Hirdetés

Aktív témák

• művésznő4

senior tag

Miért hasogat ennyire a fejem? :F Pedig soha nem szokott! Soha, max., ha beteg vagyok...még akkor se mindig. Most viszont nagyon fáj valamiért. Talán a fáradtság az oka... Már a szememen is alig látok ki. A szemhéjam egyszerűen leakar csukódni, de ezt a bejegyzést még akkor is kiszenvedem valahogy!!! :((

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nagyon szeretném, ha maradna valami emlék a mai napról. :) Egy életre szóló élmény volt, még ha nem is mi lettünk az elsők. Kevésen múlott, de egyáltalán nem irigylem a nyertes csapattól a győzelmet. Mi ugyanannyit nyertünk, ha nem többet...:B Így legalább egy vidéki iskola is sikert arathatott. Ügyesek voltak, megérdemelték. Bár kicsit fáj még, hogy az oklevelünkön (amire MÁR MEGINT hosszú "U"-val írták a nevemet!!! :W) nem római egyes szerepel, de nagyon szép helynek tartom a miénket is és csak az nyugtat, hogy az első 3 helyezésnek ugyanaz a díja; egy színházi előadás a fővárosi Nemzeti Színházban. Kocsival felvisznek minket, meg minden... Sőt, lesz egy meglepi is, amit egyelőre nem árultak el nekünk, de azt mondták, a színházon kívül is lesz egy kis kitérőnk. Nagyon várom már január 10-ét! :C Elnézést, ha kicsit összevissza írok, csak még nagyon friss az élmény és bennem van a kapkodás, az idegesség. Ilyen események után mindig olyan nehéz lenyugtatnom magamat. Pörgök, mint a búgócsiga. :))
    A versennyel alapjában véve megvagyok elégedve, mert nem volt kivételezés, részrehajlás, csalás, igazságtalanság, miegymás. Kellemes csalódást okozott ezzel a Zrínyi. Jól volt lebonyolítva az egész, a szervezésben, helyben, emberekben, zsűriben sem találtam kivetnivalót. Érdekes feladatok voltak, bár rendesen megszívattak vele minket... Jól belekérdezgettek minden apró hülyeségbe..:U Hiába tanultunk rá olyan rengeteget, nem tudhattuk, hogy milyen kérdésekre számítsunk, így nem volt elég minden lexikai tudásunk. Mindenesetre amit tudtunk, felhasznosítottunk.
    A 2. feladat, egy színházi ajánlás megírása volt egy dramaturg által. Az ilyen feladatokat nagyon nem szeretem, mert összesen 10 (ahogy mondom, TÍÍÍZ!!!) percünk volt rá összesen. Ha egyedül kellett volna megírnom, kábé a megszólításig jutottam volna el...:U Ez édes kevés volt. Minimum 15, de inkább 20 percet kellett volna adniuk erre a feladatra - szerény véleményem szerint. Alig írtunk pár mondatot, és ráadásul be sem tudtuk fejezni, mert ránk szóltak, hogy tegyük le a tollat és adjuk alapunkat a segítőknek. Ránéztem a lapunkra és egy fél oldalacska volt rajta - az is széthúzva. Eddig jutottunk 10 perc alatt. Egyszerűen teljesen leblokkoltunk, semmi sem jutott az eszünkbe a művel kapcsolatban, pedig nagyon alaposan felkészültünk belőle. Agyilag le voltunk már fáradva, pedig szinte a verseny elején voltunk még ekkor. Egyik lány sem akarta elvállalni, hogy kimegy és felolvassa az ajánlásunkat, így a "többség dönt, egység...khm.." elvén, engem küldtek ki. Én meg, mint akit a kivégzésére visznek, remegő lábakkal, gombóccal a torkomban elindultam a terem közepére, a mikrofon felé. Ilyenkor mindig nagyon beparázok. Nem értem, miért... egyszerűen félek a közönségtől. Dobog a szívem, a homlokom gyöngyözik, forog velem a világ, remegek, nem jön ki semmi hang a torkomon, meg egyéb ilyen kis apróságok...:DDD Ez csak azért fájó pont számomra, mert nagyon elszoktam a szerepléstől az évek során, pedig régen annyit, de annyit léptem fel, hogy nem igaz. Én vagyok a "naaagy" művésznő, akinek a kisujjából kéne, hogy jöjjenek ezek, erre meg ha arra kerül a sor, hogy kiálljak pár ember elé, szinte magam alá csinálok félelmemben..:((( Már bocsánat..:U Na mindegy... Végül is megoldottam nagy nehezen...akadozva, sokat improvizálva, többször újrakezdve, bocsánatot kérve, félre olvasva a szöveget...stb. :U Tudom, hogy nem jó, de kicsit úgy voltam vele, hogy csak tudjam már le, a fenébe is! Nagyon nem szerettem volna kimenni, de muszáj volt valakinek ezt a feladatot is megoldania. Sajnos nagyon az elején voltunk, így akik utánunk jöttek, egyre jobban belerázódtak és a lámpalázuk is elmúlt, mire ők következtek a sorban. Kicsit azért irigykedtem, 1-2 emberre, hogy milyen könnyedén és felszabadultan képesek előadni a mondanivalójukat - minden tapasztalat nélkül. Bezzeg én...:((( Áááhh, hagyjuk is... csak jobban haragudni fogok magamra. Ami viszont meglepett, hogy annak ellenére, hogy szörnyen adtam elő (legalábbis szerintem), egész jó pontokat kaptunk rá. A plakát-tervezős feladatnál ugyanígy jártunk. A legtöbb csapat agyon díszítette a munkáját, mindenféle színessel kiszínezve, stb...ezzel szemben a miénk egy nagyon letisztult, lényegre törő, csak a legfontosabb információkat tartalmazó munka lett. Bevallom, itt kis előnnyel indultunk, mivel - "szakmánkból" kifolyólag - jól tudtok, hogy hogy kell kinéznie egy plakátnak. Kevés karakteres, csak a lényeges szimbólumokat kiragadva, tömör, egyszerű vonalvezetésű, de figyelemfelkeltő és ütős legyen. A miénk pont ilyen lett, bár a kivitelezés hagyott egy kis kívánnivalót maga után...:B Mindegy, erre is jó pontokat kaptunk, ez a lényeg. Amit még muszáj megemlíteni, az a Vilma feladata. Rendező asszisztenst kellett játszania - legalábbis ő így értelmezte és lettek belőle nagy kavarodások...:DDD Hajajj, szegény azt sem tudta, hogy mi van, de a vezetők és mi azért jót nevettünk rajta. :) Aranyos volt. Kis bambusznád, amilyen én is szoktam lenni... Viszont abban tényleg nagyon igaza volt, hogy a feladat nem volt egyértelmű. Jobban el kellett volna magyarázniuk. Kicsit belesültünk, de mit számít? A lényeg, hogy nagyon jól éreztük magunkat és még Matild is teljesen feldobódott, ami mostanában elég nagy szó nála...:)
    Csak azt sajnálom, hogy képeket nem csináltunk, pedig pénteken, a színházlátogatáskor és most is vittem fényképezőt. :F Óóóhogyaza, miért nem volt eszemben??? :((( Utólag már nagyon bánom, lehettem volna figyelmesebb is... Csak a nagy izgalmak, meg a verseny heve...teljesen kiment abból a buta fejemből. :U (vagyis OKOS fejemből - ahogy Anya most kijavítana...;])

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Ááááhhh, a fejem!!! :O Bocsánat, de tényleg nagyon fáj. Azt hiszem, ledőlök...
    Holnap befejezem a sztori végét is, de ma már nem bírom. :(

Jó éjszakát! :R

Aktív témák