Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lasersailing

senior tag

válasz Fferi50 #50516 üzenetére

Szia,

Bocsánat, hogy eddig nem válaszoltam, csak közben elragadott a munkám, így ezzel (a szintén munkámmal :))) kevesebbet tudtam foglalkozni...

Office 365-öt használunk.

Közben annyit még kinyomoztam az IT-n keresztül, hogy jelenleg 2 vírusírtó fut a szerveren, ami lassítja az írás - olvasást. Elvileg folyamatban van, helyettük egy harmadik telepítése, ha lekerül az első kettő, az segíthet, főleg, hogy az egyik a kettő közül híresen lassú a (helyi) IT szerint...

A dedikált terület nem szerencsés megoldás: Az adatbázis egyik sheetje szériaszámokat tartalmaz. Egyik gépen megnyitják az adott szériaszámot (A-B-C oszlopokba írás), amit a másik gép lezár (D-E oszlopba írás). Ezek között elvileg lehet, hogy csak 5 perc telik el, de akár kevesebb is lehet...
    A file megnyitást már úgy csináltam meg, hogy amikor csak olvasni akar belőle, akkor csak olvasásra nyissa meg, azaz az írási jogot meghagyja más felhasználónak.
    A munkafüzet megosztást lényegében teljesen kizárom, az (számomra) kezelhetetlen problémákat okozna az adatbázisban (azonos cellába két különböző adat írása), akkor százszor inkább legyen 2 sec az írás.

Nagyon köszönöm segítségedet!

Visszatérve az eredeti felvetésemre. Ezeken kívül még van valami, amit érdemes ki/be kapcsolni?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés