Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Üdv Mindenkinek! Kérlek olvasd el az Összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tengri
senior tag
válasz csemege86 #2755 üzenetére
Szia!
Őszintén szólva 55"-ös TV-k között is nagy a differencia, mind súly, mind VESA rögzítési szempontból. Emiatt IS (!!!) konzolt ajánlani azért nem merek, mert egyrészről nem tudom a TV pontos típusát, másrészről a 60 cm-ként lévő fémprofil merevségéről, terhelhetőségéről nem tudok semmit.
Van olyan konzol, ami egy helyen találkozik a fallal, és 55" tévével kompatibilis?
Itt arra gondoltál, hogy vertikálisan (függőlegesen) több ponton történő vagy ténylegesen csak egy ponton történő fali rögzítésre?
b) Van olyan megoldás, ami két, fal mögötti fémprofilt átér? (Sín, konzol)?
Sajnos a gyártók nem tüntetik fel a fali rögzítési pontok pontos adatait, így meg botorság lenne ajánlani egy tartót.
c) Esélytelen szimpla falú gipszkartonra ekkora tévét elbíró konzolt fogatni, még ha fémprofilba fúrom fel, akkor is.
Sajnos a fal ahova szeretnéd igencsak leszűkíti a lehetőségeket és félő, hogy egy nagyobb tv a hozzá illő konzollal már túl nagy falat lenne neki. Továbbá az 55" már az a határ ahol biztosabb kétkarú konzolra helyezni a TV készüléket, de ez nem zárja ki, hogy egy masszívabb egykarú ne tartaná meg. (Példaként egy függőleges felfúrási profilú Hama)"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Tengri
senior tag
válasz csemege86 #2760 üzenetére
Szia!
Mit szólnál egy másik megközelítéshez? Mi lenne, ha nem a gipszkarton falra, hanem a mennyezetre szerelnéd fel a konzolt (persze ha nem álmennyezeted van...)?
Stell SHO 3900
vagy
Equip 650321Esetleg nincs információd arról, bármelyik nagy tv gyártó/forgalmazó foglalkozik-e az eszköz szakszerű felszerelésével is, fali konzollal?
Gyártó esetében nem tudok róla, hogy foglalkozna felszereléssel.
Szakember esetében szokott előfordulni (Pl.: bútorasztalos konyhabútorok felszerelésénél szokott kikötéseket tenni, vagy vízszerelő bojler felszerelésénél). Vannak olyan szakemberek akiknek a tevékenységi köre elég széles, és ha az ismeretségi körödben van ilyen akkor az helyszíni szemlével meg tudna győződni a falra való felszerelés lehetőségeiről, illetve szerintem el is vállalná a felszerelést.
DE (!!!) szerintem a mennyezeti konzol az esetedben egyszerűbb megoldás lenne."Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Tengri
senior tag
válasz csemege86 #2762 üzenetére
A gipszkarton és a tényleges mennyezet között van légrés? Vagy a mennyezetre van rögzítve a gipszkarton?
"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Tengri
senior tag
válasz csemege86 #2764 üzenetére
Szűkül a kör
Beton vagy fagerendás? Milyen messze van a gerendától a gipszkarton álmennyezet?"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
csemege86
tag
válasz csemege86 #2766 üzenetére
Közben megvan a kiválasztott: Hisense 55U8QF
Árukeresőn nem látom, hogy VESA szabvány-e. Tudnál linkelni ezzel kompatibilis fali konzolt? Olyat, aminek nem az 55" a maximális méret?[ Szerkesztve ]
-
Tengri
senior tag
válasz csemege86 #2767 üzenetére
Az általad kiválasztott TV 400x300 VESA rögzítési szabványú. Az 55" már az a lélektani határ aminél szerencsésebb kétkarú konzolban gondolkodni, de azok döntő többségének az 50 cm szélességet sem éri el a falhoz való rögzítésének az eleme. Egykarú konzoloknál meg 55" a felső méret általában (nem véletlenül), de van olyan 400x300 HAMA termék ami a kívánalmaidnak megfelel (Hama 118127). Igazából nem merek ajánlani semmilyen konzolt mert a falhoz (gipszkartonhoz) való rögzítés egy nagy kérdőjel, hogy stabilan fenn is maradjon.
"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Tengri
senior tag
válasz csemege86 #2769 üzenetére
Az általad linkelt ISY IWB2200 konzol támogatja a 400x300-as VESA szabványt is külföldi oldalak szerint. Viszont nagyon sok helyen elég gyenge az osztályzata a visszajelzések alapján.
Akkor inkább már:
Stell SHO 3310
Stell SHO 3310 MK2
vagy
Stell SHO 3320"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Tengri
senior tag
válasz csemege86 #2771 üzenetére
Remélem sikerül megtalálni a megfelelőt.
-
macilaci78
nagyúr
válasz csemege86 #2857 üzenetére
Tudok ajánlani egy ügyes gépészt, aki fel tudja rakni, de nem egyszerű a felelősségvállalás szempontjából.
A TV-nek súlya van, minél jobban eláll a súlypont a falsíktól, annál jobban terheli a falat (kihúzható állvány, nagyobb erőkar, stb). Kiszakadhat a tipli, vagy akár a gipszkarton válik el a bordától.
Van olyan rendszer, amivel a gipszkarton mögötti téglafalba lehet rögzíteni (ha van), de vagy vakon fúr bízva abba, hogy nem talál el semmi fontosat, vagy kivág a gipszkartonból, hogy mögé tudjon nézni, de ennek a szép eldolgozásához festő kell.Ideális esetben a gipszkartonfalat tartó vázszerkezetet eleve úgy alakították ki, hogy magához a vázhoz tudd rögzíteni a konzolt. Ilyen kialakítású fém dübellel lebegő polcokat is raktam fel, teljesen jól tart a váznál.
Szakember szemszögéből: kis munka, de a felvonulás ideje, költsége azért adott. Odamegy, eljön ideje alatt nem dolgozik, parkolási költség esetleg, mindezt 4-8 tipliért, csavarért.
Ugyanakkor ott a felelősség és baj esetén a jogos kárigény, hogy az akár millió forintos TV leesett a falról. Ha ezt el akarja kerülni, akkor megy biztosra, az meg már szabad szemmel is jól látható összeg. Szóval ha 60-100k körüli összeget mondanak be, akkor azon ne lepődj meg. Cserébe a számla mellé kérj felelősségvállalást írásban, garit, hogy 6-12 hónap alatt a TV nem esik le a falról.Az általam ajánlható gépész a XVIII. kerben lakik, nálam egy zuglói lakásban viszi a felújítás gépészeti és elektromos oldalát. Egy barátom kb 3 hónapot várt rá egy csap cseréjére, ahol volt mindenféle nehezítő körülmény, amihez kellett már rutin, sajna nem plug&play. Viszont az ismerős nagyon elégedett volt a fizetendő összeggel is.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
válasz csemege86 #2862 üzenetére
Meg lehet csinálni. Vagy a gipszkarton mögötti téglafalhoz kell rögzíteni, vagy a bordához.
Előbbi eset kb hasonló, mint a nagy napellenzők a homlokzati hőszigetelésen. A hőszigetelés nem bírná el, illetve megfelelő dübel nélkül össze is törne a napellenző súlya alatt.
A második esetben tudni kell, hol vannak a bordák. Lehet keresni pl mágnessel, fémkeresővel, de ez korántsem 100%. Meg lehet fúrni a falat és pici endoszkópkamerával körülnézni mögötte, vagy biztosra menni és kivágni a gipszkartonból egy kb tenyérnyi darabot.
Ha nincs megfelelő helyen borda, akkor be kell rakni, de ahhoz már akár 0,5 m2-t is bontani kell a kartonból, azt szépen helyre tenni pedig már festő dolga.Azt meg felejtsd el, hogy egy kb 65 centi széles konzolt csak a 2 végén rözítesz egy falon. Valahol közte akasztod fel a TV-t, ami a súlyánál fogva elcsavarja a konzolt. A felső része eláll a faltól, az alsó része felfekszik rá, ahol a gipszkarton nincs megtámasztva, tehát a falad is deformálódik. Ez még kap egy kis súrló fényt, és jön a panasz.
Nézegess videókat, hogyan erősítik meg a gipszkarton vázszerkezet egy konyhaszekrényhez.
Gipszkarton 125×200 cm táblamérettel terjedt el, a bordákat ennek megfelelően kb 67,5 cm tengelytávolságra rakják alapesetben: széleken és középen úgy, hogy a széleken lévő bordákon két tábla találkozása van. Két réteg gipszkartonnál feles eltolással így szépen ki is adja.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
válasz csemege86 #2864 üzenetére
Írtam: nem elég, hogy csak átéri. Középen meghajlik a TV súlya alatt, elcsavarodik. A falra csavarozott felének teteje el fog állni a faltól, az alja pedig a falat fogja nyomni.
Simán előfordulhat, hogy a borda mentén a táblák illesztésénél is repedni fog.Ha biztosra akarsz menni, és nem akarod a falat bolygatni, akkor vízszintesen felfúrsz 2 darab zártszelvényt, és erre rögzíted a konzol talpát. A talp felső részét sűrűn csavarozhatod a zártszelvénybe, az alsó felét elég a két végén, a zártszelvény középen megtámasztja.
Vastag falú zártszelvénybe vághatsz menetet is és a konzolt metrikus csavarral rögzíted, a zártszelvényt pedig a korábban linkelt fém dübellel.25×25 mm keresztmetszettel már van 3 mm falvastagságú zártszelvény.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Abel-0101
aktív tag
Én is egyrétegű kartonra tettem a Tvt, mögötte nincs semmi, fogtam, megerősítettem ahova megy a konzol, és mehet a 65os Tv is akár.
Jó tipli, jó csavarok, kompakt konzol, és mehet egyrétegube is.:)Egyáltalán nem kell lemondani nagy Tvkrol... Megkell erősíteni, vagy a profilokba fúrod, bár az kicsit macerásabb.
A te döntésed, ha tényleg nem bízol magadba, nézz körbe helyileg közel levő maszekot, céget.-Legyél ott amikor csinálja, és ha valamit próbál elmókolni, mert ilyen helyzetben élő szokott jönni az mokolásos alternatíva, akkor mond meg nyugodtan, hogy ezt én is megtudnám csinálni, hogy szétc*nykodom az egészet, legyen kreatív, a tudást fizeted meg neki, nem a mókolást...
[ Szerkesztve ]
-
Abel-0101
aktív tag
válasz csemege86 #2868 üzenetére
Mi van a gkarton mögött? Több fajta módon lehet, nem tudom, hogy lett megcsinálva, fa szerkezetre rá erősítesz kemény fát.
Erősités véséssel, bontással járhat.(kivéve, ha tudod hova lett csavarozva anno a karton, bár azt kétlem, glett festés már eltüntette.)Ha nem akarsz sz*arakodni az erősítéssel, akkor a profilba bele kell fúrni, és belecsavarni, bár utóbbi dologhoz tényleg kell egy kis tudás
-
freeknight
őstag
Az is egy járható út, ha gipszkartonossal csináltatsz egy "médiafalat", lényegében egy másik gipszkarton falat a mostani elé. Ezt már eleve úgy fogja megtervezni, hogy erősebb profilból, állványnak megfelelő profiltávolsággal. Ez teljesen biztonságos megoldás, de ez se feltétlenül szükséges, a gipszkartonos szaki tudni fogja, mit csinál, szerintem a meglévő faladra is meg tudná oldani. Az Abel által írt megerősítés is járható út, ha biztosra akarsz menni.
Nekem keresztapám gipszkartonos vállakozó, olyan, hogy " felelősségvállalási nyilatkozat" nem nagyon létezik, és felesleges is, ha számlát kapsz a szerelésről, arra vonatkozik a garancia. Én magam villanyszerelő vagyok, én például akár évekre visszamenőleg is elszámoltatható vagyok, ha a munkám miatt valakit baleset ér. Azt viszont ő is ajánlotta nekem, mikor anyumnak rakattam most fel asztalossal egy 55 colos tv-t, hogy azért legalább félévente tessék levenni egy ekkora súlyú és méretű tv-t a falról, és leellenőrizni a csavarok feszességét, általában nem is a tipli miatt fordul ki a falból, hanem évek alatt meglazul a csavar a már felettem leírt erőhatások miatt, ami így már nem fogja úgy tartani, mint ahogyan kellene. De ez nem percek, hanem hónapok alatt, szóval időben lehet észlelni a problémát. Ha forgatható, faltól ellállítható állványt veszel, akkor még levenni sem kell a tv-t ehhez a művelethez.Szerintem ezt a rögzítést bármelyik jobbnevű gipszkartonos megoldja neked pesten, nem csak te veszel ekkora tv-t, keresztapám se egy 75 colos tv-t rögzített már gipszkarton falra. Sőt, ez még semmiség ahhoz képest, amikor többtonnás, ipari légkezelő elemeket rögzítenek mennyezeti profilra vagy tetőgerendára, és ezek az emberek foglalkoznak ilyennel is, vagy ennek előkészítésével. Ha valaki egy ilyen munkát meg tud oldani, akkor valószínű egy 20-25 kilós tv se fog rajta kifogni. Szóval szerintem annyira nem kell ettől félni.
-
Abel-0101
aktív tag
válasz csemege86 #3075 üzenetére
Szia
Stell szeriakat lathatsz kicsit feljebb. 3600/10|mk2
Nem tudom ertelmezni a "fuggoelegesen lehessen allitani, ha kiderul h tul magasan van a tv" (kivitelezes szempontjabol) maximum a dolesszoget lehet fel/le allitani(hogy szintbe legyen a tv) amennyit te gondolsz (allitani) az abszurdum.55"nal mar edes mindegy hogy lehet e forgatni/nem, ugyan olyan arban vannak +-1-2k kulonseggel, akkor inkabb mar lehessen donteni.(plusz komfort funkcio)
Nem a konzollal kell jatszogatni, hogy jo magassagban legyen a tv, hanem centive(pontosanl kimerni a 8db furat helyet a falon majd pedig....
55 2.5meteren meg jo lehet.
De ez nem csak a "tol fugg, hanem az adott anyag minosegetol.
Pl 720p-nel 55"on kellene vagy 5-6Meter, 4Knal a legidealisabb 3-4meter kb. -
Abel-0101
aktív tag
válasz csemege86 #3079 üzenetére
Ha a ügyesen matekozol, betudod pont fogatni a profilba.(a konzol fogatási maximális mérete kb 640mm, szoval feltudod fogatni a profilokra.)
Nem mondom, hogy csak az otthoni TV miatt ne vedd meg, lehet nézni, csak ne számits jó minöségre, de nem is kell arra gondolni, hogy olyan pixeles lesz a kép mint egy nokia3310es kamera felvétele)Én például két sint fogattam fel egyrétegüre (fém karton tiplivel)amire ment 2db 40x100as laminált lap, rajta monitor billentyu stb. (bőven stabil)
Nyilvánvalóan számit a súlyelosztás is.[ Szerkesztve ]
-
csemege86
tag
válasz csemege86 #3075 üzenetére
A tévé még a raktárban, de a falikonzolt most kézbesítették külön. A hozzá külön adott mini mágneses vízmérték jó, de a konzolba épített mikro vízmérték teljesen rossz. Szemre egy ilyen jó 4-5 fokos lejtése van a konzolnak, amikor a vízmérték szerint a tökéletes lenne.
Szinte tudtam, hogy semmi nem lesz egyszerű ebben a tévé projektben. De hogy már az alapvető, primitív fizika sem akarja, hogy jó legyen... mi lesz ha majd megjön a 200 ezres tévé
De most komolyan, ez hogy lehetséges egyáltalán?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest