Hirdetés
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taszillo
tag
-
-
-
mezis
félisten
válasz
AstraCDX
üzenetére
Még nem döntöttem melyiket válasszam. Az 1 MBites/prepaid-es szerződésem hamarosan lejár. Néztem a honlapon és azt találtam, ha havonta fizetek ezután, akkor 2969 Ft/hó lesz a díj, ha meg egy évre előre, akkor 3330 Ft/hó. Eddig úgy néz ki, hogy felveti őket a pénz de akkor szolgátathatnának ingyen is.
Vagy arra számítanak, hogy lusta leszek kitölteni a bankomnak egy rendszeres havi átutalást ? Nem leszek lusta és nem kerül olyan sokba az az átutalás. Lehet, hogy hétfőn felhívom őket telefonon, mert már küldtek is számlát erről a 2969 Ft-ról, melyben azt írták, hogy ha egy évre előre fizetek további rettenetes kedvezményeket élvezhetek. Remek lesz, nemde ?. 
-
-
ToBeY
nagyúr
válasz
AstraCDX
üzenetére
Hát nem is fogom kifizetni a májust. Mivel először faxon küldtem el a felmondásom április 7-én Aztán írtak mailt ápr 12-én, hogy levélbe kell.Én elküldtem nekik ápr 14-én ajánlott levélben is.Erre tegnap ápr 17-én jön a mail, hogy postára adadták a májusra szoló csekket.
Mi a fenének küldik ki ha már tisztába voltak vele hogy fel akarok mondani? 
-
zebranyul
csendes tag
válasz
AstraCDX
üzenetére
"A szolgáltatók által meghirdetett sávszélességek mindig maximális, és még fontosabb, hogy brutto értékeket takarnak "
Ez nem teljesen igaz.
Volt nekem 512kbit,1Mb,2Mb,3Mb és 8mbites netem, most visszatértem 2,5Mbitre.
A következőek voltak a sebességek:
512Kb: 60kbyte/s
1Mb: 120 kbyte/s
2mb: 240kbyte/s
3Mbit: 360Kbyte/s
8Mbit: 850Kbyte/s ( azaz 6,6mbit)
Egyedül a 8Mbit nem hozta az ígért sebességet ezek közül, de emiatt tudtommal kapott is a T-com.Amikor megrendeltem a 2,5Mbitet , arra számítottam az előző tapasztalataim alapján, hogy az 300kbyte/s letöltésű lesz. Nem az lett, hanem 240-260, vagyis 2,2Mbit körüli.
-
SzuperSzilva
csendes tag
válasz
AstraCDX
üzenetére
szia,
> Mi van olyan esetben, amikor "kedvenc" szolgáltatónk által
> 4Mbit-es internet látszólag nagyon lelassul, az összes torrent
> bepirosodik/időtúllépést jelez ?
ez sok mindentol lehet. lehet az internetszolgatatonal vhol hiba, pl. uplinkjei-nel vhol torlodas.
> Azért "látszólag" mert a SpeedtestNet <http://www.speedtest.net/>
> alapján ilyenkor is ~3800kbit/s a letöltés, és ~210kbit/s a
> sebesség .
Ez egy relativ meres. a szolgaltato nem azt garantalja, hogy barmilyen site elerese 4M-val erheto csak el, hanem azt, hogy az elso IP-s eszkozig 4M-a az elerese az ugyfelnek.
> A probléma ma délelőtt állt fenn 1-2 órán keresztül, majd bármiféle
> beavatkozás nélkül megszűnt .
hat ez mondom lehet vmi torlodas miatt vagy valami halozati gond.
> Mi okozta/okozhatta ezt a problémát ?

erre a szolgaltato tud valaszolni.
-
Sanyix
őstag
válasz
AstraCDX
üzenetére
Igen, bedobhatják a postaládába is ha nincs aki átvegye, és a postás meggyőződött róla, hogy az TUTI a címzetté. Azt hogy a postás így tett, azt ilyenkor neki kell az aláírásával igazolni. Ergo ha nem érkezik meg de a postás aláírta, akkor
-vagy nem olvassa el a címzett (ez a valószínű)
-vagy kamuzott a postás (ami nem valószínű) és ezt ők ketten elrendezik, vagy te megszivatod a postát.Válasz azért nem érkezett, mert a sima levelet SEM olvassák el.
-
Sanyix
őstag
válasz
AstraCDX
üzenetére
a linksebesség maximuma (tehát csak akkor nem volt ennyi ha vonal nem bírta) mindig is 4480 kbit/sec volt, minden 4 megás tcom alapú dsl-nél (tehát minden nem hurokátengedésesnél).
Ez a linksebesség a nyers adatok áramlási sávszélét mutatja, és mivel sok fejléc van, tcp/ip fejléc, ethernet, atm fejléc, ez ~3,8 mbit sávszélt jelent felhasználónak hasznos adatban.
Ha valami többet ír az cachel, vagy rosszul mér. 4480 kbit linksebesség mellett, adsl-en 3,8 mbit hasznos adat fér át, kész ez TÉNY, több soha!
Ezért is van 4480kbit beállítva 4000-helyett, hogy a hasznos letöltés a közelében legyen. (8 megánál már ugye nincs erre lehetőség, mert nem marad + linksebesség).Tehát ez egy undorító marketingfogás.
-
kano
nagyúr
válasz
AstraCDX
üzenetére
Hali!
Mi van beállítva a modem admin oldalán az "Advanced" fülön? Nekem akkor szakadt a net amikor az ADSL2 volt beállítva. Állítsd át ADSL
(Multi-Mode)-ra.
zsoka57
1 ponton hibáztál: nem faxban kell lemondani a netet, hanem írásban.
Én már másik szolgáltatónál vagyok, de még mindig követelik a dec 10-től dec 31-ig terjedő díjat, holott már nem is szolgáltattak akkor.
Nem fizetek az tuti(írásos bizonyítékom van, hogy lemondtam a szolgáltatásukat). -
z00li
senior tag
válasz
AstraCDX
üzenetére
Hali!
Korlátlan 1Mbit-es volt az Externetes és korlátlan 2,5Mbit lett az Interware-nél! Igazából tényleg csak annyit kellett tennem, hogy faxon felmondtam az externetet, majd online megrendeltem az interware csomagját, és faxoltam egy meghatalmazást nekik (nem azonos a telefon előfizető és az ADSL előfizető személye)! Viszont mint mondtam azóta nem kaptam semmi értesítést a váltásról és az interwares azonosítók működnek. Ez zavar kicsit, lehet hogy fel is fogom hívni őket! Ha bármi kérdésed van írj nyugodtan!
Üdv: Z
-
azazell0
csendes tag
válasz
AstraCDX
üzenetére
Nálatok is jelentkezett illen hiba, hogy az ADSL kapcsolat él, a kapcsolat mégis szakadozik ?
IGEN, nálam is ez a baj, pont most akartam megírni, pókerezés közben különösen idegesítő, pénzt vesztek. A probléma érdekessége, hogy az ügyfélszolgálatosok jellemzően csak harmadszori-negyedszeri szótagolt magyarázatra képesek felfogni, hogy ez a helyzet. Elmondom egyszer, készer, és még mindig arról beszélnek, hogy a vírusirtó meg a levprogi talán megszakítja a kapcsolatot. Mondom NEM BOM-LIK A KAP-CSO-LAT.
Tcomra kenik az egészet, leadják a hibabejelentést (amikor ezt mondják, már előre tudom, hogy nem lesz megoldva a problémám), majd nem történik semmi.
A pinges tesztet köszi, bár nekem most meglett az 50.
Kíváncsi vagyok, más szolgáltatóknál van-e ilyen probléma.
-
jokerone
tag
válasz
AstraCDX
üzenetére
Szerintem ez a legkevésbé sem érdekli őket, hogy kinek mennyire stabil a sávszélessége... nem kevés történet van itt is leírva, + biztos rengetegen szívnak mások is miattuk. Úgyh ahogy - azt írtad is - ez teljesen felesleges játék lenne.
Kíváncsi leszek az új szolgáltatómra... -
jokerone
tag
válasz
AstraCDX
üzenetére
Nekem is rengetegszer voltak problémáim a sávszélességgel. Egyszer felhívtam őket, hogy állandóan szétkapcsol, és eléggé úgy tűnik nem megfelelő a sebesség sem... azt mondták a tékom ebben az ügyben az illetékes. Gondolom ha tőlük kérdezem megy vissza a labda, de ehhez már nem volt kedvem.
-
FrezeR
senior tag
válasz
AstraCDX
üzenetére
köszi az infót mindenképpen segített.
egyébként nekem is új ez,hogy nem lehet tovább vinni a modemet ha nem én vettem.
A vicces az, hogy ha szereld magadban kapom pl a T-től akkor ott 1 ft-ra van taksálva a modem ára szóval...ez jelképes. Akkor 1 ft-on múlik a szünetmentes szolgáltatóváltásom viccesen hangzik mindenesetre.
Most már csak attól tartok, hogy a kedves Externet nehezen fog engedni karmaiból.
-
mezis
félisten
válasz
AstraCDX
üzenetére
Az Externetéknél kell elérned, hogy oldják meg egymás között T-Onlinéval (T-Com-al) a kapcsolatot. T-Online-nak bizonyára nem fizetsz semmit, érthető, hogy nem foglalkoznak Veled.
Majd kellőképpen adminisztráld le, hogy mikortól lesz internetkapcsolatod, mert az egyéves előfizetés onnan számít.
(Nekem itt Debrecenben semmi problémám nem volt a szünetmentes szolgáltatóváltással T-Online-ról Externetre. Ahogy az Externetéktől megkaptam az e-mailt, hogy aktiváltak, átírtam a routeremben a PPPoE kapcsolat paramétereit externetesre és interneteztem tovább. Még szakadást sem érzékeltem a nyitott internetkapcsolatomon (Gmail). Az egész kb 30 másodpercig tartott. Gyakorlatilag is szünetmentes volt.
T-Online-ék tudomásul vették a szolgáltatóváltást és megszüntették az accountomat.Ja, és mellesleg már ki van fizetve az Externet felé, a szolgáltatás éves díja !
-
laci666
senior tag
válasz
AstraCDX
üzenetére
Én 42 körzetbe vagyok (Nyíregyháza)
Most van egy kis kavarás valmi új servereket lőnek be meg valami turbos ADSL-t is vezetnek be igaz csak Szolnokon,de úgy látom van probléma.De ez ezzel jár.
Amúgy meg fassza nekem az 1 év alatt max pár óra szakadás volt meg a sebességet is hozza 4Mbit-es. -
D@ni88
addikt
válasz
AstraCDX
üzenetére
ha kicsit otthon lennél a témában tudnád h nem szolgáltató emel, hanem akié a vonal.
T-com.
Eddig úgy volt h mindig a Matáv, majd a mostani T-com emelt először. de ha jól tudom április 1től lehet előfizetni a UPC-nél 20/3 megabites netre. Szval most felvan dobva a labda a jó öreg trének
20/3Mbittel csak a vdsl tudná felvenni a versenyt, de az még csak pest egyetlen egy kerületében van kiépítve de ott se teljesen... Igaz a UPCnél az új csomagokra váltás nem automatikus, átkell migrálni a csomagokba ami egyszeri 5000ft-ba kerül. De hát akkor is hamar elterjednek az új csomagok 
Szvala t-comnak lépnie kell, és egyenlőre csak adsl2+ tud csak kisajtolni országos szinten. Szval év végéig megint lesz valami
én szívesen látnék a 16/1Mbit.
feltöltés itt sem lehet több mint 1megabit sajnos. de majdcsak megadják mostmár
-
Noxy
veterán
válasz
AstraCDX
üzenetére
"Mit kell még tudni egy T-online elhagyás, Externet ADSL előfizetés intézéséről ?"
Én erre reagáltam.
Ha a modem a szolgáltatóé valszeg el is viszi. (modjuk nálam itt maradt 1 öreg siemens)
Externetnél ismerve a választékot (Huwaei, D-Link 360-R mind 2 hősugárzó) jobban jársz ha te magad veszel 1 D-Link 380-T. (apronet, vatera.. stb..) -
Noxy
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Linux kezdőknek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- LEGO klub
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2 - Gari 2027.07.22. -ig - Eladó!
- G.SKILL Trident Z Neo 2x16GB 3600MHz CL16 Eladó!
- Remek áron dobozos új Asus Tuf Gaming FX507VV/i7-13620H 16GB 512 SSD Nvidia RTX 4060 144Hz garancia
- 24"-os Philips 246V Full HD monitor akciÓÓ!
- 14"-os 5.gen core i5 Dell notebook kiárusítás! AkciÓÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
De elégedett voltam velük. Szerintem nem érdemes 2 évre havi -100 Ft miatt. Ki tudja mit hoz a jövő.

Remélem a jövőhéten végre történik valami...
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Szánd rá azt a 20-25 percet.