Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Pengeélen
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
0karmacoma0
senior tag
Virtus Pro pickelte tegnap, de idén nem akkora sláger mint tavaly. Amúgy nem teljesen értem miért hanyagolják. Simán megnyer 1-2 lane-t ami most úgy néz ki kulcsfontosságú lett, korai pushok ellen meg sokat segít a bloodlustolt torony.
A tegnapi napról meg:
Kb már lemondtam Liquidről az első meccs után. Nagyon meglepett, hogy nem a merev tilten lévő Miracle jött vissza a Puck feedelés után, hanem higgadtan lehozta a másik két meccset. A mostani Liquidnek nagyjából minden meccsét láttam a Fata-Miracle váltás óta, és ez volt az első olyan kulcsmeccs, ahol nem kellett folyamatosan attól félnem, hogy ő vagy Matu egyszer csak elborul és valami otromba hülyeséggel eldobja a meccset(Mondjuk Matu diebackje game 3-ban közel járt hozzá).EG-nél szerintem meg főleg Sumail volt a gond ezen a versenyen. Már hétfőn is rossz volt nézni, hogyan ugrál be Miranaval a Chronokba, de tegnap ha lehet még rosszabb volt. Nem tudom mi volt vele, az év nagy részében a hátán vitte az EG-t.
Virtus Pro megmentette a nyugat becsületét. Nem a kedvenc csapatom, de az a mészárlás amit rendeztek LGD ellen nem mindennapi volt. Így legalább nem szakadt kelet-nyugat pólusokra az alsó-felsőház.
-
_drk
addikt
-
.LnB
titán
Brist egy gyors Vanguard-dal elég OP. Szigorúan nézői szemszögből megközelítve, részemrő az Alche pickek a legunalmasabbak most. És mondjuk az Alche régen is kb ugyan ez volt, hogy farmol bakker a végtelenségig. Uncsi.
Tegnap érdekes volt látni ezt a Mirana 3 arrow-t. Ezt se tudtam, hogy ilyen van.
Ogre nem meta? Én még nem láttam pickelni (lehet volt, nem láttam az összes meccset) -
_drk
addikt
Most ez a Meta. Ha olyan a pick, az elején el megy az egyik csapat akkor a másiknak már sok esélye nincs.
Jó példa erre a tusk,visage,kotl.
Jatek elején brutálisak, de ha elején le vannak szopatva azokkal már nem állsz fel.
Mides mirana is mondjuk.
Hiába pakolsz ki neki 3 itemet is még akkor is esélytelen leszel.
Tusk-ot ezért utálom mert játék elején jó az a 3 disable, de mind 1 seces és kb lesebez 300-400hp-t.
Első 10 percben jó de utána...
Bristle is brutális tud lenni, ha van 1-2 item rajta. De addig jobban hal mint egy cm mert azzal bele kell mászni az ellenfélbe.Kínaiaknál ez látszik nagyon, hogy ők ki tudják farmolni gyorsan a kellő itemeket aztán durr bele.
-
_drk
addikt
Elvileg nagyon durva titoktartási szerződés van.
Én csak arra gondolok h valami nagyon antiszociális és\vagy rusnya ember lehet ha Ennyire titkolóznak.2. Nap
Vp aláz, ez nagyon tetszik.
Liquid össze szedte magát? Első meccs után már lemondtam róluk.
Eg kiesett, ezt lehet vissza kell majd nézni.
Sok csapattól számítani lehetett erre de nem az Empire-től az biztos
Szerintem most Cis csapatnak kell nyernie.
Ott már navi óta nagy pangás van és ott is erős a dota mint esport.Még a mai og meccsre leszek kíváncsi. Össze szedték-e magukat.
-
.LnB
titán
Tegnap TI nézés közben elgondolkodtam. Azon, hogy láttam én már valaha icefrog-ot? Miért nem emlékszem, hogy megjelenik a TI-on, ne adj isten ő nyitná meg?! Régen volt a "mítosz", hogy egyedül fejleszti a meta-t, vagy legalább is nagyon kis csapattal. De ki ő? Hol van?

-
jkrisztian
aktív tag
Orom nezni a kinaiak jatekat. Az IG amit csinalt az felelmetes volt. A ket support olyan szinten bejatszotta az egesz palyat, hogy az valami felelmetes. Boboka szerintem a vilag legjobb roamere. A Newbee is elsosorban a supportjainak koszonhette a sikert.
Sumail ranezesre nagyon maga alatt jatszott, az elso meccs utan konkretan azt hittem, hogy mindjart elsirja magat, olyan banatosan ult a gepnel.
Newbee - IG meccs lesz? Ha igen akkor azt muszaj lesz nezni, akkor is ha nagyon keson lesz.
-
0karmacoma0
senior tag
Szerintem Boston Major kb a legrosszabb meta volt ever. Elvileg az volt a balance csúcsa, de már vagy egy éve ment az a patch és úgy kitalálták, hogy kb semmi mást nem láttunk csak SD+stat hős(elsősorban Luna) meg Alch meccseket. Emlékszem volt olyan meccs, ahol a pos 5 SD-nek több dmgje volt mint a többi csapattársának összesen. Kijev ilyen szempontból tényleg nagyon jó volt. Ott TA meg Terrorblade szaladt meg egy kicsit, de összességében a legélvezetesebb torna volt azok közül amiket láttam.
A mostani meta szerintem Kijevhez hasonlóan változatos, csak annyi a baj, hogy a kifejezetten unalmas/általam nem kedvelt hero-k most a slágerek pos 1ben és 5-ben. Lich és AA dögunalmas ultigépek, Lycan, Veno, PL meg nem túl flashy carry-k. Persze ez csak az én véleményem. Én pl a mostani gyorsabb metát se szeretem, mert kifejezetten az vonzott Dotaban, hogy nem egy véget nem érő teamfight az egész meccs, és most kicsit eltolódott ebbe az irányba.
-
_drk
addikt
válasz
Pocok256
üzenetére
De szerintem előző 2 Majoron több megjátszott hős volt.
Nekem a Shaker,NS,SK trio kezd sok lenni. Előre félek mekkora nerfet fognak kapni, mert még szeretem is ezeket a hősöket, de ezek ilyen papír élen táncoló a pro-k által jól megjátszott hősök évekre eltudnak tűnni.
Ott van Lion, Bane, egyszer ki nem hozzák, annyira le lettek nerfelve, legalábbis jelenlegi metában nem igazán lehet őket megjátszani.Meccsek:
Liquid-IG: Miracle és Mind-Control elég csalódáskeltőek voltak. A pick se volt nagyon egyben.
Első game-ben Tusk Visage semmit nem ért, (Miracle Invokere az én játékaim Invokereire hasonlított hogy próbál farmolni aztán semmi nincs mégse és nem tud a 1 skill-t se elnyomni
)
Második gameben is GH Kotl-je hozta le nekik.
Harmadikban a safelane-es Embert senki se értette.EG-Newbee
Elsőgame-ben az aoe ultikat nagyon benézték EG-nél. Siettek volna befele de papírhőseiket 2 hős könnyedén megfogta, Sumail a mapon se volt azzal a Miranával.
Mádosikban majdhogynem Throwolt az EG. Universe első 1-2 Blackholja nagyon jó volt majd 1 emberes blackhole-ok sorozatával el is bukták. Sumail full hp-s hősökbe tolta az ultit nekroval, amíg a lycan csak össze vissza szaladgált.Külön kiemelném a Kínai supportokat és offlane-eseket, nagyon brutálisak voltak. XSS Shaker 12 perces blink dagger-ét offlane-en érdemes tanulmányozni. Meg ami utána következett, ráugrani bárkire.
Secret-Execration
Nem mondanám hogy egy szinten van a 2 csapat, az egész meccs egy alázás volt. Sf mid egy Midone TA ellen, rengeteg ancient stack-el gyorsan eldőlt. -
.LnB
titán
Tegnap kicsit kiguvadtak a szemeim mikor a Night Stalker egyszer csak elkezdett repülni. Elég wtf fejem volt. Mondjuk számíthattam rá, hogy 1,5 év játék nélkül érhetnek meglepetések a TI nézése alatt.

-
Pocok256
veterán
Mostani IT nagyon jó eszméletlen változatos pickek és játék stílusok vannak. Megmerem kockáztatni, hogy ennyire szabad pick pool és játékstílus használat még sosem volt.
-
0karmacoma0
senior tag
válasz
Hokunda
üzenetére
Én se nagyon. Azt hittem 4th pickelik Invokert és megy a szokásos Matu Void-Miracle Invoker stratjuk. Erre jött ez... A panel mondogatta ezt a signature hero dolgot, de én Miracle esetében csak csalódást keltő meccsekre emlékszem Emberrel. Talán pont Kijevben ejtette ki a csapatát mikor századjára is túlbecsülte mint engedhet meg a magának a meccsen. Itt lényegében semmi sebzésük nem volt a chronohoz.
-
Hokunda
senior tag
IG game 3-ban miket művel.
Mondjuk ember mi a rossebbnek lett pickelve, azt nem értem. -
.LnB
titán
válasz
-Faceless-
üzenetére
Te múltkor eszembe jutottál. Voltam a WestEnd-ben a StoryShop-ban és ezt láttam kitéve: [link]
Pedig nem is ismerjük egymást annyira. 
Ja és részemről hajrá OG! JerAx miatt leginkább.
-
-Faceless-
őstag
Viszont mindenkinek!

Slack-et még elbírom, Kaci-t egyszerűen annyira irritál, hogy inkább mute-olom a streamet, vagy el is kapcsolok. De ez a cringefest amit most levágtak...
Nem értem egyszerűen sokkal jobb lenne, ha valaki olyanra hagynák a tervezést aki ért is a játékhoz. Ha szabadkezet adnának biztos vagyok benne, hogy purge, bulldog, és synd milliószor jobb intrót dobtak volna össze.
-
.LnB
titán
Mindenkinek izgalmas, szórakoztató The International nézést kívánok!

Ez a két gyökér már tavaly is annyira irritáltak.
És idén még inkább fullba tolják a kretént. 
-
0karmacoma0
senior tag
Igen igaz, hogy nagyon más ez a meta már Epicenterhez viszonyítva is is. Spectre teljes hiányán is meglepődtem. Beraktam 1 meccsen legtöbb killes heronak, remélem, hogy azért egyszer majd elszabadul valahogy, de úgy néz ki most a 25min afk kategóriában inkább Morphlingot és AM-et nevezik a csapatok. Gondolom itt is a splitpush-depush miatt, amit hoznak.
#Faceless
Jaja igaz. Enigma és főleg Magnus is nagyon visszaesett, pedig utóbbi nemrég még first pick-ban kategória volt. -
Lacccca87
addikt
válasz
jkrisztian
üzenetére
Nincs ezzel semmi gond.
Régen voltak utálatosak amikor a 4 def 1 stratot nyomták aztán mást se láttunk mint hogy 60- 70percig szétfarmolja magát a carry aztán win. Az elmúlt 1-2 évben szerencsére megváltozott és látványosabb meccseket játszanak.Én személy szerint azt szeretem ha folyamatosan megy a harc és látványos ( itt nem arra gondolok hogy minden csillog villog robban stb.., hanem a megoldásokra)
-
jkrisztian
aktív tag
Kovezzetek meg de miota Dotat nezek csak a kinaiaknak szurkolok. Valamiert az o jatekstilusukat imadom.
China Doto Best Doto
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-Faceless-
őstag
Persze hogy nézem, VP fanboy vagyok, szóval inkább őket helyeztem előtérbe, de más meccseket is néztem. LFY engem is meglepett, de van egy olyan érzésem, hogy main eventre kitalálják őket, és nem jutnak túl messzire. "Zoneing" gank-ekben nagyon otthon vannak, és egy-egy rotation kierőszakolásában sokkal jobban mint bármely más csapat, utána meg csak szimplán elverik a laneket, de szerintem ezt pár nap alatt a többi csapat is be fogja hozni.
OG-n nem annyira csodálkozok, a meccseiket elnézve sokszor érződik szétesettnek a csapat. Egyszer kétszer úgy néznek ki mintha magasan a legjobb csapat lennének utána meg néha azzal sincsenek egy lapon, hogy egy gankre hogyan válaszoljanak. Még vissza tudják simán hozni Infamous ellen szinte garantált win, utána LFY-al, és TNC-vel is meg tudnak szerintem birkózni. Nem lesz könnyű, de szerintem 4. körig tuti el fognak jutni.
Pugnán se nagyon lepődtem meg, több stream-ben is szó volt róla, purge is beszélt róla egyszer. Push strathez, ha van egy jó tank simán az egyik legsokoldalúbb hős. Még azon is gondolkodtam, hogy berakom legjobb winrate-nek, de ahhoz elég merész lenne.
#0karmacoma0 Warlock team fightban jeles, még a main eventre visszajöhet, de túl későre lesz releváns egy agresszív push strat ellen, semmilyen mentőövet, és semmilyen wawe cleart nem ad splitpush ellen. Lehetnek helyzetek amikor dominál, de most nem igazán kedveznek neki a csillagok. Ha hasonló hősre van szükség ww jobb mindenben, még csórón is nagyobb veszély teamfightban, tud menteni, jobb pushban.
#Lacccca87 Jól gondolod most először nincsenek ott.
-
_drk
addikt
válasz
0karmacoma0
üzenetére
Érdekes! Most megint Death Ball taktika van. Hard carry-t alig hoznak, szerintem ezért nem is kell a warlock.
Abbaddon-t is rengeteget hozták eddig, most egyetlen egyszer. De ez a minden meccses Void elég uncsi.
Ami látszik az offlane átalakult, sokszor olyan mintha 3 roam-er lenne egy midessel, meg még 1 farmolósabb, de az is egyből aktivizálódni tudjon.Sperctre-t egyszer nem hozták és nem hiszem hogy az ulti nerf miatt. AM-nek az a blink még mindig nagyon imba, illu nerfek mit se értek neki!
Mondjuk 1-2 picken látszik hogy nagyjából csak tesztelgetnek a csapatok, ezt az OG valszeg túlnyomta.
Ráadásul a B csoportban a kínaiakra nem is voltak felkészülve. Most rendesen ki lesznek elemezve, nem hiszem hogy tovább tudnak így menetelni.
Pláne hogy egy Cloud9(NP) a leggyengébbek között van.Bár ez az alsó ágas móka, Nyertek már onnan TI-t nem egyszer. Több meccs alatt többet tanulhatnak. Míg a felső ágon 3 meccset nyomnak le döntőig, addig az alsón 5-öt.
(#20572) Lacccca87:
Hát igen, megváltozott az egész játék, meg a játékos bázis is. Folyamat jönnek be a 9-10k játékosok, akiket csak a csapatba nem tudnak jól beilleszkedni. -
Lacccca87
addikt
Engem is megleptek a helyezések eddig.
LFY számomra nagy megleptés, korábban nem néztem őket de ismereteim szerint nem volt túl erős csapat, ehhez képest 2 loss a csoportkörökben a semmi.
OG/Secret meg épp hogy továbbjutott az azért elég gáz.Egyébként jól gondolom hogy ez az első TI a NAVI csapata nélkül?
-
0karmacoma0
senior tag
Rühellem ezt a napot. Ezeken a BO1eken szinte mindig elhullik egy-két szimpatikus csapat. Remélem az OG összekapja magát. Náluk sokszor volt idén, hogy valami greedy pos 5 herot draftoltak, ami remekül illett a midgame teamfightokba(Visage, Phoenix, Wyvern), de akkora hátrányba kerültek az elején, hogy már nem tudták visszahozni a meccset. Ez sajnos még egy Infamous ellen is összejöhet. Kifejezetten féltem őket ettől a naptól. Notail se túl meggyőző Kijev óta.
Amúgy a Warlockal mi történt? Egész évben az egyik legtöbbet pickelt pos 5 volt, most meg alig hozzák. Nagyobb nerfre nem emlékszem vele kapcsolatban, de teljesen átvette a helyét a Shadow Shaman-Lich-AA hármas.
-
_drk
addikt
TI7-et nézi valaki?
Látszik hogy régóta él ez a Patch. Ázsiai csapatok eléggé ott vannak. Csak a Liquid,EG,VP van ott.
OG csodálkozok kicsit, nem nagyon megy most nekik. Annyi hogy legalább mákjuk van az első csapattal.
Azért ilyenkor látszik hogy TI előtt nem sok versenyen voltak, de pont a TI-on szenvednek mindig, míg a Majorokat végig alázzák. Bár azt hozzá kell tenni hogy eléggé lenerfelték a hőseiket.Külön érdemes kiemelni ezeket a Hero pool-okat. A pugna pickek engem nagyon megleptek.
Lich,PL,Nyx,cica még sokat vannak akikre nem nagyon számítottam. -
.Farkas.
tag
válasz
feregember
üzenetére
Koszi

-
_drk
addikt
válasz
.Farkas.
üzenetére
GTX750ti-től felfele nézelődhetsz. Attól függ mennyi a keret.
Legjobban a kolléga által is mondott Rx560-gtx 1050-el jársz.Boltból frissen, 2-3 év gari.Használtan még nézelődhetsz régebbi példányok után.750ti nem tudom ultrán vinné-e, de a 950-es biztos.
Gtx 660 is szerintem. Csak régiekre már nem lesz gari.Én 660ti-t használok és minden maxon van.
-
.Farkas.
tag
Hali!
Lenne 1 olyan kerdesem, hogy szerintetek melyik a legolcsobb videokartya amivel FullHD-ban Ultra-n tudnam futtatni a Dota2-ot?
-
Hokunda
senior tag
Másnak is volt már olyan, hogy pub all pickben nem lehetett herot választani csak a suggestet meg a randomot ajánlotta fel, reconnect után meg ezt se?

-
0karmacoma0
senior tag
válasz
-Faceless-
üzenetére
Én csak unrankedet játszom, szóval a win%-ok megtévesztőek:
Pos5 - Ogre: Jó móka elkalapálni a meccs elején az ellenfelet, aztán a bloodlust spammelés mellé a gold talentnek köszönhetően néhány utility item is belefér, hogy az ember hasznosnak érezze magát. 47 meccs 61.7% wr
Pos 4 - Kunkka: Nagyon szeretem nézni a pro pos4 játékosokat, kb az összes kedvencem innen kerül ki, de kb Kunkka az egyetlen hero amivel effektíven tudok játszani ebben a szerepkörben. Általában x-et maxolom ki először, mert akkor érzem a leghatásosabbnak míg nincs ellene semmi védekezése az ellenfélnek. Early gameben lényegében lehet menni egy kört a pályán, és összeszedni 1-1 kill-t minden lane-ről level 4-5 környékén. Rengeteg féle item belefér pos 4ben is, Urn után Hallberdtől a Drumon át a Greavesig nagyon sok mindent rá lehet aggatni és nagyon elhúzódó meccseken akár carryvé is át lehet alakítani. 26 meccs 65.38%wr
Pos 3 - Abaddon: Itt kicsit meg vagyok lőve, mert ha lehet elkerülöm az offlane-t. A "beugrálós" Initiator herokkal iszonyatosan gyenge vagyok, szóval marad Abaddon mint hülyebiztos hős. A 0 mines shrinenál iszonyú op-nak éreztem, kb csak lerohantam az ellenfél safelane-ét, és ajándékba kaptam a killeket meg a farmot. 12 meccs 75% wr.
Pos 2 - Ember Spirit: Sokáig TA volt a kedvenc, de sokkal kevesebb szituációban jó pick Embernél. Utóbbi szépen ki tud kerekíteni egy draftot, ha hiányzik némi CC, aoe dmg vagy splitpush. Early és lategameben is kifejezetten változatosan építhető hero, és 7.0 óta jóval könnyebb vele játszani mint a Battle Furys változattal. Még mindig csak tanulgatom, mert jóval több előrelátást és mechanikus készséget igényel mint a többi mid herom(TA, Lina, DP, Razor, Mirana) 14 meccs 57.14% wr.
Pos 1 - Ursa: Még mindig erősen küzdök, hogy elég hatékonyan farmoljak carry pozícióban. Gyakran lemaradok szintben, szenvedek lane-en, túl hamar teamfightolok, rosszul mérem fel mit bír a hero, stb. Ursa ezzel szemben ritkán szenved lane-en, egyértelmű powerspikejai vannak, és szimplán csak jó érzés odaugrani és széttépni valakit. Talán annyiban játszom másképp a csapattársként látott Ursakhoz képest, hogy soha nem megyek sneaky Roshanra, hanem killek, vagy nagy előny birtokában megyek csak a pitbe. Vlad után Inkább rakok pár pontot a Q-ra és gyorsan kifarmolom a Blinket, mert onnan igen erős snowballt lehet elindítani. 9 meccs 100% wr.
-
-Faceless-
őstag
Sziasztok!
Csak érdeklődés képen a jelenlévőknek melyik (több is lehet) a kedvenc hőse?
És hozzá kötve mennyire sikeres vele? -
ZS3NI
őstag
Sziasztok! Árul valaki weather effekteket? Ujra elkezdtem dotázni, megtetszettek.
PP-vel fizetnék azonnal, kb az összes jöhet.
Pm
-
Pocok256
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Igen annál is . Egyszerű a történet legtöbb esetben auto attack ki van kapcsolva mert zavaró de attacknál nyomogatod az egér gombot és nyomod a stopppot igy úgymond rángatózik a hősöd egyet

-
Speeedfire
félisten
válasz
goodboy007
üzenetére
Érdemes, próbáltam már. De skill castot nem tudtam megállítani vele. Illetve last hit-nél meg nem folytatta.
Jól értem, hogy blokknál is a stop-ot használja?
-
goodboy007
senior tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Stop gomb (default S).
Blokkoláshoz, noha a Bounty rune bevezetése óta ennek nincs akkora jelentősége, mert midesként úgyis arra fogsz hajtani.
-
Speeedfire
félisten
A castingot, hogy tudom megszakítani? Illetve sokszor látom last hit-nél is, hogy megállítják, majd újra támadnak? Ezeket, hogy csinálják? Esetleg ezekről van valami leírás, cikk?
Vagy pl, hogyan lehet tökéletesen blokkolni?
-
Lacccca87
addikt
válasz
Farkash
üzenetére
Ez pehh, nem igazságtalan, Ha ezt sem büntetnék akor boldog boldogtalan kiráncigálná a kábelt a gépből aztán ugy lépne le.
Sajnos nem szürhető, meg nem is várható el hogy ilyne dolgokat is figyelembe vegyenek.
Nekem az összes leave-em ( beta indulása óta) 3 db ami mind net miatt volt, ez van el kell fogadni.azt mondjuk beépíthetnék, ahogy anno a HoN ba is volt ( nem tudom hogy ma is így van-e) hogy bizonyos leave % érték után nem játszhattál rankedet csak normal gamet amíg az arány helyre nem áll. Manapság már azt látom hogy nem érték az account nem figyelnek ilyen statisztikákra, meg persze a csalás utáni eltiltás sem visszatartó erő.
-
Farkash
csendes tag
Áhhh! Indítottam egy rankedet... elment a net még mielőtt pickelhettem volna... Mire visszajött már kilépett mindenki... -27mmr.... Azért ez egy kicsit igazságtalan...

-
Hokunda
senior tag
Tetves dota serverek, hogy szakadnátok össze!

-
xuldar
addikt
válasz
kissj83
üzenetére
Valószínűleg olyan meccset toltál, ahol a csapattársaid nem botok, hanem emberek voltak, és ha ezt elhagyod, azt bizony leave-nek veszi a rendszer. Ha a meccskeresés időbe telt, akkor biztosan ez történt. Ha csak botok ellen nyomod, azonnal kezdheted a játékot, és kilépésnél nem írja, hogy "leave" lesz, ha lépsz.
-
kissj83
tag
Sziasztok!
Évek óta nem játszok Dotával. Még az 1-el toltam anno, a 2-vel már nagyon keveset. Gondoltam játszok 1-2-t nosztalgiából és 2 bot meccset próbáltam indítani, de inkább csak megnéztem mi minden van és kiléptem. Most meg nem enged játszani mert valami büntetést kaptam, mivel kiléptem 2 játékból.
Én csak bot meccset szeretnék játszani. Miért számolja azt is játék elhagyásnak? Vagy valamit rosszul csináltam?
A játék jobb oldalán rámentem, hogy "gyakorlás botokkal", majd a jobb alsó sarokban, hogy "meccs keresése". -
piqla
őstag
válasz
kretenallat
üzenetére
te jo isten, rad meg emlekszem a CS-s idoszakbol, pedig azzal sem jatszom mar vagy tiz eve. 10-12 eve aktiv voltal a cshu mircen, igaz?
-
-Faceless-
őstag
válasz
kretenallat
üzenetére
Bocsi, mobilon vagyok már egy ideje, és úgy emlékeztem benne van a steam id-m a leírásomban...
Felvettelek amúgy. -
kretenallat
senior tag
válasz
-Faceless-
üzenetére
szia, írtam, hogy nem az számít:
aki gondolja, vegyen fel, bárkivel szívesen játszok, aki nem szarja le a játékot és megpróbál nyerni (és nem toxic és értelmesen beszél... ezzel remélem az itteniek közül nem sok ember esik már ki
)Az én linkem ott van, kérlek, jelölj be, nem tudom, hol kéne a tiédet keresnem. Viszont játékot nem kezdek el dc v ts nélkül, csak hogy tudd.
-
-Faceless-
őstag
válasz
kretenallat
üzenetére
Nem vagyok 3k, ha csak a szám fontos, és nem mindig tudok lenni discordon, de felvehetsz.
Ilyen random stacknél biztosan jobban jársz. -
jansky1
senior tag
Ventrilozni kell, meg Roger Wilcozni

-
kretenallat
senior tag
válasz
jkrisztian
üzenetére
én relatíve későn váltottam ircről, majd későn váltottam msnről, majd későn váltottam skyperól, amikor a TS helyett feldobták a discordot, akkor először nem örültem neki, de amikor kipróbáltam, nagyon bejött.
ami tetszik benne, hogy ami fontos, azt le tudod írni és megmarad, plusz lehet üzenetet hagyni a másiknak, az is plusz számomra... aki mégn em ismeri, nézze meg, szerintem pl taktikot megbeszélni sokkal jobb, mint a TS (lehet képeket, videókat beszúrni a beszélgetés ablakba) meg úgy általában ha pl baráti társaság és akár nap közben is beszéltek egymással, nem csak a meccsek alatt, akkor szerintem egyértelműen előnyösebb.
küldök mindjárt profilt, de amúgy nem titkos, ugyanaz a steamid-m, mint itt a nickem: [link]
aki gondolja, vegyen fel, bárkivel szívesen játszok, aki nem szarja le a játékot és megpróbál nyerni (és nem toxic és értelmesen beszél... ezzel remélem az itteniek közül nem sok ember esik már ki
) -
Joezyka
senior tag
válasz
customer114
üzenetére
kb olyan mint a TS csak más stílusú.
-
customer114
őstag
válasz
kretenallat
üzenetére
Mi az a discord?
Hozzánk beférsz egyébként. Küldj privibe steamet.
-
kretenallat
senior tag
sziasztok, 3000 körül keresnék csapattársakat, majdnem minden este játszom. TS v discord kell!
feladtam, megtörtem a randomoktól. tegnap feedelt egy srác, török hármas premade tagja, captains modeban. megkérdeztem mi az ördög baja van, közlik, hogy noob, most tanulja a játékot.
captains modeban emberek ellen? komolyan? bónuszkérdés: szerintetek mit pickeltek neki az észlény haverjai? nincs rá érthető indoklásom. double first bloodot adnak botlanen az ellenfél voidjának, majd visszatpznek és meghalnak megint egy perccel később, ezután a csodagyereket elküldte a haverja lentről, feljött hozzánk, elbaszta a carrym farmját, ahogy tudta (AA + skillek a creepekre, pusholt folyamatosan és halt a torony alatt). csak 19 halál a végére.
-
Hokunda
senior tag
válasz
-Faceless-
üzenetére
Ezer hála. Megvan.

-
-Faceless-
őstag
válasz
Hokunda
üzenetére
Nem tudom ellenőrizni, de egy-két hete volt erről szó redditen. Meccs keresésnél kell átkattintani valahol más típusú meccsre. Nem emlékszem pontosan hol, de talán botnál, vagy valahol ha váltogatsz kiírja a teljes szöveget.
Rendes meccskeresésnél is kint kellene legyen csak nem fér ki (A+ text design).Szerk.:
Na megtaláltam a post-ot, internation rankeden, vagy 1v1 mid pontban írja ki a teljes szöveget. -
Hokunda
senior tag
Low priort hol lehet megnézni, hogy mennyi van hátra? Egyszerűen nem jelzi ez a vacak? Netprobléma miatt lett egy elhagyás nyertem 2 és még mindig low, wtf?
-
-Faceless-
őstag
válasz
Lacccca87
üzenetére
984 csapat volt idén az eu open-ben. De szerintem csak szimplán más szinten voltak, Ar1ze, pwN, xD, annishka mind 7k feletti játékosok egy-egy hőssel annyi játékkal, mint a magyaroknak összesen. Sokkal inkább csodálkozom azon, hogy a következő körben kiestek egy random stack-től.
#0karmacoma0 Nekem is volt az utóbbi időben sok ilyen, és eléggé meg is szaporodtak. Ugyan azt kellene ide is, mint CS-be, legyen overwatch mint ott is, és ha valakit elégszer jelentenek kapjanak permabannt, majd nézzenek magukra. Egyszerűen nem lehet nyugodt fejjel végignézni, ahogy egy troll(mármint a hős) újra, és újra szándékosan feedel, és telitorokból üvölt oroszul a mikrofonba 40 percig, csak azért mert nem kapta meg a min 0 bounty-t...
#Más Van rajtam kívül esetleg valaki, aki megtudná nézni, hogy a lvl150-es terrain közepes beállításokon szét van-e neki csúszva?
Olyan furcsa az egész, az animációk, mint az úszó halak, és hasonlók ilyen sakktábla mintázatúak, és nem is mozog a minta a hal szögével, hanem a kijelzőre nézve fixen rácsosak. Az fps is hulladék ezen a terrain-en, pedig azt olvastam redditen, hogy jobb, mint a monkey terrain, de azon majdnem 10-20% jobb volt az fps-em.
(nem videókártya hiba, már ellenőriztem, és arra gyanakszom, hogy az alacsonyabbra vett beállítások miatt ilyen többet viszont nem bír a gépem) -
0karmacoma0
senior tag
válasz
-Faceless-
üzenetére
Nekem csak az utolsó 1-2 hét ilyen. 1 év alatt kb 3 meccsem volt ahol volt szabotőr, nem is értettem a hányadék communityről szóló legendákat, most meg egymás után több meccs is jött, ahol valaki random megsértődött és kilépett vagy feedelt, ráadásul nem is verbális dolgok, flame-elés miatt, hanem a semmiből, akár előnyben is. Tegnap már olyan meccsem volt, ahol a nálunk besértődött mindenét eladta hogy divine rapier-t feedeljen az ellenfélnek, de szerencsére aki felvette az is be volt sértődve és ő is afk-ra ment( így egy másik tőlünk való abandon után) 80 perces meccsen nyertünk. Az a baj, hogy kb másfélszeresére nőtt így az átlag meccshosszúság, és a legkisebb mértékben se mondanám élvezetesnek a meccseket.
-
Lacccca87
addikt
válasz
Pocok256
üzenetére
Szép eredmény a top 16 is habár nem tudom hogy pontosan mennyiből is.
Kicsit a pick fail lett szerintem, teamfightokba szinte minden mozdulatukra volt válasz az ellentől, de az is lehet ahogy a streamben volt megemlítve rossz volt a lane felállás, és emiatt lemaradtak szintben nagyon. -
Pocok256
veterán
-
-Faceless-
őstag
válasz
goodboy007
üzenetére
Csak, hogy helyére tegyük. Teljesen tisztában vagyok vele, hogy lane-en hatékonyabb lenne. Azzal is tisztában vagyok, hogy így gyengülnek. Viszont konkrét számot nem szeretnék mondani, de arról az mmr-ról jövök amiről a youtube-os fail videók 90%-a születik, és nem ám a vicces Dotawtf, hanem azok a már szomorú fail-ek. Már legalább 4-5 játék elmúlt úgy, hogy egyetlen egy bkb-t sem láttam, nem hogy még azt tudnák a pipe mire való.
Ha látom, hogy van egyetlen játékos, aki legalább látszólag tudja, hogy mit csinál akkor segítek, beállok a lane-be mellé, de amikor azt látom, hogy ilyen retardáltakkal hozott össze megint a sors, akkor nincs értelme azon vitatkozni vele, hogy mi az a last hit, és deny, vagy azon, hogy miért retardált kunkkán a first item battlefury, esetleg hogyan ne hallj meg azonnal egy lanen. Mondanám neki mit csináljon, segítenék neki, és 12 éves hangon visszaüvölt a mikrofonba, hogy reportol, mert hülye vagyok stb...
A jungle-t is azért válaszottam, mert sokkal jobban jár a csapat, ha olyan lanen vannak az emberek amit legalább egyszer játszottak életükben. Ha 3-an akarnak mid sniperrel játszanni semmi értelme negyedikként puck-al odaállni. Játszák csak azt amit ismernek, sokkal jobb, mint amikor az mmr újrakalibráláson az egyik csapattársam akkor próbálta ki először phoenixet, és milyen szar hős, mert mindene veszi a hp-ját.
Rendszeresen keveredem olyan meccsekbe ahol minden alkalommal 5 carry van, és 30. percre szerzik meg az első releváns itemeiket, nem csak nálunk az ellenfél csapatában is.#ZoPád Itt soha senki nem veszi fel a rúnákat, még akkor sem ha mondod nekik csak ott pihenek van, hogy 5 percig is. Igen amúgy youtube-on láttam a 4:30-as midas-t, és egyenlőre még a double stack nem megy, de gyakorolgatok. Itt már nagyon jó ideje nem láttam bkb-t csak azért szoktam a magic dmg-re építeni.
Már egy 12. perces veil-el rendszerint nem szoktak tudni mit kezdeni, akkor szoktam kerülni egyet valamelyik lanen, és még a jungler 1-3-4-1 build-el is szokott jönni egy-két kill. -
ZoPád
tag
válasz
-Faceless-
üzenetére
hogy a kérdésedre is választ kapj: az 5 perces midas rusholva jó, bounty nélkül is összejöhet ha megfelelően stackelsz (Radiant könnyebb valamennyivel). Erről van pár videó youtubeon de nem nehéz kitalálni, kivágod a fákat és ha stackelsz akkor nyilván a már lerakott wardjaid nem mennek pocsékba.
A többi item is jónak tűnik, van amikor jobb fizikaira építeni: aquila, lothar, pike stb
Ha nyerni akarsz semmiképpen ne firstpickeld, a supportolásba midas után segíts be, a splitpush/teamfightba csatlakozást neked kell megítélned a játék állása alapján.
Ja és ha nincs folyton cd-n a plague ward akkor valamit rosszul csinálsz
-
0karmacoma0
senior tag
válasz
-Faceless-
üzenetére
Én nem vagyok olyan tapasztalt játékos, de a Jungle spamnek nem sok értelmét látom. Ahogy én láttam, az ilyen meccsek többségén legalább két lane elvérzik support hiányában, és sokat nem segít a dolgon, ha közben a jungler összeszedett valami itemet. Nyilván akkor nem gáz ha az ellenfél két supportja 15 percet tölt a kezdő lane-én, de ha rendesen rotálnak és teszik a dolgukat, akkor a játék van annyira snowballos most, hogy simán átgyalogol az ellenfél a 4 core lineupon. Persze simán működhet a Jungler, ha olyan herokból áll a csapat, hogy nem igényelnek sok pátyolgatást, de én többször láttam az ellenfél hülyesége miatt nyerni jungleres csapatot, mint az erdőző miatt.
-
goodboy007
senior tag
válasz
-Faceless-
üzenetére
IMO Veno-val jobban megéri az early TW push-ból szerzett goldra menni, mint erdőzni. Persze nem tudom milyen bracket-ben vagy, de ha "game lehozó" player-nek gondolod magad, akkor menj vele midre, egész jól megállja a helyét, early nagy szintekkel brutálisan jó teamfight-okban. Mire erdőzéssel érsz el nagyobb szintet csak a Midas által biztosított plusszból, már lesz meka/guardian/pipe az enemy-nél, ha van eszük és nem pirít annyira az ultid.
-
-Faceless-
őstag
válasz
Lacccca87
üzenetére
Rendben van, köszi szépen!

Gondolom a 10-12 percben más itemek is vannak. Nekem legutóbbi meccsen 3 bounty rune-al 5-re lett midas, majd boots, egy pár ward, 15-re lett veil, 17-re blink, 21-re tp boots, és 27-re scepter, a többi csak extra.
De még így is vesztettem...Egyszerűen nem hallgatnak a csapattársak, ha mondok valamit, és egy farmolt veno-val próbálom megfordítani az erőltetett team-fightokat, de nem igazán jön be.
Na sebaj addig spamelem, ameddig nem lesz jobb, majd csak megjön az eredménye. -
Lacccca87
addikt
válasz
-Faceless-
üzenetére
Mondjuk annyira nme vagyok profi, de régebben mikor soka játszottam Natur Phrophetel akkor olyan 10-12 perc ami elfogadható volt, de ez mondjuk méga régi meta-val.
Igazából csapattól függ sztem hogy álltok milyen itemek kellene éppen a teamnek, mert ha nagyon aláznak akkor ugyis ward+support itemeket fogsz/kell raknod és mellékes a farming vagy egyéb statot adó cucc.
Szerintem most is jó lehet a 10-12p alatt kifarmolt midas és ami még beleférhet az a 16-18 egyéb esetben nem hoz annyi plusz pénzt+xpt hogy megérje. Szerintem.
-
-Faceless-
őstag
Sziasztok!
A fórumozó nálam jobban értő játékosokhoz lenne pár kérdésem.
Jelenleg veno jungle-t spamelek, és szeretnék hatékonyságban fejlődni. Az első az lenne, hogy szinte minden játékban midas rush-ra megyek, és hány perc számíthat jó/oké időnek? (vagy esetleg mennyi az a határ, amin belül még megéri a midas rush)
Illetve feltételezve, hogy freefarmom van jungle-ben kb. milyen időhöz lehet kötni a "mérföldköveket"? (szinthez, és/vagy itemekhez, pl.: aghs, blink, veil idők) -
-Faceless-
őstag
válasz
0karmacoma0
üzenetére
Razor most tényleg nagyon jó lett. Battle Cupra is szereztünk egy másnapos razor spammert, és az első meccset lealáztuk (mindkét meccsen megjegyete az ellenfél, hogy új hős), de a másodikban a játék felében afk volt, és a csajával beszélgetett messengeren...
Pedig amilyen bandát összehoztunk random emberekkel simán elvittük volna a dobogóig... -
_drk
addikt
Az elején BB-vel semmit ne akarj. Kell neki pár szint, mondjuk a level 10-es +10str. Vanguard szinte mindig jó neki! Sok magic ellen legalább 1 hood. Dmg dealer ellen jó a blademail. Solar crest, halberd ha inkább valakit nagyon ki kell venni a csatából.
Most sokan azt hiszik hogy lehet vele emberkedni, de azért annyira nem imba hős az. Plusz kell neki 1 értelmesebb csapat, amivel ki is lehet ezt a taktikát használni. Múltkor voltam vele, Sven blink, stun szembe, 3-4 ütés és semmit nem értem.
Miután meg van 1-2 item, menjél ancienteket farmolni, Stack-elést tanuld meg! Nagyon gyorsan kiírtja az erdőt.
1-2 Item után nagyon el lehet vele szórakozni, csak arra kell figyelni hogy nem is kell ütni az ellenfeleket. Csak a spellek menjenek.
Sok armor-osok ellen már nem jó, a rangedesek könnyen kimennek a hatótávból. Sok silence, mana szopók ellen se jó.
20-as szint után, meg van a spell lifesteal, mellé egy orchid, na utána már nem sokat lehet vele kezdeni. Rush-olj egyből arra egy Vanguard után. -
0karmacoma0
senior tag
válasz
-Faceless-
üzenetére
Őszintén szólva a Lina stun aoe-ja engem is meglepett pedig mostanában sokat játszottam vele. TA meg olyan, hogy mostanában valahogy soha nem jó érzés hozni. Ha van junglered/Svened azért, ha van sokat tickelő cucc az ellenfélnél azért. Lassan már én is úgy vagyok vele, hogy hozom valami szar szituba, csak toljak már egy TA mecset.

Razor meg valahogy elég jó lett ezzel az apró buff-el. Most kétszer is ő volt a kijöhetsz a börtönből kártyám, nagyobb bukósorozat után. Mostanában párszor még a S&Y-t is kihagytam, és Aghs vagy Shiva irányba mentem a szokásos Ring-Phase-Pike után. Főleg akkor pickelem ha a többi core várhatóan úgy is felzabálja a pályát, és az aoe dmg+ link amire főleg szükség van.
-
-Faceless-
őstag
válasz
0karmacoma0
üzenetére
Ez is igaz, de ennél több is van szerintem. Most ezeknél az immortaloknál pontosan látszik a határa minden képességnek, alacsony szinten ezekkel nincsennek inkább tisztában, mekkora a köre a light strike-nak, vagy echo stompnak például.
Sokan azt sem tudják, hogy a képességek hogy működnek, nem hogy még azzal foglalkozzanak a toronynak most nő-e a hp-ja...
Tegnap játszottam éppen egy meccset, ahol sniper, viper, ogre ellen hozott a midlaner, egy last pick ta-t. Tudott vele játszani so-so, de nehezen tudok elképzelni olyan csapatot, ami refraction-t ennél gyorsabban tudjon megtörni.
Meg a riki, aki blight stone first-t vett, és berohant a hősökért a torony alá, majd spamelte a pinget, csodálkozott rajta, hogy miért gyorsabbak nála az ellenségek. Vagy a dp aki elnyomta az exo-t, és maga helyett az ellenséget dobta fel a levegőbe minden alkalommal. Vagy az ogre, aki lvl 11-ig nem rakott pontot bloodlust-ra, mikor egy pa-al volt egy lanen...Szerintem ilyen helyzetekben ugyan mindegy, hogy a tornyon az effekt mennyire látszik.

-
0karmacoma0
senior tag
válasz
-Faceless-
üzenetére
Ja, néha kicsit már sok az effekt. Amúgy van benne némi pay to lose faktor is, mert alacsonyabb szinten sokszor észre se veszik, mit csinál a tree és 25 perc után is áll minden T1-ed. Most hogy kis manók táncolnak majd körülötte, lehet észbe kapnak, és be is fejezik a tornyokat.
-
-Faceless-
őstag
válasz
0karmacoma0
üzenetére
Szerintem is baromi jók, pudge szimplán nem tetszik, de a lina, és kotl magasan a legjobbak amit eddig kihoztak. A treanttal csak annyi bajom van, hogy az ugráló spiritek kicsit túl nagyok, és gyorsak. Lehet csak azért van, mert laptopon játszok 15.6-os kijelzőn, de ez megint egy olyan animáció amit ha bedobsz egy team-fight-ba lassan már nem látom a hősöket.
-
0karmacoma0
senior tag
válasz
-Faceless-
üzenetére
Szerintem összességében ez eddig a legjobb Treasure az utolsó 3 battle passból. Talán a Pudge az egyetlen ami necces kinézetű nekem, de a többi normálisan belesimul a játékba és az összes anim baromi jó. Sokkal jobb mint az első láda.
-
-Faceless-
őstag
Nem tudom mit kellett ahhoz szívni, hogy valaki előálljon ezzel a treant immortalal, de nagyon kívácsi lennék mégis milyen gondolatmenettel jutott el ezig...
Más, jungler, 4 pos keres holnapra tier 3-as csapatot.
-
-Faceless-
őstag
Semmi, megtaláltam a választ.
-
_drk
addikt
válasz
Ragnar_
üzenetére
Olyan mint a Slark! Ha nincs hős ellene, vagy az elején hagyod is hogy feltegye a cuccokat akkor utána nehéz megfogni. De offlane-en egy trilane ellen sokat nem ér, legalább kell neki a 10-es szintes +10str, vanguard meg még valami.
Inkább az erdőzés, CM,shrine, str-es közelharci hősök eredménye ő is ahogy Ursa meg a Sven is! -
-
MaciG
addikt
válasz
ngáborz
üzenetére
Akkor én használom rosszul. Off lanen ha értelemes az enemy akkor folyamatosan bombáznak a magic dmg-vel, és mivel az elején kevés a hp-ja, így nem igen lehet közel menni vele. Itemek nélkül meg nem lesz olyan nagyon erős szerintem. Vagy hogy kéne hatékonyan használni?
-
Lacccca87
addikt
válasz
ngáborz
üzenetére
10v10 ben szoktam pickelni, ha talentből kiválasztom a varázslásból life steal + hp töltődés, akkor ha csak nem specieális itemeket használnak ( bloodthorn, deso, difusal, silveredge, mkb) akkor kb mindent túl lehet élni még akkor is ha egyszerre 6-7 en ütnek (természetesen a hátsónkat kell mutatni nekik)
Mondjuk én még lehet hogy túlontúl support-ra építem a Mekacipő+pipa+fejlesztett vanguard ( nem jut eszembe a neve)+assault+octarin+radiance/heart/shiva. Lehetne durvulni is támadó build el.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Eredeti játékok OFF topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- E-book olvasók
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- iPhone 14 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Pro 14" 2024 M4 Pro 24GB RAM, 10 CORE CPU, 10 CORE GPU, 1TB SSD, Space Black 27% Áfa, 0459AR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mondjuk ember mi a rossebbnek lett pickelve, azt nem értem.

És idén még inkább fullba tolják a kretént. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)