Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4601) mongi_


mongi_
aktív tag

Én is eljutottam az életem azon szakaszára, amikor kijelenthetem érettségire készülök. Az idei tanévben fogom letenni az érettségi vizsgáimat májusban. A nyelv kivételével, mivel abból már előlrehozottat tettem még 2007-ben. Mivel "kezdő" vagyok az érettségi terén, és mint mondani szokták, nem árt elég hamar kezdeni, lenne pár kérdésem, az érettéségivel, és ugy általában az érettségi való felkészülés folyamatával kapcsolatosan.

Azt leszögezném, hogy a szóbeli tételeket a tanárunk kidolgozza, magyar nyelv és irodalomból valamint történelemből és a matematika tanárunk is erre készül. Azokkal azt hiszem nem lesz gond. Tervezem még a külön tanárt is matekból, hogy mégis átismételjük szépen, az elmúlt évek matematika feladatait témakörök szerint. Biológiából tervezek emelt szintet tenni, abból is fogok előkészítőre járni, és természetesen fakultációra is járok belőle. Remélem azzal se lesz gond. Ezzel és ugy általában az érettségivel kapcsolatban szeretném kikérni a véleményeteket (főként azok válaszolhatnának akik az elmúlt években, esetleg a tavalyi évben érettségiztek, netalántán most fognak ők is).

- Ti, akik már tettetek érettségi vizsgákat, az írásbelire hogyan készültetek az adott tantárgyakból? Kaptatok összefoglaló feladatlapokat, esszéket, esetleg a gimnáziumi tankönyveket néztétek át? Mi az ideális módszer? Tudom ez annyira szubjektív, de szerintetek mi az ideális módszer az érettségire való felkészülésre otthon... valamint ezt hány nappal / hónappal az érettségi előtt tettétek?
- A szóbelire elég csak a tanár által kiadott tételeket "bevágni"?

Köszönöm az észrevételeket / véleményeket! Remélem sikerül valamit kamatoztatom az itt elhangzottakból!

Üdv,
mongi_

booty time booty time across the USA

(#4602) mongi_ válasza mongi_ (#4601) üzenetére


mongi_
aktív tag

Azt hiszem még korai volt feltennem ezt a hozzászolásomat, mert az érettségizők a hátukra sem kívánják még a tavaszt és ezzel együtt a vizsgákat, aki meg már letette, jobb esetben sikeresen az érettségit el is felejtette, és a "gond letudva" tematikával el is felejtette az egészet.

Na de azért remélem, hogy majd érkeznek azért hozzászolások a napokon belül. ;)

booty time booty time across the USA

(#4603) raczger válasza mongi_ (#4601) üzenetére


raczger
őstag

Én írásbelire változóan készültem: Töriből többször átolvastam a szóbeli tételeimet, hogy legyen fogalmam a dolgokról, de egyébként a térkép és kifejtősnél források alapján lazán meg lehet írni ötösre is, csak oda kell figyelni. Matekból előtte néhány érettségis feladatsort megcsináltam, meg tanárral órákon is előtte. Magyarból átnéztem a szóbeli tételeimet, hogyha ismert szerzőtől lesz novella/vers akkor legyen tudjak egy keveset az életéről is írni, és átnéztem alaposan a novellaelemzés szempontjait, mert azt akartam írni. Ezek mind középszinten mentek nálam.
Szóbelinél, ha középszinten mész, és az adott tételsor összes tétele meg van, akkor elég "csak" azt bevágni. Viszont ha emeltre mész, és a tanárod kidolgozza azokat, nem biztos hogy elég is lesz az, hisz ott már nem ő fog téged érettségiztetni.

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#4604) Gergello válasza mongi_ (#4601) üzenetére


Gergello
addikt

Irodalom írásbelire nem készültem semmit, szerintem nem is lehet. Amiket beadtak amellett csak az érvelést volt értelme választani. Ez szerintem mindig így van/lesz. Szövegértés részére sem kell készülni. Matekból ugye régebbi érettségik, gyakoroló feladatsorok megoldása. Németből elég jó voltam, szóval csak pár apróságot néztem át, amiben bizonytalannak érzetem magam (gyak feladatsorokat csináltunk az órákon). Törinél ugye odaadják a tematikát írásbelihez, nekem ez mind le volt fénymásolva. Törinek az első teszt része nem vészes, azt meg lehet annyiból is csinálni, amennyi rád ragadt az órán.
Esszékhez voltak hasznosak ezek a fénymásolatok. Én itt azt csináltam, hogy rágyúrtam arra a világháborúktól - rendszerváltásig részre. Egyik nagy esszét abból választottam. Másik nagynál, illetve a kicsinél pedig sokat használtam a forrás és az atlaszt (évszámok, csaták, nevek). Ennek ellenére úgy le lett pontozva az összes esszém, hogy az koppant. 100%-os szóbelivel végül meglett az 5ös, de az már más történet...

[ Szerkesztve ]

(#4605) mongi_ válasza Gergello (#4604) üzenetére


mongi_
aktív tag

Egyébként a szóbelin sokat lehet "húzni" az érettségi százalékain az adott tantárgyból, vagy ezt már nagy részben behatárolja az írásbeli? Gondolok itt arra, hogyha az írásbeli nem sikerült olyan jól, akkor akár a szóbelin 1-2 jeggyel fel is lehet tornázni az érdemjegyet?

Valamint a történelem érettségin közép szinten sokat segít az atlasz? Gondolom a kronlógia része...

booty time booty time across the USA

(#4606) mongi_ válasza Gergello (#4604) üzenetére


mongi_
aktív tag

Irodalom írásbelire nem készültem semmit, szerintem nem is lehet. Amiket beadtak amellett csak az érvelést volt értelme választani.

Szerintem is általában az érvelést szokták választani a diákok, mert gyakorlatilag azokhoz nem kell semmiféle tudás a különböző költőkről, és a műveikről... Az összehasonlító elemzéshez és a vers/szöveg elemzéshez annál inkább. Ezért én egy picit bajba vagyok, hogy mélyüljek-e bele, tanuljam jól meg az írásbeli részere a különböző költők életútját / verseinek elemzését (mondjuk szóbelire ugyis kell), ha gyakorlatilag jövő májusban is lesz érvelés része a magyar érettséginek, kérdés, hogy nekem feküdni fog-e az a téma... :)

[ Szerkesztve ]

booty time booty time across the USA

(#4607) Béló válasza mongi_ (#4601) üzenetére


Béló
aktív tag

helo
Hát irásbelire: magyarbol rásztvettem az órákon ill. elég sok korábbi érettségit megoldottam, irásbelire átolvastam, szobelire megtanultam a tételeket: nálunk nem a tanár dolgozta ki őket hanem mi magunk (utcso 2 hétben :DDD ), töri detto, ott a szobelire utolso héten dolgoztam ki a tételeket: mind2 szobeli 100% lett, szal az elméletem áll: iorásbelire elég elolvasnia tk-kat, szobelire meg muszáj rendesen tanulni.

Matekbol szisztematikusan átvettük az összes témakört: utolso 1 honapban végig érettségieket oldottunk meg (fakultáció előnyei): bőven elég volt.
Kémia (fakt): év eleje ota heti 3 orában csak feladatot oldottunk meg,3 ban meg elméelteztünk, meg eljártam a bme-re felkészitőre, nagyon jol jött, elméletet meg épphogy befejeztük érettésgire szal azt már korábban külön megtanultam.
Biosz (fakt): szisztematikusan 1. héttől az összes témakör fel lett adva könyvből, minden orán dolgozat/ szobeli feleltetés, aki becsületesen tanult mind 85 feletti emeltet irt, a középszinteseknél nagy volt a szórás, lévén a 2 óra alatt nem végeztek mert a tanár az emeltre koncentrált, meg 4 biosz is volt egyben a dogákra)

Ajánlom a tárgyakhoz a saját könyveimet megvételre: :) egy kis reklám//
töriből mind a 4 év megvan: gyakorlo feladatokkal (uj, hozzá se nyultam: mert sajnos márciusban kaptam már nem volt rá időm), angolbol szintén van egy pár könyvem mert előrehozottat tettem(sok uj és van félighasználtam is), magyarbol egy rakat esszéirás, értelmezés, stb- leirása szintén ujak emrt későn kaptam me őket.
Kémiához. az 5ösöm lesz kémiábol c. könyvet ajánlom, Bioszhoz ugyanezt csak genetikábol, stb-ből: ha ezeket vágod 80% felett irsz az tuti.

Ja igen: ne logj elég ha ott vagy és figyelsz: később sokkal könnyebb lesz emgtanulni (tapasztalat: 1 hét alatt bevágtam midnent szoblire, a többiek meg kinlodtak emrt ellogták amit lehetett :) , ami nem érettségi tárgy azt természetesen én is ellogtam, addig jártam különkémiára, otthpn meg pihentem)
Ennyi lényegében.

(#4608) Béló válasza Béló (#4607) üzenetére


Béló
aktív tag

Szal akit érdekelnek megvételre érettségire felkészitő könyvek azok ne habozzanak irjanak privit: van egy rakat uj és használt könyv bármiylen tárgybol, tisztességes áron.

(#4609) mongi_ válasza Béló (#4608) üzenetére


mongi_
aktív tag

Történelem / magyar esetleg biosz szóbeli tételeket meg tudnád velem valahogy osztani? E-mail, vagy esetleg feltöltöd valahova ha nem akkora gond... :U

booty time booty time across the USA

(#4610) copin válasza mongi_ (#4609) üzenetére


copin
őstag

Nehéz az elektró érettségi?

Félre kattintottam. Ez nem feltétlen Monginak szólt.

[ Szerkesztve ]

(#4611) Béló válasza mongi_ (#4609) üzenetére


Béló
aktív tag

hát iskolánként változik: elég terjedelmes méret :)
mondd meg nektek mi és megolduk vhogy mailben.

(#4612) copin válasza Béló (#4611) üzenetére


copin
őstag

Szintemelőt akarok majd tenni. Leosztja majd a tanár a szóbeli témaköröket, vagy az "elég terjedelmes" verzió, vagyis a mission impossible (bár töriből a suli legjobbja voltam, de azért mindennek van határa). Szóval, volt már valaki úgy, hogy idegen suliban érettségizett?

(#4613) mongi_ válasza mongi_ (#4605) üzenetére


mongi_
aktív tag

A #4605-ös h.sz.-ra szívesen várnám a véleményeket másoktól is, nem csak Gergello-tól... :P

[ Szerkesztve ]

booty time booty time across the USA

(#4614) Béló válasza copin (#4612) üzenetére


Béló
aktív tag

hát kémiábol emelten más suliban voltam eléggé gonoszak is voltak... :(( de 86% igy is meglett

(#4615) copin válasza mongi_ (#4605) üzenetére


copin
őstag

Ha nem változtak az arányok, akkor kb. 33%-ot lehet hozni egy tökéletes szóbelivel. Tökeletes persze azt jelenti hogy nincs pót tétel. Igen, lehet javítani erős hármasból gyenge ötösre így, de erre nem igazán lehet építeni. A pontok a legfontosabbak, az hogy hányas leszel, az másodlagos az érettségi szempontjából.

Valamint a történelem érettségin közép szinten sokat segít az atlasz? Gondolom a kronlógia része...

Meg is válaszoltad.

Béló :R

[ Szerkesztve ]

(#4616) mongi_


mongi_
aktív tag

Arról valamit lehet tudni, hogy a felvételi ponthatárok jövőre fognak változni nagy mértékben?
Ergo, ahol most "alacsonyabb" volt a megszokottnál, ott jövőre is kb. ugyanazon a szinten marad vagy ezen még kár elmélkedni? :U

[ Szerkesztve ]

booty time booty time across the USA

(#4617) copin válasza mongi_ (#4616) üzenetére


copin
őstag

Amit sikerült anno a felvételiről felfognom:
1. Alacsony keretszám, kevés jelentkező -> magas ponthatár
2. Alacsony keretszám, sok jelentkező -> slágerszak
3. Magas keretszám, kevés jelentkező -> mérnök képzés :D

Viccet félretéve, ha marad az a tendencia, hogy évről-évre csökken a felvételizők száma, akkor szerintem a ponthatárok is csökkennek, nagy általánosságban véve. Szóval bármi lehet, de majd utólag lehet majd okoskodni júliusban (meg engem szidni). Keresztféléves pontokat nem figyeltem, szerintem nem is érdemes, akkor szinte csak az "öregek" felvételiznek (azt már le se írom hogy februárban sok kurzushoz tojnak előadást indítani a gyakorlat mellé- persze, csak ha olyan képzésre mész, ahol van gyakorlat is, különben mindegy :) ).

Nem szentírás, de 1 év után nekem ez jött le.

(#4618) Béló válasza copin (#4617) üzenetére


Béló
aktív tag

igen vmi ilyesmi: de még 3.hoz: magas keretszám, kevés jelentkező, alacsony ponthatár mérnök: felvesznek megkapják a fejkvótát kirugnak évvégén

a kreditrendszer miatt félévkor nem rugnak ki (legalábbis a BME-n)

keresztfélév valoban nehézkes, mert sokkal kevesebb a felvettek száma, nincs sok ora stb.

a ponthatárok nem fognak nagy mértékben változni, bár a jelentkezők száma befolyásolja leginkább, ezért még lehetetlen előre megmondani

(#4619) mongi_ válasza Béló (#4618) üzenetére


mongi_
aktív tag

Ez a Minél több a pontod, annál jobb szlogen szerintem jövőre is igaz lesz. :)

booty time booty time across the USA

(#4620) Béló válasza mongi_ (#4619) üzenetére


Béló
aktív tag

igen valoban iyg van, volt és lesz is ;)

(#4621) Gergello válasza mongi_ (#4606) üzenetére


Gergello
addikt

Törin segít az atlasz, persze csak annyiból nem lehet megélni.
Inkább az érveléssel foglalkozz, mert költőknél idén is olyat raktak be, amit egyáltalán nem tanultunk. Volt 3 költő/író, abból 2 ről nem is hallottam...

(#4622) mongi_ válasza Gergello (#4621) üzenetére


mongi_
aktív tag

Az érvelésnél meg magának az érvelésnek a fajtáit kell ismerni, formai szabályait, nem árt ha szépen és helyesen is ír az ember persze, és azzal nem lesz gond, illetve remélem, hogy nem lesz. :)

A szövegértés meg olyan, hogy arra készülni se lehet. De akkor minek kellenek a nyelvtan tételek, vagy az csak szóbelinél dukál? :U

booty time booty time across the USA

(#4623) Gergello válasza mongi_ (#4622) üzenetére


Gergello
addikt

Szóbeliknél kell, mert ott húzol egy irodalom és nyelvtan tételt is. Ott bármelyiket nem tudod, akkor újra minda2t.

(#4624) mongi_ válasza Gergello (#4623) üzenetére


mongi_
aktív tag

Van valami módszer amellyel a tételeket memórizálni lehet, és nem kavarodik össze az ember a szóbelin a vizsgadrukk hevében?! :) Ha szisztematikus fogom tanulni a tételeket napról-napra, és nem egyszerre az összeset akkor gondolom nem lehet baj... Ti, akik már érettségiztetek, hogy csináltátok? :U

[ Szerkesztve ]

booty time booty time across the USA

(#4625) Béló válasza mongi_ (#4624) üzenetére


Béló
aktív tag

leőlsz popsira, és elolvasod többször felkelsz sétalsz pár percet, és tanulod, ezt kb 3 orán át, majd este megint elolvasod, másnap ugyanez: erre egy hét bőven elég
emberileg simán teljesithető az egy tárgy per nap ha ki van minden dolgozva és cak tanulni kell

(#4626) mongi_ válasza Béló (#4625) üzenetére


mongi_
aktív tag

Okés, köszi! :) Már azért ősz végétől elkezdek gyúrni rá, hogy nehogy egyszerre kelljen. Képesek vagyok a dolgok halogatására. :D

booty time booty time across the USA

(#4627) mongi_


mongi_
aktív tag

Meddig lehet a különböző érettségire vizsgákra jelenktezni? Arra is február közepéig?

booty time booty time across the USA

(#4628) neduddki


neduddki
nagyúr

HI!

KEdves koLlegak, ill, lehendgoooo kollegokkkk
A FEB /Felveteli Elokeszito Bizottsag/ maradvanai fonixknet lassan ebredezo mozgalom a Tehetsegert Mozgalom, egyik oszlopos tagja megkert, hogy kicsit reklamozzam amr Oket. Akik ollan venek mint en azok meg emelkezhetnek a FEB taborok gyonyoreire, en azt hittem ez mar elhalt sok eve, de kiderult iden nyaron is volt 2 het. Az lenne az en szemelyes keresem is, hogy reklazommzatok a felvetelizni akarok fele!

koszi

udv

neduddki

p.s. ja a link: FEB felvilagositas: bmefeb@gmail.com

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#4629) mongi_


mongi_
aktív tag

Az irodalom érettségi szóbeli részénél, ha egy adott vers elemzéséről van szó, nem kapja meg a vizsgázó kézhez magát a művet, amiről beszélni / elemezni kell? Vagy csak így látatlanba kell róla mondani az okosságot? :)

booty time booty time across the USA

(#4630) Béló válasza mongi_ (#4629) üzenetére


Béló
aktív tag

dehogynem: nálunk legalább is egy különasztalon volt egy rakat könyv/verseskötet stb..

(#4631) leviske


leviske
veterán

Nem tudja valaki, hogy honnan tudom leszedni az emelt szintű biológia és fizika tételeket? (Nem kidolgozott tételeket keresek, bár az is jöhet... ;] )

MOD: Nem... a Google nem a barátom. Ha az volna, akkor nem itt kérdezősködnék... :)

[ Szerkesztve ]

(#4632) leviske válasza leviske (#4631) üzenetére


leviske
veterán

És még azt szeretném megkérdezni, hogy tude segíteni nekem valaki a SE ÁOK felvételi eljárásával kapcsolatban? A pontszámítást már tudom, hogy miként zajlik, de magával a felvételivel kapcsolatban semmi infó nincs fenn a SE honlapján...

MOD: és még az a hülye kérdésem van, hogy aki első helyen jelöl be egy adott egyetemet és az érettségi pontszáma meg van hozzá, akkor már csak a felvételi eljárás dönt arról, hogy fel veszik-e?

Előre is kösz a segítséget! :R

[ Szerkesztve ]

(#4633) (Kolombusz) válasza mongi_ (#4601) üzenetére


(Kolombusz)
veterán

Magyar irásbelire nem készültem. Szóbelire egyszer elolvastam a tételeket. Szombaton az első tizet, vasárnap a második tizet, hétfőn reggel feleltem. Összesen 88%-os lett.

Töri írásbelire egyszer elolvastam a könyveket. A szóbeli tételeket kb háromszor négyszer. 95%os lett.

Matekra egyedül annyit készültem, hogy a koord geomot átnéztem. 91% lett.

Angol emelt 100%om volt.

Biosz emeltre úgy készültem, hogy olvastam a könyveket. Kb. 3szor olvastam el őket, de cserében évközben is tanultam. Írásbeli 83% lett, szóbelin megszivattak, 77% lett a vége.

Kémiára hasonlóan készültem, 86% lett.

Ha a gimis évek alatt nem hanyagoltad el nagyon a tanulást, ha nem vagy nagyon hülye, akkor kevés tanulással lazán lehet kitűnőre érettségizni.

(#4634) (Kolombusz) válasza leviske (#4631) üzenetére


(Kolombusz)
veterán

Bioszból nincsenek tételek, követelméynrendszer van.
Ami lényegében mindent lefed.

Ha jót akarsz magadnak, inkább a kémiára feküdj rá, fizika nem sokat kellesz, kémia annál inkább.

SE ÁOKra ugyanúgy jelentkezel mint bárhova máshova. Megjelölöd, ha elég a pontod, felvesznek. Amúgy gyere inkább a DEOEC ÁOK-ra, jobb, hidd el. :)

(#4635) leviske válasza (Kolombusz) (#4634) üzenetére


leviske
veterán

De gondolom van valami séma, ami szerint lehet készülni bioszra... Egyszerűbb volna, mint a 4 kötetes, Berendi féle Biológia könyvsorozatot bevágjam. :DDD

A fizika sajnos már eldőlt, mivel csak azt tanulom 2 éve és fakt.-ra is csak abból járok tavaly óta. :(

Akkor nincs külön felvételi eljárás? :F Gondolom azért van egy felvételi elbeszélgetés... ott nincs semmi féle teszt, vagy hasonló? :F

Egyébként DE-n is gondolkozom, de a SE azért volna jobb, mert jóval közelebb van... A DE-hez kéne a közelben egy albérlet, vagy koleszban kéne lakni, míg az SE-re meg csak bevonatozok, vagy bevisznek kocsival. :)

MOD: Amúgy hogy érted, hogy jobb?

[ Szerkesztve ]

(#4636) (Kolombusz) válasza leviske (#4635) üzenetére


(Kolombusz)
veterán

Nincs semmi, ha megvan a pontszámod, felvettek. Ennyi. Semmi elbeszélgetés, vagy ilyesmi.

Hát, márpedig bioszra nem árt megtanulni a könyveket.

DE-n jó a társaság, aki az ismerőseim közül SE-re ment, mind seggfej. DE-n legalább olyan, sőt, még fejlettebb eszközök vannak. Van pl. olyan PET CT, amiből a világon összesen 6 db van. A DE-n nem kell "órákat" utazni egy-egy előadás, vagy intézet helyszínei között, az egész egy klinikatelepen belül van, bármit elérsz max 10 perc séta alatt és még sorolhatnám. Hidd el, a DEOEC ÁOK nagyon fasza. Semmi pénzért nem mennék Pestre. Jah és voltam már a felújított kolikban, faszák lettek.

(#4637) mongi_ válasza (Kolombusz) (#4633) üzenetére


mongi_
aktív tag

Köszi szépen a tanácsokat. Én a németet és a biológiát választom mint felvételi tantárgyak, és ezt szeretném majd duplázni. A németet már kipipálhatom, előre hozottat toltam belőle, még 2 éve, 90%-os lett. Most amiből még gyúrnom kell, az a biológia. Emelt tesztekben vannak érdekes kérdések, és nem elég csak bevágni az "egész könyvet" hanem látni is kell az összefüggéseket, amire valamikor rájövök, valamikor meg nem. Ha az utóbbi merül fel, akkor vannak a gondok. :) Ezért azt nem fogom elsimlizni. A magyar, matematika és a történelemre meg annyit tanulok, amennyi jól esik. :) Ha nem számít a felvételimbe, akkor minek erőltessem magam, nem de? ;]

booty time booty time across the USA

(#4638) leviske válasza (Kolombusz) (#4636) üzenetére


leviske
veterán

Amúgy a biológia érettségi mennyire volt nehéz? :F Mert azt látom, hogy megszivattak... nagyon lexikális tudás kell ahhoz, hogy ne nagyon tudjanak megfogni? :F

Fizikát is kérdezném, de látom, hogy másból érettségiztél... de ha valaki tud emelt szintű fizikával kapcsolatos tapasztalatokkal szolgálni, azt örömmel fogadom. :R

Mennyire nehéz elérni a 90%-os emelt bioszt és a 90%-os emelt fizikát? :F Feltételezve, hogy jelenleg még nincs professzori címem, se doktorátusom egyik tárgyból sem... :)

MOD: és jól feltételezem, hogy ha sikerülne fizikából és biológiából a 90%, akkor 440 pontom volna az egyik érettségi számítás szerint? (Hűh...így jobban átszámolva biztosabb volna, ha 90% fölött teljesítenék, mert nem tudom, hogy mennyit akarnak jövőre emelni a pontszámokon... a DE/SZTE ebben az évben 417 volt, az SE pedig 432... :F )
Tényleg! Lehetséges, hogy jövőre 440 fölé menjenek a ponthatárok, vagy átlagban akkora diferencia van két év felvételi pontszáma között, hogy ezt egyelőre nem lehet még megtippelni sem? :F

[ Szerkesztve ]

(#4639) (Kolombusz) válasza leviske (#4638) üzenetére


(Kolombusz)
veterán

Lehetetlen.
Nekem legalábbis 90%os fizikát. Ohh, még középszinten se. Inkább tanulj nyelvet. Többet érsz vele.

(#4640) sgergi válasza leviske (#4638) üzenetére


sgergi
veterán

Én tavaly előtt érettségiztem, de akkor elég egyszerű (najó, nem volt egyszerű, de meg lehetett csinálni) volt megszerezni a fizika 90%-ot. Nem kellett halálra tanulnom magamat, mondjuk rendesen át kellett nézni minden anyagrészt. Összefüggéseket kell látni inkább szóbelin, egyébként azzal nagyon könnyen fel lehet húzni az írásbeli után. HA megcsináltad a kísérletet, kijött az eredmény, el tudod mondani összefüggéseiben, kerek mondatokkal, és ha konyítasz a kihúzott elmélethez, és ezt is értelmesen adod elő, azt nagyon tudják díjazni szóbelin. Nekem ott nem is vontak le pontot.
Egyébként ahogy megnéztem a tavalyi feladatokat, azok is megoldhatóak voltak.

[ Szerkesztve ]

(#4641) leviske válasza (Kolombusz) (#4639) üzenetére


leviske
veterán

Nekem konkrétan a fizikával nincsen gond, bár lehet, hogy még átbeszélem a fizika tanárnőmmel, hogy mennyi esélyt lát a dologra... :DDD

És az emelt biológia? :F

(#4640) sgergi: Köszönöm a segítséget! :R :R :R

MOD: Szerinted, ha ebben az évben gyorsan megcsinálom a Fizika EÉF I.-II. összes feladatát, azzal begyakaorlom annyira a feladatokat, hogy az írásbeli menjen? Mert akkor a szóbelira gyúrok rá jobban a tanárnővel...

[ Szerkesztve ]

(#4642) sgergi válasza leviske (#4641) üzenetére


sgergi
veterán

Igen, sok feladatgyakorlás! Illetve mi (2-3-an akik emeltre mentek megcsináltuk az összes addigi érettség feladatot (mind őszi és mind tavaszit is), elég sokat segített a dolog. Szóbelit is megcsináltuk, hogy a tételeket 3 felé osztottuk, mindenki kidolgozta a sajátját (persze később a többit is) és azokat előadtuk egymásnak, így mindent meg tudtunk beszélni. Illetve délutánonként visszajártunk egy üres terembe gyakoroli a táblánál. Szóval mi inkább tanár nélkül gyakoroltunk, persze, ha kellett valami, akkor megkérdeztük.
Utánna pedig fontos volt, hogy levezzüs a sok tudást, így általában beültünk aztán egy sörre, közben jól lehet az elméleten vitatkozni :DDD

(#4643) leviske


leviske
veterán

Tudom, hogy nem ide tartozik, de nem találok rá topikot... a google sem segít. :O :

Tudná valaki nekem jellemezni a sérült csontszövetet? Előre is köszönöm! :DDD :R

(#4644) Cartman002


Cartman002
aktív tag

Sziasztok!

Egy olyan ötletem támadt, hogy idén (most vagyok harmadikos) leteszem mindenből az érettségit, a nem érettségi tárgyakból az osztályzóvizsgát és otthagyom az iskolát.

Töri, magyar, nyelvtan tételeket be tudom szerezni a tanáromtól, angolból sok szakkönyvet olvasok meg filmet nézek, informatikából a középszint a kisujjamban van, lehet még egy emelt szintet is megpróbálok. (Jelenleg a C nyelvbe ástam bele magam :B )
Egy dolog van ami kicsit necces, az a matematika, de majd megkérdezem a tanárt, hogy mit javasol, miből készüljek fel.

Várom a véleményeiteket, hogy mit gondoltok erről az egészről, kivitelezhető-e az ötletem avagy sem. :F

(#4645) @Töki15 válasza Cartman002 (#4644) üzenetére


@Töki15
tag

Szia!
3-ikban szivesen tettem volna előre hozott érettségit, pár tantárgyból!
Ha ilyenen gondolkozol, tudnod kell a 4-ikes anyagokat amit ott tanítanának, hiszen nem tudod mit kapsz!(Nem tudom, hogy minden tantárgyból le lehetne e tenni a vizsgát!Ez után picit érdeklődj még!)
A 4-ikben tanult anyagot lehetséges, hogy nem tudod úgy megtanulni mint ahogy tanítanák!
De a te döntésed lesz!Ha úgy döntesz megpróbálod sok sikert!

U.I:
A vizsgán nálunk azért "elnézőek" voltak a tanárok...! :DDD :)
Olyan parás,de jó érzés volt mikor a többiekkel izgultunk az eredményekért!(az utolsó 2 napon tanultam)
De nem is aludtam 2 napig! :)) :)) :DD :DDD :DDD

Ezért ajánlom, hogy ne az erettségi előtt 1 héttel kezdj el tanulni!

Üdv.:Töki

[ Szerkesztve ]

(#4646) Cartman002 válasza @Töki15 (#4645) üzenetére


Cartman002
aktív tag

Megérdeklődtem, tulajdonképpen bármiből tehetsz érettségit, a lényeg hogy időben jelentkezz. Úgyhogy szerintem megpróbálom. A negyedikes anyagot meg majd megpróbálom valahogy behozni, úgysincs túl sok dolgom délutánonként :)

(#4647) leviske válasza Cartman002 (#4644) üzenetére


leviske
veterán

Ha megy a matek, akkor a 4.-es matek bepótlása nem lesz nagy kunszt (vagyis nekem eddig úgy tűnik, hogy nem egy nagy was ist das). Inkább az irodalmora érdemes rágyúrni, mert a tavalyi elég szivatós volt állítólag...

Bár tovább tanulásba már elvileg nem számít bele az eyik pontszámítás szerint... ha meg nem mész tovább, akkor meg pláne. :)

Részemről sok sikert kívánok. ;) :C

MOD: Mindenkinek: Ha valaki tud tanácsokat adni, hogy hogy érdemes készülni emelt biosz-ra és fizikára, azt nagyon megköszönném.

Egyelőre az összes tanár úgy kezeli a saját tárgyát, mintha azt az egyet kéne tanulni... vagy minimum azt nem veszik számításba, hogy 24 órából áll egy napom és aba még bele kell férnie legalább az étkezésnek és az alvásnak... :W

Előre is kösz a tanácsokat! :) :R

[ Szerkesztve ]

(#4648) mongi_ válasza leviske (#4647) üzenetére


mongi_
aktív tag

Ha valaki tud tanácsokat adni, hogy hogy érdemes készülni emelt biosz-ra és fizikára, azt nagyon megköszönném.

A bioszban olyan szinten tudok segíteni, hogy jövő héten ha minden igaz megkapom CD-n a tanáromtól az emelt szintű szóbeli tételeket, azt átpasszolhatom majd, ha gondolod. ;)

booty time booty time across the USA

(#4649) mongi_


mongi_
aktív tag

Nekem viszont lenne egy olyan kérésem, hogy ha valaki tudna küldeni / mutatni angol közép szintű szóbeli tételeket azt megköszönném. :K

booty time booty time across the USA

(#4650) Digital


Digital
addikt

Hali!

Irodalom, és nyelvtan tételeket keresek, ha valaki elküldené őket :R címem az adataimnál!

Köszi!

"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.