Hirdetés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz
jokerone
üzenetére
El vagy kissé tévedve. A hűségidő lejárta után az a normális, hogy magasabb a díj. Nem vagy biztosan X ideig az ügyfelük, magasabb a kockázat, ezért magasabb a díjad. Ilyenkor lehet azt választani, hogy ismét aláírsz egy év hűséget, és akkor megint csak adnak kedvezményt. Csak tudod, jó lenne az orrodnál tovább látni a ködtől. Nekem most lesz a harmadik eset, hogy letelik az egy év. Negyedik hűségperiódusomba fogok lépni, és a díj ismét kevesebb lesz. Ehhez mindössze annyit kell tenni, hogy írsz nekik, hogy ismét aláírsz egy évet. Adnak árajánlatot. Te azért a havi 3000Ft-ért kb. megkapsz egy 2,5Mb/s netet tőlük. Talán kicsivel többért.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Szintén D600 válaszára reagálnék eseteddel kapcsolatban. A szerződésben van hasonló, de az csak annyi, hogy a hűség lejártával automatikusan határozatlanná lesz a szerződés. Mind részedről, mind az Externet részéről _bármikor_ felmondható.
Neked ez magasabb havidíjban realizálódik, mert nem tudnak épp a fentiek miatt, biztos ügyfelüknek.Újabb egy éva aláírásával ismét kedvezményes árat kapsz, viszont akkor meg az esetleges időközbeni árcsökkentéseket nem tudod követni.
Nekem mikor lejárt a szerződésem, szépen küldtek udvarias mailt, 3 választással:
- újabb egy év, kedvezményes havidíj.
- határozatlan szerződés (ez az automatikus), magasabb havidíj.
- felmondom a velük kötött szolgáltatást.HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
melinda75
üzenetére
Szia.
Igaza van az előttem szóló D600 kollégának. A hibád jól láthatóan nem Externetes eredetű volt, hanem T-Com. A té egy adott idő előtt hozzá sem szól Externetékhez, csak ha már 110%, hogy náluk a hiba, és nagyon rugdosva vannak. Externetes ügyfél ugyanis nekik csak közvetve az ügyfelük, magasról les**rják, hogy elégedett vagy-e.
Másrészt amit írtál, az egy teljesen korrekt, normális hibakeresési-megoldási ügymenet. Semmi okod az elégedetlenségre, ráadásul a villám az egy elemi kár, egyik cég sem tudja szabályozni.HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Na, bekukkantottam. Nekem azóta a hsz. óta, amire válaszolok, egy árva gond sem volt. Se szakadás, se lassulás.pedig szinte a csúcsidőszakban, este 20-0 óra közt vagyok aktív, ráadásul online játék...
A számlás emelést már tapasztaltam, 6600Ft-ról 7043Ft-ra növekedett számla jött ki júliusra. Írtam az ügyfélszolgálatnak, először kevesellették a megadott adatokat. Aztán írtam ezt:
"Tisztelt Császi Ferenc!
A végpont telefonszáma: +36 (**) ***-***, az előfizető neve pedig xxyyzz. Ezidáig 6600Ft díjat számláztak ki, ezúttal pedig 443Ft-tal több, 7043Ft-os bizonylat érkezett. Jelezném, hogy január 1-ig szóló hűségszerződéssel rendelkezünk!
Tisztelettel: xyz"Válaszoltak is, korrekt hangvételben:
"Tisztelt Ügyfelünk!
Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a hűségideje ellenére, technikai hiba miatt emelt összegről szóló számlát állítottak ki önnek július hónapra. Az áremelkedés önre nem vonatkozik. Ennek ellenére kérem, hogy az emelt összegű számlát fizesse be. A hibát javítani fogjuk és a különbözetet az augusztusi számlában jóvá fogjuk írni a rendes havi díjából. A kellemetlenségért elnézését kérjük.
Császi Ferenc
ügyfélszolgálat
Externet NyRt."Látom itt találgattok, de szerintem ennek értelmében a hűségidősökre nemigen vonatkozhat az emelés. Egyébként 3 éve vagyok ügyfelük, és soha semmi gond nem volt, kivéve ami most tavasszal tapasztalható rendetlenkedés. Azóta megint semmi. Az ügyfélszolgálatukon is legtöbbször segítőkészek, meg korrektül állnak hozzá.
HGyu
[ Módosította: Atlantis ]
-
04ahgy
nagyúr
Nem hiszem el! Ennyire birkának nem nézhetik az ügyfelet!
Kitaláljátok: szakadt a net, ~11:00 környékén. Router logban szépen ott a PADT, ahogy itt már írta Sanyix...
A vonalam szinte álombaillő, a modem végig beszinkronozva maradt. Csináltam tesztszerveres mérést, amíg nem volt net, az is álombaillő. Még a hivatkozási számot is felírtam. Telefon az ügyfélszolgálatra, emberke felveszi a hibajelenséget. Mondja, hogy továbbítja a T-Com-nak. Érdekes, nem kérte a hivatkozási számot, pedig felajánlottam, akkor sem. Szerinte az nem szükséges.HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Azért ez már vonal... (Persze az érdem a T-é, nem az Externeté.)
27dB SNR, 23dB attenuation. 160óra feletti uptime egy fia error nélkül.
[link]HGyu
-
04ahgy
nagyúr
"Minek hívnám? van értelme?"
Csak hogy túlterheltek-e...Az első szakadásos dokumentációhoz gratula! Nekem ma nem szakadt.
Láttad tegnap a BIX-et? Olyan volt, mint a Badacsony teteje. ~0,6G-ig lankásan emelkedett, majd meredeken 1G fölé...
Érdekes módon aztán visszaesett.HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Nekem most nem szakadt. Szerencsére. A két délelőttinél meg nem voltam otthon, azt nem tudom.
Hoppá, ilyenen én még nem is elmélkedtem, hogy szabályosan terminálják a kapcsolatot. Azért ez gáz egy kicsit, nem? Mikor volt a szakadás, próbáltad hívni őket?DjPremier: rendben, örülünk. Ahogy a prividben is kérdezted: felhasználónév: adsl@test, jelszó: test. Mintha a saját netedhez csatlakoznál, csak most nem ahhoz történik.
Böngészőbe: 192.168.9.1 és ott is a tesztszerver. Itt leírja kicsit terjengősebben ugyanezt: [link]Így van, a kapott számot kell feljegyezni.
BIX: [link]
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Na, ma nem ment még el a net...
Nekem is routerem van, de átírogatom. Ez az sm50b hogy működik? Ha jól tudom, le kell húzni a routerről, nem? Mert ha már lehúzod, akkor bejelentkezhetsz a tesztszerverre a windowsból... A router átírogatása nélkül. (Én is úgy csinálom. Kanóc átdug, duplakatt, már megy is fel a tesztszerverre.)SM50b screenshotokat csinálok majd én is. Milyen IP címek is kellenek hozzá?
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Akkor táncra fel! Felhívom az Externetet keringőre.

Ha szakad a net:
- Jegyezd fel a pontos időpont, -tól...-ig.
- Csinálj T-Com tesztszerveres mérést, írd fel a hivatkozási számot, azzal dátumra, perc-másodpercre pontosan azonosítani lehet a mérést.
- A net visszatértével BIX screenshot az Externet TenGigaBit node-ról. Hátha látszik rajta valami.
- Amíg a tesztszerveres méréssel szöszöl, hívd a hibabejelentőjüket: (56) 523-111. Amennyiben felveszik, természetesen jelentsd be. Ha a túlterheléses női hang válaszol, dátummal, időponttal jegyezd fel.
- Ha 2-3 ilyen összegyűlt, vedd fel velem a kapcsolatot, és kiokoskodunk valamit!Aki még csatlakozni akar, tegyen így. Ha elegendő kompromittáló adat összegyűlik, aktát nyitunk nekik, és nem tagadhatják le a hibát. Persze írásban kapják a bejelentést, és akkor majd nagyot néznek, milyen szépen dokumentált.

NHH-nál is nagyobb esélyünk lesz, ha ezek után is le akarnának rázni...Már megelégeltem, hogy 3 éves előfizetésemet így köszönik meg. Az még hagyján, hogy 3-4 naponta egyszer megszakad a net, de akkor ne tagadják már le, ha merek szólni, és ne engem nézzenek hülyének!
Esetleg nem kéne megpróbálni első hozzászólásba tetetni, és elküldeni nekik a linket?
Az nagyon csúnya lenne. Csak mondjuk ők a PH! szerződéses partnere. No, egyelőre ez utóbbi maradjon felvetés.HGyu
-
-
04ahgy
nagyúr
Na, sziasztok!
El szeretnék oszlatni egy tévhitet, miszerint csak az újakat tiszteli meg az Externet a szakadásokkal. Most volt nekem is egy nemrég, pedig én már 3 éve vagyok az ügyfelük.
Február vége óta játssza ezt, rendszertelen időközökben. Tünet: a net megszakad, nem csatlakozik vissza. Mindeközben az ADSL modem végig felszinkronozva, ha a T-Com tesztszervert próbálom, tökéletes mérési eredményeket kapok. Van, hogy mire végzek, visszaenged, de van, hogy nem.
Ilyenkor 4 esetből 3-szor hívom is (hívnám) a műszaki ügyfélszolgálatot. A női hang megkér, hogy átmeneti túlterheltség miatt később ismételjem meg a hívásom. Hát frankó. Ma is ez történt. De kivártam, és mikor fél óra eltelt a net visszajövetelétől számítva, felhívtam őket, hogy a hibát bejelentsem. Szegény mindent tagadott. Konzekvensen. Őnáluk minden rendben, hibát nem észleltek, bejelentést senki nem tett. (Ja, akkor miért volt túlterhelt a vonaluk? Miért mindig 5 perccel azután túlterhelt, mikor nálam is megszakad a net?) Kezdte volna mondogatni, hogy a vonalminőség, egyebek. Gyorsan leszereltem, hogy 2 esetből egyszer szokott T-Com tesztszerver mérés lenni. Habnak a tortán arra, hogy senki nem jelent be nekik semmit, meg alátámasztva azt, hogy sokaknak szakad meg a netjük, megemlítettem nekik ezt:És megkérdeztem, hogy miért mindig akkor van fűrészfog (ráadásul visszaeső) a BIX grafikonjukon, mikor nálam, és a többieknél (akik miatt túlterhelt az ügyfélszolgálat vonala) netkiesés tapasztalható.
Annyival elintézett, hogy ő nem nézegeti a grafikont.
Valószínűleg az lesz, hogy megvárok még néhány szakadást, csinálok tesztszerveres méréseket következetesen, következetesen nézem a BIX grafikonjukat, és csinálok egy szép, grafikonokkal illusztrált, írásos bejelentést nekik. Ha kész lesz, összefogásra buzdítok fel, és aki akar csatlakozni, elküldöm a formaszöveget, vagy akár együtt is megalkothatjuk.
Elhárító válasz, vagy teljes válasz nélkül maradás esetén én ugyanezeket a fogyasztóvédelemhez, NHH-hoz is kész vagyok eljuttatni. Ki tart velem?
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
A korábbi néhány hozzászólásra reagálnék most:
- nekem most járt le a szerződésem (4M, eddig 7650-et fizettem), és szintén az említett ajánlatokat küldték: a prepaid a legolcsóbb, 6600 az újabb 1 év, és több a korlátlan felmonható, határozatlan. Én az ajánlatot korrektnek értékelem.
- Nagyon sokat vagyok fenn kora estétől (18:00-19:00 kezdődően hajnalig) folyamatosan, online játék címen. Nem tapasztaltam sem kapcsolódási, sem túlterheltségi (ping növekedés) problémákat, úgy, hogy legtöbbször még letöltés is megy a játék közben valamilyen szinten...
Az ügyfélszolgálaton eddig (ha hibát jelentettem be) mindig korrektek voltak velem, volt hogy egy magyar-oldal-megy-külföldi-nem-megy hibát 2 percen belül bejelentettem...
A technikai munkatárs ezt mondta nekem: "Tartsa kérem egy kicsit, ellenőrzöm... Valóban nem megy, köszönjük, máris továbbítom." És fél órán belül minden rendben volt. Még szerencse, hogy valami a name szerverekkel lehetett, és torrent, meg PH! volt.HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung 75 QE75QN90A Neo QLED 4K UHD Smart TV Mini LED + Quantum Dot eladó
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- Apple Watch 9 GPS + Cellular 45 mm
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4526
- iPhone 13 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4240
- Lenovo Thinkpad L490,HD,14",i5-8365U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)