Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• koob

senior tag

válasz Delila_1 #2486 üzenetére

------------------vá-----------------
    Ha sort vagy oszlopot akarsz áthelyezni, az kijelölt sort/oszolpot az elé a sor/oszlop elé húzod, ahova illeszteni akarod, közben a SHIFT billentyűt lenyomva tartod. Ekkor egy szürke vízszintes, ill. függőleges vonal jelzi a beillesztés helyét.
    OK

Eltévesztettem a kérdésed sorszámát, de a táblázatban való gyorsabb mozgásra vonatkozó kérdéseket is te tetted fel.

Azt biztosan tudod, hogy a CTRL+Home az A1 cellába visz (kivéve, ha rögzítetted az ablaktáblát, mert akkor a rögzítés helyére). A CTRL+END a táblázat jobb alsó sarkába állít.

Múltkor írtam, hogy a CTRL+T kijelöli az aktuális tábládat. Ilyenkor a bal Alt+pont többszöri megnyomása a táblázat 4 sarkát mutatja meg. Pl. meg akarod tudni, hol van a táblázat vége.
    nem működnek ezek

F4-gyel ismételhetsz néhány műveletet, pl. cellaformázás (szegély, karakter- és háttérszín), oszlopszélesség, sormagasság, oszlop vagy sor elrejtése - felfedése. OK
    Shift+F4 a legutóbbi keresést ismétli. OK

F5 az Ugrás párbeszédpanelt jeleníti meg, SHIFT+F5 a Keresés panelt. Érdemes tanulmányozni az irányított ugrás panelt. Erre egy jellemző példa:
    ''A'' oszlopban vannak a termék féleségek: alaplap, egér, monitor. ''B'' oszlopban mindegyikhez néhány típus, de az A-ban csak egyszer van beírva a féleség. Ahhoz, hogy rendezni tudd, minden sor A cellájába is be kell írni az adatot. Megoldás: kijelölöd az A oszlopot, F5 Ugrás panel, Irányított... gomb, üres cellák. Jelöltté teszi az üreseket, aktív lesz az első üres cella. Beírod a képletet: =(a fölötte lévő cella), CTRL+Enter. Ezután az A oszlopot másolod, ugyanoda értéket beillesztesz. ezt most nem értem, de el tudom képzelni h rajtam kívül sokan értik...

A Súgóban keress rá a Billentyűkombinációk szóra. nálam nem súg..

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés