- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
ertz
aktív tag
De most nézem a Voltaren Dolo papírjára rá van írva, hogy 24órán belül max 75mg-nyi (6 bogyó) szedhető be.
A másik Voltarenben meg egy bogyoban van 75mg...
Nem értem én már ezt a dolgot. -
ertz
aktív tag
Amúgy ez érdekes. Én is a Cataflamot tartoma legjobb fájdalomcsillapítónak, ami létezik (amivel eddig dolgom volt). Elég erősnek gondolom. De... most néztem az egezsegkalauz.hu -n, hogy ugyanolyan diclofenac hatóanyag van benne, mint a Voltarenben, rádaásul a Voltaren 75mg-os, amiből 69,8 mg diklofenák, míg a Cataflam csak 50mg-os.
Akkor az egyik miért receptköteles a másik pedig nem? Nem értem én ezt. -
Drizzt
nagyúr
válasz
YouCanCANON #17 üzenetére
Paracetamolnál mi számít túladagolásnak? Gondolom indokolt esetben napi 2-től nem lesz semmi bajom. Most erős torokfájásra szedem, de amúgy nem gyakori, hogy szednék gyógyszert.
Amúgy a szerintem legerősebb fájdalomcsillapító, amit kaptam, az a tramadol-hidrochloride volt, hát mit ne mondjak, az hatásos, éppen hallucináltam(bár nem vagyok benne biztos, hogy konkrétan mi számít halucinációnak, de nekem ez ahhoz közeli dolognak tűnt) is tőle, meg izzadtam, amikor elmondtam a dokinak, le is cserélte másra. Diclofenac-natriumra(ha jól emlékszem, ez volt a neve...), attól meg a gyomrom fájt keményen. Mindemellett még kaptam rendesen paracetamolt is, ez akkor volt, amikor sípcsonttöréssel műtöttek. Utánalévő héten itthon a lábam igen durván fájt, már azt se bírtam, amikor függőleges helyzetbe került a lábszáram, anélkül, hogy bármi terhet helyeztem volna rá.
Persze gondolom a paracetamolon kívüli cuccok vénykötelesek, szóval csak érdekességként írtam róluk. -
Tumak
tag
Sima kendermadzagot megpörkölsz és beszippantod a füstjét! Népi módszer és hatásos!
-
net84
őstag
válasz
kicsitomi88 #21 üzenetére
Köszi! Anno használtam, csak már nem emékeztem, hogy mit és merre...
Janoska26 - hááát engem eddig csak 1x talált meg a fájdalom csillapító + alkohol kombináció, de annak is irdatlan másnapossági érzés lett a vége... szánt szándékkal nem iszok a fájdalomcsillapítóra
2-3 hete rákaptam a jégerre (mittom hogy írják
), nagyon jól fertőtlenít, az orrot is tisztíccsa (mit a halls reklám) és a torok/fej fájásra és a másnaposságra is jó orvosság
-
kymco
veterán
Panadollal jó lesz vigyázni, könnyen túladagolható, és haza tudja vágni a májat...
Emlékszem anno, mikor bevezették Magyarországon a paracetamolt, zengtek a fanfárok, hogy egy mellékhatásoktól szinte teljesen mentes, korszerű láz és fájdalomcsillapító került forgalomba... szó sem volt májkárosodásról...
-
ftc
nagyúr
Panadol 3-4 kell hogy jo legyen
Advil 1 megszünteti
Saridon anny jo volt de Advil jobban beválltmás nekem nem jo....
Barátnőm görcseire is használ az Advil.
De ha uggy fáj a fejem, hogy nyakamtól kiindulva szememig azon csa a lapát segít...
-
nempe
csendes tag
válasz
FehérHolló #31 üzenetére
Valóban ai ibuprofen tartalmú gyógyszerek nagyon jók, többek között migrénes fejfájásra. Ilyenek: Advil, Algoflex,Ibuhexal stb. De ezekkel is kell vigyázni, mert a gyomrot tönkreteszik, így 'sima' fejfájásnál maradjunk pl . Quarelinnél ( ez jó, mert van benne koffein is, gyorsabban hat), és tényleg csak amigrénes fejfájásnál vessük be a többit. Aztán a több fajta gyári nevű gyógyszerből mindenkinek ki kell tapasztalnia sajnos, hogy Neki melyik a legjobb.
-
FehérHolló
veterán
Nekem nagyon sokszor szokott fájni a fejem annyira, hogy néha a látásom is elhomályosodik. 80%-os abszintból 4cl olyan 2 perc alatt segíteni szokott rajta (persze nem éhgyomorra). 500-as Aspirin is meg szokta oldani a problémát 1 óra alatt, ha az előbbi orvosságból nincs épp kéznél, de a gyógyszerekkel hadilábon állok.
-
kymco
veterán
Migrénes fejfájós vagyok.
Az ideggyógyász tanácsai a következők voltak:
Amint elkezd fájni a fej, nem szabad mérlegelni, hogy gyógyszerrel vagy nélküle, BE KELL VENNI. Azért, mert a fejfájás egyik következménye, hogy leállhat az emésztés, ami ahhoz vezet, hogy a lenyelt tabletták, bármilyen jók is, nem fognak felszívódni... így nem hatnak.
Ha lekéstünk erről a már fáj a fejem, de még nem verem a fejem a falba kegyelmi állapotról, akkor segíthet egy kis kávé a gyógyszer mellé, mert ez a kávé hatóanyaga megsegíti az anyagcserét, így a felszívódást.
Nekem sajnos a hagyományos fájdalomcsillapítókból a nagydózisúak hatásosak csak, és sokszor azok is csak mérséklik a fájdalmat, de nem tüntetik el.
Az iboprufen hatóanyagot tekintik ma a legkorszerűbbnek, ezt használom én is.
Nálam az algoflex forte vált be, de ennek elég magas a hatóanyagtartalma (600 mg) sajnos. Az advil ultra anno azért nem hatott, mert jóval kevesebb a hatóanyag benne (200 mg), max 2-3 tabletta lenne hatásos egyszerre...
A paracetamolt egyáltalán nem ajánlanám... a túladagolás veszélyei miatt... ami egy komoly fejfájás esetén más vénynélküli gyógyszerekkel kombinálva könnyen előfordulhat.... -
jerry311
nagyúr
Én nem szedek ilyeneket.
Legfeljebb ha már hosszú ideje nem akar elmúlni, akkor egy Aspirin pezsgőtablettát.
Meg különben is a fájdalom kiváltóját kell megszűntetni... -
YouCanCANON
aktív tag
mindenki kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét...
és ne a fűszerest, ne is a benzinkutast, mert ő ugysem fogja tudni, hogy ugyanaz a hatóanyag van mindkettőben amit szedsz, vagy lehet e a meglévő betegséged, enzimhiányod vagy szedett gyógyszered mellé szedni az aktuális sláger recept nélkül kapható gyógyszert
-
moma
őstag
válasz
YouCanCANON #17 üzenetére
és te akkor mit ajánlasz?
-
kicsitomi88
őstag
-
net84
őstag
fejfájásra kb. mind1, csak Forte legyen. Jelenleg a Panadol-nál tartok, mert abból általában 1 is elég. Kb. fél év alatt immunissá válik a fejfájásom az adott fájdalomcsillapítóra, ilyenkor váltás egy másikra.
Eddigi rekordom 2-3 óránként 1 Cataflam (ha nem használt, akkor fél óra múlva utánnaengedtem még1-et) 4 napig, miután egy 2,5 órás szájsebészeti foghúzás után hiányos álkapocs csonttal (1cm x 0,5cm-es csontdarabot csiszoltak ki, hogy a fogat el tudják távolítani) és 3 varrattal a fogígyben lábadoztam.
Emmellett kaptam az antibiotikum+gyulladáscsökkentő kombinált dilibogyót (ezt is és a catafamot is a doki írta fel), eredménye, aludtam szinte egész nap, csak wc-re és újabb bogyók bevételére keltem fel...Az általános, régen jól bevált fájdalomcsillapítók nálam mit sem érnek.
Fogfájásnál még egy verzióm volt, cataflamon éltem munka közben (kettőt vettem be egész nap), majd este 7-8 körül félig-meddig véletlenül (megfeledkezve, hogy begyógyszereztem magam) elkezdtem töményezni egy összejövetelen. Akkor nagy gond nemvolt, de másnap - olyan fejfájással keltem, hogy nem volt fájdalomcsillapító, mi kivette volna. Máskor meg egy ilyen iszogatást észre sem vett a fejem.Tanulság: bogyóra piát bevenni veszélyes...
Ha esetleg valaki tudja, hogy melyik tenyéren és hol van a migrénes fejfájásnak a nyomáspontja (nem tudom mi a hivatalos megnevezése), kérem ossza meg velem.
-
old gray
addikt
Esetleg leugrasz a sarki zöldségeshez egy adag marihuánáért.
Kanadában bevált, hatékony, természetes, nem tartalmaz E-betűt és mosolyogva felejted el fájdalmaidat.
-
YouCanCANON
aktív tag
uhh, azért nagyon hülye tanácsokat ne adjatok mert még valaki vélletlenül elhiszi... amerikában a májtranszplantációk vezető (2. hely) oka a paracetamol túladagolás. ami szinte minden második szabadon kapható NSAID fájdalomcsillapitó hatóanyaga. ja, meg az van a megfázás elleni csoda teaporokban is, igy simán tul lehet adagolni, ha valaki nem nézi mit vesz be
-
algopirin meg csapata, nekem sajna nem jó, ehetek belőle egy levéllel is maximum bealszom tőle, de ugyanúgy fáj a fejem tőle.Bár volt olyan mikor kifogytam a bogyókból, és mivel valamit kénytelen vagyok bevenni, mert ha nem teszem akkor sajna egyre erősödik, és kegyetlen több órás rókavadászattal érne véget, na szóval találtam Kalmapirint+Algopirint, egyet egyet bedobtam, kissé kábára vágott de használt ideig óráig
-
válasz
GombócArtúr #12 üzenetére
Azt nemtom Én eddíg nem tapasztaltam ilyeneket kb 1-2 éve szedem előtte Qualerin-t olyan 15 évig, de sajna az utóbbi időbe nem használt a fejfájásomra, ez most jó ha nem lesz akkor keresek más ilyen hatóanyagú bogyót. A Cataflam nem igazán használ úgyszíntén az advil sem, anno még a Panadol volt ami segített, más jót nem tudok
-
Thrawn
félisten
Az Advil-t még nem olvastam, de szerinte tényleg gyors (15-20 perc) és hatásos. Erős fájdalmaknál nem tudom mennyire jó, de a fejfájást megszünteti.
-
GombócArtúr
senior tag
Fogorvosnőmtől hallottam hogy a Saridon már első szemje is vérzékenységet okoz.
-
kicsitomi88
őstag
Igen, átérzem. Nekem aftáim voltak a szájnyálkahártyámon, nyelvemen, ínyenem. 5-6 már soknak számít, nekem negyven volt. Egy hétig nem ettem, alig tudtam inni is. Még a Lydocain helyileg és a Cataflam sem segített. Nem tudtam rágni. 3 hét után tudtam olyat enni amit rágni kell. Olyan érzékeny volt, hogy még a márkás steril bébiétel is csípte. Na annál nekem még nem volt rosszabb. Félóráig vettem be a kilenc szem gyógyszert. Az a tehetetlen düh mikor már majdnem sírógörcsöt kapsz a fájdalomtól, nem jó dolog.
-
moma
őstag
válasz
kicsitomi88 #9 üzenetére
nekem az az allkalom nagyon brutális volt. remélem ennél rosszabb már nincsen(vagy ha igen, akkor lesz kéznél erős fájdalom csillapító)
teljesen szétestem közben lelkileg. az éjszakát végig csinálni úgy, hogy nem tud aludni az ember egyáltalán, mert folyamatos, brutálisan(!) éles fájdalom van a fejében és közben ez az egész vegyül a kimerültséggel és nem is üvölthet vagy verheti a falat, mert hát a szomszédok... hát elég kemény. majd, hogy nem őrület közeli állapot, teljesen szétesik a tudat. el nem tudtam előtte képzelni, hogy ilyen van
-
moma
őstag
válasz
kicsitomi88 #2 üzenetére
nekem ezt a fogorvosnőm ajánlotta, miután egyszer gyökérkezelni kellett egy fogamat, és mielőtt ez megtörtént egy teljes hétvégén teljesen kész voltam a fájdalomtól és a saridonnal amit előtte szedtem, amikor rikán fájt a fejem, sansztalan volt elmulasztani. De szerintem ezt receptre lehet venni. A gyakorlatban meg még nem próbáltam, mert azóta nem volt ilyan gondom.
-
válasz
kicsitomi88 #5 üzenetére
vagy ajánlhatom még a jó kis sör-seduxen kombót
-
AMD Power
titán
Whisky a legjobb. Persze csak a Skót.
-
válasz
kicsitomi88 #1 üzenetére
flectort. mivel vízben oldható gyorsabban felszívódik. mikor? ha fáj, görcsöl, vagy nemtudod pontosan a kínodat, a flector tuti megoldja
hányat? elég egy. esetleg kettő, ha már teis megszeretted az ízét
-
kraftxld
félisten
Pálonka?
-
kicsitomi88
őstag
válasz
kicsitomi88 #1 üzenetére
Na én kezdjem:
Cataflamot
Ha fáj
egyet, esetleg ha durva félóra múlva mégegy
mandulagyulladás, migrén, fogfájás
Igen jó, de sokan erősnek tartjákNekem ez vált be.
-
kicsitomi88
őstag
A téma adott, a kérdések: Mit? Mikor? Hányat? Mire? Jó e? Mit ne?
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Mini-ITX
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest