- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
Aktív témák
-
q0w1e2
tag
megérkezett.
már beüzemeltem, elég kellemes.
lenne egy kérdésem. mi a különbség az egyeres rca videókábel, és az erősítőt a lejátszóval összekötő koax audiokábel között? -
q0w1e2
tag
még nincs meg az erősítőm, nem tudják beszerezni. lehet, hogy másikat kell keresnem.
-
salazol
őstag
-
q0w1e2
tag
eléggé kinulláz ez a mostani vásárlás, úgyhogy lesz időm olvasgatni. egyelőre jók lesznek ezek a dobozok.
-
salazol
őstag
Ha rászánod magad, akkor nézz körül HS280 ügyben. Ha kellően nagy a helyiség, akkor frontnak HS500 is lehet. Arra kell vigyázni, hogy eredeti hangszórók legyenek benne. Sok olyan van használtban, amibe somogyi hangszórók vannak szerelve, azt nem szabad megvenni.
De mint irtam, nekem elég elborult a felfogásom, nem sokan vallják ma ezeket a nézeteket. Lehet, hogy nem kellene elkapkodnod a vásárlást, van rengeteg topik erről a témáról, több nap átolvasni őket. -
q0w1e2
tag
a hangfalak a következő lépés lesz.
nem nagyon szoktam zaciba járni, de lehet hogy elkezdem. a haverom hangszereket szokott elhozni, és továbbadni. -
salazol
őstag
Javaslatom nincs igazán, sajnos nagyon maradi a felfogásom ilyen téren, ezt nem szokták értékelni.
Részemről a legjobb álomcucc:
addig járni a bizókat meg a király utca környéki izraelita kereskedőket, amíg összeszed az ember 5-6 db Orion HS280-as hangfalat. Ahhoz elég egy 5x50W-os középkategóriájú erősítő, pl. időnként akcióznak Kenwood meg Technics házimozi erősítőket 55-65 ezer között metró meg ilyesmi helyeken. Basszust meg magam készítenék, mert nem láttam még megfizethető áron normális aktív subot. -
salazol
őstag
-
q0w1e2
tag
nincs valami más javaslatod erősítő+hangfalszett kombinációra?
-
salazol
őstag
Nem néztem meg a linket a thomsonról, fadobozos vagy műanyag ládák?
Ami nekem van: AIWA rádióerősítő 60 ezerért interspar akcióból, philips 5 db hangfal (fából, 2 utas + passzív membrános reflex) 50 ezer összesen HERTA akcióból, egy régi erősítőm van bekötve basszusnak (quad 405), rátéve most ideiglenesen az egyik színpadi kontroll ládám, majd összedobok valami jobb basszusládát idővel.
72 centis JVC tévé, JVC SVHS videó, Humax digitális műholdvevő, Columbia analóg műholdvevő.
Ebben a cuccban leggyengébb láncszem a dimarson, de úgyis meg fog pusztulni.
[Szerkesztve] -
salazol
őstag
Ez a macrovision nem tudom, hogy a dimarsonban benne van-e (benne kellene lenni), de én simán felvettem a kimenetét videóra, tökéletes minőségben.
Lehet, hogy csak a videóm túl jó. Egy SVHS gép, lehet, hogy time base corrector van benne, bár sose foglalkoztam ezzel.
Vagy a dimarsonban nincs macrovision. -
q0w1e2
tag
27+77 lesz a thomson erősítő, hangfalak.
összesen 104, de így egy nagyon jó kis rendszert sikerült szerintem összehoznom.
szerinted? -
q0w1e2
tag
azért ez elég jó ár.
-
q0w1e2
tag
ez lett a vége: NINTAUS N9808 + THOMSON DPL 660 HT
a nintaus már nálam van, ilyen fasza készüléket még nem láttam. nagyon jó a menü, mindent szeret, teljes csatlakozófelület, szép design.
a thomsont megrendeltem, holnap, vagy holnapután meglesz. a kettő közül a nagyobbat választottam, mert nem sokkal drágább, de sokkal szebben szól, és nagyobb a teljesítménye is.
a téma tanulsága: olcsó húsnak híg a leve!
ha még emlékeztek innen indultunk: Dimarson dm-r300. -
Zoltán
őstag
Az ényém állítólag tipushibás.
-
q0w1e2
tag
leszűkítettem a lehetőségeket:
--------erősítő+hangfal------------
Thomson DPL570HT
Thomson DPL660HT
-------------lejátszó-----------------
Thomson DTH231E
Thomson DTH211E
Thomson DTH195E
NINTAUS N9868
Nintaus N9901
Nintaus N9808
Nintaus N9888
Panasonic S35
más javaslat? -
q0w1e2
tag
most néztem, hogy kéttő bemenet kék, egy meg fekete. gondolom nem a festék fogyott el. ?
-
q0w1e2
tag
csak használati útmutatót találtam, abban meg nincs utalás az RGB-re.
hogyan tudom kideríteni, hogy a három bemenet közül melyik milyen? -
q0w1e2
tag
most nézegetem a tv papírjait...
-
salazol
őstag
Akkor lehet, ha a monitor tudja az 50Hz-es félképfrekvenciát fogadni, mert a TV kép frekvenciája 25 kép/másodperc, de mivel interlace-es, így 50 félkép/másodperc.
A multiszinkron monitorok tudják ezt.
Ha a monitorodon van 3 vagy 5 db BNC csatlakozó, akkor minden bizonnyal multiszinkron, akkor SCART-3BNC átalakítóval össze lehet kötni.
A TV-vel scart-tal célszerű összekötni, és megnézni a manuálban, hogyan lehet kihasználni az RGB jobb képminőségét.
Az én TV-men pl. a scartok közül az egyik fogad RGB jelet, automatikusan ismeri fel, hogy azt kap. Más TV-ken menüből kell kijelölni, hogy RGB-t használjon, sok TV sajnos nem fogad RGB jelet. Ezen TV-knél marad a kompozit videójel használata, ekkor gyakorlatilag mindegy, hogy scart vagy RCA, a scart előnye az automatikus AV-ra váltás, amikor bekapcsolod a DVD-t, az RCA előnye, hogy könnyebb jó minőségű videókábelt készíteni forrasztással, a scartok ugyanis többnyire nagyon gagyi vezetéket használnak.
[Szerkesztve] -
q0w1e2
tag
nincs a tv-n csak scart bemenet, meg a fronton rca.
az egyik monitoromon (samsung 750p) van RGB bemenet. azt össze lehetne kötni egy olyan lejátszóval, amin van RGB kimenet?
(lehet hogy hülyeségeket kérdezek, de legalább ezután már tudni fogom, hogy mi hogy működik) -
salazol
őstag
Kis módosítás:
A 4,43 MHz-es vivő már az s-video jelnél is ott van a színjelnél, csak ott még nincs közösítve a világosságjellel. Ekkor még lehet a világosságjel sávszélessége nagyobb is, mint 4,43 MHz. Közösítés után már nem igazán, mert a szétválasztásnál kénytelen az áramkör szűrni a 4 MHz feletti frekveciákat a világosságjelből, ez az élesség rovására megy. -
salazol
őstag
A képinformáció három alapszín információjából áll, vörös-zöld-kék, vagyis RGB.
Az RGB jel 3 db jel, amit 3 csatornán viszünk át. A scart csatinak van ilyen funkciója, de ezt támogatnia kell a playernek és a tv-nek is.
A profi tévétechnikában e helyett inkább a világosságjel és két színkülönbségi jel átvitelét használják, amikor is az R, G, B jeleket színenként különböző számmal szorozzák, majd a világosságjelet a megszorzott színjelek összeadásával kapják, a színkülönbségjeleket pedig kivonással. A szorzóktól eltekintve a következő módon:
Y = R + G + B
U = R - Y
V = B - Y
Ezt híják még YUV jelnek is. A szorzásra azért van szükség, hogy az Y jel a korrekt fekete-fehér képet adja a megfelelő világosságviszonyokkal.
Ez még mindíg 3 jel átvitelét igényli, de az átvitel minősége a világosságjelre van kiélezve, a színjelek minősége gyengébb átvitel esetén is jó képet eredményez ez a rendszer.
Amikor a színkülönbségjeleket fázistolós-mátrixolós módszerekkel egy jellé közösítik, akkor az eredemény 1 db világosságjel és 1 db színjel, ezt nevezzük Y-C, más néven s-video jelnek. Itt már csak két jel továbbítására van szükség, de a színjelek átalakításai miatt ez már kicsit rosszabb minőség.
Amikor a világosságjelet és a színjelet egy vivőfrekvencia (4,43 MHz) segítségével közösítik, akkor beszélünk kompozit videójelről. Ekkor már csak egy jelet kell továbbítani, de a sok átalakítás és ellenoldali szétválasztás miatt ez nyújtja a legrosszabb minőséget. Hiszen a tv képcsöve RGB jelet jelenít meg, tehát ezt a sok átalakítást vissza is kell csinálni a tévében.
[Szerkesztve] -
q0w1e2
tag
[L]http://www.ittveddmeg.hu/products.php?id=1612[/L]
mit szóltok hozzá? -
zsoltee10
addikt
Az aPana amit én kinéztem, az még az olyan lemezeket is megeszi, ami nincs is feltüntetve a kompatibilitási listán, és akármilyen lemezt tettünk bele (egy nagyon jó ismerősöm műszaki bolt vezetője) mindent megevett. még a dvdramot is, meg bármilyen lemezt. az s75 konkrétan. ráadásul nagyon szép, és nem is drága. 50e
-
zsoltee10
addikt
végigolvasva a topikot, meg az eddigi infók alapján egyértelműen megerősödött bennem az a vélemény, hogy ha egyszer dvd lejátszót veszek, az valami normális lesz, legalább Panasonic.
-
salazol
őstag
Félreértetted, nem a csatlakozó típusáról kellett szóljon a cikk, hanem az átvitt jel típusáról.
RGB - Svideo - kompozit, ez a sorrend.
Az RGB jelet nem csak scarton lehet átvinni, jobb helyeken 3 db BNC-vel viszik át.
Való igaz, hogy a házi technikában az RGB jel átvitelét mindenki a scart-hoz köti.
De ez olyan, mintha a vizet a slaghoz kötnénk, pedig az átvihető horganyzott vascsövön vagy KPE csövön is. -
q0w1e2
tag
tegnap olvastam egy cikket (ha megtalálom belinkelem), arról hogy a képminőség így romlik scart -> s-video -> rca. innen vettem.
-
salazol
őstag
Ugye ezt a scart dolgot nem mondod komolyan. A SCART a legelb@szottabb találmány a csatlakozók között. Annál még az RCA is korrektebb, de az igazi a BNC. A scartnak egy előnye van, a kényelem. Automatikusan váltja a TV-t AV üzemmódba, és nem kell érteni semmihez a készülékek összekötésénél. De nagyon távol áll attól, hogy 75 ohm hullámimpedanciájú koaxiális videókábelt korrekten csatlakoztasson.
A TV kártyák kimenete egyszerűen a sok interpoláláson alapuló konverzió miatt ilyen vacak. Először a 720x576 képet felfelé interpolálja a lejátszó szoftver teljes képernyős 800x600-ra vagy amilyen a képernyőfelbontásod, aztán a tv out miatt a kártya megint interpolál 720x576-ra vagy ki tudja mekkorára. Ezt nagyjából ahhoz tudom hasonlítani, mint amikor a videót valaki antennakábelen keresztül nézi, nem av-n, ezért két felesleges átalakítás kerül a folyamatba, egy moduláció és egy demoduláció. -
salazol
őstag
Így, hogy egy este ketten is előkerültünk ilyen hibával, kezd gyanússá válni a dolog.
Nekem akkor lett először rossz érzésem a dimarsonnal kapcsolatban, amikor a google keresésnél rájöttem, hogy csak Magyarországon van jelen ez a márkanév.
A yamada gyártója viszont neves cég, profeszionális scannerekről ismertem meg annó. -
salazol
őstag
-
salazol
őstag
Mint írtam, gondolkodom ebben. Ami kicsit visszariaszt, hogy az összes TV-kimenetű kártya képét sokkal rosszabbnak látom, mint az asztali lejátszó képe. Elég nagy és jó tévém van, ott ez már elég jól észrevehető. Eddig ami megfelelt minőségre, az a matrox dualhead kártyák kettes monitora DVD üzemmódban illetve a speciálisan DVD lejátszásra készített társkártyák kimenete. Viszont ezeken meg nem jelenik meg a windows asztal, tehát még a TV-n is váltogatni kellene az AV bemenetet, amikor mondjuk a DVD lejátszó szoftvert akarom látni. Ez kicsit bonyolítja a kezelést. Nagyon kíváncsi vagyok az mpeg2 hardveres gyorsítással ellátott VIA EPIA-k TV-kimenetének minőségére. Hátha az lesz a megoldás.
-
q0w1e2
tag
az új kérdésem az lenne, hogy milyen lejátszót vegyek? fontos, hogy mindent olvasson.
-
q0w1e2
tag
megnézted a thomson házimozi erősítőket?
arra gondoltam, hogy veszek egy DPL570HT -t, meg mellé valami lejátszót, és azért ezt nem lehet az 5*18W 1*30W-os dimarsonhoz hasonlítani. kb 2-szer annyi lesz, de sokkal jobb. -
T 1000
aktív tag
Szerintem jobban jársz egy dvd rom+ tv kimenet, én is ezt használom, garantáltan be olvas mindent. Ha még egy infra portot is veszel (2rugóért már lehet venni) a távirányítás is megoldott. Fejleszteni meg ugyanugy tudod, 5.1...stb :C
-
salazol
őstag
Lepucoltam a fejet, nem változott. Sajnálattal láttam, hogy a többi gazdaságos lejátszóval szemben ebben nem IDE csatolójú DVD-rom van, hanem egyedi drive. Ezért amikor nagyon halódni fog, megy a pincébe alkatrésznek, veszek rgy másik gazdaságost, de olyat próbálok, amiben szabványos IDE csatolójú drive van. A Yamada nem tudom, hogy ilyen-e, egy Nile márkájút láttam belülről, abban egy egyszerű DVD-rom van, ide kábel és molex tápcsati, ezért ha legyengül, csak venni kell egy elavult, lassú DVD-romot.
De már kezdek abban is gondolkodni, hogy összerakok egy hangtalan miniPC-t, legalább a videót is kiválthatnám hard-disk recorderrel. Meg a műholdvevőt is egy kártyával, így még a dekódolás is meg lenne oldva. Csak a kezelés lenne problémásabb. -
Zoltán
őstag
Ja, és nekem ugyanabból a kölcsönzőből egy filmel se csinálta, viszont x hónap múlva, ugyanabból a kölcsönzőből minden filmel! Szóval egyértelműen a DVD-m ment tönkre. Most még arra gondolok, hogy mivel a szervíz nem tudta előidézni a problémát, lehet, hogy csak nagyon poros lett, ami ugye jó hőszigetelő, és a szervízben mikor kinyitották ez a probléma megoldódott...
-
Zoltán
őstag
Gyerekek, ez tök gáz. Nekem is Dimarson 300-as asztali DVD lejátszóm van, tehát nem házimozi, csak külön. Nekem is elkedte néhány hónapja ezt csinálni, tehát a filmek felénél elkezd szaggatni, majd percekre(!) leáll. Aztán megy tovább. A szervízben (még épp garanciális) nem tudták megismételni a hibát. Azt mondják vigyek be egy korongot, majd beállítják ahhoz oszt jóvan. De nekem szinte nincs is korongom, csak kölcsönözni szoktam. Audió CD-vel nem csinálja.
-
q0w1e2
tag
lehet, hogy mégis kicsit többet szánok rá. nezd meg ezt a linket!
[L]http://msm2000.freeweb.hu/index.html[/L] -
q0w1e2
tag
ma néztem egy yamadát, de nem teszteltem, még utánnaolvasok. nem tudod hol lehet kapni?
-
q0w1e2
tag
köszi. holnap minden kiderül. viszek 10 lemezt, és alaposan letesztelem. remélem jó lesz.
-
salazol
őstag
Egyébként én már azon gondolkodom, mit fogok venni, ha végleg megadja magát.
Yamada lesz valszeg, arról sok jót olvastam itt a topikokban. -
-
q0w1e2
tag
és olyan nem szokott előfordulni, hogy a filmek végén elkezd akadozni, meg ugrálni? olyan mintha a lemez szélét már nem tudná pontosan olvasni. nekem ez van a technosonic-ommal, holnap viszem is vissza, és helyette akarom a dimarsont.
-
salazol
őstag
Nekem dimarson playerem van, nem házimozi rendszer, hanem a DM300-as. Simán eszi a -R lemezeket. Viszont most, hogy éppen lejárt a garanciája, elkezdett haldokolni. Ez nem azt jelenti, hogy a dimarson szar lenne, csak biztos nekem nincs szerencsém. Egyre több lemezzel játssza azt (gyári lemezek), hogy nem szabad ugrálni a jelenetek között, mert lefagy. Szerencsés esetben fél perc alatt magához tér, rosszabb esetben kikapcs-bekapcs.
-
q0w1e2
tag
up!
-
q0w1e2
tag
hi!
van valakinek Dimarson DM-R300 házimozi cucca?
milyen tapasztalataitok vannak vele kapcsolatban?
az írott -r lemezeket szereti?
thx!
Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox tulajok OFF topicja
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest