Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- AuraSync kibeszélő topic
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
félisten
válasz Atomantiii #150406 üzenetére
Ha már mindenképpen hatósági áras termékeket akarnak a polcokon tartani lehet durván hangzik de jegyrendszer kellene rá bevezetni pl.: egy ember/család/kocsi/ 40-50 liter benzin vagy családonként 10kg cukor stb. persze ez egy ügyintézési rémálom lenne.
Mivel így nem lenne annyi hatacsolas felhalmozás ezért mindenki a jegyrendszer én kívül is vehetne csak nem hatósági arasan
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Aryes #150350 üzenetére
A gond az, hogy ha nem fejlesztenek vagy nem javul a karbantartás menete akkor ez exponenciálisan egyre csak rosszabb lesz:
elöregedő - nem karbantartott hálózat - egyre több műszaki cikk, egyre több klíma - egyre szélsőségesebb időjárás (25-30 éve talán volt évente 15 kánikulai nap most van vagy 40) lesz itt baj nem kevés.
Lehet majd a lakáshirdetésekbe nem csak az lesz benne, hogy pl. olcsó optikai gigabites net van hanem, hogy stabil elektromos hálózat ( a klasszikus jó kilátás, csendes utca stb. mellett) -
Cs1csó
félisten
válasz RandomName #150212 üzenetére
Az általam említett "diszpécser" ahogy írtam, egy már nem "vonuló" akár félig nyugdíjas is lehetett. Nem tudom pontosan. -
Cs1csó
félisten
válasz SOAD19 #150204 üzenetére
A legdurvább, hogy ahogy írtad nőtt a pulzusod de a maszkban még nehezebb a levegővétel, és te ugye nem stresszeltél amikor lépdeltél felfelé egy tűzoltónál meg már ugye dolgozik az adrenalin, hogy vajon mit is talál fenn.
A tűzoltó is egy olyan szakma ahol lehet úgymond büntetlenül lefaragni őket persze ha majd jön egy komolyabb tűzeset és nem tudnak vonulni elegendő mennyiségben ,vagy adott időre akkor majd jön a nagy meglepődés.
Hiszen itt a "lóláb" akkor fog kilógni ha lesz valami nagyobb vagy több tűzeset és pl. több esetnél egy időben lesz olyan hely ahova NEM fog menni tűzoltó.+ ugye nem kell feltalálni a spanyolviaszt, elég megnézni, hogy világszerte a hivatásos tűzoltók milyen paraméterekkel dolgoznak és azok alapján esetleg lehet szigorítani is de az összképet nézve szabad csak módosítani.
Pl. "idős" tűzoltó - egy-két filmben - jellemzően a parancsnok volt, ugye aki elsősorban a papírmunkát végzi, irányít, stb. de nyilván nem ő fog bemenni - már - a tűzbe.Volt egy hosszabb cikk ami nagyon durva volt egy apró részlet: ugye a segélyhívó központi szám lett és panaszkodtak a tűzoltók, hogy régen kapcsolták a helyi állomást vagy központot ahol a "diszpécser" egy "régi" (már a tűzoltásból kiöregedett, de hatalmas tapasztalattal bíró tűzoltó volt) és a konkrét riasztást már ő adta ki mivel volt TEREPISMERETE ezért tudta, hogy pl. ahol a tűz van oda melyik szerkocsi tud bemenni pl. homokos dűlő út ahol nagyobb autó nem fér el vagy tudja, hogy merre nem fog elférni a kocsi, vagy van e valami lezárás, rövidebb út stb.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz csapee #150201 üzenetére
+1
Ezt pl. a MAV-nál úgy mérik(mérték nem tudom, most hogy van) hogy "tengelyen töltött idő" vagy hasonló így meg lehet különböztetni aki reggel 8-tól délután 4-ig ül egy irodában attól aki akár műszakos munkarendben de ellenőrzi a jegyeket, vezeti a vonatot stb.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz bul07 #150200 üzenetére
Vagy a másik részéről amikor kimentesz a BIZTOS halálból egy kislányt utána napokig eufória stb.
Amúgy konkrét példa: nemrég szerelt le egy tűzoltó, kitüntetett volt, már talán 20 éve csinálta vagy még régebben, olyat csinált hogy otthon volt (kisváros, családi házak) és látott egy tüzet odament, kitolta a garázsból a kocsit (a garázs melletti épületben volt a tűz be is omlott a garázs épülete ) még a szolgálatban lévő bajtársai megérkezése előtt. De olyan is volt, hogy egyéb módon a továbbterjedést akadályozta meg stb. tehát insant szolgálatba helyezte magátEz klasszikus értelemben véve ez nem munka (ezért is hívják hivatásnak)
Tudod mi a különbség köztem és egy tűzoltó között: neki be KELL menni a házba ha tűz van és van benn valaki, vagy sejthető hogy van benn valaki.
-
Cs1csó
félisten
válasz SOAD19 #150196 üzenetére
HA már kipécézik egy dolgot - mint pl. a tűzoltóknál az adrenalint - akkor ezt én tovább vinném, tényleg volt egy olyan szempont a tűzoltó szakmánál ami vonzóvá tette azt:
KORKEDVEZMÉNYES NYUGDÍJAmi logikus is, mert valljuk be 20-30kg-os felszerelésben és gázmaszkban hőségben, füstben felrohanni akár 10 emeletet esetleg még le is hozni valakit pl. a válladon az nem biztos, hogy 50 éves kor felett annyira jó móka.
Azzal egyetértek, hogy jellemzően PRO és KONTRA érvek vannak egy-egy munka mellett és ellen. Egy ember nem egy darab érv alapján dönt hanem mérlegel.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz DrBubo77 #150177 üzenetére
Szia, a Kenézy kórház egyik oldalsó parkolójában álló buszon. Igazság szerint beutaló sem kell. Ha 40 évet töltöd idén vagy idősebb vagy ingyenes amúgy talán 2k körül.
Ha szembe állsz a Kenézy főépületével akkor ez jobb szélen van ahol a mentők is be tudnak menni ott mész egyenesen bal oldalt lesz a sürgősségi és kb. vele szemben kicsit átellenben áll a busz.
Elég profi röntgen gép van.Régi google kép de itt kell bemenni és balra a sürgősségi és még mész tovább és jobbra ott a busz.
Tavaly és idén februárban is ott állt.
Amúgy ha sikerül elérnek telefonon az ügyintézőt a kenézy telefonján akkor ha jól emlékszem a Bethlen utcai rendelőbe is van szűrés - kérdezte hova szeretnék menni - amúgy a leletekért mindenképpen a Bethlen utcai rendelőbe kell menni az első emeleten van a leletkiadás kb. egy bő hétre a vizsgálat után.
[ Szerkesztve ]
-
-
Cs1csó
félisten
válasz Aryes #150119 üzenetére
Az IDŐ MINDENT megesz:
- a FA bútort pár évente szét kell szedni lecsiszolni újra pácolni stb.
- a fém bútorokat is le kell csiszolni majd újrafesteni
- a műanyag bútor meg fárad, törik, és a színe fakul
- a rattan vagy a műrattan is gondolom hasonló idővel elfárad, törik, fakul stb.Sokkal egyszerűbb pl. egy teleszkópos, feltekerhető napellenző vagy valami hasonló megoldás, hogy legalább a 0-24-ben kinn lévő cucc ne ázzon és ne tűzze a nap.
Ekkor meg ugye ezt a napellenzőt kell pár évente cserélni bár talán az olcsóbb.
-
Cs1csó
félisten
válasz Chesterfield #150103 üzenetére
Fogadjunk hogy a kertben használtad. Ezt ha sokáig szeretnéd nézegetni akkor benn tartsd: fix hőmérsékleten, napfenytol védve, alacsony páratartalom mellett.
-
Cs1csó
félisten
válasz zeon.hu #149929 üzenetére
Debrecen a nemlétező raktárkészlet hazája, mint egész Magyarország. Ahol Debrecenben árulnak szaniter árut oda el kell menni vagy előbb esetleg telefonon felhívni őket vagy ha van olyan webáruházuk ahol meg lehet nézni, hogy adott termék van e készleten az adott áruházban akkor úgy odamenni. -
Cs1csó
félisten
válasz diablo1984 #149754 üzenetére
Ezért kellene KÖBMÉTERRE vásárolni és nem mázsára.
-
Cs1csó
félisten
válasz Atomantiii #149695 üzenetére
Szia, szemüveg javítására a legjobb a, Piac u. 19. alatti kis optikus. Ha jól tudom házaspár és mindketten profik: nekem már forrasztották a keretet, nyújtották, állították a szárakat, új menetét csináltak a csavarnak (kikopott a menet)
-
Cs1csó
félisten
válasz DrBubo77 #149661 üzenetére
Bírom ezeket a nagy százalékos kedvezményeket ez mutatja meg, hogy mennyire pofátlanul drágán dolgoznak.
A háború miatt nem tudom, hogy lesz, de 5 és fél éve Beregszászon csináltattam szemüveget - rövidlátás probléma tehát egyfókuszú igaz az egyik cilinderes - kb. 16 ezer forint volt, most lehet már lenne vagy 20k vagy kicsit több, jah és azonnal megvolt: reggel mentünk egyből az optikába kiválasztottam a keretet odaadtam a vizsgálati papírt és 2-3 óra múlva visszamentünk érte addig meg vásároltunk a piacon. Itthon ez vagy 3-4x többe került volna. -
Cs1csó
félisten
válasz Pyttawrx #149482 üzenetére
Ezt olvasd el: [link]
Gyerekként általában pozitív tapasztalatom volt - egy negatívval - a bombariadók kapcsán még az általánosban - Bolyai ált. isk. - mert általában az Agrár egyetemen lévő moziba mentünk és pl. az Oroszlánkirályt vagy egyéb tök jó Disney filmet néztünk.
Talán egyszer az Újkerti Műv. központ mozijában is voltunk.
Na de egyszer pont tesi óra volt és félig átöltözve jöttek ki az udvarra és ott fejeztem be az átöltözést - elég hűvös volt - -
Cs1csó
félisten
válasz pomorski #149426 üzenetére
2 gondolat jutott eszembe olvasás közben:
1. megdöbbentő és
2. egyben tipikus is...Mikor arra a részre értem ahol írtad, hogy még számla is tartozik hozzá már vártam, hogy éves 10-20k számla vezetési díja is volt - ami jó 15 év alatt - igen szép kis összeggel csapolta meg a betétet. Tehát nem hogy kamattal nőtt volna hanem a tetejébe még le is vontak belőle, függetlenül attól, hogy a kivételnek van e még extra költsége.
Nálunk önkormányzati adót kell a Takarékszövetkezetben fizetni de valami gusztustalan. 1 azaz 1 darab ügyintéző aki nagyon nyögvenyelős és ettől külön 1db azaz 1darab pénztár - még nyögvenyelősebb pl. bankkártyával NEM lehet fizetni érted egy BANKBAN
Volt olyan is, hogy még egy másik ügyintéző is volt - a pénztároson kívül - de az "mást" csinált, úgyhogy a várakozó TÖMEG arra az egy ügyintézőre várt.
Gusztustalan egy cég, ismerősöm most ment át hozzájuk mert valami hitel stb. dolog jobb remélem nem szívatják meg.
Az a baj, hogy ha megtehetném lenne SAJÁT ügyvédem, orvosom, pénzügyi tanácsadóm, hogy a velük összefüggő területeken nem tudjanak bucira xopatni.
-
Cs1csó
félisten
válasz Atomantiii #149401 üzenetére
Szia, az mennyibe kerül?
-
Cs1csó
félisten
válasz 7Sony7 #149388 üzenetére
TIPP: A Penny-nek van saját márkás cucca 3 pengés eldobható borotva 10db pót penge készlet hozzá kb. 1100Ft.
"Today" talán a márkája - ez a saját márka ha jól tudom a kartonpapír része amin a buborékfólia alatt a borotva van "naracs-fekete" jellemzően ott található ahol a tusfürdők, vagy fogkefék.
Egy próbát megér heti 3x borotválkozom és 2 hetet simán kibír egy penge, akár többet is de a 3. hétnél már azért nem az igazi, de talán ár/érték arányban nem rossz.3 pengés borotva alá nem mennék. Két penge nem az igazi, kell a legalább három és biztonságosabb is a "még több" pengés.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz RandomName #149363 üzenetére
Ezért is lehetetlen ma lakást, vagy házat venni, mert aki teheti ingatlanba fektet be. A pénznek szinte nincs már értéke, legalábbis a forintnak.
-
Cs1csó
félisten
válasz NyMRooD #149173 üzenetére
Ha ez valami társasához akkor hasonló lakásnál ez hogy van és kész. Klíma nélkül sajnos manapság már nem 2-3 hét elviselhetetlen hőség lenne, hanem simán 2 hónap is lehet folyamatosan. Sajnos nekünk nincs pedig nagyon jó lenne pedig család ház és maximum 29 fok celsius szokott lenni bár 25 fok celsius maximumnak jobban örülnék.
-
Cs1csó
félisten
válasz tahepa #149159 üzenetére
khis bhutushkha. Minimum Árukereső és esetleg külön pár nagy boltban megnézni pl. az említett Alza vagy akár Edigital
(ha valamit keresek:
1. árukereső
2. bírom simán a google-be és esetleg még hogy "debrecen" hátha lesz valami találat.
3. esetleg pár ismert boltot még megnézek pl. műszaki cikknél MultimediaTower stb. meg az említett nagyobb boltokat.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Pyttawrx #149123 üzenetére
Nekem van BX Crucial-om és sok kis fájl másolásánál DURVÁN belassul. Többet nem szeretnék még másodlagos meghajtónak sem ilyet venni.
Ha jól tudom cache vagy fedélzeti memória vagy valami hasonló hiánya vagy limitált mérete az ami miatt ennyire be tud lassulni.
100 ezer kbyte-al másolok aztán belassul 4 ezerre. Kár amúgy. A rendszer egy 850 EVO-n van azzal nincs ilyen gond. Legalábbis nem tapasztaltam.
Anno mikor vette a BX-et tudtam, hogy nem lesz hipergyors de ennyire belassulásra nem számítottam. Mindegy mindig tanul az ember. Pedig csak másodlagos háttértár fut róla némi torrent, rajta vannak a zenéim és egy játék telepítve - eFootball PES 2021 - aminél semmilyen lassulást nem érzek indításnál vagy a játék futtatásánál tehát gond azért nincs vele. Ami fontos volt, hogy egy hangos Seagate Barracuda 2TB-os winyó legyen végre kivéve a konfigból. -
Cs1csó
félisten
válasz dewil666 #148917 üzenetére
A visszaigazolás is megjött és ez el is van mentve az email fiókodban, úgyhogy onnantól ők nem tudnak visszatáncolni. Oda kell adni annyiért.
Velem volt már olyan, hogy a helyi ABC-ben levettem a polcról a terméket ami jó áron volt a kiírás szerint odamentem a pénztárhoz hogy fizetek erre vagy 30%-al nagyobb árat mond be én mondom, hogy "nem oda Buda!" ez biza nem annyiért van kiírva, odamentünk együtt és látta, hogy még a korábbi akció táblája volt kinn úgyhogy visszamentünk és MEGVEHETTEM AZ AKCIÓS ÁRON.Finoman ennyit is írhatsz nekik: "jogszabályilag ezt biza be kell nyelnetek, pussz..."
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Thermaltake #148882 üzenetére
Láttam már az én telefonomhoz is (Redmi Note 10S) és gondolkodóba estem.
-
Cs1csó
félisten
válasz Thermaltake #148876 üzenetére
Milyen egy ilyen "360 fokos" tok? A képernyő használatot nem zavarja?
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz szotyika77 #148771 üzenetére
-
Cs1csó
félisten
válasz Zola007 #148748 üzenetére
Csatornára én valami gyors kötözőt használnék. Falra? Szigetelt fal? Ha nem akkor simán felfúrni olyan kis műanyag U alakú bizbazt méterenként és kész. Szigetelt falnál nem tudom megéri e bántai a szigetelést/nemes vakolatot. (TIPP: esetleg valami erősebb csőben (fehér csőben és már esztétikus is) vezetni a kábelt ami elég merev ahhoz, hogy elég legyen alul és felül odafogatni.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz 7Sony7 #148603 üzenetére
Piszok nehéz követni, hogy ki, hova, hogyan, mennyiért stb. Vegyük pl. az EMAG-ot ha az eladó az "EMAG" akkor akár személyes átvétel is lehetséges egy korábban csak Edigital-os boltban - ami most már ugye EMAG-os is - de ugye az EMAG-on elérhető más kisebb cégek termékei is ilyenkor az EMAG oldal csak egy platform és ilyenkor nem lehet személyes átvételt kérni.
A fizetés is érdekes, van ahol lehet bankkártyával fizetni, van ahol nem, van ahol felszámolnak az utánvétes fizetésért külön pénzt van ahol nem.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Williamgrant #148594 üzenetére
+1 nagy igazság
-
Cs1csó
félisten
válasz Morgal #148534 üzenetére
Szia, a MultimediaTower-ben van raktáron:
Philips 8.5GB DVD+R 8x Dual Layer mindkét boltjukban raktáron 572Ftért
Philips 8.5GB DVD+R Dual Layer 10-es hengeren 4432Ft-ért ez csak a Szent Annán lévő boltban -
Cs1csó
félisten
válasz Zola007 #148397 üzenetére
55" felett nincs is tévé 170k alatt. 55"-os tévé van 170k alatt, LED, 4k.
Meg kell nézni őket van pár hely ahol van kiállítva pl. MediaMarkt. Nem szabad noname-et venni és árban sem a legolcsóbbat.
55"-ban ez a "legnépszerűbb" tévé: Samsung UE55TU7022 155k-tól az Árukereső-n a TOP 3 -
Cs1csó
félisten
válasz bul07 #148157 üzenetére
Ez túlzás. Most vettem egy Redmi Note 10S-t, van szolgáltató - volt erről cikk - ahol csak drágább csomagban elérhető az 5G.
Egy ÁTLAG embernek akinek van mondjuk 5-10GB mobil nete milyen előnnyel jár?
Úgy tudom, az elsődleges haszna az hogy egy amúgy zsúfolt cella (4G) esetén több a csatlakozási lehetőség és a sávszéllel több embert tud kiszolgálni DE egy átlagos helyen mire nem elég a 4G?
A vicc hogy az említett átlagos havi kerettel rendelkező (5-10GB) felhasználó 5G-n max sebességen percek alatt leforgalmazhatná a HAVI adatkeretét.
Oda kellene már eljutni, hogy havi pár ezerért nem lenne adatkorlát hanem mondjuk az első 50-100GB max sebességgel jönne le utána esetleg szakaszosan lassít a lenne mondjuk 10-20Mbit-re, hogy ki lehessen szűrni azokat akik mobil etet olyasmire használná amire nem való pl torrentezés.
-
Cs1csó
félisten
válasz szotyika77 #147911 üzenetére
Bakker, itt agyaltam mehet!
-
-
Cs1csó
félisten
Sziasztok, vettem egy telefont és van rajta gyári fólia de ez valami átlagos cucc, ha szeretnék rá venni üvegfóliát felrakással együtt hol érdemes próbálkozni?
(amit így fejből tudok az a Plázában lévő FirstPhone (ott is forgalmazzák azt a telefont amit vettem csak kevesebb garral és most készlethiányos)
Egy Xiaomi Redmi Note 10S-ről van szó. -
Cs1csó
félisten
válasz bul07 #147754 üzenetére
Ez rizikós annak is aki trükköl a kártyával. Hiszen ha jön a gebasz akkor a rendőrség fog kopogtatni hiszen látható lesz, hogy hol és mikor vásároltál vele és hogy mikor másolhatták le. Szerintem nagyon kockázatos, kb. mint egy agyonkamerázott helyről lopni.
Magyarán nagy a lebukás veszély.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz KROK640 #147730 üzenetére
Amúgy még ha normalizálódna is a gyártás stb. akkor sem lenne normál áron mivel már évek óta hiány van a VGA-kból és drágák is ezért rengeteg ember van aki AZONNAL venne egy jobb VGA-t tehát ahogy elkezdene csökkenni az ár egyből millióan repülnének rá és ez megint véget vetne az árcsökkenésnek.
Kellene vagy 2-3 év tartósan jó mennyiségi és minőségi kihozatal hogy végre a kereslet és a kínálat is normalizálódjon. -
Cs1csó
félisten
válasz KROK640 #147581 üzenetére
Számomra ez a kérdés, hogy törvényesen anélkül, hogy át kellene adni másnak az üzemeltetését be lehet zárni, de valószínű, hogy egy felújítás belefér, még ha sokáig is tart.
(számomra ez a "MOL majd átveszi" továbbra is sántít, mert az említett apafai kút már ÉVEK ÓTA zárva van, miért nem vette át a MOL? Vagy csak hasraütésre vesz át kutakat?!
(zolko74 folyamatosan kötötte az ebet a karóhoz de valahogy mégsem láttam üzemelni azt a kutat éveken keresztül)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- World of Tanks - MMO
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Politika
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ukrajnai háború
- iPhone topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest