Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zetor2000
őstag
Egy ilyen szúnyogháló szerű dologra gondoltam... persze nem mindenre lehet, meg van értelme, de reggel volt belinkelve egy zöld-fekete 4 rotoros valami, oda pl. simán. Extra súlya szerintem minimális.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz Bujdy81 #88374 üzenetére
Nem tudom, segít e, de Qnapon van SSH felület, de csak lokál IPről enged, és csak admin-t.
Ezen ugye egy QTS nevű linux féle van, amennyire ismerem a linuxokat, a parancsok ~egyeznek. cd / ls, rd, md... ilyenek mennek. Midnight Commander van rá, szóval aranyélet...
A Zyxel se lehet bonyásabb, csak a jelszót kell ismerni. Vagy egy olyan usert, akit ismer, és elég magas a jogosultsági szintje.
A Qnappal ellentétben lehet, hogy nem okoz ennyi kárt, de csak óvatosan...Defragolni szerintem úgy a legjobb (és szerintem leggyorsabb is), hogy lementesz róla mindent. Ha kell, megreparálod a vinyót (formázod, particionálod, stb..) aztán visszamásolsz rá mindent. Ilyenkor nagyjából egy folyamatos írás van, üres területre, jó egybefüggő darabok...
[ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz Bujdy81 #88374 üzenetére
Ja, a szerver helyett...
Hát, ha valóban nem kell a 4 fiók (nem csak kapacitás végett jó a 4 rekesz, hanem adatbiztonság végett is), és elég a kettő rekesz, akkor valami olyannal, amit fentebb írtam.
Én "inteles" vonalat javasolnám, mert azokra van minden. A beépített alkalmazások se rosszak, de a qnap féle letöltőkliens eléggé érdekes... a qBittorrent meg olyan, mint PCn, csak webes a felülete. (Ezt még nem sikerült távelérni, mert nem vagyok pro, meg nem is igazán ver a víz miatta, hogy nem tudok messziről torrentelni, de lehet, félnapi szopolás után menne. )
Annyi előnye van még ezeknek, hogy ha van IP kamerád, akkor képes rögzíteni a képét (annak ellenére, hogy pár kamera rendelkezik saját microSD foglalattal, amire rögzít). Alapesetben valamennyit, a leírásából kiderül.. 1-2 az alap (nekem 2-t rögzíene, de csak 1 kamerám van), és a kamera szoftvere olyan, hogy eléri kintről, szóval én nem használom ezt a megoldást, de kipróbáltam, és megy. Valami Dahua 6Mpixeles a cucc, képes x másodpercenként állóképet rögzíteni, kis felbontással live streamet, és mellé HD...FullHD...4K streamet is. A "Surveillance station" alkalmazás olyan, amilyennek kell lennie. Beállítod, mit hogy rögzítsen, és megy.
A többi app is ilyen, pl. a MusicStation-t egy időben zenejátszásra használtam, de rájöttem, hogy a Foobar képes FTPről lejátszani, szóval most inkább az. Nem Deezer, meg Spotify, összeszedtem a NASra a zenéket, az onnan szól. Videostation-t szoktam nézni hétvégén, ágyban, ha olyanom van - tableten.
Emelé persze másolok rá / róla, megy torrent, ilyenek. Látom Windowsban, fel lehet csatolni a megosztásokat, tudja használni 1-2 kollega, meg tesóm, meg ilyenek, mert elérhető nekik egy része.
Ja, lehet olyat, hogy egy user csak adott ideig él, utána ki lesz tiltva. Azaz, ha van valami, ami csak egy ideig kell, hogy éljen, akkor megoldható.
"A diszk 1 percen belül megsemmisíti magát" - Engem?
Ja, a kinézett valami kábé teljes értékű böngészős akármi a HD Station alkalmazás telepítése után. Azaz lesz kép a HDMIn - YT, Web, Chrome elérhető...Synology NAS ugyanez, pepitában. Csak azt nem ismerem ennyire, és szomszédot egyszer kizárta a sajátja
[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
őstag
válasz Bujdy81 #88379 üzenetére
Ha nem ismert a jelszó, akkor macerás...
Esetleg próbáld ki azt, ami a kézikönyvben szokott lenni (nálam admin a felhasználónév, és admin a jelszó is alapesetben). Normális ember az admint vagy megváltoztatja, vagy kitiltja, de hogy nem hagyja alapértelmezetten a jelszót, az biztos, de hátha.Esetlen ha megvan apud konfigja, azt is rá lehet ereszteni a hálóra, lehet, a böngészők közül az egyik tudja a jelszót... vagy az a 2 külső merevlemez, amire a mentés készült? Egy pillantást érdemes lehet rá vetni. Ezek csak találgatások, de hátha... vagy a cetliken lévő jelszókat is ki lehet próbálni, hátha egy jelszó volt mind felett...
Ha mást nem, akkor a jelen állapotról egy teljes mentést, azt utána mehet a reset gomba.
-
zetor2000
őstag
válasz blueboi69 #88381 üzenetére
"Szerintem simán kapcsold ki szabályosan powergombbal ha van rajta..."
Ehh... ez nem annyira szabályos.
Enyémet menüből illik leállítani, ami először leállítja a szolgáltatásokat, majd a rendszert, és sipol, ha minden oké (asszem). Vagy valami jelzést ad a fények közül, hogy namost mehet.Ennek az az oka, hogy lehet, hogy vannak belogolva userek, és van 1-2 nyitott fájl, amit lustaságból nem mentettek, vagy megy valami le/feltöltés a háttérben, és nem akarja a rendszer, hogy az adat összekuszálódjon. Egy ilyen NAS nem olyan szög egyszerű, mint egy windowsos desktop. Nem misztikus csoda, csak nem biztos, hogy 1 user használja (Bujdi esetében valszeg csak 1, de ezeket kis irodák is vásárolták, ott meg lehet, hogy 10-20 kliens lóg rajta.)
-
zetor2000
őstag
válasz NauTiLUS_HUN #88416 üzenetére
Drága csillagom, ne vedd támadásnak, inkább építő jellegű hsz-nek:
Ha nem mondod meg, pontosan, hogy mit árulsz, nem fog elmenni a cucc, csak lassan, apró(bb)ért. A hirdetésedbe beírhatnád, hogy 16GB rammal árulod, ne nekem kelljen a félvak szememmel (mindkettő ~1 dioptria) kisakkozni a ram fotójáról, hogy 4GB, majd a konfigról, hogy 4 ilyen van benne, és kimatekozni, hogy 4x4 mennyi...
Esetleg garit még írhatnál, ha van. Ha nincs, azt is, hogy senki ne számítson semmire, de stabil a vas. Egy 2-3 napot szoktak adni akkor is... És ilyenkor kevesebb a kérdés is.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz NauTiLUS_HUN #88423 üzenetére
Ehh... bocs. Figyelmetlen voltam...
De ha a leírás is tartalmazza, az akkor tutter
A küszöbgarit is érdemes kiírni, meg mindent, amit lehet tudni róla, és érdemes azonnal tudtára adni sz érdeklődőnek, ne legyen felesleges kérdés.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz blueboi69 #88451 üzenetére
Kínainál számla valóban felejtős.
Amikor 1x-1x megfog valami rendelésnél cuccost a NAV, akkor csak pislogok, hogy milyen számlát mutassak? Max a vásárlás időpontját, meg az eladási árat tudom screenshotolni, mert szal az nincs. eBay annyiból korrektebb, hogy ott Paypal van, és az ad valami olyat, ami számla formátumú. Lehet, hogy meg is felelne valami EU-s ajánlásnak, csak az ilyen irányú ismereteim elég hiányosak.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz qnadam #88454 üzenetére
Pósta "Egyszeri import vámkezelési megbízás" kitöltési segédletből:
"A.1 ) Rendelt küldemény esetén:
-számla, és/vagy
-paypal igazolás és/vagy
-rendelés-visszaigazolás (pl.: ebay) és/vagy
A vámhivatal a vámérték alátámasztás érdekében további dokumentumokat kérhet be."Akárhogy is, számlának hívja, azt ami. Lehet, hogy az nem ér semmit, de azt kér, első helyen. Ne nekem mondd, hogy az lószr, mert tudom, kínainál nincs is, Ali-n csak lesnének...
Ami igaz, az igaz, a Pósta nem a NAV. Én nem szoktam magam intézni a vámos dolgokat, így rájuk bízom, lehet a Pósta szeretne számlát...[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
őstag
Nem illik együtt vinni a kettőt.
Zavarni ugyan nem zavarja egyik a másikat, de mindenféle szempontokat figyelembe véve nem javallott. Ha máshogy nem megy, akkor. De csakis akkor. És akkor sem én mondtam. És balesetveszélyes is, áramütés veszélye állhat fenn.Nekem szerencsém van, a hálózat itt szeparált. Pár védőcső van csak, azok is kis átmérőjűek, de van bennük élet, meg nagyjából tudom, merre mennek. 90% padlóban.
-
zetor2000
őstag
Ki kell próbálni. Bár érdekes virtuális gépen a virtuális gépeket futtató környezet, de miért lenne lehetetlen?
A 6.5re azt írták a fórumban, hogy egy ideig megy trial-ban (60 nap), azt utána szia. Regisztrálni kell, vagy valamit erősen korlátoz.
Innen elvileg eléred a v6.7et, ami ~90% megy ugyanúgy trialban. Vagy valami hazai nagy fájlmegosztóról a 7est. De ott vannak régebbi megoldások is. Meg szerintem újabb is fog felkerülni.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz Samott #88629 üzenetére
A 40dekás nem fél kilós... csak "nagy kiszerelés". De azért az SI-t/matekot a boltok is ismerik, meg a gyártók is, és nem mernék a 40 dekát 50nek eladni. Azt illik mondani, hogy a "bagy kiszerelés" már nem fél kilós, hanem 40 dekás. Ez csak ilyen szőrszálhasogatás részemről.
De ja, itt-ott utolérhető. Kólánál, kávénál néha (kilósnak tűnő méretű csak 80-90 deka), 30dekás hosszúságú csoki 20-25 dekás (vékonyabb). Kólánál elég bzuis, hogy 1.25 literes, meg 1.75 literes...Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
-
zetor2000
őstag
válasz hobizoli #88655 üzenetére
Valahol ez lehet a titok nyitja:
"About 170 seconds per casting, I think. So, theoretically about 500 per day per machine. Giga Berlin with 8 of these, assuming 4 for rear and 4 for front casting, that is 14,000 cars a week, or a run rate of 728,000 a year just for the Model Y in the European market."
Illetve, ugyanitt:
"My napkin math got 193 seconds or 448 per 24h day so we're in the same ballpark at least. Looks like Texas will have 6 of these. If that's 3 front, 3 rear. If they're all at the same speed... 500x3 = 1500 per day, 10,500 per week, 546k per year. "Nagyjából 3 fődarab lett a Tesla Model Y (asszem), egy első, egy hátsó öntvény, meg alul az akkupakk. A többit csak rá kell akasztgatni, meg bele kell csavarozni. És ezt ilyen volumenben képes végezni. ~3 perc az eleje, és ugyanennyi alatt kész a hátulja is. Nincs hegezstőrobot hadsereg, meg ilyen bzuiságok.
-
zetor2000
őstag
Ismeretségi körben csak a baj van, mióta az UPC-t megvette a Voda.
Egyiknél nincs net 2-3 napig, aztán van, aztán megint nincs. Ő odáig jutott, hogy 3 hónapig nem fizet mert nincs vagy tré a szolgáltatás. De home office-ban van, elég gáz, ha nem tud netezni, mert ITs...
Másik is ITs, de ott csak a "sima" szopóroller megy, lakossági nyűgökkel. Ott meg a TV se nagyon akar menni.Gondolom, terelik össze a hálózatokat, hogy az indiai supportosoknak legyen pár újabb móka, azt itt-ott nem mindig sikerül minden elsőre.
-
zetor2000
őstag
100 éve volt valami poén, hogy számítógéppel kapcsolatos hibabejelentő... ott voltak ilyen kérdések, hogy:
1. Mit csinált a számítógéppel?
Ha semmit, akkor miért van bekapcsolva?Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
Dikk:
-
zetor2000
őstag
Egész érdekes interpretáció.
-
zetor2000
őstag
válasz Bujdy81 #88786 üzenetére
Vélhetően azért, mert megújult a honlap, és ez a termék még nem volt elérhető. Vagy nem volt az árlistában a paraméterezhetők közt.
Meg talán nem volt mindegy, hogy nettó vagy bruttó, éa a keresőben ha az van, hogy, akkor nem dobja fel. De szerintem az lehetett, hogy ilyen CPUval akkor még nem volt elérhető gép. Mert csak 9.-10. gen. CPUkkal volt gép. Még Dudu is mondta, hogy meg kéne várni az újakat, mert. Esetleg tavaszig, mert akkor lesz AMD vel is pár gép elérhető, ami azért több mag/szál. Én várnék, már bejelentették, hogy jön pár, csak az ára kérdéses.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz Bujdy81 #88838 üzenetére
Youtube szétszedős videót kell nézni, esetleg service manualt. Abban szokott lenni, hogy melyik slot mire való, van e slot, vagy minden ram forrasztott e?.
SSD re meg szerintem jó lesz egy külső USB házban. Egy tápos SSD nem lassul sokat USB3.x enEz a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz Grillo #88849 üzenetére
Egy kolegám és én is gépfejlesztésen agyalunk.
Ő valami egyszerűbb AMD, én valami komolyabb AMD. Lap, proci, VGA, memória... nálam valami táposabb SSD is. Ez is ilyen, hogy ki költ a hobbijára feleslegesen sokat.
Másik koma meg motoros cuccra szeretne beruházni, valami légzsákos mellényre. Az se 2 Ft.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
# SzolgálatiKözlemény:
"Kedves Felhasználóink!
Ezúton tájékoztatunk titeket, hogy az oldalunk elérhetősége megváltozott. Mostantól az nCore-t a https://ncore.pro/ címen keresztül érhetitek el.
Kérjük, hogy akinek bármilyen formában (pl. könyvjelzőként) az nCore régi címei vannak elmentve, az frissítse ezeket az új (ncore.pro) címre.
A gyors átállás érdekében kérjük, hogy barátaitokkal, ismerőseitekkel is osszátok meg a hírt!
- az nCore Staff"Akiket érint, és még nem cselekedtek, most akkor hajrá!
-
zetor2000
őstag
válasz -NoVa- #88988 üzenetére
Nekem NAS van, az oda tolja, ami a torrent infóban van. RSS-t én nem használok / nem olvasok.
Egyelőre rPI-m sincs. De ja, jó ha az erre használt cuccokban átírja az ember, amit kell.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz qnadam #88989 üzenetére
Én DC++ akármin (HUB nak hívták) voltam "op", torrenten már nem.
Ilyen kérdéseket ne nekem tessék feltenni...Én még az elődökre regeltem, az Endless-re és a Skyline-ra. Amikor összebútoroztak, akkor valahogy átkerültem, valami oldal segített ebben, még az arányokat is valahogy rendezte.
15éve és 48 hete ennek, hogy azt az oldalt megnéztem.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
Itthon valahogy fene tudja, nem szólnak érte, vagy nincs buzerálás. 600E+ felhasználó van, szóval 4 tagú családonként ez 2.5M ember. Azaz kábé az ország negyede használja.
VPN szolgáltatók közül a NordVPN-t elég sok helyen reklámozzák, gondolom nem véletlen.
-
zetor2000
őstag
válasz qnadam #89028 üzenetére
Ja, olyan is volt, abból lett az nCore. Csak qrva régen volt, és nem minden ragad meg a memóriámban...
Szóval valóban, amikor összeborultak, akkor lett endless-skyline, és abból lett nCore. Ide -az endless-skyline oldalra - kellett átregelni vagy innen, vagy onnan.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz -NoVa- #89025 üzenetére
Én ilyenekhez nem értek, és nincs is nagy igényem rá.
Biztos jó dolog, de nem vagyok sorozat rajongó sem. Általában ha valami érdekel, annak nézek utána, honnan lehet olyan kiadást utolérni, amit én is tudok hasznosítani. Legyen az film, sorozat (néha nézek, de nem vagyok nagy filmbubus, nincs kedvenc sorozat, meg ilyenek), alkalmazás vagy bármi más.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz qnadam #88989 üzenetére
Nekem ketszi sok torrentet mutat a profil oldal.
Az aktivitás csak azokkal foglalkozik, amiket még nem osztottál vissza eléggé. Ha nem itt láttad, akkor nem tudom, miért csak 1et jelez.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
Ha kéne, van meghívóm... ha esetleg vásárolnál kontentot, vagy csak be-benézni, hogy mi a kínálat, mert most pl. Eddie Murphy új filmjére pályázok, mert az is valami "exkluzív" lesz, talán moziba se kerül. Bár a mozik most épp zárva. De mire ideér, lesz e rá szinkron... addig is szeretnék röhögni.
-
zetor2000
őstag
válasz WiZARD #89139 üzenetére
Ilyen megoldás engem is érdekelne... pár napig simán lehetne klikkelgetni mindenféle random címekről, 1500/klikk megéri. Még lehet, hogy valami ADSLre is behizetnék, hogy biztosan más legyen az IP címem minden újracsatlakozáskor.
-
zetor2000
őstag
Nekem egy rendelésem tegnap esett be a postára. Előtte ~2 héttel jött egy üzenet, hogy átvette a Last Mile Carrier... elvileg ez lenne a kézbesítő, ha jól tévedek. Aztán kiderült, hogy mégsem, mert megjelent, hogy a posta vám központjánál van. Elvben vámkötelezett lenne, de vélhetően ez most kimarad, mert a szomszéd lakótelepi postán van. Holnap megyek érte.
Kovid miatt meg egy másik cucc egy másik postán landolt, mert ne legyen egy helyen... vagy valami ilyesmi. Esetleg a postahivatalok kihasználtsága végett.
Ünnepek előtt az egyik kábé lébecolt, a másik meg megdöglött, annyi motyót rendeltek a honpolgárok.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
#Hétvégi Lidl akció:
-
zetor2000
őstag
#Munkahelyi hangulat:
-
zetor2000
őstag
Én nem csalódtam a Bluedio T(urbine) 5s-ben.
Nem tudom, mennyire tetszenek/jönnek be ezek az olcsó kínai márkák, de ez énnekem tökéletesen megfelel(t). Aztán Nova ajánlotta a Jade Audio akármit, ami egy in-ear monitor, azaz ilyen pöttöm agybadugós valami, ráadásul vezetékes. Minőségre én nem tudom megítélni, melyik a jobb / rosszabb, eleve egy over ear vs iem...
Amit lel tudok mondani róla, hogy ~2órát simán elvoltam benne, nem zavart. ANC van benne, nem tudom, mennyire tökéletes, én általában nélküle használtam. Buszon viszont jól jött az ANC, de az ajtó záródásakor érdekes mélyek jöttek elő... Nyáron azért fel nem venném, max naptól mentes, klímás helyen, mert fekete, és azért nem pehelysúlyú. De nem is vészesen nehéz. Volt nehezebb fülesem.
Üzemidőre elég sok kijön belőle, azaz ritkán kell tölteni. És amikor csont lemerült, akkor is van fülesed, mert van jack-usb-c kábele is. Ilyenkor hívásokat nem tudsz fogadni, ha mobillal párosítottad.
Amennyibe szokott kerülni, szerintem megéri. Ettől többet szokott értéktelen akármire elszórni az ember. "Szotyipénz"...
Én ettől olcsóbban vettem, mert volt valami akció, de ez igazából kifutott termék. Most valami V2 van, de az más széria, és szerintem minőségre jobb, de a felárat nem tudom, megéri e.[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
őstag
Jobbulást.
Ja, a próbát én is hiányolom, hogy nincs egy hely, ahol meg lehetne hallgatni, melyik milyen...
Teljes napra ez szerintem sok, mert azért a fül körül csak melegedik, és izzad ott a bőr, és akármi. Meg lehet, kényelmetlenné is válik.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest