Hirdetés
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- aquark: A legdrágább, nem antik és nem egyedi könyvek
- Geri Bátyó: Samsung T7 1TB külső SSD
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
plastic-+
tag
Hello Mindenkinek!
Van nekem egy Epson Stylus C43 sx nyomtatóm!
Szeretnék DOS-ból nyomtatni a nyomtatóra, ami müködik is, de sajnos ékezetes karakterek nélkül!
Hogyan tudnám megoldani, hogy ékezetes karaktereket is nyomtasson DOS-ból??
Valahogy ki kellene iratni a nyomtatóra a 852-es karakterkészletet, ha jól sejtem... ?
..de hogyan??
Tudna valaki segíteni nekem??
Előre is köszi! -
Rickenstein
senior tag
Azért arra számíts, hogy a norton sohasem lesz tökéletes. Ő ugye 437-es kódtáblához van gyártva. 852-esnél a panelek sarkainál krix-krax karakterek lesznek.
Egyébként valóban nincs benne az msconfig-ban az autoexec.nt, sőt autoexec.nt-ben sincs mode con parancs. Szal duplán rosszul emlékeztem. Kevertem a régi jó öreg 98-cal . Viszont parancssorban a chcp paranccsal ki tudod iratni a kódlapot. -
soctavia
tag
itt vagyok. tehát a teljes képernyőben futó progi megoldódott. ikonra jobb gomb, a program és a képernyő fülön is teljes képernyőt kellett választani. ilyet

norton ablakban még mindig szar. 852 latinII telepítven, luci... betűkészlet szintén...
-
soctavia
tag
válasz
Rickenstein
üzenetére
sajnos nem jött össze

autoexec.nt-ben nem találok ilyet. hogy kellene ennek kinézni? -
soctavia
tag
mindkettőtöknek köszi. kipróbálom.
-
Rickenstein
senior tag
Valsz. az előttem szóló javaslata megoldás a problémára.
Egyébként ha az msconfig-ot elindítod, vagy közvetlenül megnézed az autoexec.nt-t, ott lesz egy olyan, hogy mode con ... parancs. Ha ott 852-es (Latin II) kódtábla van megadva, akkor az azt jelenti, hogy helyesen kellene megjelenniük a magyar ékezetes betűknek. -
soctavia
tag
válasz
Rickenstein
üzenetére
ez kell, nincs beleszólásom

tehát norton ablakban krix-krax, teljes képernyő ok, de ékezet ott sincs. másik dosos progi, nemtom mi teljes képernyőnél is csinálja, de a lényeg az ékezetes betűk.
karakterkódtáblát hol állítok? -
Rickenstein
senior tag
Teljes képerenyős üzemmódban helyesen jelennek meg a karakterek, ablakban meg nem?!?!? Hmmm. Érdekes. Elsőre karakterkódtábla beállításokra lehetne gyanakodni, de ha teljesképernyős üzemmódban normális minden...
És minek akarsz NC-t futtatni? Az nem tudja kezelni a hosszú fáljneveket. Total Commander? -
soctavia
tag
XP SP2. A gond az, hogy pl. norton commander ablakban futtatva, körbe, a vonalak helyére mindenféle karaktert tesz, alulra is, és elég zavaró. Teljes képernyőn ok, de ablakban kéne. Plusz ékezeteket nem kezeli. Ugyanez a helyzet más dos-os alkalmazásokkal is, nincs ékezet, +ablakban krix-krax.
Ami még hozzá tartozik: ''parasztosan'', saját xp felhúzása után ez a gond nincs, ezek előre telepített IBM gépek.
Tud valaki segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A17 FA707NV notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB WIN11
- Xiaomi Redmi 14C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI Katana 15 HX - 15.6" QHD 165Hz - i7 14650HX - 16GB - 1TB - RTX 5060 - Win11 - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Munkahelyen nem tudom kipróbálni, mert nincs Norton Commander-em.