (par ora/nap), de biztos le van irva valahol az oldalon.
(technikai reszlet lehet pl magnesszalag)Vigyázat, csalok!
-
félisten
A nagy kérdés az, hogy ez szimplán átverés, vagy egy komolyan tervezett szolgáltatás beetetési fázisa. Ez utóbbi esetben érdemes lenne rácuppanni.
A Cold Storage részre hasznos lehet mondjuk egy inkrementális archhívumot építeni...
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
félisten
válasz MaCS_70 #4756 üzenetére
Olvasgatva, nézegetve a feltételeket, lehetőségeket, ez azért nem mindenkinek optimális.
Főleg ez: "You may download Zoolz on two machines. You can only restore from a third device, not back up. To back up, you must delete a machine and add the third"
Ezzel a belépőkedvezménnyel persze még így is lehet jó buli, ha mondjuk elég a két klienses gép (nekem nem elég, de sokaknak az), vagy mondjuk az egészet mentési tárhelynek használom.
A klienst ezért jó lenne kipróbálni, de fizetés előtt nem látok rá lehetőséget.
MaCS
-
freelanced
addikt
Üdv !
A jelenlegi helyzet alapján ha az ember adatot szeretne tárolni, biztosítani, melyik szolgáltató a legalkalmasabb rá? Igazából vegyesen menne fel minden, fotóktól kezdve dokumentumokig, miegyéb. Persze tudom, hogy elvileg míg nincs 3-4 helyen tárolva addig kockáztatom az adatvesztést, de ezt most tegyük félre.
Ami miatt az ismertebbek felé húz a szívem az az, hogy úgy gondolom jobb esetben pl Google sok sok év múltán is lesz. Néhány kisebb szolgáltatónál viszont ez már kérdéses. De nem ástam bele magam annyira a témába, így reménykedem, hogy a hozzáértőbbek ki tudnak segíteni, melyikkel is járok most a legjobban.
Köszönöm !
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
psg5
veterán
Sziasztok! Kepeket telorol google fotokba, flickrbe, es onedrivra is toltom biztos ami biztos alapon. Mostanaban flickrre valamiert nem minden toltodik fel nem ertem miert ( mndenhol csak wifin feltoltes van beallitva). Onedrive kicsi tarhely, google ben is most jart le a bonusz.
Mit javasoltok mi a legbiztsabb manapsag? Akar fizetos is lehet marmint egyszeri fizetos, havi nem jatszik.F.K.T.
-
V911
tag
Sziasztok!
Tanácsokat szeretnék kérni. Melyik az ajánlott free felhők? Én csak a dropboxot használom (2 giga) és hallottam valamiről ami hasonló de 5 gigát ad.
A másik kérdésem, lehetséges e, és érdemes e több féle felhőt letölteni és mindet szinkronizáltatni valamelyik alkönyvtárakkal a magasabb adatmegőrzési biztonság érdekében, vagy garantáltnak vehetjük hogy az az egy felhő nem fog megszűnni, amit használunk?
Arra gondolok, hogy az SSD tönkremegy az adatok elvesznek, de uj ssd vásárlása s rendszer telepítés után ha a régi felhőt aktiváljuk visszaszinkronizálja ugye azt ami rajta van. Mekkora az esély annak, hogy pl. a dropbox elveszti a 2 gigányi adatunkat addigra mire idáig eljutunk?
Mennyire biztonságos az, ha 2-2 gigányi adatunkat egy egy dropbox regisztrációra archiválunk?
Esetleg nem csak dropboxra hanem a többi ajánlottra is esetleg előnyben részesítve azokat amik free módban 5 gigásak vagy akár többek is. hallottam valami ingyenes 100 gigásról is. -
félisten
Egy könyvtárat különböző felhőkbe én nem szinkronizálnék. Érdekes fájlverzió-ütközéseket tud eredményezni.
A nagyok közül a Google és a Microsoft ad jópár gigabyte-ot, nem rossz a Jotta a norvég jogi hátterével (7 GB) és nagyon jó a Syncplicity a rugalmas kliensével, 10 GB-jával és nagyvállalati szintű hátterével.
Ezek elég stabil, megbízható szolgáltatást és adatbiztonságot nyújtanak, de a fontos adatokat ökölszabály szerint háromféle módon és helyen illik tárolni.
MaCS
-
félisten
Ez viszonylag jó biztonságot jelent, főleg, ha rendszeresen ellenőrzöd a pendrive-ot -- ezek hajlamosak maguktól is elhalálozni, ráadásul rendszerint csak aktív WearLevellinget tudnak, ami nem feltétlenül a hosszú élet titka.
Én sokkal inkább használnék helyette egy HDD-t, de ha nem a gépek közti szinkronizálás a cél, az is lehet megoldás, hogy felhős mentési szolgáltatást használsz, ami csak felfelé tölt, és akár inkrementálisan is működik. Egy könyvtárra több szolgáltatást is beállíthatsz, de egyszerre ne menjenek!
A prioritásokat csak Te tudhatod, a fő szempontok, hogy mennyire értékes és hogy mennyire bizalmas az adat.
Titkosságra a Jotta és a Syncplicity nagyon jó, a DropBox se rossz, de n-edik redundáns, nem bizalmasadat-tárolónak jó lehet egy Hubic (25 GB) is.MaCS
-
V911
tag
válasz MaCS_70 #4763 üzenetére
Igazából van egy külső hdd-m így technikailag az egyenlő a pendrájval ellenben akkor ahogy olvasom plusz biztonságot ad.. Az is egyszerű megoldás, hogy 2 vagy 3 pendrájvot bedugok egyszerre, az csak nem megy tönkre egyszerre. Ráadásul a saját sciptemben van egy mini rutin, ami
for $c=65 to 90
$h=chr($c)
FileCopy ( @ScriptDir&"\"&@ScriptName, $h&":\archiv"&"\"&@ScriptName , $FC_NOOVERWRITE + $FC_CREATEPATH )
next
Saját magát elmenti az összes létező pendrájvra vagy egyéb tárolóra ami a gépre van csatlakoztatva. Így nem okoz gondot, hogy naponta egyszer elmentse saját magát s ha be van dugva a külső hdd akkor arra is külön teendő nélkül. S csak egy plusz sor kérdése hogy a szinkronizált felhőbe is megtegye illetve adatmentés során is megtegye az adattal. Eleve az adatot verziószám emeléssel menti a scriptverzióknál meg én emelem a verziószámot mentéskor. -
KTU
addikt
Jottacloud win alkalmazása (win7 64bit) másnak működik?
Letöltöttem, feltelepítettem, elindítom,
"Get started" katt, és "Loading configuration" ablaknál beáll."Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
Arra gondoltam, hogy előfizetek egy év office csomagra, amiben benne van 1 TB tárhely. Egy év után elérhetőek maradnak a feltöltött cuccok? Tegyük fel, hogy 500 GB adatot töltök fel, ha egy év múlva újra előfizetek akkor megint kapok 1 TB tárhelyet (500 GB + 1 TB)?
.
-
wwhy
veterán
Hasonló kérdés: ha van kuponos 250GB tárhelyem X évig, annak lejártakor minek az alapján dönti el a Onedrive, hogy mit töröljön, hogy visszaállítson 50GB-ra
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
Troy.
addikt
válasz bPatrik0521 #4776 üzenetére
Köszönöm a választ. Próbáltam utána járni (angolul), de igen zavaros. Lehet, hogy valami hivatalos oldallal kellene felvenni a kapcsolatot.
.
-
okiteki
tag
Akkor segítek épp van egy o365 fiok 2018.05.24 járt le gazdija nem akar hosszabítani na most beléptem és a o365 onedrive hozzáférét lockolta a rendszer első belépés volt kb 5 hónapja csak backupra hasznaltuk 100gb kb. és kiirta a O365 egy üzenetet , hogy ha nem torlom az adatokat akkor 2019.05.27 törlik az összes adatomat a szerverről!
És ha hozzá akarsz férni akkor max 30 napig lehet feloldani a lockot hogy hozzáférj az adatokhoz!http://i66.tinypic.com/124ydyx.jpg
http://i66.tinypic.com/2i6p26t.jpgVálaszthatja a Fiókzárolás feloldása és ideiglenes hozzáférés a fájlokhoz lehetőséget. 30 nap áll a rendelkezésére arra, hogy elegendő fájlt eltávolítva a korlát alá csökkentse a felhasznált tárterületet. A fájlok csak olvashatók lesznek, de letölthet vagy törölhet fájlokat, hogy ne lépje túl a tárterületkorlátot. Ha 30 napon belül nem távolít el elegendő fájlt, ismét zároljuk a fiókját, és ekkor már nem oldhatja fel ismét. Ha a fiókja ismét zárolva lesz, vagy ha kérdése van, jelentkezzen be a OneDrive webhelyre, kattintson a lap tetején
Szerintem megvan valaszolva a kérdésed!
[ Szerkesztve ]
-
Drughi
addikt
Üdv,
Adott három okostelefon, ami egyazon google fotók app-ba tölt föl automatikusan, így "mindeki lát mindent"
A családi "képtár" méretéből adódóan ( ~ 50GB, ami hónapról hónapra duzzad) jelenleg onedrive-ba van feltöltve, mert itt jelenleg van 100gb bónuszom, de nemsokára lejár.
Arra gondoltam előfizetek 690Ft-ot a google drive-ba és oda áttolom a onedrive tartalmát, így akkor egy helyen lesz minden. ( meg PC-n, meg egy külső vinyón 1-2 havonta lementve)
1x már elveszítettem minden mentett tartalmamat, most már biztosra megyek.
Szerintetek megéri a havi 690Ft-ot a Gdrive 100GB-ja?
Esetleg lehet valahogy inygenes bónuszt kapni?
Vagy más ajánlott alternatíva? -
bPatrik0521
csendes tag
Ha csak fotókat akarsz tárolni akkor ott a Google Fényképek (vagy Fotók vagy mitököm a neve). Ingyen korlátlan mennyiséget tölthetsz fel, annyi a megkötés hogy max 16 megapixel és max 1080p-s videó. Legalábbis legutóbbról amikor használtam így emlékszem.
[ Szerkesztve ]
-
Melack
veterán
válasz bPatrik0521 #4785 üzenetére
Így van. Ha elfogadható a minőség romlása, akkor ez egy jó alternatíva.
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
nfsu17
veterán
-
Drughi
addikt
válasz bPatrik0521 #4785 üzenetére
És fel tudom mappákba tölteni? 80 mappám van, benne a képekkel
-
nfsu17
veterán
albumokba lehet.
amúgy alapból (album nélkül) sima dátumok alapján rendez.
a legújabb van elöl és hátrébb a régebbi.
nem a feltöltés dátuma alapján rendez, hanem a kép módosítása (készítése) alapján.én így csináltam, így tök egyszerű volt.
fogtam egy mappát, behúztam chrome-ba.
feltöltött mondjuk 200 képet.
feltöltés után előjött a szöveg: "hozzáadás albumhoz".
ekkor rámész, hogy "új", megadsz neki egy címet, OK, és benne lesz a 200 kép: "2015 londoni út"köv. mappa, újabb 200 kép, újabb album, stb.
Egy google drive-ba persze sokkal egyszerűbb "behúzni", még a mappastruktúra is marad, de az ugye vagy 15GB, vagy 100 pénzért.
ingyen ezt a macerát végig kell játszani, de csak egyszer.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ha telefonos képeket akarsz menteni, akkor egészen nyugodtan használhatod a Google Photos ingyenes, korlátlan megoldását. Ez ugyan tömörít, de csak nagyon jó minőségű JPG képeknél (+felfele) lesz látható a különbség.
MaCS
-
hermit
tag
Sziasztok,
milyen fajl titkosito programot ajanlanatok, ill. hasznaltok felhokhoz (Dropbox, Google drive)?
Multiplatform jo lenne (legalabb win es linux, esetleg android - de ez nem annyira fontos).A cryptomator-t probaltam:
- dropbox-ra win es linux alol is tokeletes
- gdrive-ra linux alol rclone-nal nem az igazi, inkabb nem mukodik; de ha nem rclone-nel mount-olnam a drive-ot, lehet hogy jo lenne - ezt majd talan kiprobalom. Win alol meg nem probaltam.Kosz,
Hermit -
Troy.
addikt
Sziasztok!
Az megoldható, hogy egy google drive-on található mappát beállítsak úgy a gépen, mintha egy külön meghajtó volna?
.
-
félisten
válasz MaCS_70 #4796 üzenetére
Troy privát üzenetére válaszolva, mivel szerintem másokat is érdekelhet, leírnám az átlinkeléssel kapcsolatos tapasztalataimat:
Egy csomó felhőszolgáltató Windows-kliensének szerintem alapvető hiányossága az, hogy csak egyetlen helyi könyvtárat hajlandóak szinkronizálni. A GoogleDrive végre-valahára átlépett a saját árnyékán, a OneDrive még nem -- viszont egy ideje legalább megengedi NTFS-linkek használatát, ami egészen elfogadható pótmegoldás.
A dolog lényege az, hogy állományokhoz hozzáférhetünk a fájlrendszer más pontjairól is, magyarán, az átlinkelt fájl/könyvtár a célhelyen úgy jelenik meg, mintha ott lenne, de helyet nyilvánvalóan csak a tényleges helyén foglal. Mindez fájlrendszerszinten van kezelve és a Windows is már jó régen támogatja, és ami a legjobb, hogy egészen jó egerészős megoldások is vannak rá, tehát nem kell CLI-ben gépelgetni.
A netes források között is elég komoly ellentmondások vannak, a saját tapasztalataim a következők:
A fájlok linkelésével rendszeres problémáim vannak, elég gyakran fordul elő, hogy nem a legfrissebb változat marad bent. Ezért aztán én mindig foldereket linkelek.
A másik kérdés, hogy mi a linkelés hatóköre. Minden ellentétes állítással szemben nekem Junctiont köteten kívül nem sikerül linkelnem, sima SymbolicLinket viszont simán. Tehát egyszerűen nyitok egy ablakot a másik kötetről vagy akár egy hálózati meghajtómról, és a kívánt mappát simán áthúzom a OneDrive-mappába. És ennyi, működik.
A OneDrive sokáig nem szerette, de már elég régen hibátlanul és megbízhatóan működik.Segédprogramként a LinkShellExtentiont használom, ami egy beépülő a helyérzékeny menübe. A weboldalon egyetlen lapon szerepel minden, így egy részletes leírás is a linkelésről, illetve a letöltések, telepítési útmutatók.
Egyszerűbb, de portable változatban is elérhető program a LinkMaker -- ez is működik.
MaCS
-
félisten
A GoogleDrive mára a következővel örvendeztetett meg:
Két napig a notebookomon dolgoztam, ma reggel kapcsoltam be az asztali gépemet. Na, a Gdrive első dolga az volt, hogy az asztali gépről szépen visszaírta a szeptember 30-ai frissítésű fájljaimat.Közben sajnos a notebook is be volt kapcsolva (pedi g általában a kettőből csak az egyik megy), úgyhogy egy pillanat alatt körbeértek a régi fájlverziók.
Kb. 30 munkaórám ment a szemétbe...
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Kutya topik
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Házimozi belépő szinten
- BMW topik
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest