- Egy kis depi (szösszenet inkább), remélem elfér itt :) 3#
- Pulsar X2 V3 Size 2 Gamer Egér és Pulsar 8K Wireless Dongle
- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése Windows telepítéshez
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sellerbuyer: Hogyan turbózd fel a NAS-od sebességét olcsón és egyszerűen?
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tomi_78 #2073 üzenetére
Azt tudom javasolni Én is, amit vz12 kolléga is, ne foglalkozz futásidejű létrehozással (már ami a popup-okat illeti), sokkal egyszerűbb IDE-ben, a TpopupMenu objektumot használni, ebből annyit dobhatsz a form-ra, amennyit csak szeretnél, duplaklikkel meg szerkesztheted őket a beépített editorral ( elem neve, felirata és minden egyes elem onclick eseményét is). Mindenféle programozás nélkül, ha hozzárendelsz egy pl. Button-hoz egy popup-t(egyszerre értelem szerűen csak 1-t, de a létrehozott popup menük közül bármelyiket futás időben is
Button1.PopupMenu:=TPopupMenu(PopupMenu2);
), akkor az úgy fog működni, hogy a gombon jobb egérrel kattintva fog megjelenni.
Le is lehet tiltani (futás időben is, ha ez az igény), hogy megjelenjen avagy sem jobb egérre, ehhez az AutoPopup tulajdonságot lehet használni, pl:Button1.PopupMenu.AutoPopup:=False;
, ez elrejti a Button1 popupját... -
vz12
tag
válasz
Tomi_78 #2073 üzenetére
Hello!
Miért kell futásidőben létrehozni? Helyzettől függően változik a tartalma?
Amúgy szerintem neked TPopupMenu kell inkább.
Ennek van egy "items" property-je, ami tartalmazza az egyes menüpontok objektumait szépen sorban, és amelyikhez van "onclick", az végrehajtja az ottani kódot. Azt hiszem, hogy az egyes menüpontokat lehet "disabled/enabled" állapotba is tenni (valahogy), tehát én inkább tervezési időben rátenném a formra a popup menüt, meg az elemeit, meg az onclick-eket, futásidőben legfeljebb ki/bekapcsolgatnám a menüpontokat helyzettől függően.
Vagy TÖBB popup menüt is lehet csinálni, és mindig a megfelelőt kell aktiválni.Én sosem használtam Lazarust, csak régebben "rendes" Delphi-t, de szerintem ez nem nagyon különbözhet egymástól.
Találtam Lazarushoz linket:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP ZBook Firefly 16 G19 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1255U 32/512 FHD+ Nvidia T550 4GB
- Nintendo Switch 2
- Native Instruments Kontrol S49 MK3
- ELADÓ i5 14600KF + RTX5070 + 32Gb DDR4 + 600W Platinum + Wifi + SOK GARI + AKÁR HÁZHOZSZÁLLÍTÁS IS!
- Nintendo Switch Lite CFW 20.4 + 256GB microSD, Dual Boot + Atmosphere 1.9.4 + 3 hó garancia!
- Iphone 12 Mini 64GB // Számla + Garancia //
- iKing.Hu - Nothing Phone (2a) Black Fiatalos Glyph stílus, 120 Hz AMOLED 8/128 GB Gari
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3337, 94% Akkumulátor
- PlayStation DualSense Edge kontroller AKCIÓ!!! // Számla + Garancia //
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest