- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Egy újabb érdekes eset [Update HSZ-ben]
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Windows 11 24H2
- AMD RX6300 kisteszt
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Okosóra kijelzőjébe épített ujjlenyomat-leolvasó ötletét védette le a Huawei
- A Vatikán szerint az ördög árnyékát hozza magával az AI
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Trump és Altman is reagáltak a DeepSeekre, a fél világ ezzel foglalkozik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
LOGOUT.hu
Üdv a Disney+ Topikjában! Használd az Összefoglalót! Jó filmnézést!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
Ja közben minden világos, köszi mégegyszer. És aztán meglepődnek az EU-ban, hogy Orbán vétóval zsarol a pénzért. Közben pitiáner az összes.
De a Disney is. Valóban Németországban élek, és nem azért van magyar Disney előfizetés, mert olcsóbb, hanem mert a német előfizetésben nincs magyar nyelv. Érted, kifizetném a magasabb díjat, de azt nem lehet, viszont az EU miatt hordozni igen. Netflixem ugyanezért nincs, HBO meg a németeknél abszolút nincs, így abból is magyar előfizetésem van. De amúgy az ilyen pitiáner árveréseket itt kint is rengeteg cég csinálja. Van itteni PayPalem is, eurós számlán, az soha egy fillérbe nem került.
És amúgy tényleg magyar IP-ről csináltam, nem VPN, hanem a Telekom roamingja magyar IP-t ad külföldön is. Szóval a Disney és a PayPal felé teljesen Magyarországról látszott a tranzakció.
-
Tin
veterán
Ja közben rájöttem, hogy az a fogadáshoz tartozik, és közben megtaláltam, hogy mi volt a gond. A kapitalista átb.szás magasiskolája.
Volt a Paypal egyenlegemen asszem kb 2000 Ft. Előfizettem a Disney 599 Ft-os hónapjaira, ez jár le jövő héten, mondom meghosszabbítom +1 évvel. Még szeptemberben, a legelső előfizetéskor hozzá kellett adnom az új bankkártyám (a régi lejárt, azóta nem használtam a PayPalt), viszont az első 3 hónap még PayPal egyenlegből ment, tehát nekem fogalmam sem volt róla, hogy a kártyát felvéve mit csinált vele, hiszen hozzá sem nyúlt, vagyis még szeptemberben csinált rá egy nullás ellenőrző fizetés.
Hát most kiderült, hogy szeptemberben a magyar forintos PayPal accountra a magyar forintos OTP kártyát magyar IP címről a magyar PayPal úgy vette fel, hogy a kártya pénzneme EUR. Ki hiszi el, hogy nem direkt csinálták?
Na mindegy, tanulópénz. Kösz a beszélgetést, ma is tanultunk valamit
-
Tin
veterán
Igen, a Disney fiókomban 30.900 Ft van. A PayPal visszaigazolásban szintén. A számla magyar, és forint alapú.
Ez a PayPal Disney automatikus kifizetése:
Ez meg ugye a PayPal jól eldugott menüpontja a konverzióról, de ez is jól van beállítva:
Ez pedig a PayPal tranzakció részletei.
Azt hiszem, a PayPal itt egy csöppet túltolta a biciklit. Nem tudom, milyen menüpont alapján merte ezt megcsinálni, de én ezt itt most megreklamálom.
-
Tin
veterán
Eddig magyar forintban is vonták le. Egyszerűen nem értem. A PayPal-re van kötve a kártya, tehát a PayPal-en ment át a fizetés, de a fiókomban be van állítva, hogy a PayPal nem végezhet konverziót, ha forinttól eltérő devizában történik a fizetés, tehát a PayPal amúgy sem váltana. Ez esetben meg elvileg forintban történt a fizetés.
A PayPal számlámon volt még 203 Ft, emellé megterhelte a kártyát 86,09€-val:
PayPal-egyenleg 203 HUF
VISA Debit Card XXX számokkal végződő bankkártya 86,09 € EUR
A következő tétel fog szerepelni a számlakivonaton: "PAYPAL *DISNEYPLUS"
A banki SMS-ben 86,09€ terhelés van, de a netbankban is ezt látom, és ez 383,2-es árfolyamon 32.984 Ft. Mondjuk a kifizetést a DISNEYPLUS NL kezdeményezte.
A PayPal kivonaton meg 30.900 HUF szerepel, miközben összesen 33.187 Ft-ot fizettem a PayPal maradék 203 Ft egyenlegemmel együtt.
Elképzelni nem tudom, hogy jött össze ez a művelet, hogy került bele bármilyen € összeg, és miért, milyen alapon charge-oltak meg 2287 Ft-al többel.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
Egy kérdés: ha a 3 olcsó próbahónap után előfizetek 1 évre, akkor miért 86.09€-t vont le a Disney a kártyámról, ami 32.984 Ft, miközben elvileg 30.900 Ft az éves előfizetési díj?
Az OTP korrekten váltott, 383,2-es meghirdetett középárfolyamon. Csak nem értem, hogy a Disney miért euróban charge-ol egy magyarul meghirdetett szolgáltatást, egy magyar kártyáról, forint helyett.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Okosóra kijelzőjébe épített ujjlenyomat-leolvasó ötletét védette le a Huawei
- Milyen processzort vegyek?
- A Vatikán szerint az ördög árnyékát hozza magával az AI
- Gaming notebook topik
- Milyen széket vegyek?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Trump és Altman is reagáltak a DeepSeekre, a fél világ ezzel foglalkozik
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- AORUS Z370, i7-8700K, GTX 1660 GAMING 6GB, 32GB 3200Mhz, 480GB SSD, MasterLiquid ML240L RGB
- ROG STRIX B450-F GAMING, Ryzen 7 2700X, GTX 1660 6GB, 32GB 3200Mhz, 480GB SSD
- AORUS B550M, Ryzen 7 3700X, GTX 1080 TI 11GB, 32GB 3200Mhz, 512GB NVMe SSD, NZXT Kraken X62
- Ej-ha Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB /256GB FHD IPS
- Bontatlan Új Lenovo ThinkPad X13 G3 13.3" -50% AMD Ryzen 5 Pro 6650U Hexa-core 16GB 256GB WQXGA FHD+
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest