- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Aktív témák
-
mdk01
addikt
Előszőr is egy hatalamas LOL.:D
Arról ismered meg hogy mi égett ki hogy ott korom van.:D
''4 évig használtam és soha semmi gondom nem volt vele'' hát gondolhattad volna hogy már nem sokáig bírja.:D
Haverom gépe is megvan pakolva cuccokkal és 250W os tápot használ.
Én b@***tom hogy cserélje le de nem.Már azt várom mikor fogja tönkrevágni az egész gépet.
Még annyit az Acorp tápokról hogy akinek az van azonnal cserélje le.
Nekem 3 hónappal ezelött a 300W os Acorpom 4 alaplapot vágott tönkre.(ez 1éves Acorp volt)
2-őt nálam 2-őt a szervizbe.:D
Ezek után elkezdtem magázni a tápokat és vettem egyet 20k-ért.
Ennyit a tanulópénzről.:P
[Szerkesztve] -
Sick Boy
őstag
huhh elhoztam a monitort, de ma viszem vissza, mert most még brutálabb szaga van...:O
-
Sick Boy
őstag
Most kihúztam a gépasztalt a szoba közepére (edig egy sarokban volt) és most érzem, hogy a monitor az! Beleszaglásztam a kijövő levegőbe, amit a táp fúj ki és semmi, de a monitor fölé hajolva... égett tömítőgumi szag van
-
Sick Boy
őstag
Basszantyú nem is a gépből jön basszus, hanem a monitorból!!!!!!!!!!!
-
Sick Boy
őstag
Hát totál tanácstalan vagyok, most nincs szag. Szétszedtem darabokra, kiszedtem még a procit is. Így nyomattam a táppal egy ideig, mondom, végül is nem gáz, ha az alaplap elszáll, az nem olyan drága... semmi. Most nincs szag. Bár, mielőtt ezt csináltam volna, szagolgattam, csak úgy kikapcsolt állapotban és az alaplapi feszültségvezérlő IC-nek (2 db) eléggé érdekes szaga van, de bekapcsoláskor nem jött olyan brutál szag, mint tegnap.
Meghűlt bennem a vér basszus, nem tudom, mi lehet a baj.
Szállt már el egy Acorp lapom nano, ilyen feszvezérlő miatt, de akkor vitte a prockót meg a ramokat is. Pontosan ilyen lapom van, valami tapasztalat feszvezérlő ügyben?
Acorp 6ZX82S
[Szerkesztve] -
Cruz
aktív tag
Elképzelhető, hogy csak egy vezeték ragasztása/rögzítése engedett el (pl a ventié)és most hozzáér vmilyen melegebb alkatrészhez. Ha tényleg meggyőződtél, hogy a táp büdös (szellőztetés után indítod és szimatolsz) akkor szerintem ne problémázz, annyit nem ér meg, hogy kockáztass. 300w codegen kb 3000 pénzért és rendben is vagy.
üdv
C. -
Elárulnám, hogy a 400-as cerkám Abit BF6 lapban 170 w-os tápról működött 3 évig. Persze nagyon márkás táp volt. (Acorp, de az is lehet, hogy Vargáné :D)
-
Sipi-
őstag
Megy a tápban a venti? Nekem akkor volt égett szagú a tápom (200-as acorp), amikor megállt a venti benne (szegény 266-os celeron majdnem megsült zárt házban).
-
Sick Boy
őstag
Ja egy Acorp pII-es alaplap meg cerka 400-as van ráaggatva, floppy semmi, egy 6,4 gb-os vinyó, egy videókari meg egy ISA hangkari, ennek csak elég a 235 W...
Mindjárt szétkapom és feldobok egy fényképet -
Flashy
veterán
hát először szaglászd körbe hogy biztos a táp büdös-e. aztán ha az a büdös akkor ideje újat venni, kivéve ha értesz hozzá annyira hogy ki merj benne cserélni valamit és vállald hogy lehet hogy holnap megint elég valami másik alkatrész hibája miatt.
235W P2-P3 gépeknek még elég volt, bár biztos mindjárt be fognak szólni hogy mérnem 450W-osat használsz :) -
gabesz82
őstag
Hát szerintem leginkább arróül, hogy ahol vagy ami kiégett benne ott látszik, hogy fekete az ellenállás vagy kondenzátor körül... az is lehet hogy kifolyt a kondenzátor ''bele''... Lehet hogy csak egy forrasztás égett el benne, de annak is valószínű oka van, szvsz egy ellenállás mehetett tönkre és a forrasztás elolvadt -> még javítható szerintem...
-
Sick Boy
őstag
Csá!
Mikor lecseréltem a gépemet a mostanira, azt a konfigot átörökítettem nővéremékre.
Egy 5 éves 235 W-os Acorp táp van benne, és mostanában kétszer is egymás után, mikor be volt kapcsolva, érdekes, égett szag volt, ami a gép felől jött.
Szerintem elégett valami a tápban, de a gép működik rendesen.
A biztonság kedvéért mondtam nekik, hogy ne kapcsolják be, míg meg nem nézem.
Most mi a fenét csináljak?
Nem volt nég ilyen tápelfüstölős történetem. Eddig tökéletesen szolgált a táp, pedig én több, mint 4 évig használtam és soha semmi gondom nem volt vele.
Frencba.
Szóval ha kinyitom a tápt, miről ismerem fel, hogy mi égett el? Rendszeresen kipucoltam a tápot, meg minden.
Segítsetek!
Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!