Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Bambanő háza tája
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
McLaca
őstag
válasz COLORBAR #13980 üzenetére
A belső hangszóróival egyetlen notebook sem alkalmas zenehallgatásra. Legalábbis igényesebbeknek. Akinek persze nincsenek minőségi igényei, annak mindegy.
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
XSiGma
aktív tag
válasz COLORBAR #13980 üzenetére
Asusról váltottam,nagyon helyesen.Negatívumot én eddig nem találtam,hangszóró helyett fülest vagy hangfalat használok,de szerintem átlagos a hangszóró hangzása,tehát annyira azért nem rossz.Ami nekem fontos volt,hogy sokkal halkabb.Ár/érték arányban szerintem nagyon ottvan,én csak ajánlani tudom.
-
Szoles
senior tag
válasz COLORBAR #13595 üzenetére
OK, igazad van! Küldd át a címet, és postázom is!
Csak egyet kérek, bár tudom, szemtelenség: a postaköltséged fizesd te, mert kicsit legatyásodtam így karácsonyra. Előre is köszönöm megértésedet!Egyébként évente több hónapot dolgozom külföldön, elsősorban arra kell. (-ett volna...) Mindegy, akkor költöztettem a nagy asztali gépemet...
-
Szoles
senior tag
válasz COLORBAR #13534 üzenetére
Persze! Most éppen az alkatrészeket szedem darabokra, nagyon érdekesek belül, leginkább a vincseszter belseje tetszik...
És igenis feltelepítettem az XP-t, sőt minden mást is! Büszke is vagyok magamra! Sőt, úgy csináltam, hogy még mondjuk egy win7-est is fel tudjak majd rakni kipróbálni. Oszt ha Mctetszik, hát lecserélem!
-
Szoles
senior tag
válasz COLORBAR #13527 üzenetére
No, hogy tisztázzuk, kicsit megbontottam a gépet:
Egyébként a driver felrakása után érhető el a Vez.pulton a "SmartAudio" című cucc, itt lehet kicsikét állítgatni. A beépített EQ-k igencsak vackok, legjobb talán alaphelyzetben hagyni, esetleg a "jazz" beéllítás használható, ami levágja a zizegő magas hangokat. (én nem tudom, a teszt írójának milyen hallása van, hogy jelentős javulást hallott...)
Szóval ez gyengécske funkció. Talán akad majd valami más driver, ami javít ezen.
Viszont! Az "éjszakai mód" bekapcsolásával a hangszóró hangereje hallhatóan erősödik(!). Ez mondjuk filmnézegetéshez, skype-hoz elég. (bár utóbbit még nem próbáltam)
Egy 99 Ft-os tecsós fejhallgatóval is kipróbáltam, úgy már hangosan és szépen szól. (a fejhallgató komolyságához képest persze)
Apropó fejhallgató! Hány Ohm-osnak kell minimum lennie a hangszóróknak/fejhallgatónak? Nem tudja valaki? Nem találtam rá infót.
Ennyi új infó egyelőre, nincs túl sok időm sajnos. Ami viszont nagyon tetszik, az a touchpad, pedig egyébként egérpárti vagyok. Rendesen beállítva (driver telepítése után) nagyon fínoman működik.
Ja, az engem nem zavar, hogy valami hány éves, rengeteg régi programom van, többségük sokkal jobb, mint az újabbak. Meg hát én is többszörösen elmúltam tíz éves...
[ Szerkesztve ]
-
McLaca
őstag
válasz COLORBAR #13530 üzenetére
Nekem se, de mindenhol ezt írják.
Nővérem tervez egyet venni hamarosan (az én sugallatomra).
Még azon gondolkodom, lebeszéljem-e a piros fedlapról, mert jól néz ki, meg csajos, csak kb. eladhatatlan, ha később váltana...
Bár az ő igényeit legalább 5 évig kiszolgálja majd.Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
-
DV
senior tag
válasz COLORBAR #13473 üzenetére
Ugy latom az altalad felsorolt gepekben T4300, es T4200-as processzorok vannak.
Csak ezek adatlapjait kell megnezni az Intel honlapjan es mindjart tobbet tudunk + a Vostro CPU-it.
T5870 es T6670.
A CPU-k tulajdonsagai alapjan a T6670-es procival szerelt Vostro-t vennem. Ezt a procit adtak ki utoljara raadasul 2MB cache van a CPU-ban es 45nm-en gyartjak.
A masik Vostro CPU is 2 MB cache-el van de azt 65nm-en gyartjak, ez viszont az osszes kozul a legoregebb, a masik 3 felsorolt CPU csak 1MB cache-el van szerelve es 45nm-esek.Megerzesem szerint videovagasnal a CPU-ba szerelt cache szamit, bar nem akarok hulyesegeket irni/mondani. Remelem van egy hozzaertobb szemely a kornyeken es gyorsan kijavit, vagy megerosit.
Meg egy eszrevetel, a HDD is segithet egy picit a videovagas sebbessegeben, ha 5400 fordulatu helyett 7200 sebessegut veszel. -
Szoles
senior tag
válasz COLORBAR #13482 üzenetére
Persze, hogy nem csak dicsérem, nem vagyok szerelmes egy gépbe...
Most nekiállok, megpróbálok felrakni egy XP-t egyelőre. Ha ez valami csoda folytán sikerül, akkor egy vágóprogit is felteszek, úgy kicsit meg tudom hajtani a szerkentyűt.
Egyelőre csak ubuntuval volt bekapcsolva, belehallgattam egy cd-be. Így persze alig melegedett.
A hangszórók tudása alaphelyzetben enyhén szólva is megmosolyogni való. Skype-olni meg hasonlókra persze elég. Talán ez azért beállítható jobbra. Mikrofont, kamerát még nem próbáltam.Egyébként itt vettem: http://www.origogsm.hu/modules.php?name=Shop&s_op=viewproductdetails&lid=4459&cid=267
Ha jól tudom, akkor a tulaj itt is "garázdálkodik". Egyébként teljesen korrekten zajlott a biznisz.
Ja, és egy kérdés is: ha az XP telepítőjében van sata driver is, akkor a biosban hogyan kell beállítani az ide vonatkozó dolgokat?
-
Szoles
senior tag
válasz COLORBAR #13474 üzenetére
No, akkor velem nem leszel beljebb, mert én "pinakell"-t és ulead-ot használok. (premierhez hülye vagyok)
XP-hez a régebbi progik miatt ragaszkodnék, bár a win7 -mint itt megtudtam- tud virtuális xp-t. Igaz, most utánaolvasva, ez a megoldás állítólag meg lassú. Még utána olvasgatok azért.Meg olyan prózai oka is van a dolognak, hogy xp-m van, win7-esem meg nincs...
Ja, tapasztalatom még gyakorlatilag semmi, ma volt végre időm bekapcsolni, és megnéztem az ubuntut. Összeszerelést, ilyesmit nem tudom mihez hasonlítani, még nem volt laptopom. Egy-két dolog nem tetszik túlzottan, de ez van: fényes műanyagok (szerencsére nem mindenhol), billentyűzet kicsit rugózik középen, visszajelző pici plexije lötyög, műanyag éleket itt-ott illett volna lekerekíteni, talán egy "zár" is elment volna rá (összecsukásra gondolok), touchpad lehetne nagyobb, tehettek volna a kártyaolvasóba (meg a többi lukba is) egy műanyag dugót. Ilyesmiket vettem észre.
Ezektől eltekintve tetszik, persze a használat lesz a lényeg, ha eljutok egyszer odáig...
[ Szerkesztve ]
-
Szoles
senior tag
válasz COLORBAR #13448 üzenetére
Milyen programmal és milyen anyagot akarsz vágni?
Én most vettem egy vostro1015-öt, és többek között -alkalmanként- filmvágásra is használnám.
Még nincs telepítve az xp (én azt akarok), de ha fent lesz, akkor be fogok tudni számolni, mennyire használható vágásra a gép. (ez is a T5870-es processzoros, 2 MB memóriás).Most már minden csak azon múlik, fel tudom-e telepíteni az XP-t. (még életemben nem csináltam ilyet... )
[ Szerkesztve ]
-
DV
senior tag
-
DV
senior tag
válasz COLORBAR #13434 üzenetére
A laptopokba szant videokartyak kozul ennel csak jobbat kaphatsz. Ezert is olcso ez a laptop, bar vegulis ezzel a videokartyaval nyugodtan netezhetsz, office-ozhatsz, videot is nezhetsz, de jatekra mar keves, hacsak nem a Win. beepitett jatekaival akarsz jatszani.
A Dell-nel csak ezt talaltam a videokartya meretere:Rendszermemória ---- Dynamic Video Memory Technology (DVMT)
1 GB – ---- 512 MB
2 GB – ---- 782 MB
3 GB – ---- 1294 MB
4 GB – ---- 1550 MB
MEGJEGYZÉS: A DVMT a kiegyensúlyozott grafikai és rendszerteljesítményhez
szükséges optimális memóriamennyiség allokálásával dinamikusan reagál a
rendszerkövetelményekre és az alkalmazásigényekre.Az Intelnel 800MHz-es az FSB, nem 667, valamit biztosan elirtak.
A legjobb amit tanacsolhatok, hogy nezz meg es olvass el 1-2 CPU tesztet.[ Szerkesztve ]
-
DV
senior tag
válasz COLORBAR #13432 üzenetére
Az angoloknal itt 2 fele Core 2 Duo procival van (1. Intel Core 2 Duo T5870(2.0GHz,800MHz,2MB, 2. Intel® Core™2 T6670(2.2GHz,800MHz,2MB), de nagyon sokszor orszagonkent mas procival/konfiguracioval aruljak a gepeket. Lehet, hogy egyszerubb lenne egy e-mailt irni a Dell-nek es megkerdezni oket errol itt.
A videokartya " Intel Integrated GMA 4500MHD" az Intel legutolso integralt kartyaja jelenleg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rog strix g17 360hz
- Asus TUF A15 FA507 - 15,6"QHD 165Hz - Ryzen 9 7940HS - 16GB - 1TB - RTX 4070 8GB - 2,5év garancia
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Lenovo ThinkPad x280, i5-8350U, 8GB RAM, 256GB SSD, FHD, 1 év garancia, Áfás számla!
- Dell (Ryzen 7,FHD, 512 M.2, 16 GB, 1 év gyári gar) notebook egyszerűbb játékokhoz!!!AkciÓÓ!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest