- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tomi_78 #2073 üzenetére
Azt tudom javasolni Én is, amit vz12 kolléga is, ne foglalkozz futásidejű létrehozással (már ami a popup-okat illeti), sokkal egyszerűbb IDE-ben, a TpopupMenu objektumot használni, ebből annyit dobhatsz a form-ra, amennyit csak szeretnél, duplaklikkel meg szerkesztheted őket a beépített editorral ( elem neve, felirata és minden egyes elem onclick eseményét is). Mindenféle programozás nélkül, ha hozzárendelsz egy pl. Button-hoz egy popup-t(egyszerre értelem szerűen csak 1-t, de a létrehozott popup menük közül bármelyiket futás időben is
Button1.PopupMenu:=TPopupMenu(PopupMenu2);
), akkor az úgy fog működni, hogy a gombon jobb egérrel kattintva fog megjelenni.
Le is lehet tiltani (futás időben is, ha ez az igény), hogy megjelenjen avagy sem jobb egérre, ehhez az AutoPopup tulajdonságot lehet használni, pl:Button1.PopupMenu.AutoPopup:=False;
, ez elrejti a Button1 popupját... -
vz12
tag
válasz
Tomi_78 #2073 üzenetére
Hello!
Miért kell futásidőben létrehozni? Helyzettől függően változik a tartalma?
Amúgy szerintem neked TPopupMenu kell inkább.
Ennek van egy "items" property-je, ami tartalmazza az egyes menüpontok objektumait szépen sorban, és amelyikhez van "onclick", az végrehajtja az ottani kódot. Azt hiszem, hogy az egyes menüpontokat lehet "disabled/enabled" állapotba is tenni (valahogy), tehát én inkább tervezési időben rátenném a formra a popup menüt, meg az elemeit, meg az onclick-eket, futásidőben legfeljebb ki/bekapcsolgatnám a menüpontokat helyzettől függően.
Vagy TÖBB popup menüt is lehet csinálni, és mindig a megfelelőt kell aktiválni.Én sosem használtam Lazarust, csak régebben "rendes" Delphi-t, de szerintem ez nem nagyon különbözhet egymástól.
Találtam Lazarushoz linket:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Formula-1
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Tőzsde és gazdaság
- World of Tanks - MMO
- Komoly GPU a processzorban: AMD Phoenix APU-k tesztje
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged