- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
Új hozzászólás Aktív témák
-
jagofett
tag
válasz
Gerlingen82 #5740 üzenetére
Szia!
Én idén fogok végezni MSc-n, igaz másik szakirányon (szoftvertechnológia egész pontosan). Alapszakot is az ELTE-n csináltam, szóval van egy kis tapasztalatom
Jól értem, téged leginkább a mester képzés érdekel?
Mesteren rögtön beiratkozáskor el kell dönteni a szakirányt ugye, de a felvin még magára az MSc-re jelentkezel - pontokat itt külön felvételin kapsz (jellemzően nem egy teljesíthetetlen dolog)
Mester szakra nem szoktak túl sokan továbbmenni, ~70 fővel indult az én évfolyamom - Modellalkotóra tényleg viszonylag kevesen mennnek, de azért az 5% az túlzás, 10-15% az embereknek azért oda megy, annyira nem magányos azért - főleg, hogy vannak közös órák, illetve kell választonod másik szakról is tárgyakat.
Az egyik fő gond, hogy pl esti képzésben csak szoftvertechnológia szakirány van, így aki estire akar menni, annak nem nagyon van választása. Na meg azért csak ott van, hogy ez erősen matekos szak, ami azért nem mindenkinek fekszik. Túl sokat nem tudok róla, csak amiket meséltek, de egyáltalán nem tűnik teljesíthetetlennek, csak olyan érdeklődés kell hozzá.A másik két szakról nem tudok sajnos, de a mérnök infó azért kicsit más irány szerintem mint a prog. infó.
Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok (ha tudok
)
-
pvt.peter
őstag
válasz
Gerlingen82 #5740 üzenetére
Vannak közös órái más szakirányosokkal is, illetve mesteren elég nagy az átfedés mint a három szakirány között.
-
aktív tag
válasz
Gerlingen82 #5737 üzenetére
Igen, ez alapszak. Mesterről sajnos még sokat nem tudok, nekem az jelenleg nem aktuális. De szerintem majd fognak jönni mesteresek, ahogy láttam többen is vannak itt a topikban onnan, ők biztos tudnak segíteni. Esetleg felvin találhatsz infót az elmúlt évekről.
-
pvt.peter
őstag
válasz
Gerlingen82 #5737 üzenetére
Modellalkotó mesterre nem sokan mennek ...
Talán ha 1-2 embert ismertem onnét.
A teljes mesterszak max. 5% -a talán.
Olyanról is tudok, hogy volt olyan aki egyedüliként államvizsgázott modellalkotó szakirányosként. -
aktív tag
válasz
Gerlingen82 #5735 üzenetére
Szia! Ha konkrétan a szakirányra vagy kíváncsi, akkor oda az első félév után kell jelentkezni, és úgy tudom, hogy az addig elvégzett tárgyaktól függetlenül minden oda jelentkező azon a szakirányon fog haladni a 2. félévtől. Lényegében ha a programtervező szakra bekerültél, akkor utána a te döntésed, hogy melyik szakirányon haladsz majd tovább (milyen típusú tárgyakra összpontosítasz). A végén a kapott diploma is ugyanaz szakiránytól függetlenül, csak a szakterület lesz más.
Mi úgy emlékszem 48-an választottuk ezt idén (most leszek modellalkotón 3. féléves), és hallomásból úgy tudom, hogy ezt általában a kevés jelentkezőből viszonylag sokan befejezik. Hogy pontos statisztika van-e erre, azt sajnos nem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztalos klub
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Béta iOS-t használók topikja
- Medence topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- nVidia tulajok OFF topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest