Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom mennyire illik ide a kérdésem, de a win10 topikban nem érkezett válasz, gondoltam itt is megkérdezem:
Tudnátok-e abban segíteni, hogyha a fájlkezelőből megnyitok egy excel táblázatot akkor az a táblázat csak a háttérben nyíljon meg? Most már kezd nagyon zavaró lenni, hogy más táblázatot is megnyitnék, de mindig felugrik a előzőleg megnyitott táblázat.Előre is köszönöm!
-
Véreshurka
senior tag
válasz
tomi_x
üzenetére
Saját parasztos megoldásom (biztos van elegánsabb is):
Ha kijelölöd a cellákat amiket védeni szeretnél, akkor jobb klikk --> cellaformázás --> védelem --> zárolt, majd véleményezés menüpont és ott a lapvédelemmel tudod jelszóval védeni.
(#44088) Fferi50: alapvetően amikor létrehoztam a makrót már Sub - End Sub közé illesztettem mert már ott volt. De nagyon nem értem még a makrózást, csak a makrórögzítést szoktam használni... Lényeg, hogy megy. Sokszor elfelejtem képletek elől a HAHIBA-t és csak a végén jut az eszembe, ezután már nem lesz gond
Köszi még egyszer! -
Véreshurka
senior tag
válasz
Fferi50
üzenetére
Próbálom is!
& (#44078) Delila_1: ezt is megnézem!
Köszönöm mindkettőtöknek!

szerk:
@Fferi: ez működik is. valószínű másnak egyértelmű, de először nem akart futni, makrófelvétellel lelestem egy létrehozott makrót és annak alapján ha még ezeket beírtam a makró elé akkor már szépen lefutott:
Sub hahiba()'' hahiba Makró'' Billentyűparancs: Ctrl+s' -
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
Lenne arra valamilyen mód, hogy több különböző képletet tartalmazó cellához ugyanazt a függvényt felvegyem? Most jöttem rá, hogy még egy HAHIBA függvényt jó lenne beírnom minden képlethez, hogy ne a hibákat kelljen nézni.
Előre is köszönöm!
-
Véreshurka
senior tag
Köszönöm a segítséget!
Sajnos nem voltam elég kitartó a javaslataitokhoz
Egyelőre úgy oldottam meg, hogy egy munkalapon rögzítettem egy makrót, majd azt a rögzítést végigvittem minden munkalapon. Mivel viszont ezek a diák úgyis állandóak lesznek, legközelebb már próbálkozni fogok az általatok ajánlottakkal. De látom már, hogy valamilyen formában el kellene kezdenem foglalkozni a makrózással... -
Véreshurka
senior tag
válasz
Fferi50
üzenetére
Szia!
Természetesen arra gondoltam, hogy két tizedest jelenítsen meg!

Sajnos az a bajom, hogy csak a diák vannak áthelyezve, a hozzájuk tartozó táblákat nem vittem át, és nem is azon a munkalapokon vannak amiken a diák. Amíg együtt vannak a diagramok a táblákkal addig 2 tizedesig jeleníti meg az adatfeliratokat. Ami nekem kellene: az összes munkalapot kijelölve az adatfeliratokat egybe beformázni számformátumba, mert most csak egyesével tudom végigmenve az összes diagramon oszloponként, Nem lenne gond ha nem 50 munkalap lenne diagramonként 8-9 adatsorral

-
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
Készítettem pár diagramot amit tovább kellene küldenem. Áthelyeztem egy új munkafüzetbe a diákat, lementettem, majd újra megnyitva a diákon szereplő számokat nem kerekítve írja ki. Van arra valamilyen lehetőségem, hogy egyszerre az összes munkalapon beállítsam a számoknak, hogy 2 tizedes jegyig kerekítsen az excel?
Előre is köszönöm!
-
Véreshurka
senior tag
válasz
Véreshurka
üzenetére
Közben megett:
=HA(R8<G8;0;HA(ÉS(R8<K8;R8>=G8);1;HA(R8>=K8;2;"")))
Ha valakinek is lenne hasonló gondja...
A fájlt kitöröltem, ha valakinek kellene privátban érdeklődjön.
-
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
Ha valaki tudn nekem segíteni, megköszönném!
Talán az a legegyszerűbb, ha feltöltöm valahova az excel fájlt, így könnyebb magyaráznom.
Szóval adott 2 érték: 1. és 2. (C, D oszlopban). Ebből van számolva egy arány (E oszlop). Az F:I, illetve a J:M oszlopban szereplő adatok azt mutatják meg, hogy milyen esetekben kapnak pontot a személyek (a fő csapásirány az arány eltérései lennének).
Tehát pl. Aladár akkor kap 1 pontot, ha a 2. érték/1. érték aránya a kiinduló 76,31%-ról legalább 76,55%-ra ugrik, 2 pontot pedig abban az esetben kap, ha a kiinduló aránya eléri legalább a 78,68%-ot. Ezeket ugyan feltüntettem számértékban is, de fontos, hogy a %-ok változásait venném figyelembe.
Az N és az O oszlopban újra megnézném milyen értékeket produkálnak, megint arányt számolnék, és ha az az arány (a pl.-nál maradva Aladár eredményei) kisebb vagy egyenlő, mint a kiinduló érték (76,31%); vagy nagyobb mint a kiinduló érték, de kisebb, mint a 78,68%; vagy nagyobb, mint a 78,68%, akkor az S oszlopba attól függően, hogy milyen a változás mértéke egy 0-t, 1-est, vagy 2-est írna be. És ez az amivel nem boldogulok. Nincsenek makrós ismereteim, így ha valaki tudna esetleg egy képlettel segíteni, vagy ha úgy nem lehet akkor természetesen makrót is szívesen veszek.
Remélem elég érthetően felvázoltam a problémát, és nagy-nagy köszi, ha esetleg veszed a fáradtságot és segítenél nekem.

2007-es excellel dolgozom, magyar nyelven.
-
Véreshurka
senior tag
Hali!
Erre valakinek esetleg ötlet?
-
Véreshurka
senior tag
Hellósztok!
Lehet láma kérdés, előre is boccs.
2007-es magyar excel-t használok win 7-el. Ha sort vagy oszlopot jelölök ki akkor nem szürkülnek be a kijelölt cellák (fehérek maradnak) és így nagyon nehéz észrevennem ha véletlenül rosszul jelölök ki. Ugyanezen a gépen Libre Calc-nál nincs gond (ha esetleg vki win beállításra gyanakodna, de persze nem zárkózom el semmi elől
)Tudna vki ebben segíteni? Kicsit már zavaró...
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- Netfone
- Elkészült az SMIC 5 nm-es node-ja, de a kínaiaknak haszna nincs rajta
- Milyen monitort vegyek?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Apple asztali gépek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- További aktív témák...
- PC Game Pass előfizetés
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.14.)
- Antivírus szoftverek, VPN
- AKCIÓ! HP Victus Gaming 16-S0017NH 16 notebook - R5 7640HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB WIN1
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- SteelSeries Apex Gaming billentyűzet, német, RGB
- Apple iPhone 13Pro 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Köszi még egyszer!

... Akkor marad a kézi bevitel. Próbálkoztam makró rögzítéssel, de nem volt az igazi.
Egyelőre úgy oldottam meg, hogy egy munkalapon rögzítettem egy makrót, majd azt a rögzítést végigvittem minden munkalapon. Mivel viszont ezek a diák úgyis állandóak lesznek, legközelebb már próbálkozni fogok az általatok ajánlottakkal. De látom már, hogy valamilyen formában el kellene kezdenem foglalkozni a makrózással...