Hirdetés
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Üdv Mindenkinek! Kérlek olvasd el az Összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tengri
senior tag
válasz
Abel-0101 #2914 üzenetére
"Ha keresgélnék 20-30percet biztos találnék azonos méretekkel rendelkező konzolt..."
Tegnap több mint egy órát keresgéltem megbízható forgatható konzolok között 105x445 mm falra rögzíthető mérettel rendelkező konzolt. Egy sem volt...
Ha linkelsz nekem egyet (nem kell 20-30 perc lehet egy nap is) megemelem képzeletbeli süvegemA többi tanáccsal egyetértek.
-
Abel-0101
aktív tag
válasz
szabeska #2912 üzenetére
Szia
"Tud valaki ilyenről (persze olcsón)?"
Ha az a vágy, hogy ne kelljen fúrni, alapból rössz a koncepció!
Ha keresgélnék 20-30percet biztos találnék azonos méretekkel rendelkező konzolt, de szerintem felesleges, főleg ha az "olcsóság" a lényeg, pl ha leírok egy 20ks konzolt, aminek azonos a furat helye, megveszed, csak azért, hogy ne kelljen fúrni?Amikre inkább figyelj:
-Strapa konzol legyen
-Sok pozítv visszajelzés
-(népszerűbb márka legyen, stell, hs, hama)
-Hány "-tól-"igAjánlom figyelmedbe a Stell 3as szériákat, azok között biztosan lesz egy ideális.
(3610/mk2) -
Tengri
senior tag
válasz
szabeska #2912 üzenetére
Szia!
A jelenlegi tartód Hama 108716.
Sajnos olyan forgatható konzolt ajánlani nem tudok amelyiknek megegyezik a lyuktávolsága a jelenlegiddel, hiszen a gyártók nem tüntetik fel a falhoz való rögzítéshez történő lyuktávolságokat.
Viszont elég sok gyártó feltünteti a falhoz való rögzítőelem méreteit.
A jelenlegi tartónak 105 x 445 mm.
Viszont a legtöbb forgathatónak 105 mm-nél nagyobb így biztosan nem fogod tudni a meglévő lyukakat használni. Vagy az alsó vagy a felső sort újra kell majd fúrnod. Továbbá abban is csak reménykedni lehet, hogy a meglévő lyukak egy ajánlott konzolnál pont egybe fognak esni a furatnyílásaival. -
szabeska
addikt
Sziasztok!
[link] ilyen konzolt használunk a másodszámú tv-hez a nappaliban (samu ue50mu6102m 50"), szeretnénk egy dönthető és forgathatóra cserélni, ami könnyen mozgatható, és lehetőleg ugyanilyen furattávolságú. Tud valaki ilyenről (persze olcsón)?
-
Abel-0101
aktív tag
Nem azt írtam, hogy alzás termékek rosszak, hanem, hogy nem vennék, ár érték arányban, nem éri meg.
Ahogyan az equip sem, biztosan jó konzol az is, de olyan méregdrága, hogy abból inkább vennék már egy motoros konzolt (na jó nem, azt soha...), de 31kt elkölteni egy konzolra... és kétlem, hogy sok mindenkinek lenne 75+os Tv-je. (értem miért kérdezted) -
Tengri
senior tag
válasz
Abel-0101 #2909 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert ezt a konzolt egy konzolgyártó cég gyártja, de az Equip a Manhattan és a magyar Somogyi Electronics is a neve alatt forgalmazza, kicsit más körítéssel.
Azt, hogy az AlzaErgo-t a saját neve alatt forgalmazza a zöld manós cég attól még nem rossz konzol -
Abel-0101
aktív tag
Nem tudom mire kellene ekkora batár nagy, masszív konzol, de ha kitudja az adott személy használni, sima.
De még1szer írom, feleslegesnek tűnik, egy ekkora kaliberű konzolt, egy ilyen fajta Tv hez vennék, 75"alatt (szerintem) felejtős .Csak pozítivakat olvastam róla (árát leszámítva), strapa, megbízható.++
-
Tengri
senior tag
válasz
Abel-0101 #2907 üzenetére
Ezt a konzolt megvennéd, illetve ajánlanád?
Equip 650324
Annyit segítek, hogy ez egy jó konzol. -
Tengri
senior tag
válasz
Desmond0901 #2901 üzenetére
Szia!
Egykaros konzollal az 55" már nagyon határeset. Nagyobb TV-t később már biztos nem tennék rá, hiába ajánlja a gyártó és a forgalmazó.
Ha az ár nincs kőbe vésve akkor én inkább egy Stell SHO 3610 vagy Stell SHO 3610 MK2-t vennék. Mind a kettőt a zöld manós boltban is meg tudod venni. -
Abel-0101
aktív tag
válasz
Desmond0901 #2901 üzenetére
AlzaErgo M605Bbillenés: -15°/+3°
M225B Convey billenés: -20°/+10°
AlzaErgo M605BMin. távolság a faltól 7,8 cm
M225B Convey :Min. távolság a faltól 6 cmAdatok alapján az m225ös "jobb" (nem).
Amiatt nem ajánlanám, a 225öst, mivel az csak 55"ig van, amivel nem lenne gond, de ha előre gondolkodunk akkor már lesz, most ráfizetsz +1kt, de nem lesz vele gond soha többet, vagy amikor új, nagyobb TV lesz, +20k alaphangon.
Ha csak ehhez a kettőhöz ragaszkodsz, akkor nincs is több kérdés. -
Desmond0901
csendes tag
Sziasztok!
AlzaErgo M605B és M225B Convey között van bármi komolyabb különbség a 400×300 kompatibilitáson kívül?
TCL 55P715 4K-hoz lenne.
Köszi!
-
Sajnos kicsit össze lett csapva a beszámoló (de kifogásnak elfogadható az hogy munka és felszerelés után készült). De a lényeg hogy azóta teszteltem az eszközt, és elég masszívnak bizonyul. Nem lötyög, nem mozog rajta a TV, mint némelyik más márka konzolján. Nekem is nagyon tetszik, főleg hogy baromi egyszerű.
-
Tengri
senior tag
válasz
Tothgera30 #2896 üzenetére
Szia!
Köszönöm a beszámolót és a képeket. Kifejezetten jól néz ki.
-
válasz
Abel-0101 #2897 üzenetére
Ha figyelmesen elolvasod, rátértem a kábelekre is, az összes cserélve lesz (lehetőleg) a héten, mivel mindegyik rövid lett, utána kap kábelcsatornát. Számomra fontos hogy ne lógjon nagyon ki, egyrészt a macsek sem piszkálja, másik hogy sokkal jobban néz ki, letisztultsága és egyszerűsége miatt. Szerkezetbe építhető dolgokat kihagynám, ez azért lényegesen egyszerűbb.
-
Abel-0101
aktív tag
válasz
Tothgera30 #2896 üzenetére
Nem rossz, jól néz ki, kivéve a Tv alatt kilogó vezetékek, majd egy csatornát vegyél, ami beleolvad a falba, nem tudom mi ez a gondolat, szerintem nem oszt nem szoroz, ha 21mm-re vagy 50mm-re van a faltól, ha ennyire számít, akkor beépíthető konzol lesz a megoldás(bár azt csak szerkezetbe lehet), és akkor 3.5mm-ráhagyással van a faltól.
Inkább Dulux festéket vegyetek.
-
A Stell SHO 3020 konzol kapcsán, mai nap sikerült felszerelni, de nem volt egyszerű. Maga a konzol nagyon minőségi, igényes termék. Érezni hogy minden oda illeszkedik ahová kell. A csomagolás profi, adnak hozzá (szerintem feleslegesen) egy marék csavart, alátétet, műanyag távtartókat, amit esetleg le-fel szerelés során pótolni lehet. Tehát bőven marad a csomagban, össze,- és felszerelést követően is. Viszont a hozzá adott tipliket és csavarokat el kell felejteni, egy képkeretet nem akasztanék rájuk. Fischer Duopower 10x50-es dübeleket és hozzá való Fischer csavarokat vettem, amiknek nagy volt a fejük (és hosszúak is voltak), így nem fértek a tartóhoz (pereme miatt). Tehát újabb kör, és kisebb fejű acél inox csavarokkal sikeres lett a rögzítés. Mivel nagybátyám tette fel (ő is maximalista), így hat csavarral fogattuk fel, a gyári ajánlott három (és tervezett négy) helyett. Pici zsír került a sínre, mert nagyon passzentos (és kábelek cseréje miatt le fogom még szedni, illetve kap majd kábelharisnyát). Értelemszerűen a két felső Vesa csavarba rögzítendő a sín, és a két alsóba távtartó műanyag tartókat kell csavarni, így közel síkba kerül a készülék a fallal (hézagolókkal is állítható).
Összességében nagyon ajánlott, masszív darab. Inkább két ember kell a TV le-fel szereléséhez, de ez lényegében egyszerű, mert csak egy sínbe kell betolni, amit a sín alján lévő felcsavarozható lemezke gátol a kifordulástól (ami már a készülék súlya miatt is esélytelen). Mivel 70" TV-hez is ajánlott, emiatt úgy gondolom pár évre le vagyok tudva. Külön öröm hogy nem lóg ki a faltól túlságosan, így a TV szinte rásimul a falra, ami nagyon elegánssá teszi.
Elnézést a képek minősége miatt. Így estére, munka után sikerült összehozni.
-
Abel-0101
aktív tag
Bléko Bléko
A tuti konzol számdora, egy Stell SHO2021 lesz.
Tiplit (csavart) vegyél külön, amiket adnak hozzá egy f*s, de a konzol attól függetlenül patent.Pár említés az infókkal kapcsolatosan: 65ös Tv-re az a ~2.7.5Méter édeskevés lesz, esetleg 4K-ba, max 1440Pbe nézhető, annál lejebb olyan pixeles lesz mint a 43as macskafogó.
Felesleges (volt) emiatt külön nézni konzolt, hogy most nyersz vele 30mm-ert, de te tudod.Tengrinek üzenném, hogy a 3020as annyira hírhedt, hogy sehol sincs róla semmi, egy ratyi az a konzol.(csak viccelek)
Nézd meg mindkettőt, és ha szimpi egyik nyugodtan vedd meg, az ++ hogy a stell-nek a konzoljai jók(szinte).
-
Tengri
senior tag
Szia!
Nem olyan rég bepróbálkozott egy Stell SHO 3020-as konzollal az egyik fórumtárs. Maximális faltávolsága 21 mm a konzolnak. Nincs a konzollal tapasztalatom, de ha azóta felszerelte akkor meglehet tőle kérdezni, hogy mi a véleménye róla. A Stell egy jó fali konzol gyártó, tehát annyira melléfogni vele nem lehet.
-
Derron
aktív tag
Sziasztok,
Ha a döntés forgatás nem opció, akkor melyik típust ajánlanátok amivel a legközelebb tudom helyezni a készüléket a falhoz? 65" tévéről lenne szó (VESA 400x400). Azt szeretném, hogy amennyire lehet közel kerüljön a falhoz, hogy ezzel is távolságot nyerjek. 2,7-2,8m ről nézném és ezzel talán tudok még nyerni 10 centit.
-
Castig
friss újonc
Köszönöm a válaszokat!
Meg is rendeltem a MK2-est. -
Abel-0101
aktív tag
1.beszélhetnénk, ragozhatnánk a dolgokat, az a feltételes mód ("elhajolhat") sokat elárul, nem mindegy hogy fogod meg a Tv-t, hol (az káván belül), illetve az sem, hogy milyen erősségel, evidens szerűen.(halkan megjegyzem 65os braviat tettunk fel anyosnal, nem volt semmilyen elhajlás, forgatás, bármiféle próbléma, "ha" tudja az ember, hogy kell elforgatni, két oldalt megfogva (nyilván hátulján a 4kéz elől 1, simán meglehet óvatosan dönteni balra/jobbra(persze bizonyos méretig).Nyilván alul a legeminensebb.
Kitérhetnénk arra is, hogy akkor vegyen motoros konzolt....2.Igen, fontos előre gondolkodni, "de" 5-6évre tők felesleges már nem azért, ki tudja addig mi lesz, sundbart nyugodtan beleépítheti a konzolba, úgyanugy bírni fogja azt a +15kg-ot.(bár inkább külön konzolt vennék, ami falba megy, független a TV-től.
-
Tengri
senior tag
válasz
Abel-0101 #2889 üzenetére
2 apróság:
Nem mondott hülyeséget a Sony márkabolt. Látom nem volt dolgod OLED-del. Ennél a Sony Olednél csak alul tudja megfogni és beállítani a kívánt pozícióba és csak ott ahol az elektronikai hátlap van. A kijelzőt se felül se oldalt illetve az alsó részének a szélén se fogja meg beállításához azaz elforgatáshoz, mert elhajolhat.
LG olednél nem is egyet láttam aminek volt ilyen jellegű hibája. Sőt ha jól emlékszem a Bestmarkt oldalán is van egy ilyen jellegű vásárlói vélemény az egyik konzolnál.
A másik. Egy opciót ajánlottam fel, ha netán 5-6 év múlva nagyobb TV-re váltana, illetve ha a konzolra szeretne még soundbart is felrakni. -
Abel-0101
aktív tag
sikeresen kitöröltem a hszt. küldés előtt, nem értem miért nincs undo...
Lényeg: MK2-es tökéletes választás++. "A gyakoribb állítgatás miatt kicsit aggódom, hogy az TV panel sérülhet, ha nagy erő kell a mozgatáshoz (Sony márkabolt nem ajánlotta az OLED forgatható konzolra helyezését, mert "a vékony kijelző betörhet a mozgatás közben"---->Ez úgy ahogy van marhaság, nekem is marha vékony Tv-m van, mégsem tört be, felrakáskor sem, ha nem állat módjára, falnak neki csapva állítod a konzolt, és nem nyomod be a panelt, nem lesz ezzel gond.
Tengri:Teljesen felesleges 55ös/17kg-os Tv-re 10x50es csavarnál nagyobbat tenni/venni, főleg ha 8helyen lehet rögziteni.(tiplit annál inkább vegyél+)
(és csak nem törlődött ki...) -
Tengri
senior tag
Szia!
Stell SHO 3610 MK2 egy nagyon jó konzol és megvan elsőre a befutód.
Stell SHO 2051 szintén nagyon jó konzol, de nehézkesebb a mozgatása emiatt nem igazán ajánlanám.
A Hama 118125 szintén nagyon jó konzol (ehhez még dübelt sem kellene venned), de a mozgatása ennek is "nagyobb" erőt kíván mint a 3610 mk2-nek.
Végezetül az Equip 650324, ami tökéletesen ugyan az mint a Manhattan 461290 vagy a Somogyi Elektronic Home LCDH 31. Szerintem nem éri meg a plusz felárat.
A Stellhez Fischer SX vagy Fisher Duopower dübeleket vegyél. Ha a gyári csavarokkal rakod fel akkor 10x50-et. Ha nagyobb csavart (vagy inkább hosszabbat) szeretnél akkor azt hatlapfejű csavarostul vedd meg 10x80-as. -
Castig
friss újonc
Sziasztok!
55'' Sony KE-55A8B OLED TV-hez (VESA 300X300, 17 kg) keresek konzolt.
Fontos lenne, hogy könnyen elforgatható legyen; 2 állásban használnám: alap állapotban a fal síkjában, illetve ~45 fokban kiforgatva. Preferálnám a 2 karos kialakítást120mm vastag téglafalra kerülne.
A fórumon leírtak alapján az alábbiakon gondolkodom:
Stell SHO 3610 MK2
Stell SHO 2051
Hama 118125
Equip 650324A gyakoribb állítgatás miatt kicsit aggódom, hogy az TV panel sérülhet, ha nagy erő kell a mozgatáshoz (Sony márkabolt nem ajánlotta az OLED forgatható konzolra helyezését, mert "a vékony kijelző betörhet a mozgatás közben")
Milyen tapasztalataitok vannak ezekkel a konzolokkal, mennyire könnyen forgathatóak (vagy WD-40 mindent megold)? Melyik (esetleg másik) konzolt ajánlanátok?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Abel-0101
aktív tag
Lehetséges igen, ehhez látni kellene azt a "derékszögű háromszöget .D", hogy meglehessen mondani, tényleg minden attól függ, mennyire akarja bedönteni, mekkora hely van, vannak-e zavaró tényezők(a falon), de belegondolva így utólag lehet én is egy 665mm-es 7610-est választanék, én 7600as mellett döntöttem, elég volt.
Fel kell mérni a területet, kicsit számolni, és dönteni, feleslegesen most ne menjen el több pénz. -
Abel-0101
aktív tag
Bőven... 43"as Samsung van a sarokba. Szerintem ne a dübelek miatt válasszon konzolt, persze az "csak" egy plusz pont.(mármint nem az a lényeg)-persze általánosságba írtam.
Illetve az is lényeges, mekkora távolságba tudod betenni a sarokba, hogy elférjen 45°-ba a TV.
(ott viszont már lehet kevés lesz a 282mm)
Mielőtt bármit csinálsz gondold át, számold ki, mennyire tudod betenni a sarokba a konzolt, hogy elférjen a TV, és utána ajánlanék konzolt, nekem is voltak ezzel gondok, de mivel kisebb, kompakt a konzol, simán be lehetett tenni.
23"-70"ig megy, elég lesz az. -
Tengri
senior tag
válasz
Abel-0101 #2882 üzenetére
#2880 skyrush7: "A TV egy ebédlőben lenne, falra szerelve. Sajnos a szoba adottságai miatt csak a sarokba tudnám felszerelni, ahonnan ki kellene tudnom forgatni legalább 45 fokban (vagyis gyakorlatilag a szoba sarkával egy derékszögű háromszöget alkotna, ahol a TV két oldala lehetőleg 45-45 fokot zárna be a fallal, matematikai szemszögből)"
Elég lesz erre a Stell SHO 7600-as? Ennek a tartónak a faltól való maximális távolsága 282 mm. A TV meg 975 mm széles. Én inkább a Stell SHO 7610-et javasoltam volna vagy a Hama 118667-et (ott viszont Fischer SX dübeleket kap a konzolhoz, így ha nincs speciális fala akkor még dübelt sem kell venni hozzá). -
Abel-0101
aktív tag
válasz
skyrush7 #2880 üzenetére
Szia
Egy Stell SHO 7600-as tökéletes választás lehet, nekem is sarokba van a TV bedöntve, kisebb, kompakt, de mégis nagyon strapa konzol, dübeleket majd vegyél hozzá külön(faltól függően), sajnos nem adtak hozzá értékelhető minőségűt(mint ahogy a többi konzolnál sem). -
skyrush7
aktív tag
Sziasztok!
JVC LT43VA3035 43"-es TV-hez keresek fali konzolt, de nem tudom melyiket válasszam/lenne jó. VESA 200x200-as.
A TV egy ebédlőben lenne, falra szerelve. Sajnos a szoba adottságai miatt csak a sarokba tudnám felszerelni, ahonnan ki kellene tudnom forgatni legalább 45 fokban (vagyis gyakorlatilag a szoba sarkával egy derékszögű háromszöget alkotna, ahol a TV két oldala lehetőleg 45-45 fokot zárna be a fallal, matematikai szemszögből)
Tudnátok ehhez ajánlani egy fali konzolt, aminek aránylag hozzú karjai vannak? A TV maga alapvetően nagyon könnyű, a súly nem hiszem hogy probléma lenne. -
-
Tengri
senior tag
válasz
Tothgera30 #2877 üzenetére
"Szia!
A 4 db elég lesz, mert az alsó két távtartót felrakhatod a dobozban kapott dübelekkel is."
Elnézést, megcseréltem a privátot írtam a fórumba. Nos a neked szánt válaszom a 4 db dübel elég lesz. -
-
Tengri
senior tag
válasz
Tothgera30 #2875 üzenetére
Szia!
A 4 db elég lesz, mert az alsó két távtartót felrakhatod a dobozban kapott dübelekkel is.
-
Sajnos egyéb okok, és lustaság miatt csak most rendeltem meg a dübeleket. A Fischer Duopower dübelekre esett a választás, 10x50-es méretben. Mivel 4db van egy csomagban, elegendő lenne ez számomra és a Stell SHO3020-hoz?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Abel-0101 #2873 üzenetére
Kiderült már, mi van a gipszkarton réteg mögött?
Ha valami hagyományos falazóanyagból készült fal (beton, tégla, ytong, akármi), akkor egy vegyidübellel beragasztott menetes szár szitahüvelyben megfelel.
Bármilyen falazatban megáll, 4 darabbal kb bármekkora TV-t elbír, minimális roncsolást kér a gipszkartonon, amit a konzol talpa el is fed és a gipszkartont egyáltalán nem terheli.Vékony, mondjuk 8-as fúróval átjelölni a gipszkartonon és a mögötte lévő falon.
Koronafúróval vágni mondjuk egy 30 mm-es lyukat a gipszkartonon a továbbiakhoz.
Kifúrni a megfelelő lyukat a falban.
Portalanítani.
Be a szitadübelt.
Be a vegyi dübelt.
Be a menetes szárat kellő túllógással.
Behajtani egy kontraanyát a szárra, rá egy nagy (fakötésű) alátétet. A kontraanyával függőleges síkba hozni a konzolt.
Újabb fakötésű alátét és anya.
Menets szárat méretre vágni akár egy vasfűrésszel.Aki nagyon precízkedni akar, az a 4 menetes szárnak csináljon egy fúrósablont. Akár egy kidobásra ítélt vágódeszka, vagy bútorlap is megteszi. Feljelöli rajta a furatok helyét, átjelöli a falon, majd betekeri száranként a már említett két anyával a menetes szárat és egyszerre tolja a furatokba, mintha csak egy hokedli 4 lábát tolná az iszapba.
-
Abel-0101
aktív tag
válasz
freeknight #2872 üzenetére
Az biztos, hogy az lenne a legigényesebb, legjobb, de ha nincs rá keret, vagy szimplán nincs igény erre, akkor inkább megerősítés vagy hasonló.
Mi pl anyósomnál tettünk fel egy 65"os braviat, most nyilván nem kell annyira jónak lenni, mint egy fizetős munkánál (falba elvezetni a dolgokat stb), vettünk 2méter csatornát, és el van tüntetve minden.
-
freeknight
őstag
válasz
Abel-0101 #2871 üzenetére
Üdv!
Igen, drága az új fal felhúzása, viszont kegyetlen jól néz ki, illetve ez a legigényesebb megoldás a kábelek elrejtésére. Most pl anyámnál nagyon zavar, hogy ott lógnak a vezetékek, majd véshetem ki a falat, vihetek a tv mögé konnektort, legalább 2 hdmi csatit, koax dugaljt, ethernet csatlakozót, ha iptv-s szolgáltatóra váltana a jövőben, utána meg lehet bejavítani és festeni... Egy ilyen médiafalba csak vágni kell a tv mögé egy lyukat és szépen meg lehet oldani mindent.
De én is azt mondom, hogy kb bárki megoldja neki a rögzítést a jelenlegi gipszkartonba is.
Reméljük, azóta már megoldódott és talált valakit a melóra -
Abel-0101
aktív tag
válasz
freeknight #2870 üzenetére
Üdvözöllek kollega.D
Egy villanyszerelőnél nincs olyan, hogy 1-2év garancia. Ott alap feltéltel, hogy úgy csináljuk meg a munkát, hogy a kliens egész élete alatt, 10/10-ben müködjön.(Persze bármikor meghibásodhat, de ne veszélyesztesse az ember életét, ha.....)
Konzollal sincs másként, úgy kell megerősíteni a falat, úgykell felfogatni, hogyha egy kisgyerek neki megy, megfogja, ne szakadjon rá.Új falat felhúzni csak a konzolért, én kicsit feleslegesnek látom, illetve a lehető legdrágább út a konzolfeltevésére.(Főleg ha nem is saját maga csinálja).
De lehet már meg is oldódott a probléma.
-
freeknight
őstag
válasz
csemege86 #2862 üzenetére
Az is egy járható út, ha gipszkartonossal csináltatsz egy "médiafalat", lényegében egy másik gipszkarton falat a mostani elé. Ezt már eleve úgy fogja megtervezni, hogy erősebb profilból, állványnak megfelelő profiltávolsággal. Ez teljesen biztonságos megoldás, de ez se feltétlenül szükséges, a gipszkartonos szaki tudni fogja, mit csinál, szerintem a meglévő faladra is meg tudná oldani. Az Abel által írt megerősítés is járható út, ha biztosra akarsz menni.
Nekem keresztapám gipszkartonos vállakozó, olyan, hogy " felelősségvállalási nyilatkozat" nem nagyon létezik, és felesleges is, ha számlát kapsz a szerelésről, arra vonatkozik a garancia. Én magam villanyszerelő vagyok, én például akár évekre visszamenőleg is elszámoltatható vagyok, ha a munkám miatt valakit baleset ér. Azt viszont ő is ajánlotta nekem, mikor anyumnak rakattam most fel asztalossal egy 55 colos tv-t, hogy azért legalább félévente tessék levenni egy ekkora súlyú és méretű tv-t a falról, és leellenőrizni a csavarok feszességét, általában nem is a tipli miatt fordul ki a falból, hanem évek alatt meglazul a csavar a már felettem leírt erőhatások miatt, ami így már nem fogja úgy tartani, mint ahogyan kellene. De ez nem percek, hanem hónapok alatt, szóval időben lehet észlelni a problémát. Ha forgatható, faltól ellállítható állványt veszel, akkor még levenni sem kell a tv-t ehhez a művelethez.Szerintem ezt a rögzítést bármelyik jobbnevű gipszkartonos megoldja neked pesten, nem csak te veszel ekkora tv-t, keresztapám se egy 75 colos tv-t rögzített már gipszkarton falra. Sőt, ez még semmiség ahhoz képest, amikor többtonnás, ipari légkezelő elemeket rögzítenek mennyezeti profilra vagy tetőgerendára, és ezek az emberek foglalkoznak ilyennel is, vagy ennek előkészítésével. Ha valaki egy ilyen munkát meg tud oldani, akkor valószínű egy 20-25 kilós tv se fog rajta kifogni. Szóval szerintem annyira nem kell ettől félni.
-
Abel-0101
aktív tag
válasz
csemege86 #2868 üzenetére
Mi van a gkarton mögött? Több fajta módon lehet, nem tudom, hogy lett megcsinálva, fa szerkezetre rá erősítesz kemény fát.
Erősités véséssel, bontással járhat.(kivéve, ha tudod hova lett csavarozva anno a karton, bár azt kétlem, glett festés már eltüntette.)Ha nem akarsz sz*arakodni az erősítéssel, akkor a profilba bele kell fúrni, és belecsavarni, bár utóbbi dologhoz tényleg kell egy kis tudás
-
Abel-0101
aktív tag
válasz
Én is egyrétegű kartonra tettem a Tvt, mögötte nincs semmi, fogtam, megerősítettem ahova megy a konzol, és mehet a 65os Tv is akár.
Jó tipli, jó csavarok, kompakt konzol, és mehet egyrétegube is.:)Egyáltalán nem kell lemondani nagy Tvkrol... Megkell erősíteni, vagy a profilokba fúrod, bár az kicsit macerásabb.
A te döntésed, ha tényleg nem bízol magadba, nézz körbe helyileg közel levő maszekot, céget.-Legyél ott amikor csinálja, és ha valamit próbál elmókolni, mert ilyen helyzetben élő szokott jönni az mokolásos alternatíva, akkor mond meg nyugodtan, hogy ezt én is megtudnám csinálni, hogy szétc*nykodom az egészet, legyen kreatív, a tudást fizeted meg neki, nem a mókolást...
-
csemege86
tag
válasz
macilaci78 #2865 üzenetére
Köszi, írtam.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
csemege86 #2864 üzenetére
Írtam: nem elég, hogy csak átéri. Középen meghajlik a TV súlya alatt, elcsavarodik. A falra csavarozott felének teteje el fog állni a faltól, az alja pedig a falat fogja nyomni.
Simán előfordulhat, hogy a borda mentén a táblák illesztésénél is repedni fog.Ha biztosra akarsz menni, és nem akarod a falat bolygatni, akkor vízszintesen felfúrsz 2 darab zártszelvényt, és erre rögzíted a konzol talpát. A talp felső részét sűrűn csavarozhatod a zártszelvénybe, az alsó felét elég a két végén, a zártszelvény középen megtámasztja.
Vastag falú zártszelvénybe vághatsz menetet is és a konzolt metrikus csavarral rögzíted, a zártszelvényt pedig a korábban linkelt fém dübellel.25×25 mm keresztmetszettel már van 3 mm falvastagságú zártszelvény.
-
csemege86
tag
válasz
macilaci78 #2863 üzenetére
Ha borda alatt a fémprofilokat, fémvázat érted, akkor azok tökéletesen látszanak. Mivel elég gányul lett megcsinálva az egész optikailag, még ezek a rossz megvilágítású képek is szépen kiadják, hol vannak. Élőben meg még le is tudom mérni, annyira látszik még a közepükben levő csavar is. Az enyémek 58 centire vannak egymástól. Az egyik képen még az is látszik, hogy a jelenlegi konzol az egyikre van szerelve. A lent említett 3 lehetséges konzol elég széles ahhoz, hogy átérjen két bordát, és fel lehessen rakni ilyen falra?
kép
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Meg lehet csinálni. Vagy a gipszkarton mögötti téglafalhoz kell rögzíteni, vagy a bordához.
Előbbi eset kb hasonló, mint a nagy napellenzők a homlokzati hőszigetelésen. A hőszigetelés nem bírná el, illetve megfelelő dübel nélkül össze is törne a napellenző súlya alatt.
A második esetben tudni kell, hol vannak a bordák. Lehet keresni pl mágnessel, fémkeresővel, de ez korántsem 100%. Meg lehet fúrni a falat és pici endoszkópkamerával körülnézni mögötte, vagy biztosra menni és kivágni a gipszkartonból egy kb tenyérnyi darabot.
Ha nincs megfelelő helyen borda, akkor be kell rakni, de ahhoz már akár 0,5 m2-t is bontani kell a kartonból, azt szépen helyre tenni pedig már festő dolga.Azt meg felejtsd el, hogy egy kb 65 centi széles konzolt csak a 2 végén rözítesz egy falon. Valahol közte akasztod fel a TV-t, ami a súlyánál fogva elcsavarja a konzolt. A felső része eláll a faltól, az alsó része felfekszik rá, ahol a gipszkarton nincs megtámasztva, tehát a falad is deformálódik. Ez még kap egy kis súrló fényt, és jön a panasz.
Nézegess videókat, hogyan erősítik meg a gipszkarton vázszerkezet egy konyhaszekrényhez.
Gipszkarton 125×200 cm táblamérettel terjedt el, a bordákat ennek megfelelően kb 67,5 cm tengelytávolságra rakják alapesetben: széleken és középen úgy, hogy a széleken lévő bordákon két tábla találkozása van. Két réteg gipszkartonnál feles eltolással így szépen ki is adja. -
csemege86
tag
válasz
Abel-0101 #2859 üzenetére
Abel-0101 - Még régebben, 2752-nél részletesen leírtam, hogy nem ilyen egyszerű. Egyrétegű gipszkarton a fal. Nagy tévét akarok, nagy konzollal (ez, ez, vagy ez), tehát a mögötte levő 60 centinkénti fémprofilokat kell felhasználni, hogy a konzol átérjen többet is. Nem csak egyet, mint ahogy jelenleg az egykarú, egy csatlakozású kisebb konzolomnál van, amit haverommal felfúrtunk egy óra alatt. Ekkora konzolnál, súlynál, dupla karos rögzítésnél már statikai oldalról is vizsgálni kell a dolgot, amihez 0 tudásom van.
Tengri, Abel-0101 - igen, velük felvettem a kapcsolatot, de a kommunikáció elhalt. Nem hívtak vissza, amikor már a részletekről kellett volna egyeztetni.
macilaci78 - pontosan ez a gondom, igen: én nem értek hozzá, más meg nem fog felelősséget vállalni. Pénz nem számít, de mindenképpen hozzáértő, megbízható, referenciákkal és garanciával rendelkező szakembert keresek.
Nem akarok beletörődni, hogy csak mert egyrétegű a gipszkarton, le kell mondanom a nagy tévéről, mikor ott vannak mögötte a fémprofilok.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
csemege86 #2857 üzenetére
Tudok ajánlani egy ügyes gépészt, aki fel tudja rakni, de nem egyszerű a felelősségvállalás szempontjából.
A TV-nek súlya van, minél jobban eláll a súlypont a falsíktól, annál jobban terheli a falat (kihúzható állvány, nagyobb erőkar, stb). Kiszakadhat a tipli, vagy akár a gipszkarton válik el a bordától.
Van olyan rendszer, amivel a gipszkarton mögötti téglafalba lehet rögzíteni (ha van), de vagy vakon fúr bízva abba, hogy nem talál el semmi fontosat, vagy kivág a gipszkartonból, hogy mögé tudjon nézni, de ennek a szép eldolgozásához festő kell.Ideális esetben a gipszkartonfalat tartó vázszerkezetet eleve úgy alakították ki, hogy magához a vázhoz tudd rögzíteni a konzolt. Ilyen kialakítású fém dübellel lebegő polcokat is raktam fel, teljesen jól tart a váznál.
Szakember szemszögéből: kis munka, de a felvonulás ideje, költsége azért adott. Odamegy, eljön ideje alatt nem dolgozik, parkolási költség esetleg, mindezt 4-8 tipliért, csavarért.
Ugyanakkor ott a felelősség és baj esetén a jogos kárigény, hogy az akár millió forintos TV leesett a falról. Ha ezt el akarja kerülni, akkor megy biztosra, az meg már szabad szemmel is jól látható összeg. Szóval ha 60-100k körüli összeget mondanak be, akkor azon ne lepődj meg. Cserébe a számla mellé kérj felelősségvállalást írásban, garit, hogy 6-12 hónap alatt a TV nem esik le a falról.Az általam ajánlható gépész a XVIII. kerben lakik, nálam egy zuglói lakásban viszi a felújítás gépészeti és elektromos oldalát. Egy barátom kb 3 hónapot várt rá egy csap cseréjére, ahol volt mindenféle nehezítő körülmény, amihez kellett már rutin, sajna nem plug&play. Viszont az ismerős nagyon elégedett volt a fizetendő összeggel is.
-
csemege86
tag
Tudtok ajánlani valakit, aki vállalja fali konzol felszerelését gipszkarton falra Budapesten? Sajnos nem vagyok egy műszaki ember, és ilyen ismerősöm sincs.
Kerestem a neten, de valahogy nem állt össze semmi.
-
Abel-0101
aktív tag
Akár igen, 50-60eves faluk nem régiek :d.
De igen újabb házak 10/9 téglaépítésű, épp amiatt lenne jó ha egy általános, normal jo minőségű tiplit adnának.
Egy normál tipli összes falba belemegy, lehet a Pórus Betonnal, Ytongal nem fog annyit bírni mint egy gb10, de önmagában mindegyik falba bírja a normál súlyt. -
Tengri
senior tag
válasz
Abel-0101 #2849 üzenetére
Budapesten élek, de vidéken nőttem fel. Zöld társasházban élek, aminek az egyik fele ytong a másik porotherm tégla. Sajnos az ytong felében van a lakásom. Előnyei mellett sajnos sok a hátránya is a gázbetonnak. A körülötte épülő újabb zöldházak már mind téglaépítésűek és nem ytong. Oda se ajánlanám a GB dübelt viszont a Duopower szinte mindenhova jó. Vidéken apósoméknál is téglából építik az új sorházban, illetve az idősebb házak is többnyire abból vannak. Apósomék 1977-ben építették a házukat, de az egész utcában a 40-50-60 éves lakóházak mind tégla. Gyermekkoromat szintén egy 70-es években készült társasházban töltöttem ami szintén tégla építésű volt (ha valakinek még mond valamit a szövetkezeti építésű lakások).
Én azt látom, hogy a környezetemben épülő és már felépült házak döntő többsége téglaépítésű ház.
Ezért is mondtam hogy a legideálisabb dübel egy szélesspektrumú lenne mondjuk egy SX vagy Duopower a Fischertől. -
Abel-0101
aktív tag
válasz
macilaci78 #2850 üzenetére
Nézz körül és látni fogod, a ledőlt házakat, régi elhagyatott stb...
Nem azt írtam, hogy minden fajtábol tegyenek, elég lenne 6DB Normál tipli, aminek a minősége jó, (pl Fischer/Würth)
Egy másik opciónak írtam azt, hogy lehetne +extrát kérni a konzolhoz.(Speciális tiplit), hogy ne kelljen futkározni ide oda tiplikért, mert a gyári egy sz*r.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest