Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: ASUS TUF Gaming VG27AQ - finomhangolása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Myers
senior tag
Helló!
Az ezen a képen lévő multicsiszolóról jutott eszembe, hogy jó lenne egy ilyen. De nem pont ilyenre gondoltam, hanem a Dermel "egyenes csiszoló" típusúra, amin nincs ilyen hajlékony közlőtengely, hanem közvetlenül a gépbe vannak befogva a szerszámok.
Az a kérdés, hogy felépítésre melyik éri meg jobban? Mindkettőbe ugyanazok a szerszámok foghatók be? Úgy gondolom, hogy ezzel a hosszabbítóssal könnyebb dolgozni, mert nem kell az egész gépet a kezemben tartani. Viszont a hajlékony közlőtengelyben 40k rpm-mel forog a tengely? Azt hosszú távon hogy bírja ki?
-
Vesa
veterán
Matrac fújáshoz sztem jobban jársz egy sima nagykapacitású kézivel (vagy taposóval, pl. ez itt), kb. néhány tolásból felfújod, ez a Parki meg teker percekig is, mivel kicsi a kompresszor. Ahhoz képest szerintem drága, hacsak nem kell az akksi máshoz is.
-
flegga92
senior tag
Havernak van, az az általad felsorolt dolgokra alkalmas, ha jól láttam van hozzá többféle matrac adapter is. Elég hangos és lassan fújja fel a dolgokat. Lapos motor gumival már szenvedtünk, szóval autó gumit fújni sem ezzel kell.
Az, hogy megéri e neked kell eldönteni. Számomra csak akkor érné meg, ha az akku kellene másik géphez. -
st6969
őstag
Van valakinek ilyen akkumulátoros pumpája/kompresszora? Érdemes megvenni 18k-ért? Erősen gondolkodom rajta. A gumimatrac felfújása a helyszínen állandó probléma és konfliktusforrás
, valamint kerékpár gumi felfújásra is lenne használva.
Az akksi használható még pár szerszámhoz, azt láttam (rajta van a dobozán is). -
ecaddsell
aktív tag
válasz
jeriko2 #7159 üzenetére
A dekopir fűrész nem egy asztalos szerszám, nem igazán lehet vele egyenesen és merőlegesen vágni (még vezető léc mellett sem). Anyagot durván leszabni, kutyaházat, madáretetőt építeni jó, de bútorhoz és szép munkákhoz a körfűrész való.
Nálam ami nagyon bejött az a sínes merülőfűrész (Parkside, de Makita lappal).
Kutyaházon felül szabtam már át vele fürdőszobabútort.Egyébként nekem a fűszerboltos csavarozókkal az a gondom, hogy otromba nagyok és nehezek a teljesítményükhöz képest, de egyébként működnek.
-
jeriko2
tag
Szerszámnál szerintem nem azt kell nézni, "melyik a jó", vagy "éri meg", hanem hogy melyik a jó arra a munkára, amire neked kell. Ha csak úgy "általában", van szükséged ház körüli dolgokra, akkor a Parkside/WorkZone teljesen jó, főleg a 3 év gari miatt. Van köztük selejt, de ez kb. első pár napban kijön ha használod, ha kibírt egy hónapot, akkor meg jó sokáig elmegy (tapasztalat). Persze ha van pénz egy makita / metabora, akkor azt érdemes megvenni.
Amire érdemes figyelni: fűrészlapot, fúrószárat, bit-et és általában az anyaggal érintkező "kopó" dolgokból minőségit vegyél, a végeredmény tekintetében sokkal meghatározóbb mint a gép.A dekopir fűrész nem egy asztalos szerszám, nem igazán lehet vele egyenesen és merőlegesen vágni (még vezető léc mellett sem). Anyagot durván leszabni, kutyaházat, madáretetőt építeni jó, de bútorhoz és szép munkákhoz a körfűrész való.
A 18V vagy 12V kérdéshez: mindkettőnek van előnye, hátránya: 18V erősebb, tovább bírja az akkuja. A 12V-os meg befér olyan helyekre is ahova a 18V-os nem (pl. fiók belseje), meg nem fog leszakadni a kezed, ha 120 csavart kell behajtani az eresznél fejmagasságban.
-
mzso
veterán
Helló!
Manapság milyen olcsó fúró-csavarozó, vagy csavarbehajtó éri meg? Korábban Aldi-s, Lidl-ös fúró csavarozókat emlegették az emberek. Manapság is van ilyen és ezeket éri meg?
(Ha nincsenek akcióban mennyibe kerülnek? Akkor is megérik? Feltéve hogy vannak még)
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz
bajnokpityu #7152 üzenetére
Ha jól emlékszem már párszor kitárgyaltuk a "dekopírfűrész" kérdést. Mindig az lett a vége, hogy nem szabad a 4329 alá adni. Lényegében nem sokkal drágább mint a fentebb linkelt Metabo, viszont sok jó tapasztalat van vele(itt a fórumon is). Nekem kicsit fentebbi kategória van egy JV0600K személyében. Én teljesen meg vagyok vele elégedve.
Körfűrészre ha tényleg precíz szerszámot akarsz akkor a többség Dewalt-ot mondana. De ebben az árban többet is el lehet képzelni. Nekem volt egy 5704-es annak idején de a sógorral elcseréltem egy vezetősínesre, mert nekem arra nagyobb szükségem volt, de igazából problémám nem volt vele.
Ha mondanál egy pontosabb felhasználási módot lehet konkrétabban is tudnánk gépet ajánlani.
A Skill-t ha jól emlékszem a Bosch "menedzseli", amivel jelenlegi elég nagy minőségi gondok vannak.Fűrészlap: A gép lelke, ha minőségit veszel meghálálja!
(#7153) haiiro_o
Egy próbát megér. -
haiiro_o
tag
Sziasztok.
Lidliben most van 50k-ért egy [parkside] véső/ bontó kalapács.
mit gondoltok róla? az 50j ütő erőből mennyi lehet igaz?
néztem hasonló áron einhellben pl 14j ütőerőt írnak meg ilyesmiket.. -
bajnokpityu
félisten
Skil mennyire ajánlott általában?
nekem csak a legalsó kategória volt tőlük, azokat 2esre értékelném.
F0154581CA
F0151061AA
Melyik lenne jobb? teljesitmény sztem nekem mindegy lenne, de mintha a 720as jobb gépnek tűnne. -
inf3rno
nagyúr
Érdemes. Egyébként porolós dolgokhoz is pl csiszoláshoz sem árt a zárt védőszemüveg. Nekem és anyámnak is árpánk lett miután kitakarítottunk egy jó poros fészert. Eltömíti és elfertőzheti a szemnél a mirigyeket a por, utána meg egyesével kinyomkodja a szemész úgy, hogy csillagokat látsz. Tiszta szopás... A pormaszk sem árt, néha használok azt is.
-
Findzs
addikt
válasz
inf3rno #7147 üzenetére
Én nem szoktam védőszemüveget használni dekopírhoz.
De most, hogy mondod beszerzek egy normálisabb védőszemüveget mert van vagy 3 de mindegyik gagyi.(#7148) spiky03
Én nem vennék hyundai gépet/szerszámot max kocsit
Inkább einhell vagy a már sokszor ajánlott parkside, workzone (utóbbi időben ferrex)
Pl.: einhell -
spiky03
veterán
A Hyundai akis csavarozo/utvefurorol van valakinek valami tapasztalata?
18 Vost neztem elvileg 40Nmes.
17 ezerert talaltam.Hazkoruli munkakhoz kellene meg mindig.
Koszonom!
-
Findzs
addikt
válasz
bajnokpityu #7144 üzenetére
-
YAS-dude
őstag
válasz
bajnokpityu #7144 üzenetére
Makitát.
-
xigris
őstag
Sziasztok! Vettem egy aldis 12v csavarbehajtót ami töltés után az akku csak 10.3 v. ez normális?
A töltő 13v-ot ad le.
Köszönöm -
bajnokpityu
félisten
válasz
ahenobarbus #7141 üzenetére
A gép még nem ment összesen 1 órát, pincében széltől, mindentől védett helyen van. 230V alatt még nem láttam hálózati feszt.
meg úgy, hogy nem csinálok semmit a hálózattal, csak rácsapok a kapcsolóra, újraindul?
-
ahenobarbus
tag
válasz
bajnokpityu #7138 üzenetére
udv,
az eredeti útmutatóban csak egy bekezdésben ír erről, azért nem találtam elsőre.
azt írja ha túl sűrűn kapcsol be az ott hőtúlterhelés elleni védelemnek hívott cucc, ellenőrizzük a tápfeszültséget, nem-e túl alacsony, ne legyen eltömődve, koszolódva a légszűrő, és legyen jól szellőztetett helyen kompresszor.
szívesen máskor is.uff, ocs
-
hamormota
csendes tag
Szia
Pár hónapja vettem ilyet.
Nekem bevált. Sőt eddig ez volt az egyetlen kivitelezhető megoldás ahová kellett.
Bár eddig csak M3-s méretben használtam.Arra figyelni kell, hogy elsőre sikerüljön a szegecselés, mert a rosszul roppantott szegecset kiszedni a munkadarab sérülése nélkül elég embert-próbáló.
Ezért nem a munkadarabra tettem a szegecseket, hanem köztes idomokra, mert a célhelyen ez megoldható volt.A megfelelő nyomatékú fúróra helyezhető változatát is beszereztem:
BGS-407
M3-M6 (Húzó adapter fúrógéphez).Később láttam hozzá ilyet is:
Fortum 4770654
M3-M10 (Szegecsanya behúzó adapter készlet fúrógéphez).(Ha hozol elég szegecset, Budapesten, XI-kerben kipróbálhatod
)
-
bajnokpityu
félisten
válasz
ahenobarbus #7137 üzenetére
Koszonom, h foglalkoztal vele.
Kozben talaltam magyart is, ami kb tok ugyanez, mas markajelzessel.21. Oldalon van, tulmelegedes elleni vedelemnek hivja.
Ezen a tipuson oldalt van, enyemen a tetejen. 6 os jelu a kepen.
-
ahenobarbus
tag
válasz
bajnokpityu #7136 üzenetére
üdv,
Hm, megnéztem a user-manualt, de nem ír semmit a reset gombról...
A melyik rajzon látszik ez az alkatrész? a 20 vagy 21 oldalon, számozva van esetleg?
Hogy tudjak segíteni fordítással kellene tudjam mire vagyunk kíváncsiak...uff, ocs.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #6616 üzenetére
Sziasztok!
Steinhaus PRO-COM502 kompresszorral kapcsolatban kérdeznék. A gép jó, erős, stb, viszont van egy hibája, a tetején van egy "reset" gomb. Ez pontosan mit csinál?
Nem találom a manualt, neten se találtam, csak románul.
Azért érdekes, mert volt már, hogy valamiért leállt, és a régi orosz paskolós módszerrel ment csak tovább. Amikoris a reset gomb kiugrik a helyére. Tehát ezzel lesz valami.
Mivel nagy a gép, nyilván nem akarom gariztatni, de ha valami megoldás van, akkor érdekelne.
-
emre
veterán
Ha nem 600w-osat nézel, hanem minimum 900-1050W körülit akkor elég sokat ki fog bírni.
Nekem egy régi Hyundai 1050-es van, még 115-ös koronggal adták, de miután szereztem hozzá megfelelő burkolatot a 125mm-est is simán kezeli.
Az újabb változata, már gyárilag 125mm-es koronggal 10k körüli árban mozog.Nem elhanyagolható szempont hogy egy kezes használatút szeretnél, vagy kis kétkezeset, de fordulatszámszabályozóval?
Az utóbbiak szoktak lenni Lidl és Aldi üzletekben, Workzone, Parkside márkanév alatt elfogadható áron. -
F34R
nagyúr
Haliho....
Hobbi szintre, kicsi, konnyu sarokcsiszolot szeretknek, olyat ami mondjuk nem adja be olyan konnyen a kulcsot..
Mik ajanlottak 10-12k arban?
Illetve mi a legnagyobb munka mit elbirhatnak ilyen 600w-s gepek?
Udv.
-
doberman
senior tag
válasz
ecaddsell #7128 üzenetére
hát igen. most már tudom, hogy mi a különbség a 20ezer forintos falhoronymaró és a majd 200ezres között...
(kaptam kölcsön...)
- a lidis fúró kalapács visszakerült a boltba: fúráskor ha jobban nyomtam nem forgott, ütvefúráskor csak forgott... véséskor elfordult a vésőszár... pedig csak téglában alkalmaztam. nem baj kaptam másikat...
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
doberman #7122 üzenetére
Nekem még a régi van, az nagyon jól bírta, de mondjuk az is benne volt, hogy egy ház felújításnál vannak feladatok ahova az SDS-MAX-os ipari gép is kevés volt, legalábbis olyan értelemben, hogy haladni is szerettem volna, nem csak a szomszédokat bosszantani.
Egyébként volt nálunk pár szaki (akiknek a napi munkájuk ez volt), ők azon szörnyülködtek, hogy nekem ipari gépem van, én meg azon, hogy nekik akiknek ez a napi munkájuk mért nincs. Sajnos ez az alul gépesítés nagyon jellemző nálunk, hiába ment fel a munkaerő ára, sokan még mindig hobbi-barkács szerszámokkal dolgoznak, holott ma már bőven megérné gépesíteni, annyira fel tudja gyorsítani a munkát. -
Findzs
addikt
Kipurcant a kézi tűzőgépem Mannersman. Konkrétan elrepedt kétoldalt a fekete lemez az elejénél ahol a legkeskenyebb.
Igazából sosem szerettem. Nagyon erősen kellett lenyomni és 10 kapocs után már kitörte az ujjamat valahol.Nézegettem ár-érték arányban milyet vegyek míg végül erre az extol -ra esett a választásom:
[link]
4800 ft, alumínium test 2 részből összecsavarozva. Szándékosan olyat kerestem ami nem lemezből van és a fogantyúja is kényelmes legyen. Meg fontos volt az ütőerő szabályozás és a sokféle kapocs és szeg használhatósága is.
Ahogy nézem más gyártónak is van nagyon hasonló tűzőgépe dupla áron:
[link]Eddig kb. 200 kapcsot használtam fel vele. Teljesen jó. Kényelmes, nem kell nagy erő a lenyomáshoz mégis beleüti rendesen a kapcsot. Bükkfába, lucfenyőbe, fűzfába próbáltam eddig, és még a bükkbe is rendesen belenyomta erősebb fokozaton, nem kellett utána beleütni kalapáccsal.
A kapcsokat egyszerűen lehet után tölteni és elég sok belefér a tárba.
Egy gondom van eddig vele, hogy nem pont a gép elején üti ki a kapcsot hanem kb. 5 mm -rel hátrébb.
Oldalt kis nyíl jelzi, de akkor is szokatlan és pontatlanabb így dolgozni vele.
Regisztrálás után az Extol Premium mechanikus kéziszerszámokra 5 év szavatossági idő van. -
válasz
DonThomasino #7125 üzenetére
ha engem kérdezel, szerintem minden marad a régiben
a magyarországi cég is csak át lett nevezve (Hitachi Power Tools Hungary-ról Hikoki Power Tools Hungary Kft-re), a tulajdonviszonyok nem módosultak -
válasz
DonThomasino #7121 üzenetére
teljes nevén eddig is Hitachi Koki-nak hívták a céget. (japánul a koki az "ipari gépek"-et jelent)
ami a változás hátterében áll, az az, hogy a 2001-ben alakult Hitachi Fercad Power Tools Italia SpA-t kivásárolta a Hitachi Koki Co Ltd (a Fercad SpA 49% tulajdonrészét vette meg, hogy 100%-ban az övé legyen) így most már az olaszoknak nincs tulajdonrésze a holding egyetlen darabjában sem -
YAS-dude
őstag
válasz
DonThomasino #7121 üzenetére
Pedig tényleg minden más maradt a régi.
-
doberman
senior tag
válasz
inf3rno #7116 üzenetére
Igyekszem "helyén" kezelni a dolgokat, ezek hobbi gépek... de azért reménykedtem, hogy egy ház felújítást kibírnak...
Már nem is gondolok arra, hogy 2 hete vettem egy ütvefúrót (parkside) és bizony gondok vannak az oldalsó átkapcsolóval - nehezen forog, az ütő mechanizmus pedig fel-fel ragad...sztem ez is kuka lesz.. -
DonThomasino
veterán
Ez Hitachi márka név változás Hikoki ra, valóban csak formalitás ?
Sok helyen olvasni, hogy csak a név változott, minden maradt.
Nekem kicsit büdös ... -
flegga92
senior tag
2014-ben nálam egy komplett panel felújítást túléltek, még mindig működnek (akksis fúró, sarokcsiszoló, szalagcsiszoló, rezgő multiszerszám, "dremel" - fogalmam sincs mi a becsületes neve - dekopír, forrasztó állomás). Legtöbb gép ekkor lett vásárolva. Egyedül az akkus fúró/csavarozó akksija adta meg magát, de valószínűleg azért mert töltőn volt, az asszony kihúzta és 2 hétig a töltőn pihent.
Obis Lux ütvefúró adta meg magát tavaly, azt cseréltem a legutóbbi ütvefúróra. Többi régebbi szerszámhoz hasonlítva már fogásra sem az a minőség, kíváncsi leszek hogy bírja majd, mondjuk felújítás nem lesz a közel jövőben.
Ház körüli dolgokra, otthon barkácsolni a legtöbb szerintem tökéletes, napi 8 órában nyúzni nem feltétlen alkalmasak.
Van azért 1-2 teljesen használhatatlan gép, pl a legutóbbi ütve csavarozó a ráírt Nm felét tudta kb...
Haver a cégénél is elég sok Parkside gépet használ, naponta pár órát mennek, 2 évet legtöbbször kibírnak. Mindig kettőt vesz, amíg a másik cserén van addig is van mihez nyúlni. -
doberman
senior tag
válasz
stratova #7114 üzenetére
aha. köszi.
viszont ma visszavittem a Parkside falhoronymarót. (szó nélkül visszafizették az árát). élt 3 hónap 2 hetet.. "megtett méterek száma" kb 30 méter... - tehát szinte még bejáratós volt. szerintem szénkefe törés lett a vége, a tönkremenetel előtti pillanatban lilás-kékes láng körkörösen vette körül a kefe részt...
utána csak búgás, de forgás nem volt... -
Zoli-bácsi
senior tag
válasz
Szakbarbár #7111 üzenetére
800Ft/db áron tudsz venni a nyírségi jófogásos bevált emberünktől ilyen cellát, amire kb 400Ft a posta, tehát 2ezerből megvan a csere.
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
Zoli-bácsi #7099 üzenetére
-
emre
veterán
A kamerának nézz utána a ebay kütyü topikban is. Fele ennyiből van okostelefonra, de oda kell figyelni, mert nem mindegyikkel kompatibilis.
A satut passzolom.
Forrasztásokhoz jó lehet, meg ennyi pénzért legalább nem bukik nagyot az ember. -
Myers
senior tag
Helló!
A LIDL-ben van egy gyors felfogatós kis satu: link. Ez a fajta gömbcsuklós kialakítás meddig bírja? Gondolom ütni nem lehet a befogott anyagot. A képen mondjuk nem a klasszikus satu van, de a szórólapon látszik normálisan.
Van endoszkópos kamera is. Ezzel tapasztalat? Igazából semmi szükségem rá, de néha jól jött volna.
-
spiky03
veterán
Sziasztok!
Az Aldiban kaphato aku nelkuli akus csavrbehajtorol van valakinek infoja, hogy milyen lehet?
20Vos 15 ezerert van es ha jol emlekszem 5 ezer hozza a 20Vos aksi.Fa furasahoz meg csavarozashoz kellene legfokepp.
Koszonom!
-
hzsolee
őstag
Ez elég genyóság, hogy a töltőt is meg kell venni a kicsihez. Mert ha teszem azt megveszi a mókus az előző oldalon lévő fúrót, de csak egy nagy akkut akar hozzá, az nem jön össze...Mondjuk engem már nem nagyon mozgat, mert van 2 töltőm és 3 akkum... meg már amúgy sem töröm magam a ps cuccokért.
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpársportok
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Diablo IV
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Cyberpunk 2077
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Haditechnika, harcászat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest