Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5851) wmati válasza beni26k (#5850) üzenetére


wmati
addikt

Hát nem tudom te hogy vagy vele de engem először tuti sokkolna ha A tol AF ig lefele meg végtelenig menne excel táblám, utána meg el kezdeném el rejteni a fölös dolgokat.

Októberi-novemberi érettségiket nem nevezném minden esetben nehezebbnek inkább feladatok megfogalmazása szívatósabb legalább is szerintem.

Progal mi a gondod ? Illetve milyen nyelvet választottál ?

[ Szerkesztve ]

(#5852) beni26k válasza wmati (#5851) üzenetére


beni26k
csendes tag

Azt hogy nem nagyon tanították gimiben vagy inkább úgy mondanám, hogy nem jól. Pythont akartam elsőre, de találtam egy nagyon jó pascal könyvet, ami direktbe az érettségivel és a középiskolai programozási tételekkel foglalkozik, így gráf meg a többi hülyeség nincs benne, gimiben is azt toltuk, így annál maradtam. Nem nagyon foglalkoztam vele, inkább többi feladatot próbálom tökéletesre megcsinálni. Fájl beolvasása, rekord készítés, akkor az adatok megszámolása ilyenek mennek, de a komplexebb feladatokat nem igazán gyakoroltam, az a következő 24 óra meséje :D

Nem értek veled egyet, szerintem az őszi érettségiben ugyan annyi pontért többet kell melózni. Megfogalmazás szerintem mindig egyértelmű.

Amit linkeltél érettségi abban van kb. 40 oszlop és 140 sor. Volt olyan érettségi, ahol 1000 adatig kellett elkészíteni a megoldást, de volt olyan is, ahol 300+ tanuló érettségi eredményeiből kellett számolgatni.

(#5853) wmati


wmati
addikt

Kalappal meg egy kenuval a holnapiaknak :K

(#5854) beni26k válasza wmati (#5853) üzenetére


beni26k
csendes tag

Jaja, sok sikert mindenkinek, GL&HF!

Nem tudom hogy fogok aludni éjszaka, már most totál bepörögtem :DDD

(#5855) beni26k


beni26k
csendes tag

Nagyon kedves volt a mai érettségi, szeretnék gratulálni annak, aki összehozta, főleg az excelt.

(#5856) wmati válasza beni26k (#5855) üzenetére


wmati
addikt

Én meg programozáshoz, hogy mi a bánatért kell szívatni szerencsétlen érettségizőket ...., excelt meg se említem.

(#5857) beni26k válasza wmati (#5856) üzenetére


beni26k
csendes tag

Annyira tudtam.. Az elmúlt három évben normális programozási feladat volt, most meg betesznek egy ilyet, hogy véletlenül se tudjak belőle bármit is megcsinálni ;] Az Excel is gyönyörű volt a maga 1165 sorával és a 20 oszlopával. A jobb oldalon lévő eredményeket csak adatbázis függvényekkel és segédcellákkal lehetett megcsinálni. Ahol én voltam, ott a többiek alig tudták megcsinálni, persze rajtam kívül, de én kenem vágom ezt a fitneszt (nem véletlen, hogy csak 15 pontot ért..). Az első feladat is szívatós volt, de meg lehetett csinálni, nekem sajnos nem lett tökéletes (A táblázatot nem tudtam normálisan a helyére tenni) Az adatbázisos feladat szerintem túlságosan is könnyű volt. A 8. feladatot a 9-ből nem tudtam tökéletesen befejezni, mert dumpolnom is kellett, de a többi szerintem jó.
Az első három feladaton összesen 5-10 pontot bukhattam, egyedül az excel lett tökéletesen, valamit vakargattam a programozáshoz, hátha kapok ott pár pontot.

(#5858) wmati válasza beni26k (#5857) üzenetére


wmati
addikt

Programozás az valami undorító volt nem is értem mért kell ilyennel külön szívatni a népet, mért nem valami hasonlót mint tavaly vagy az előtt. Komolyan a végén azt éreztem már hogy állambácsi egyáltalán nem akarja hogy bárki is tovább tanuljon. Hát én mit mondjak nálam meg olyan fura volt egér fel re rángott meg kb bal gomb az önálló életet élt. Jön rendszergazda meg lát ki megy jön a infó munka közösség vezető át dobja másik géptől egeret de nem köti be ott hagy 8 előtt 4-5 perecel szólok megint h rendszergazda vagy vmit kaphatok jön megint hozott egy kevésbé mozgékony egyedet pont 8:00 -ra. Szöveg szerkesztésnél szerintem fontosabb volt hogy méretek beállítás meg legyen nálam se került minden szó ugyan oda mint ahol a mintán de ezt szerintem írta is. Progban bíztam nagyon hogy azt megírom meg többit és szóbelival majd csak lesz vmi a felvételin. Így most ez nagyon pasz h mi lesz. Szóbeli? Témaköröket kell csak meg nézni azt hali vagy arra hogy lehet készülni ?

(#5859) beni26k válasza wmati (#5858) üzenetére


beni26k
csendes tag

A szóbeli témakörök minden évben ugyan azok, csak lebontják sok kis tételre. Kb mindent kell tudni. Haverom például tavaly az adattárolókat húzta, ssd, hdd, cd, mi a különbség az otthoni és a gyári írott dvd között stb.

Holczer József könyve szerintem jól van felépítve, de sok benne hiba, így ph tudástár+google megoldja a problémádat. Én a héten elkezdem írni a tételeket és reménykedem, hogy meg lesz 66-70% a végelszámolásnál.
A programozáson én se tudom magamat túltenni.

Win 8.1 kellett volna kérni, mert azok a gépek jobbak voltak, mint a Win 7-sek(Core2Duo). Nálam 2percre le is fagyott, gondolkozott, amikor a másolás táblát importáltam az adatbázisba :D Az egér meg valami 10-15 éves lehetett, a billentyűzet is legalább 10 éves volt..

Gondolom az excelnek örültél ? ;] Adatbázis függvényeket tudtad használni?

(#5860) wmati válasza beni26k (#5859) üzenetére


wmati
addikt

Köszi meg nézem majd héten még le zavarok inkább pár Cickos vizsgát kis változatosság meg hogy fogyjon aztán vissza az infóra. Kár hogy a Cicko tanfolyam nem ér plusz pontot...

Te hát az valami isteni volt programozást csináltam (erős túlzás) le sokkolt át váltottam excel-re ott meg nyugodtam ezáltal olyan is lett...

[ Szerkesztve ]

(#5861) beni26k


beni26k
csendes tag

Na kinek hogy sikerült ?

(#5862) Heavyrain válasza beni26k (#5861) üzenetére


Heavyrain
őstag

Matek 96%
Angol 95% (előrehozott)
Informatika 90%
Magyar 81%
Történelem 66%

Az összes közép,nem volt szükségem emeltre.
Szóbelikkel még javítok rajta,de duplázáshoz így is tökéletes. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#5863) szben05 válasza beni26k (#5861) üzenetére


szben05
tag

Fizika 80%
Történelem német nyelven 81%
Magyar 91%
Német emelt szint 92,5%
Matek német nyelven 97%

(#5864) beni26k


beni26k
csendes tag

Helyes, helyes. Gratulálok.

compass1997: Érdekes taktika ez a mindenből közép és egyáltalán nem rossz. Emlékszem, én szenvedtem az emelt matekkal és 70% lett (szóbeli húzta le, annak ellenére, hogy a matek és a infon kívül minden szóbelim maxos volt), addig a haverom 97% közép matekjával több pontot kapott, mint én..
Hova felvételizel?

szben05:Háhá, egy németes. Nálunk összesen anno csak 3 németeztek rajtam kívül, mondjuk én pont beleestem abba a kategóriába, ahol a nyelvvizsga kiváltotta az érettségit. De megmondom őszintén, én nem látom sok értelmét a német tanulásnak, anno az angolnak jobban örültem volna (nem választhattam), így azt utána kellett ledarálnom. Gondolom ilyen eredmények mellett nem sima bedolgozó munkás akarsz lenni a német iparban (persze ők is jól keresnek, sőt..), diplomás szinten pedig mindenki beszéli az angolt. Nekem egy haverom most ment ki Németországba, informatikai meló, úgy keresték meg fejvadászon keresztül és egyáltalán nem beszélt egy mukkot se németül, persze most már megtanult valamennyire, de a munkájában mind a német, mind az amerikai/angol/spanyol kollégákkal angolul beszél és az "életben" is 90%-ban angolul kommunikál.Persze nem hátrány a német tudás, de csak akkor van értelme, ha kimondottan Németországban képzeled el a jövődet. Manapság állítólag nagyon keresik németbe a gépész/villany végzettségű embereket, minden szinten. Vagy már Németországba szeretnél továbbtanulni?

(#5865) Heavyrain válasza beni26k (#5864) üzenetére


Heavyrain
őstag

BME-KJK logisztikai mérnök. Tavaly 349 pont volt.
Matekot és informatikát duplázom. Nem akartam kockáztatni az emelttel,ez biztonságosabb és így is simán bent vagyok az egyetemen ennyi ponttal,még akkor is,ha minden szóbelim 0 százalékos lenne.

[ Szerkesztve ]

(#5866) szben05 válasza beni26k (#5864) üzenetére


szben05
tag

Gépész vonalon szeretnék továbbtanulni és el tudnám képzelni a Németországban a jövőmet. Úgy jött a német nyelv, hogy gépészetet szerettem volna tanulni, és amelyik iskolát kinéztük annak idején, abban van olyan osztály, hogy német kéttannyelvű gépészet. Akkor számomra nyilvánvaló volt hogy azt választom a sima gépészet helyett, mert ez csak előny lehet. Angolom is elég jó, bár nem annyira, mint a német, annak ellenére hogy 13 éve tanulom, igaz soha nem kaptunk olyan oktatást angolból, mint németből. (Középiskolában első évben heti 18 német óránk volt, emellett németül tanultuk a matematikát, fizikát és a történelmet.)

(#5867) Martin97 válasza beni26k (#5861) üzenetére


Martin97
aktív tag

Matek 86% (Az első rész brutális volt. Több pontom ment el rajta mint a második részen.)
Angol 57%
Informatika 57,5%
Magyar 46%
Történelem 60%

Mind középszint.
Szóbeliken tudok rajta húzni. De még neki se álltam, szóval kéne valami jó módszer, hogy 10 nap alatt kb. mindenből fel tudjak készülni.

Mind középszint. Ezt úgy,hogy matekra 2,5 hónapot készültem intenzíven, a többire 1-1 délutánt a sulin kívül. Szerintem ez egész jó eredmény egy szakközépiskolából. [Halmozottan hátrányos helyzet: alapból "gyenge" iskola, kevesebb óra jut a normál tantárgyakra a szakmai tárgyak miatt (egyébként infóra jártam, de nem nagyon tanították, konkrétan egy tankönyvünk sem volt belőle), és a matektanárunk is lebetegedett az utolsó 1,5 hónapra, egy idegen banyát kaptunk, aki magyarázni sem tudott, és nem is értettük.]

Célom: Nyilván nem az ELTE vagy a BME.
De egy Pollackra, vagy Széchényire elég lehet. Villamosmérnöknek és gépészmérnöknek jelentkeztem mindkét helyre. Szerintetek melyik lenne a jobb választás, és milyen specializáció, mik a lehetőségek normális állás mellett maszekolásként? Szolgáltatóiparban (E-ON) szeretnék elhelyezkedni. Külföldön vagy belföldön.

Egyébként az előttem lévőknek gratulálok a jó eredményekhez. Hol tanultok, hogy ilyen jó eredmények születtek?
A tankönyveken kívül láttatok mást is a 4 év alatt? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#5868) beni26k


beni26k
csendes tag

compass1997: Teljes mértékben logikus döntés, de kétlem, hogy rosszul szerepelnél a szóbelin.
szben05: Tudom milyen az, ha szarul tanítanak valamit. Nálunk két tantárgyat kivéve, nem volt normális oktatás, pedig az átlagnál egy fokkal ismertebb gimnáziumba jártam. A rajz tanárunk remek tanár és ember volt. Érdekes sztorija voltak, mellette zseniálisan tanított. A történelem tanár is minden tiszteletet megérdemel, mert érdekesen adta elő mondanivalóját és kezdetektől fogva a forráselemzésre helyezte a hangsúlyt! De ezzel sokra nem mentem, mert az az informatika fakton nem tanítottak programozást, 2 évig havonta mindig elmaradt 4 magyar óra (ezt annyira nem bántunk, de akkor is), a matek tanárunk nyugdíj előtt állt és 3 éven keresztül szart bele az egészbe és akkor még sorolhatnám.. A fizika tanár folyton a fazekashoz hasonlított minket és olyan elvárásai voltak, hogy csuda.. A kémia, később biológia tanárom az első félév után privátba kijelentette, hogy a tudásommal nincs baja, csak emberileg vagyok egy rakás szar. A német tanár rendes volt és nagy tudású, de mindig eldumáltuk vele az órát. Ja és angolul nem tanulhattam..

Martin97:Szerintem ez nem csak iskolán múlik. Az átlagnál egy fokkal értelmesebb gyerek napi 2-3 óra tanulással, megfelelő önképzéssel simán megcsinálja 90%+ az érettségit közép szinten. Csak mindenki lusta dög, én személy szerint, miután 2 hellyel elbuktam felvételikor egy top10-es gimit, mert nem nagyon készültem rá, azzal hitegettem magam, hogy ez is elég lesz, utána szartam mindenre. Talán mostanában térek magamhoz :)
Viszont az iskola színvonala sokat hozzádobhat az eredményességhez. Nekem a barátaim a Trefortba, Berzsenyibe és a Szent Istvánba jártak és a tanáraik "minősége", az oktatás színvonala és tanítás utáni/kívüli programjaik elképzelhetetlenek voltak számomra. Egyszerűen fényévekkel le volt maradva hozzájuk képest az iskolám.. Nálunk évi pár programon kívül semmilyen értékelhető dolog nem volt..

Ennek ellenére nálunk is volt egy-két kimagasló only 90+ eredmény. Igazi mind közép volt, de akkor is.

Akkor egy kis info érettségi

Erről az ebookról mit gondoltok? Egy srác és tanára csinálta, megmondom őszintén már a tartalomjegyzékért megérte, mert nagyon jól le vannak bontva a tételek. Bele olvastam, nem láttam ordító hülyeséget, viszont egy-két dolgot részletesebben is ki lehetne fejteni, szóval olyan 70%-osra mondanám, de a címében is benne van, hogy vázlat.

(#5869) beni26k válasza beni26k (#5868) üzenetére


beni26k
csendes tag

szben05: Az előző hszben taglaltakat nem neked akartam írni, hanem valakinek privátba. Ha nem értenéd, hogy miért írtam neked ezt. :U

[ Szerkesztve ]

(#5870) Martin97 válasza beni26k (#5868) üzenetére


Martin97
aktív tag

Tudom, de ha heti 3-4 óra tanulással jó jegyeket szereztem (4; 5) akkor minek tanuljak többet? (Tudom, hogy napi 2-3 óra tanulás nem sok, de a BF3 akkor is hívogatóbb, mint a tankönyv. Persze nem ez a követendő példa. :D)

Az első három évben leszartam mindent, mert lusta és kényelmes ember vagyok. Most ennek a levét ittam meg, de ilyen felkészültségi szinttel nem fogom fel ezt az eredményt kudarcként, mert amennyivel kevesebb munkát fektettem bele, nem lett annyival rosszabb, persze a több mint 90%-os eredmény jobban mutatna és tudom, hogy ez rossz felfogás, de szerintem mindegy, hogy milyen az érettségid, ha felvesznek valahova. Még egy jó szóbeli választ el az egyetemtől, és úgy is az számít, hogy az egyetemet milyen eredménnyel zárom. (Vagy még az sem.)

Az osztályátlagunk viszont nagyon gyenge. 45-55% közötti. Az osztály 1/3 része megy matekból szóbelire. Szóval ebből a szempontból az én eredményem messze az osztályátlag felett van, persze a továbbtanulásnál nem a mostani osztályommal kell "szembeszálljak", hanem a gimisekkel. Sajnos ott ahol tanulok nagyon el vannak tévedve a diákok. Talán 2-3 főnek van reális esélye a továbbtanuláshoz az osztályomból.
(Néhányan pedig az ELTE-ben, és a BME-ben reménykedtek, és a tájékoztatás, és a felkészítés hiánya egyértelműen az iskola hibája, persze a szakközép iskolák elsődleges célja nem a felsőoktatásra való felkészítés, de ez akkor is nagyon gyér. :(( )

Remélem mindenki bekerül abba az intézménybe, ahova szeretne. És további jó eredményeket kívánok nektek a szóbeliken.

[ Szerkesztve ]

(#5871) pető bá' válasza beni26k (#5868) üzenetére


pető bá'
őstag

ebook: 63. oldal: PNG az bizony veszteségmentes, a wikipédia szerint, meg én is úgy emlékeztem :D
de amúgy nagyon jól összeszedett írás, csak kicsit későn találtam rá :)

"... and I hope you have a great day!"

(#5872) beni26k válasza pető bá' (#5871) üzenetére


beni26k
csendes tag

Ehh, holnap szóbeli és semmi kedvem nincs tanulni :D

(#5873) pető bá' válasza beni26k (#5872) üzenetére


pető bá'
őstag

nekem megvolt ma.. Neumann elvű gép, eldöcögött a felelet :DDD

"... and I hope you have a great day!"

(#5874) Heavyrain


Heavyrain
őstag

Kit hova vettek (vagy éppen nem vettek) fel?

(#5875) XharX válasza Heavyrain (#5874) üzenetére


XharX
aktív tag

Üdv!

DE-TTK Villamosmérnöki. Földrajzi okokból nem volt elérhető számomra az OE vagy a BME, remélem ez is jó lesz.

Neked hogy sikerült? :R

(#5876) Heavyrain válasza XharX (#5875) üzenetére


Heavyrain
őstag

BME Logisztikai mérnök :)

(#5877) XharX válasza Heavyrain (#5876) üzenetére


XharX
aktív tag

Grat! :K

Jut eszembe, jön még valaki innen Debrecenbe természettudományira? :))

(#5878) Martin97 válasza Heavyrain (#5874) üzenetére


Martin97
aktív tag

Szia!

Gratulálok, sok sikert!
Pécsre villamosmérnöknek (de egyenlőre még kérdőjeles, hogy elkezdem-e).

(#5879) beni26k válasza Heavyrain (#5874) üzenetére


beni26k
csendes tag

BME infóra nem, villamosmérnöknek felvettek volna, de azt kitöröltem a végén, mert inkább mégse. Jövőre újra próbálkozunk, addig valahonnan kellene még +10 pont.

(#5880) Simivok


Simivok
senior tag

Hello

Az lenne a kérdésem, hogy töriből középszinten fogok érettségizni, és nem tudom hogy hogyan készüljek az esszé feladatra. Az a baj, hogy sehol sincsenek fenn a témák amiből számon kérhetnek.

Tud valaki adni pár tippet? Egyébként töriből világéletemben 5-ös voltam, és szeretem is nagyjából.

Galaxy S23 256GB Cream

(#5881) szben05 válasza Simivok (#5880) üzenetére


szben05
tag

Nekem azt mondta a tanárom, hogy a szóbeli tételeket tanuljam meg, mert az esszék közül biztos lesz olyan ami szóbeli tétel is.
Igaza volt :)

(#5882) Simivok válasza szben05 (#5881) üzenetére


Simivok
senior tag

És mennyi idő alatt tanultad meg?
És hány olyan esszé volt, ami szóbeli tétel is?

Galaxy S23 256GB Cream

(#5883) Martin97 válasza Simivok (#5882) üzenetére


Martin97
aktív tag

Szia!

Nekem 1 hosszú volt ami egyezett, de a források is sokat tudnak segíteni. :)

Én konkrétan a tétellistát sem olvastam el, mert a fő profil a matek, infó volt mint duplázós, de ennek ellenére szóbelivel együtt 68% lett, pedig szakközépbe jártam, és nem is olyan nívósba. (Azért hozzá tartozik, hogy 4-es, 5-ös voltam az évek során.)

Ha 5-ös voltál, és tudod is szerintem egyéb teendőd nem nagyon van a szóbeli tételeken kívül.

(#5884) Imilenni


Imilenni
addikt

Sziasztok!
Most májusban fogok majd középszinten érettségizni informatikából (úgynézki).
A lényeg igazából annyi lenne, hogy valaki nemtudna egy weboldalt vagy valamit ahol van hozzá segítség?
Mert kihagytam 2 évet infóból, megírtam a két évvel ezelötti írásbelit és úgy 50%-körül teljestettem azon, nem szeretnék elbukni!
Valaki tudna segíteni?? NAGYON HÁLÁSLENNÉK NEKI!! :R
Valamit még annyit, hogy sehol sem találom most az írásbeli feladat lapokat.. csak a gyakorlati feladat lapot tudna valaki linkelni egy oldalt ahol az írásbeli feladatlapok vannak? :)

[ Szerkesztve ]

Press "F" to pay respects.

(#5885) quailstorm válasza Imilenni (#5884) üzenetére


quailstorm
nagyúr

(#5886) -secret-


-secret-
Arcképgyáros

Valaki nem érettségizett mostanában gazdasági ismeretek tantárgyból?

(#5887) XP NINJA


XP NINJA
őstag

Sziasztok, készül most valaki ELTE-IK-ra? :)

(#5888) haromegesz14


haromegesz14
aktív tag

Sziasztok!

Felsőfokú tanulmányait folytató tanulónak szintemelő érettségi mennyibe fáj? Illetve meddig lehet jelentkezni idén az érettségire?

10 féle ember létezik, aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem!

(#5889) XharX válasza haromegesz14 (#5888) üzenetére


XharX
aktív tag

Szia!

Legjobb tudomásom szerint az emelt szintű érettségi 28k ettől az évtől és február 15-g lehet leadni a jelentkezést a tavaszi érettségire.
katt

(#5890) haromegesz14 válasza XharX (#5889) üzenetére


haromegesz14
aktív tag

Köszi!

10 féle ember létezik, aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem!

(#5891) haromegesz14


haromegesz14
aktív tag

Azok a központok, ahova emeltezni lehet menni infóból, mindegyik ugyan azokat a szoftvereket használja? Idén melyik Office verziót kell használni?

10 féle ember létezik, aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem!

(#5892) kiszi07


kiszi07
senior tag

Juuj, én is idén érettségizem ;] Nekem csak matekból lesz írásbelim a gyönyírásom miatt :P Kaptam felmentést szerencsére.

Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace

(#5893) haromegesz14


haromegesz14
aktív tag

C#-t lehet választani idén emelt infó érettségin?

[ Szerkesztve ]

10 féle ember létezik, aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem!

(#5894) eboostr


eboostr
aktív tag

Sziasztok, ti melyik programokat jelölnétek meg közép infó érettségin? Itt a lista: [link]

(#5895) haromegesz14 válasza eboostr (#5894) üzenetére


haromegesz14
aktív tag

Amelyiket használni tudom.

10 féle ember létezik, aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem!

(#5896) XP NINJA válasza eboostr (#5894) üzenetére


XP NINJA
őstag

Ez érdekes, én nem is kaptam ilyet tavaly. Idén szintemelőzöm, de idén se kaptam ilyet, pedig programnyelv kiválasztásához elég fontos lenne :U

(#5897) nightmanager válasza XP NINJA (#5896) üzenetére


nightmanager
tag

Úgy jelentkeztél érettségire, hogy nem választottál programot ? Oktatas.hu-ról kell letölteni a nyomtatványt és a jelentkezéshez csatolni. Szerintem e nélkül nem is fogadják el a jelentkezést. Én ma kaptam meg a hivatalos levelet az oktatási főosztálytól, hogy minden oké.

(#5898) XP NINJA válasza nightmanager (#5897) üzenetére


XP NINJA
őstag

Na most utánajártam, és kiderült, hogy a tanárok megcsinálták mindenkinek. :)

(#5899) kiszi07


kiszi07
senior tag

Matek érettségire való felkészítés ma és holnap estig ingyenes, nagyon jó használjátok! :)

Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace

(#5900) haromegesz14 válasza kiszi07 (#5899) üzenetére


haromegesz14
aktív tag

Emelt infóból nincs hasonló? :D

10 féle ember létezik, aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.