Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dellfanboy

őstag

válasz Delila_1 #38254 üzenetére

Koszi szepen ez mukodik de makrom nem pedig a makrofelvevovel felvettem. Tudnal esetleg segiteni
    Van 3 sheet-em es az itt levo adatokat kellene egy uj excelbe masolni igy csinaltam:
    Makrofelvevo elindit irany sheet1 a1 cella. Itt ctrl shift jobbra, le (tartomany kijelolese) majd file uj excel megnyitasa itt a1cella es bemasoltam a sheet1rol a dolgokat. Irany regi file sheet 2, itt b1cella ctrl shift le jobbra majd masolas, uj file a1 cella majd ctrl le( legutolso sor) es meg egyet le a kurzorral hogy ures sorba masoljam a sheet2 tartalmat. Majd u.a 3 -al. es amikor kesz akkor fel kene dobnia hogy mentes maskent en meg kivalasztom a helyet+nevet…

Masik kerdesem:
    Szeretnek siman cella szin alapjan szummazni (osszeadni cella ertekeket) google-ztam 1 makrot, de itt a tizedesjegyekkel gondba vagyok mert van amikor a makro(fv,module) vegeredmenye mast ad mintha egyesevel osszeadnam, ill van amikor total mas vegeredmeny pl 8 helyett 808
    Function SumByColor(Cellcolor As Range, rRange As Range)
    Dim cSum As Long
    Dim ColIndex As Integer
    ColIndex = Cellcolor.Interior.ColorIndex
    For Each cl In rRange
    If cl.Interior.ColorIndex = ColIndex Then
    cSum = WorksheetFunction.sum(cl, cSum)
    End If
    Next cl
    SumByColor = cSum
    End Function
    ezt makrot talaltam a neten
    Esetleg nincs olyan makrod ami cella szin alapjan szummaz? Ill mi lehet a fentivel a baj?
    elore is koszonom

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés