Keresés

Aktív témák

• oO7
    őstag
    válasz #24334592 üzenetére #228

Nah csináltam egy újabb próbát a VGA kimenet tesztelésére... és végülis nem olyan rettenetesen szr a képe... csak olyan szemcsés... JPEG format:D
    Majd azér még otthon is kipróbálom a másik monitoron ami használva van és biztos hogy jó meg minden... szal hétvégére télleg teljes biztosat tudok mondani a vga kimenet minőségéről, bár az eddigi két próbálkozás nem túl fényességes :S

Upsz ez nem válasz akart lenni csak rossz gombot nyomtam...
    Hogy válaszoljak is hamár így alakult az eszközkezelőben lehet kikapcsolni
    Sajátégp <Jobbegér> Kezelés / Eszközkezelő
    My Computer <jobbegér> Manage / Device manager

És szerintem nem érdemes húzni a videókártyát... szegény nagyo fűtene és amúgysem tudom hogy ezek a mobil VGA-k mennyire bírják a strapát

• oO7
    őstag
    válasz Johnny1983 üzenetére #226

ez hülye kérdés :D nem ér le... csak nagyon kicsik a lábai... nincsen különösebben elemelve... de azér nem ér le az alja...

• oO7
    őstag
    válasz Johnny1983 üzenetére #224

mert szarul van összerakva... a mikrofonja gány minőségű, melegszik, nemtudom rárakni külső monitorra meg még van egy pár ilyen kényelmi probléma...
    sok apró és kevébé apró kényelmi probléma...

• oO7
    őstag
    válasz Tommmmka üzenetére #222

énis így csináltam... alapvetően a Compalnak néztem utána mer életemben nem hallottam róla... mikor kiderült hogy a világ második legnagyobb notebookgyártója akkor aztmondtam magamban ez nem lehet szar... aztán még az is kiderült hogy ebből a gépből egy HP gamer gép lett (Voodoo Line Envy M152 vagymi) és 3500$... ami aztjelenti, hogy egy több mint fél millió forintos gép... namondom ez biztos nem lehet rossz

Most vagy én vagyok finnyás... vagy ez tényleg egy rosszul összrakott gép... :W

• oO7
    őstag
    válasz Johnny1983 üzenetére #219

csak viceltem... de mondom nem az a célom hogy minél több pénzt bukjak egy hónap alatt :D

• oO7
    őstag
    válasz Tommmmka üzenetére #218

hát pedig valami ilyesmi megoldás lenne korrekt az eladók részéről...
    mert ők ajálgatták a gépet.. és megiskérdeztem hogy mér olcsó... a válasz az volt hogy azért mer külföldröl hozzák meg mert barbone gép meg mert Compal... és agyondicsérték meg minden... szal énúyérzem nem én vagyok a hibás... nem én nem voltam körültekintő hanem ők baszták el... és nehogy már én fizessek még rá erre is

• oO7
    őstag

azt is tessék belekalkulálni, hogy most októberben vettem a gépet... még 2 év gari van rá... alig volt (lehetett) szinte használni ;) fizikai képtelenség ezt a gépet elhasználni ennyi idő alatt :D

• oO7
    őstag
    válasz Johnny1983 üzenetére #215

nah azér ne viccelődjünk :D nem eladi akarom hanem lehetőleg vételáron visszaváltani...
    nameg nemis most adnám el ha eladnám se mert majd a 8800-as videókarikra várok meg az intel új procijára... valami kis 2.6GHz -s 6MB L2 Cache...hmmm
    de ha 400-ér elviszed most azonnal a tied

• oO7
    őstag

Egy kérdés... ha én ezt a sok rosszat ait tapasztaltam a géppel a nyakába borítom az eladónak, akkor van rá esélyem, hogy visszakapom a gépem árárt ? vagy valami hasonló ?
    Igazábol az 5letem az lenne, hogy ha megjelenik a 8800-as videókártya notiba meg az új 45nm -es Intel procik akkor egy még erősebb gépet összedobnék de valahogy ezt a gépet maximális áron kellene beszámítania a boltnak... Szal van erre esélyem ?

• oO7
    őstag
    válasz Johnny1983 üzenetére #210

nem üvöltözik az különösebben... És nemtudom, hogy hol van elrontva a hűtése... talán azis lehet baj hogy nagyon kicsik a talpai... és ilyen low-rider a gép és nemtud rendesen szippantani levegőt, mer szellőzője azér lenne...

Nemtudom, hogy mennyi az a 40°C de meleg és kész... nem különösebben zavaró bár zér észrevehető könnyedén :)
    Az viszont tény, hogy már jópárszor állt le a VGA

• oO7
    őstag
    válasz Johnny1983 üzenetére #201

Hi!

Ez egy barbone gép... a garanciális javítás úgy működik (pl nekem aki a notebbokzone -nál vettem a gépem), hogy ami az ő általuk belerakott alkatrészeket illti azt ők javítják meg, de ha panel vagy alaplapi vagy VGA probléma van akkor azt a nagy Compal cég javítja meg valahol külföldön...
    Szerintem napi 10-15 óra játék elég komoly terhelésnek számít és sajnos azt kell hogy mondjam, hogy melegszik :(((
    - először is márviszonylag kevés játék után is belemelegszik a helyzetbe, és a bal csuklódnál illetve a billentyűzetazon részén rendesen meleg td lenni... nem forró de azér nemis az a langyos.
    - aztán pedig valóban sok játék és komol megterhelés után olyannyira belemelegedik a játékba, hogy a videókártya már jópárszor ki is kapcsolta magát egy pár másodpercre...
    Eltűnik a kép megakad a hang... aztán pár másodperc mulva ahol abbahagytad ott folytatja.
    A tápja viszont (ami szerencsére ugye külső egység) komoly terhelésnél baromira fel tud melegedni... nem tűzforró, de kellemetlen hozzáérni

Ezt a memórialefoglalós dolgot nemvágom de szerintem nem nagyon találsz olyan játékot amihez az alap 512MB ne lenne elég

És végül Vista alá nekem úgytűnik elegendő a 2 giga ram... nekem a VGA még sosem ette meg, de annál inkább a bugos ujjlenyomatolvasó szoftver :D

• oO7
    őstag
    válasz Tommmmka üzenetére #206

nemtudom már, de még az Acer gépre is láttam valami 8600 pontot 3DMark05 -ben... Plusz ott az ASUS G1S GDDR3 memóriával, ami télleg valami 9k pontot kapar össze... és ha megnézed a 3DMark oldalán, akkor meglátod, hogy egy csomó 8600M GT-s gép ilyen 8000 pont környékén ér el pontot...

• oO7
    őstag
    válasz sham3 üzenetére #186

nah kipróbáltam a VGA kimenetét... és ideges lettem
    Eredetileg azért dugtam rá a külső monitort, hogy lássak is valamit a játékbol mert ez az 1680x1050 -es felbontás egy 15.4" -os monitoron kicsit durva... Aztán már akkor érdekes volt, hogy olyan furák a ikonok alatti szövegek amikor rádugtam de mondom csak biztos szokatlan így ezután a tűéles panel után... De most visszagondolva nem fura hanem homályos volt a kép. Majd még megpróbálom egy másik monitorra is rádugni de van egy olyan rossz érzésem, hogy nemelég, hogy nincs rajta se DVI se HDMI kimenet, de még az analóg kimenete is gány képet ad...

• oO7
    őstag
    válasz Tommmmka üzenetére #198

és az a 3dmark 05 -ös eredmény is badarság... lazán 8000-9000 pont környékén van a 8600M GT... a többi stimmel :D

• oO7
    őstag

Sziasztok... ide is bemásolom a linkjét a fórumtémának amit indítottam, mert úgyérzem ez a notebook tulajdonosokra (is) vonatkozik
    A problémám röviden az, hogy az ujjlenyomatolvasó szoftver (Protector Suite QL) egyik fájlja (gondolom ami a scannelésre figyel), konkrétan a psqltray.exe egyszercsak elkezde megenni a gépem... 50%-ot elvesz a proc erőforrásából és a memóriából egyre többet és többet... Szóval a link ahova a válaszokat várnám (ha már megnyitottam azt a témát)

[katt]

• oO7
    őstag

javítom az uccsó hozzászólásom... a touchpadhoz felment a driver... nemtudom mi baj volt vele és most műxik szépen ügyesen okosan mint ahogy működnie is kell...
    A mikrofon viszont télleg nagyon gáz.. de egyéb probléma nincsen

• oO7
    őstag
    válasz gr.bence üzenetére #189

nemtudom hogy jó dologvolna e ezt a gépet még tuningolni... 1 ígyis tökéletese viszi a játékokat... 2 így felforr 70C° -ig szal nembiztos hogy hasznos volna még tovább húzni szegénykémet :D
    3D markos tesztet nem csinálta de szerintem nemis fogok... bár majd meglátyuk...

3 igazán idegesítő dolog van ebben a notiban
    - ilyen durva VGA-hoz se DVI se HDMI kimenet nincs
    - a mikrofonja egy rakás kaki
    - a touchpad is egy rakás kaki... monnyuk ez talán kicsit durva de télleg valami noname szar van benne... mikor felraktam hozzá a driverét még a kis scrollozó sáv sem működött... vissza kellett rakni a microsoftos "felfedezett" drivert és azzal tökéletesen megy... ez csak azér idegesít mer a leggagyibb 100.000Ft -os Acer-be is ilyen Synaptics vagy valami ilyesmi touchpadot raknak... ebbe meg beleraknak ey ilyet... namnd1 végülis működik de semmit se lehet rajta állítani (és ezen a drivere csak ront :D)

• oO7
    őstag

najó ez talán kicsit durva volt... mer mondom egy alapvetően nagyon penge és szép gépről van szó és azon kevesek között van aminek jó hűtése van meg halkan működik meg nagyfelbontású panelje van ... stb stb... csak pont ezaz hogy egy MINŐSÉGI gép és akkor ilyen apróságokkal szúrják el, hogy nem árnyékolják rendesen a mikrofont vagy nem raknak bele rendes billentyűzete (bár ez lehet hogy csak nálam ilyen majd kiderül jövőhéten a szervízben)... vagy pl egy ilyen bivaly VGA-hoz nem raknak digitális kimenetet... számomra ezek érthetetlen dolgok mer biztos vagyok benne, hogy ha nem spróolták volna ki ezeket akkor kerülna akár 5000Ft -al többe a gép és mennyivel komfortosabb lenne..

Monnyuk én nem kötöm rá külső monitorra, de AKKORIS :D

• oO7
    őstag
    válasz sham3 üzenetére #186

ha még a VGA kimenete is rossz képet ad nagyon ideges leszek... hétvégén kipróbálom és mondok róla valami használhatót

egy alapvetően brutális gép... ésakkor ilyen apróságokkl elbasszák, hogy gagyi mikrofont meg billentyűzetet raknak bele meg nem raknak egy ilyen VGA-hoz (8600M GT 512MB) se DVI se HDMI csatlakozót... a hangját nemis próbáltam még a fejhalgatómmal de attol monnyuk nem várok sokat (főleg úgy hogy eddig egy X-Fi -m volt az asztali PC-mben)

• oO7
    őstag

És volna itt még 1 kérdés... elképzelhető az, hogy nincs és nemis lesz még egy darabig PowerMizer a Vista alá gyártott nVidia driverekben ? Mert az volt még amit hiányoltam pedig a compal oldalán most került fel egy frissebb driver aztán gondoltam majd hátha az de nem... meg úgy egyáltalán érdekelne, hogy optimalizálások terén az nvidia hol tart a drivereivel mert eddig az asztali gépemben egy ati kártya volt és nem annyira követtem nyomon az eseményeket szóval ha valaki egy rövid helyzetjelentést adna azt megköszönném :) (csak hogy mire számítsak performance téren)

• oO7
    őstag

lol te magadnak válaszoltál ? :D

amúgy a két gép ugyanaz... a compal.com-on IFL90 series néven futkározik... Nekem ilyen notim van és odabasz... eddig CS:S -t és WoW-ot futtattam rajta de mindkettő kifogástalanul megy 1680x150 -es felbontásban high grafikán...
    nemtudom mit jelent ez (jót vagy rosszat) de nekem a proci vagy a videókártya nem melegedett még 70-75° fölé... de szerintem egy forró nyári napon se nagyon menne monnyuk max 80° fölé...
    Amúgy halk bár a hűtése idióta módon van megcsinálva mer a hőmérsékletváltozásra azonnal reagál a fordulatszámmal és össze vissza pörög...
    aztán én még amit furát találtam az a "space" billentyűcske... olyan puhán nyomódik be eléggé érdekes érzés... aztán még ottvan a mikrofon ami katasztrófa... hiába van 2 mikrofon (sztereó) meg mindenféle zajszűrő meg akusztikaszűrő meg ilyesmi hangjavító eljárások egyszerűen nemlehet hallani mert zúúúg és ez bánt engem... A webkamera viszont határozottan brutális... minimális megvilágítás mellett is tökéletesen lát nem szemcsés nem húz nagyon durva...

ja és amit naon furának találtam, hogy a billentyűzett fölött lévő érintőgombos panel tartalmazza a CAPS LOCK, NUM LOCK, SCROLL LOCK ledeket is... na ez a panel nekem úgytűnik nincs bekötve... ehh

hirtelen ennyi jutott eszembe... kérdezzetek konkrétumokat ha vmire kiváncsiak vagytok aztán előbb-utóbb válaszolok

• oO7
    őstag

Tudom hogy ez nem a helyes fórum dehát ide notebook tulajdonosok írkálnak...
    Az lenne a kérdésem, hogy ha valakinek van Logitech VX Nano egere az pls írja le, hogy mennyire használható játékokhoz... Milyen gyorsan reagál a mozdításra, ha hirtelen megrántod nem "szédül e el" a kurzor...

előre is köszi

• oO7
    őstag
    válasz sham3 üzenetére #178

Nekem ilyen notim van... Hétvégén húzom fel rá Vista 64bit -et aztán majd írok róla valami szép fényképes összefoglalós cikket LOGOUT-ra vagy valami

• oO7
    őstag

fúha... most ahogy nézelődtem a neten 2 dolog derült ki számomra a notebookról (Compal FL90)...
    Mondhatnám úgyis van egy jó és egy rossz hírem...
    A jó hogy ebből a gépből egy HP Gamer (Voodoo line) gép lett ami dollárból átszámítva is közel 600.000Ft szal el se merem képzelni mennyi lessz Mo-n... A rossz hír ami engem aggaszt hogy ennek a gépnek két verziója van... és elképzelésem sincs hogy mi alapján osztódik el mer nem regionális módon szal nemtudom... A lényeg, hogy van egy olyan verzió aminek a billentyűzete felett kis köralakú ezüstszínű gombok vannak... és van egy designesebb aminek viszont ezek a gombjai többen is vannak (ha jól láttam) és érintőgombosak... tehát nem láccódnak külön gombocskák csak egy fényes felület amire felvan festve egy pár jelecske és ennyi...
    Jó a rosszban, hogy a Compal DL90 jelzésű gép amit magyarországon lehet kapni az a szebb, utóbbi megoldás. Én viszont ahol veszem a gépet elvileg külföldröl hozzák és kicsit most félek hogy a csúfabbikat kapom, nade majd bemegyek aztán mondom, hogy a szebbet hozzák ha van rá lehetőség

A kérdésem csak annyi, hogy valakinek van e elképzelése, hogy mi ez a két design... Talán a gombos design az vmi régebbi fajta és javított rajta a Compal ?

[link]
    vs
    [link]

• oO7
    őstag
    válasz bigtibi83 üzenetére #164

www.notebookcheck.com -on asszem van ilyen mobility vga toplista... mindenf;le tesztekkel, pontsz'mokkal

• oO7
    őstag
    válasz KisApám üzenetére #162

Hát ha a HDMI mindenképpen kell vagy legalább DVI akkor sajnos a Compal nemvolna jó választás... Nemértem, hogy ez melyik vadbarom mérnöknek jutott eszébe, hogy ne rakjanak egy ilyen gépre digitális videókimenetet... talán SVideo van rajta de az meg nemis tudom digitális e ;)... Ezért szerintem valakit meg kéne kövezni Compal-éknál... bár engem annyira ez nem érint mert úgysem kötöm rá TV-re...

De azér majd ha meglesz, akkor írok ide egy kis összegző irományt... vagy LOGOUT-ra vagy valami

• oO7
    őstag
    válasz 2694 üzenetére #160

a szóban forgó Compal is eléggé olcsó :)

De hogy elvegyem a kedved... én is Acer-t nézegettem, monnyuk nekem a design nem tetszik de olvastam is róla, hogy a hűtése nem az igazi illetve a méreteihez illetve más hasonló notikhoz képest nehéz... Gondolom a 17" a hordozhatóság miatt nem megy (énis ezért nem néztem 17" -os gépeket)... de ha a méret baj akkor gondolom a súly is ;)

amúgy ilyen áron a tesztek és jópár ember véleménye szerint az Acer 5920G a legjobb választás... rosszat nemnagyon láttam/hallottam róla egyedül a hűtésére és a súlyára láttam panaszt... ezekre viszont több helyen is.

• oO7
    őstag

Egyetlen negaívumot látok... már most...
    A driver support nagyon szutyok.... a legfrissebb driver a compal oldalán júliusi :S
    Ez monnyuk csak a VGA drivernél necces bár elvileg arra is van ilyen gyártófüggetlen driver a laptopvideo2go oldalon (csak én nemtudom, hogy az hogyan működik :B

• oO7
    őstag
    válasz 2694 üzenetére #154

Ez főleg a vista-s teszteknél nagyon sokban számít attól, hogy mikor készítették a tesztet... Folyamatosan jövögetnek ki az optimalizált driverek meg a vista prformance pack-ek szóval lehet hogy a valóság egyáltalán nem ez. Bár ha egy teszten belül hasonlították össze a két gépet akkor hmm... :D

Amúgy viszont meglestem a 3DMark oldalán és a 8600M GT-vel szerelt gépek közül egy IFL90 alapokon nyugvó gépecske (2.2GHz proci 2GB memória 512MB VRAM) telejsített a legjobban (3DMark05-ben)... a G1S -et is lenyomta

3DMark06-ban pedig Compal IFL90 gép 3971 - 3813 pontot ért el 2.2GHz-s procival és 2GB RAM-mal

De amint meglesz, (remélem minél hamarabb) leírom ide, hogy mi is van benne pontosan

• oO7
    őstag

Ja és amit kifelejtettem, hogy elméletileg amit rendeltem gépet abban 1440x900 -as felbontású panel lesz... Hát kiváncsian várom mert Mo-n 1680x1050 -es felbontású volt (egész jó látoszögekkel)... egy külföldi oldalon egy olyan példányt teszteltek amiben 1280x800 -as panel volt (és azt írták, hogy gázosak a látószögek) szóval kiváncsian várom, hogy az enyém látható lesz -e :D

• oO7
    őstag
    válasz KisApám üzenetére #149

Hali!

Megrendeltem a Comapl DL90 (vagy másnéven FL90 vagy HEL90 néven futó) notit.
    Intel Core 2 Duo T7500 proci (2.2GHz)
    nVidia 8600M GT 512MB
    2GB (2x1GB 800MHz) memória
    160GB 7200rpm -es vinyó
    hát a lényeg kb ennyi... Mindez kerekítve 320.000-be fog kerülni amint meghozzák :)

Elmentem a compal.hu oldalon található címre vmi kis garázsboltba és szemügyre vettem a gépezetet... Nem rettenetes (bár az eredeti elképzelésemhez képest: ASUS V1S persze kicsit lemarad designben) viszont technológiailag nagyon ottvan a szeren... Ujjlenyomatolvasó, 2MPixeles kamera aminek elég szép utánhúzás és szellemképmentes képe van... szolid design... és a lényeg bár túl egyenes választ én sem kaptam és a neten fellelhető infóknak ellent mond... de azt mondták, hogy GDDR3 van benne mivelhogy ez nem osztottmemóriás. De a probléma az hogy azt vettem le a beszédükből, hogy ők azthiszik, hogy minden noti a piacon GDDR3 -al van szerelve és így számomra ennek az igazságtartalma kétséges. Illetve ahol végülis vettem ottis csak azt mondták, hogy nem elképzelhetetlen, hogy GDDR3 van benne... de igazán biztosat majd csak akkor tudok mondani ha már a kezeim között van

• oO7
    őstag
    válasz KisApám üzenetére #143

Hali!

Végre valahára talán megveszem a gépemet és pont most monták nekem, hogy ez a compal naon jó. Eredetileg ASUS V1S -t akartam venni de az majd 100.000 -el drágább illetve most hogy ilyenekt látok, hogy a Compal GDDR3 memóriával van... így egyre jobban hajlok feléje :D

Szóval ha kiderül, hogy ez valós infó e (énis nézelődök utána nagy erőkkel) akkor írd nekemis ide!

Előre is köszi

• oO7
    őstag
    válasz KisApám üzenetére #103

én a helyedben nem vennék 8700-al szerelt gépet... addigra már lessz 8800 ami ''normálisan'' erős nem ilyen idióta overclockolt módon... Eltudom képzelni milyen vastag gép kell a hűtés miatt egy 8700-es hez meg az melexik fogyaszt... csak a baj van vele és olyan húdenagyon meg nem nagyobb a tejjesítménye mint a 8600-nak... De ez az én személyes véleményem és meglátásom

Csak nekem az a nagy problémám hogy most kell képet vennem... azonnali hatájjal... esetleg előbb... és az egyetlen notebook ami kizárások sokasága után maratt az Acer Aspire 5920G... vagy esetleg az ASUS G1S... vagy az hogy belátom hogy hüje vagyok és hogy nemkéne ennyit költenem egy notebookra... és akkor veszek 250-ér egy olyan gépet ami szépis jóis van benne combos proci 2 vagy akár 4 giga memória... és még a DX10-ről sem mondok le lehetne benne egy 8400 vagy 8600GS... Csakhát ígymeg felmerül a kérdés hogy minek a DX10-es kártya ha úgysem fognak menni a gépen még a régi játékok sem nemhogy egy új DX10-es... szal ez totális ellentmondás és rohadjon meg az nvidia hogy így elb@szta a nyarat hogy nem volt képes kiadni a 8800-at...

És pont azt néztem hogy bár mindenki aztmondja hogy neméri meg gamer notebookot venni mer drága meg blablabla... de ha azt veszem alapul hogy combos gép (santa rosa alapok, erős 2.2-2.4 core 2 -es proci 2 giga ram 15.4''-os kijelző mindenféle extra ami nem felesleges) kerül 250.000 -be... akkor ehez képest egy gamer gép monnyuk kerül 50-100.000 -el drágábba... Ennyit kell fizetni a jó videókártyáér és a gamer szócskáér és esetlegesen a design-ér... Nade az alap combos gép viszont adott és kell... Szal lényeg a lényegben hogy abbol a bizonyos monnyuk 100.000Ft -ből vagy ha aztmondom hogy egy jó notebookot tudok már venni akár 200.000-ér is akkor a fennmaradó 150.000 különbségből sem tudok venni egy asztali gamer gépet ami elérné azt a teljesítményt amit a notebook egy ilyen erős videókártyával...
    Szóval ha az árak ilyen határok között maradnak majd a 8800 megjelenése után is akkor meg fogja érni gamer notebookot venni abban az esetben ha a combos alap mindenképpen kell... mer persze 300.000-ből lényegesen jobb gépet lehet összerakni mint egy gamer notebook

• oO7
    őstag
    válasz KisApám üzenetére #98

egyszerűen nem létezik olyan notebook ami tökéletesen jó lenne... Most lebeszéltél amúgy a 8800-ról CSAK a problémám az hogy emellett akkor hogy lessz nekem gamer gépem ? :D

ASUS gépet kéne vennem...de még mindig sokallom érte a 380.000Ft -ot...
    Amellett pedig csak az Acer Aspire 5920G marad aminek meg nem annyira tápos a videókártyája hiába 8600GT... GDDR2 memória és csak 256MB memória van benne

Ezzel most azt szerettem volna kifejezni hogy SEGÍTSETEK :O

Mondjatok egy olyan gépet ami
    - magyarországon kapható és szervizelhető VAGY külföldön kapható de magyarországon is szervizelhető
    - nem haladja meg a 350.000Ft-ot és környékét
    - 2.2 vagy akár az új intel árcsökkentés hatására 2.4 - 2.6GHz -s proci legyen benne
    - 8600M GT videókártya lehetőleg GDDR3 memóriával és / vagy 512MB
    - természetesen santa rosa alapú legyen a gépezet az új fejlesztésű intel wifi-vel
    - (nemtudom hogy most hogyvan ez de jólenne ha már EFI lenne benne... a Santa Rosa egyik főfő újításaként ez monták hogy EFI lessz BIOS helyet de még nemis láttam semelyik notebooknál sem szót erről)
    - LED háttérvilágítású monitora legyen
    - újjlenyomat olvasó

na ennek persze nemkell mindnek egyszerre megfelelni de azér pl a LED-es TFT az télleg jó lenne bár még aztsem sok helyen láttam de hátha valaki tájékozottabb mint én... az újjlenyomat is nagyon teccik de az elhanyagolható... a notebook legyen SZÉP ne olyan rusnya mint a toshiba vagy acer gépek (elnézést a tulajoktol)

Szóval lényegében ha valaki tud olyan gépet ami jelenleg a legjobb mégsincs rommá reklámozva azaa lehetőség van rá hogy én még nem láttam akkor az írja ide le :R

• oO7
    őstag
    válasz KisApám üzenetére #96

nemtuttam hogy ilyen rossz az árfolyama a $-nak... olyan 350-370 körüli áron télleg egészen baráti lenne akár külföldröl behozva is...

Nade mikor jelennek már meg végre valahára a 8800-as videókártyák ? Elvileg már régesrég kinn kellene lenniük... Erre vártam egész nyáron erre itt szarakodik az nvidia :(((

• oO7
    őstag
    válasz KisApám üzenetére #92

két kérdésem van ezzel kapcsolatban... az ASUS G1S az a legjobb helyeken is 2000$ ami olyan 400.000Ft (vagy több inkább)... Nade ha mégis arra szánom magam, hogy külföldön veszek gépet arra érvényes magyarországon is a garancia ?

Illetve ami az igazi szívszerelmem az egy HP Pavilion dv6500t gép... Ilyet magyarországon belehet szerezni úgy hogy még némi gari is legyen rá ?

• oO7
    őstag
    válasz KisApám üzenetére #89

hát igen.. ez nekem is feltünt... hogy a G1S és a MacBook Pro csak ami ilyen Santa Rosa alapú és GDDR3 van benne és lényegesen drágábbak mint a többi elméletileg szinte ugyanolyan felszereltségű notebook (Acer, MSI, Dell, stb). És mellesleg az ASUS-nak is van már Santa osa alapú 8600 GS -el szerelt gépe valami 260.000-ér vagy ilyesmi áron... Szóval vagy az dobja meg azoknak a notiknak az árát hogy GAMER vagy az hogy GDD3 van benne... de ennyire szerintem nemszabadna hogy megdobja az sem... szal az hogz GDD3 van benne és nem GDD2 az nemhinném hogy 100-150.000 Ft árkülönbségre ad okot...

• oO7
    őstag
    válasz KisApám üzenetére #87

no azér az a +100k szerintem némi túlzás...
    Az ASUS G1S -en és a MacBook Pro-n kívül az össze ilyen 8600 GT-vel összedobott gép 300-350.000 környékén mozog... És az sem elfelejtendő hogy ezek mindegyike Santa Rosa alapú szal ha drágábbak is ezek a gépek mint más hasonló teljesítményű (bár nemsok hasonló teljesítményű van) az nem CSAK a videókártyától van hanem az egyéb új cuccoktól

• oO7
    őstag

Én most elhatároztam magam és a palettán lévő egyetlen tökéletes gépet egy HP Pavilion dv6500t -t szeretnék összevadászni (természetesen csak külföldröl mert Mo-n nem árulják) deee még megvárom hogy kijöjjön a 8800...
    Plusz vmi olyasmit olvastam hogy az Apple mellett (MacBook Pro) a HP érdekelt az ilyen LED-es háttérvilágítású TFT panelekben vagy valami hasonló... Szal ha nemlessz túl drága akkor egy Pvailion dv6xxxt egy 2.4-es procival 2GB rammal 8800M videókarival meg LED -es monitorral lessz... de egyelőre még aztsem tudom hogy hogyan szerzem be meghogy valóban ilyen gépet veszek e... Csak az összes jelenleg hasonló felszereltséggel kapható notebook közül ez az egyetlen amiben télleg nincs hiba (legalábbis tesztek nem fikázzák és kivülröl is jól néz ki
    - nemúgy mint az Acer csúf fehér borítása
    - vagy mint az ASUS retardált mérnökeinek szüleménye a dx9 / dx10 alkalmazásra felvillanó lámpa)

Elvileg a proci miatt nem kell aggódni mer intel az új mobilprociját egyel az alattalévő proci árába rakja... szal szeptembertől egy 2.4-es proci fog annyiba kerülni, mint most egy 2.2-es... És reménykedek benne hogy a 8800-asok meg nem lesznek olyan pofátlanul drágák

• oO7
    őstag
    válasz KisApám üzenetére #77

ezt az oldalt láttam énis... de itt csak annyirol van szó, hogy majd nyáron jelennek meg a 8800-asok de van vmi másik ilyen hír is ami eg arról szól, hogy kicsit el fog húzódni a 8800-as karik kiengedése merthogy nem olyan könnyű a fogyasztás optimalizálása, mint ahogyan ők azt elképzelték...
    Itt viszont megemlítendő, hogyha lehet hinni a híreknek akkor a 8800M széria tagjai mindössze 22W -ot fognak fogyasztani ami nagyon durva mert megnéztem és a 8700M-es kártyák fogyasztanak valami 30-35W környékén... Ebből én pl azt a következtetést vonnám le, hogy szinte biztos hogy 65nm -es lessz a 8800 alapja és ha isten is meg az nvidia is úgy akarja mégtán dx10.1 támogatást is kapunk bár szerintem mivel 8xxx -es széria így elvből nem raknak bele

• oO7
    őstag
    válasz KisApám üzenetére #76

én mellesleg azt mondanám, hogy NE vegyél ilyen 1680x1050 -es felbontású notebookot... nemtudom, hogy neked mennyire fontos a hordozhatóság de kb ahogy így nézgettem egy 15,4'' -os kijelzőjű notebook az aminek úgy elég nagy kijelzője van, mégis jól hordozható... És egy ekkora kijelzőre hatalmas az 1680x150 -es felbontás... Faternak egy ilyen HP notebookja van (15.4'' 1680x1050) és ott a Windowsnak a megjelenítésénél nagyobbra kellett venni a szövegek méretét meg ilyeneket mert nagyon kicsik a dolgok alapbeállítással...
    És azt is vedd figyelembe, hogy a notebookokba szánt videókarik nem olyan erősek, mint az asztali gépekbe szánt videókártyák pedig ilyen nagy felbontásban még egy combos asztali gép is megszenvedne egy újabb játékkal... Plussz gondolom aztis tudod, hogy TFT paneleknél lehetőség szerint natív felbontásban kell jáccani mert különben csúnyán húzza szét a képet a képpontokra...
    Szóval én azt mondanám, hogyha játék közben nem ilyen össze vissza pixeles képet akarsz látni... illetve ha úgy egyáltalán netezés közben akarsz valamit látni akkor érd be egy átlagos 1280x800 -as felbontású panellel

És bár 15.4'' -os monitorrol beszéltem... de szerintem ez igaz a 17'' -osokra is... még ahoz is nagy ez a felbontás

• oO7
    őstag
    válasz #13908736 üzenetére #73

fú és pont most néztem, hogy a Macbook Pro is ilyen 500.000 környékén van, mint az ASUS G1S... elképzelhető az, hogy amiatt a GDDR3 miatt ilyen dárga ? csaknem rak rá 150-200 ezret az árra az, hogy nem GDDR2 hanem GDDR3... vagy igen :F

• oO7
    őstag
    válasz Robeerto üzenetére #71

hát nemtudom... szerintem ha már eddig vártam akkor mostmár megvárom a 8800-asokat aztán majd meglátjuk milyen designel hozzák ki a gyártók a high-end gamer notebookokat ;) nameg hogy mennyiér

• oO7
    őstag

én most tejjesen befordultam így az olvasottak / látottak után... az összes notebook amit néztem kizáródik valami miatt... nem forgalmazzák / nagyon nem ajánlják / nehéz a szervizelése stb... Maratt az Acer Aspire 5920G meg az ASUS G1S... Az Acer bár olcsó de ''csak'' GDDR2 van benne és szerintem csúnyácska, az ASUS meg jó lenne de a legolcsóbb helyen is több mint 400.000 Ft...

Abban reménykedek, hogy majd nagyon közeli jövőben kijön a 8800 -as geforce aztán az Acer tanul a hibájábol és egy szép notebookot csinál vele egy olyan 350.000 körüli áron :)
    Pedig az ASUS volt szívem választottja... dehát ennyiér szerintem nembiztos hogy megéri

• oO7
    őstag
    válasz KisApám üzenetére #67

Te hol láttál arra utaló nyomot, hogy az nVidia elkezdte volna kihozni a 8800M kártyákat ?
    Minden 5. másodpercben az nvidia oldalát lesem, hogy hátha kirakják már, hogy 8800M announced vagy valami... de semmi :(((

• oO7
    őstag

sziasztok!

Végre egy fórum ahol 8600 és a fölötti notikrol írkálnak az emberek. Énis egy ilyen erősebb Santa osa alapú gépre szeretnék beruházni a nagyon közeli jövőben.
    Elősször az ASUS G1S -t néztem ki de nem találtam róla semmit magyarországi oldalon így elvetettem. Aztán egy HP Pavilion dv6500t gépet lestem ki, erről kiderült, hogy nem forgalmazzák magyarországon. Ez után így egymásmellett jött az Acer Aspire 5920G illetve az MSI GX600 (a GX700 15,4'' -os verziója). Az Acer szerintem irtó csúnya (meglestem életben is) az MSI-ről meg olvastam is rosszakat illetve konkrétan monták is egy boltban hogy nehezkes a szervizelése illetve konkrétan erre a GX600 -ra aztmonták, hogy kifutó termék és hogy nem tudnak hozni.

Így végülis visszajutottam az alapokhoz az ASUS G1S -hez... Találtam is egyetlen egy helyet ahol a többihez képest olcsón lehet összeszedni 400.000 Ft -os áron.
    Ez a hely a www.notebookzone.hu (a másik ilyen ASUS forgalmazó amit én találtam a www.tntlaptop.hu de ott a katalógusból már 500.000 -es árat lehet kiolvasni).

Én ennyit találtam de ha bárkinek van valami infója róla hogy esetleg 400.000 Ft alatti áron belehetne szerezni az ASUS G1S -t az legyen oly szíves és írjon nekem egy privát üzenetet.

Előre is köszönöm (reméem lessz valaki aki tud segíteni)!

* Várnék én a 8800 -as kártyákra is merthogy elvileg az izmos teljesítmény mellett 22W lessz a fogyasztása, dehát még az nVidia oldalán sincs kint, tehát kb lenne karácsony mire Mo-n kapni lehetne valami 8800 -as gépet, nekem meg iskolára már kellene

Aktív témák

Hirdetés