Hirdetés
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Sundesz: 20 éve a PH!-n
Új hozzászólás Aktív témák
-
jagofett
tag
válasz
Gerlingen82
üzenetére
Szia!
Én idén fogok végezni MSc-n, igaz másik szakirányon (szoftvertechnológia egész pontosan). Alapszakot is az ELTE-n csináltam, szóval van egy kis tapasztalatom

Jól értem, téged leginkább a mester képzés érdekel?
Mesteren rögtön beiratkozáskor el kell dönteni a szakirányt ugye, de a felvin még magára az MSc-re jelentkezel - pontokat itt külön felvételin kapsz (jellemzően nem egy teljesíthetetlen dolog
)Mester szakra nem szoktak túl sokan továbbmenni, ~70 fővel indult az én évfolyamom - Modellalkotóra tényleg viszonylag kevesen mennnek, de azért az 5% az túlzás, 10-15% az embereknek azért oda megy, annyira nem magányos azért - főleg, hogy vannak közös órák, illetve kell választonod másik szakról is tárgyakat.
Az egyik fő gond, hogy pl esti képzésben csak szoftvertechnológia szakirány van, így aki estire akar menni, annak nem nagyon van választása. Na meg azért csak ott van, hogy ez erősen matekos szak, ami azért nem mindenkinek fekszik. Túl sokat nem tudok róla, csak amiket meséltek, de egyáltalán nem tűnik teljesíthetetlennek, csak olyan érdeklődés kell hozzá.A másik két szakról nem tudok sajnos, de a mérnök infó azért kicsit más irány szerintem mint a prog. infó.
Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok (ha tudok
) -
pvt.peter
őstag
válasz
Gerlingen82
üzenetére
Vannak közös órái más szakirányosokkal is, illetve mesteren elég nagy az átfedés mint a három szakirány között.
-
aktív tag
válasz
Gerlingen82
üzenetére
Igen, ez alapszak. Mesterről sajnos még sokat nem tudok, nekem az jelenleg nem aktuális. De szerintem majd fognak jönni mesteresek, ahogy láttam többen is vannak itt a topikban onnan, ők biztos tudnak segíteni. Esetleg felvin találhatsz infót az elmúlt évekről.
-
pvt.peter
őstag
válasz
Gerlingen82
üzenetére
Modellalkotó mesterre nem sokan mennek ...
Talán ha 1-2 embert ismertem onnét.
A teljes mesterszak max. 5% -a talán.
Olyanról is tudok, hogy volt olyan aki egyedüliként államvizsgázott modellalkotó szakirányosként. -
aktív tag
válasz
Gerlingen82
üzenetére
Szia! Ha konkrétan a szakirányra vagy kíváncsi, akkor oda az első félév után kell jelentkezni, és úgy tudom, hogy az addig elvégzett tárgyaktól függetlenül minden oda jelentkező azon a szakirányon fog haladni a 2. félévtől. Lényegében ha a programtervező szakra bekerültél, akkor utána a te döntésed, hogy melyik szakirányon haladsz majd tovább (milyen típusú tárgyakra összpontosítasz). A végén a kapott diploma is ugyanaz szakiránytól függetlenül, csak a szakterület lesz más.
Mi úgy emlékszem 48-an választottuk ezt idén (most leszek modellalkotón 3. féléves), és hallomásból úgy tudom, hogy ezt általában a kevés jelentkezőből viszonylag sokan befejezik. Hogy pontos statisztika van-e erre, azt sajnos nem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Napelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mazda topik
- Windows 11
- Milyen házat vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Bontatlan! Új Lenovo Thinkpad T14 G5 Tartós Üzleti Laptop 14" -45% Ultra 7 165U 16/512 FHD+ Magyar!
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E751 - i5-2GEN I 4GB I 500GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 G4 AMD - Ryzen 5 5625U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3883, 100% Akkumulátor
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 Dock (akár 2x4K felbontás)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3743, 100% Akkumulátor
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Lenovo Thinkbook 16 G6 WUXGA IPS Ryzen7 7730U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)