Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ecaddict

senior tag

válasz rokefeller #1906 üzenetére

Nekem max. kb. 15s most a tiszta boot (+a BIOS meg kb. 10s) Virtualbox, KVM stb mind fent van. Nem ezért, de WD raptor 300-as van a gépen short stroking-al, ext4-el (a WD zavaró sípolásától egy Sychte Himuro-val sikerült megszabadulnom, ami bár hűtőnek árulják, hűteni nem igazán hűt, cserébe viszont valamit visszafog a zajból).

Többször átfutott már az agyamon, hogy még RAID-el is lehet jobban jártam volna (árban), de mivel sokat megy a gép fogyasztás/minél kevesebb elem (kevesebb hibalehetőség) indokkal mindig meg tudtam magam nyugtatni, hogy ez volt a legjobb választás.

Az igazi megoldás fragmentáció ellen persze a flash drive lenne, de ma még elérhetettlen árban vannak (legalábbis a jobbak mint pl. Intel) és ki tudja idővel ezek is nem-e lassulnak be (ez az amit nem igazán publikálnak). Az is számit mennyire esik ezeknek az ára. Ha valamiért hirtelen elkezdene esni, flash-el azért a jelenlegi magas ár miatt nagyot lehet bukni.

Önmagában nem is értem mi ez a felhajtás a boot idő miatt. OK, le lehet vinni, és azután senkit sem zavar az adattárolók lassúsága? Itt kéne már valamit lépni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés