- Doky586: Egyszerű boot
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- ricshard444: IPAD 2025 - Első tabletem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Candy: Okosvilágítás konyhai módon Shelly plus 1 relével
- Snowy_owl: Házi vízmű másképp
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
fuwiradis #128087 üzenetére
Veszel egy zsák CaCl-ot - kalcium-klorid - és egy petpalackot kettévágsz a tetejét fordítva teszed vissza és a szája elé teszel valami harisnya szerű anyagot és ebbe teszel a CaCl-ból ami ahogy szívja meg magát vízzel elfolyósodik és lecsorog alulra. Ilyen alkalmatosságot csinálhatsz akár többet is.
HA a folyadékot ami összegyűlt a flakonok alján összeöntőd és egy nyitott vödörbe kiteszed a napra akkor a víz el fog párologni és ott marad a CaCl-id amit így megint fel lehet használni.
Nem tudom ez ilyen időben mennyire használ de télen kiváló megoldás, és persze olcsó az elve ugyanaz mint pl. a CERESIT-es párátlanítónak csak töredék áron. Egy olyan párátlanító benne egy korong - az is ugye CaCl - 2-3k eközben egy 10kg-os zsák CaCl (útszórósónak is hívják, mert reakcióba lép a jéggel és felolvasztja azt) 2k. kb. pár éve legalábbis ennyibe került a Tesco-ban.
Amúgy ha beírod a gugliba hogy "párátlanítás, párátlanító házilag" akkor lesz találat leírás, tipp.
-
Cs1csó
titán
válasz
sNORh #128061 üzenetére
Szerintem ez rossz irány, ősrégi drága és kicsi háttértárat ne rakj bele. Inkább kukázd az ODD-t és a helyére tegyél be egy 240GB-os (9k) vagy nagyobb SSD-t. Ha kell az optika akkor pedig:külső USB-s DVD író 7k
local1
Passz, de akkor:
- válassz másik márkát
- mindenképpen gyorsat vegyél -
Cs1csó
titán
válasz
Mikulásbá #128034 üzenetére
Újonnan ilyet gyakorlatilag már nem is forgalmaznak. (1 bolt forgalmaz egy 6 éves típust beragadt készlet 60GB-osat 22 ezerért)
Persze értem, hogy használtan de nem hiszem, hogy azok is ellepnék a hardveraprót főleg nem ennyire lokálisan csak Debrecen.
Röviden: esélytelen.
-
Cs1csó
titán
válasz
zsolti1debre #128020 üzenetére
Sajnos 5 éves gyereket is láttam már úgy nyomkodta a tabletet mint egy zombi.
Általános iskola előtt semmi ilyen cuccot nem adnék a kezébe utána is limitálva a napi használati időt.
-
Cs1csó
titán
válasz
Popes #127918 üzenetére
Először is:
A klíma nem képes a levegő frissítésére? Vagy ahhoz inkább valami légkeringető kell mint pl. az aktív-passzív házakban ahol szintén fontos, hogy ne legyen közvetlen szellőztetés? A lényeg, hogy a mindig megfelelő páratartalmú, hőmérsékletű és friss levegő legyen.
copass
A "dry mode"-ot úgy érted, hogy szárazabb a levegő, azt tudom, hogy minél nedvesebb a levegő annál "kellemetlenebbnek" érzi az ember hiszen nem tud úgy az ember bőre vizet leadni a párás levegő miatt nem hatékony ezért jobban is izzad. Ilyenkor ez milyen páratartalmat jelent, azért még az egészségügyi ajánlott érték minimumát tartjátok?
Gyurike
A LIDL ilyen téren korrekt, mondhatnám nem lacafacázik visszaviszed azonnal átveszik és visszaadják az árát még akkor is ha fel volt bontva stb. - konkrétan saját példa és ismerőseim által több esetben is. Gondolom ez a bevett náluk hogy nincs ott idő se a pénztárnál sehol, hogy vitatkozás legyen a vevővel ha pl. elromlik valami akkor nem kezdik el ott kipróbálgatni stb. - nincs is rá lehetőségük ott a bolt közepén hanem egyszerűen visszaadják akkor is az árát. RÖVIDEN: nagyon rugalmasak.
Gyurike
ÖKOSZISZTÉMA
Hidd el NINCS esély már más rendszernek betörni a piacra. Itt is ugyanaz van mint az asztali operációs rendszerek piacán amit kb. 98%-ban ural a Windows.
Ott volt a WINDOWS PHONE, az is megfeküdt mert sokszor a külső fejlesztők nem fejlesztettek rá pl. emlékszem - nem használtam csak tudok róla - volt egy időben a POKÉMON vadászat nevű játék amit azonnal elkészítettek Android-ra és IOS-re WP-re úgy emlékszem csak hetekkel a hájp után vagy talán még akkor sem
nem tudom pontosan. DE ilyen formában ez haszontalan mikor az adott pillanatban legnépszerűbb alkalmazás AZONNAL nem érhető el rá onnantól a felhasználók nagy része amint lehet megszabadul az ilyen rendszertől és vesz olyat amin azonnal élvezheti a sláger APP-okat, most lényegtelen hogy ezek az APP-ok értékesek vagy sem a lényeg hogy azonnal elérhető legyen rá, ha nem akkor kuka.
-
Cs1csó
titán
válasz
#05304832 #127914 üzenetére
Egy ismerősöm most akar klímát beszerelni és konzultált már egy szerelővel és megosztott velem pár infót, plusz az utóbbi időben én is olvastam erről.
Tehát: el kell felejteni azokat a régi klímákat ami rohadt nagy erővel és zajjal izomból nyomták a hideget a fejedre és persze rosszul is voltak beállítva - mint írtam 21 °C mikor kint 35 °C vagy még több volt és persze SOHA nem volt takarítva ezért könnyen megbetegedést is okozhatott, izomból szárították a levegőt és persze a ki-be kapcsolásuk rossz bekötés esetén lámpa vibrálást is okozhatott.
MOST:
- inverteres klímák vannak, az inverter miatt a finoman szabályozhatósága lett a fő erénye, szép lassan indul és lassan is áll le ha a hőmérséklet engedi akár 20%-on is üzemelhet, szinte hangtalanul, ergo nem süvítve tolja a hideget kikapcsol aztán megint be 100%-on hanem folyamatosan tud üzemelni alacsony teljesítményen is csendesebb a villanyórát sem cibálja a ki-bekapcsolásokkal.- van benne részecskeszűrő tehát ha allergiás vagy miután hazaértél leveszed a ruhád és lezuhanyozol vagy legalább megmosod a hajad, arcod és ruhát cserélsz akkor akár meg is szűnhetnek a tünetek és nyugodtabban tudsz aludni, ha nincs több allergén a levegőben akkor a gyullad terület pár óra alatt megnyugszik.
- már megoldható a páratartalom stabilizálása ha jól tudom a 40-60% közötti az ideális, aktív tevékenységhez a kicsit szárazabb levegő szerintem jobb, de alváshoz meg a kicsit magasabb páratartalom lehet a nyerő.
- mivel folyamatos, a levegő "kondícionálása" = levegő tisztasága, páratartalma és hőmérséklete ezért ezt a takarítás gyakoriságára is pozitív hatással van, mivel alig van szálló por ezért a polcokra, bútorokra stb. is lassabban rakódik le a por és ritkábban kell takarítani.
Ha egész évben használjuk akkor nem kell nyitogatni az ablakot se télen se nyáron, hogy frissüljön a levegő mert mindig friss.
Sajnos olyan helyen lakom ahol télen szénnel is tüzelnek tehát a nyirkos, ködös szélcsendes napokon télen sem a friss hideg levegő jön be hanem még rosszabb mint ami bent van, és persze a hideg levegőt fel is kell melegíteni. Nyáron pedig vagy a fülledt meleg levegőt vagy a száraz forrót engeded be.
A végére, nálunk - családi ház - a max az 29 °C szokott lenni, tehát egy olyan klíma ami ebből 4 °C lecsíp az már elég lenne, ezt szerintem - ha a fentebb említett dolgok is megvalósulnak - neked sem lenne vele gondod.
Sajnos a fordítottja is probléma szokott lenni nálunk, mikor bemegy télen az ember a plázába, fórumba és ott meg simán van 24-25 fok az sem az ideális egy ilyen helyen ahol mindenki cipőben van - esetleg a kabátját leveszi, vagy magán tartja egy nagykabátot macerás kézben hurcolászni - kb. a 20-22 fok lenne.
-
Cs1csó
titán
válasz
sirály69 #127910 üzenetére
Az USA vs. Huaweii párharc állását nézve kockázatos ilyen telefont venni. 1-2 év és nem jön több frissítés lehet vakarózni.
local1
Tudod mi kell: PÉNZ, hogy minden nagyobb helyiségbe tudj tenni egy beltéri és egy kültéri egységet szereléssel együtt akár fél milla is lehet a dolog - 30-50k csak a szerelés egységenként 6 egység - kül és bel - az már 180-300k és utána bírd fizetni a villanyszámlát és ameddig másoknál 30 fok van a lakásban te kellemes 24-25-ben is üldögélhetsz az ilyen kánikulában már kellemes.
HIVATALOSAN 7-8 celsius foknál nagyobb különbségnek nem szabadna lenni egészségügyileg a beltéri és a kültéri hőmérséklet között de saját tapasztalat: 25 celsius fok felett közepes páratartalomnál már izzadok tehát pont LEXAROM az ajánlást ha 25 fok felet már nem érzem magam jól.
Persze annyira idióta nem vagyok hogy amikor kint 35 fok van árnyékban akkor a lakásban 21 fok celsiusra tekerjem a klímát mert az anyagilag és egészségügyileg is tökönlövése saját magunknak.
-
Cs1csó
titán
válasz
rayoliviero #127886 üzenetére
+1 Nánási, 2017 nyarán voltam ott, igaz egy Motoros találkozó alkalmából - de nagyon rendben volt. Nincs túlbonyolítva de ha több fürdőzést is tervezel a nyáron akkor egy alkalmat mindenképpen megér. Biztos van róla fénykép a neten, és a jegyárak is megtalálhatóak.
-
Cs1csó
titán
válasz
tibbike01 #127870 üzenetére
Ezen morfondíroztam én is, hogy ilyen kis volumenben megbízhatóbb nálam ez lenne a befutó:
- Edifier R1700BT 36kvagy 2x annyiért de 2x akkora teljesítményben:
- Edifier S1000DB 75k (62k-ért valami javított használtat árulnak)
Mikulásbá
Neked akkor ez az utóbbi a befutó persze 75k, de a teljesítménynek és a minőségnek ára van. -
Cs1csó
titán
válasz
tibbike01 #127867 üzenetére
Az alap kérdező úgy szeretné használni (ha jól értettem, ha nem akkor pontosít, hiszen biztos olvass ezt) mint sima PC-re köthető aktív hangfal, amire a BT funkción keresztül akár közvetlenül a telefonjáról is tudjon zenét streamelni, erre pedig az Edifier 2-3 utas sztereo rendszerei megfelelőek.
Kérdés: 2 vagy a 3 utas rendszert preferáljátok?
-
Cs1csó
titán
válasz
Mikulásbá #127846 üzenetére
Fentebb ezeket találtam:
- Edifier S880DB 2.0
- Edifier S1000DB 2.0
- Thonet & Vander Kugel 2.0 (ez egy kicsit túlárazott de a minőség miatt elfér itt)- Edifier S2000 Pro 2.0 ez képviseli a csúcsot ez akár házimozizásra is elég lehet, még optikai bemenet is van rajta.
Megjegyzem a "fizikát" megerőszakolni nem egészséges tehát a jó és erőteljes - nagy hangerőre képes - hangzáshoz a nagyobb fa doboz és a nagyobb hangsugárzók kellenek.
Csak sztereo rendszereket linkeltem, zenehallgatásra ezek a megfelelőek.
Ennél feljebb már aktív "PC hangfal" kategóriában én már nem mennék feljebb. Ha ennél komolyabb kell akkor ott már érdemes koncepciót váltani pl.: minőségi sztereo erősítő és egy pár 2-3 utas álló hangfal.
Magamon érzem, hogy ahogy idősödöm egyre kevésbé számít a hangerő és fontosabbnak érzem a minőséget.
-
Cs1csó
titán
válasz
Mikulásbá #127844 üzenetére
Pl.: Edifier R2730DB 2.0 ekkor teljesítményhez (136W, de 3 utas tehát ezt a számot a helyén kell kezelni) az ára is jó, van BT 4.0, és távirányító is. 52k.
Ennél többet vagy kevesebbet tudnál rászánni?
-
Cs1csó
titán
válasz
EXIEZ #127837 üzenetére
Azért PC hangfalaknál mint "minőség" a Genius SP-HF1250B 2.0 hangfalnál kezdődik, ennél lejjebb SEMMI sincs.
Kétutas, reflexnyílás, mély és magas hang, hangerő szabályzás külön, fa doboz, szolid megjelenés.A következő szint több mint 2x annyiért itt kezdődik: Edifier R1010BT 2.0 vagy közel 3x annyiért: Edifier R1280T 2.0
Bár ezekhez már érdemes esetleg egy dedikált hangkártya is, a Genius-hoz elég lehet az alaplapi.
-
Cs1csó
titán
válasz
Adonimus #127825 üzenetére
Üdv, lehet szerencséd van két az árukereső átnyálazása után is ajánlott terméket árulnak Debrecenben ugyanaz az eladója lehet bizniszel velük nem tudom:
- Genius 2.1 SW-G2.1 1250Nekem pont a Genius SW G2 1250-em van - már más használja a családban - és komoly hangerőt tud elsősorban amiatt vettem anno 7 éve, mert külön kezelőszerven lehet a hangerőt, és a basszust állítani és nem kell emiatt lehajolni a mélynyomóig ami jellemzően a lábamnál hátulra betolva helyezkedett el tehát macerás lett volna érte lehajolni.
A Genius hátránya, hogy sérülékenyek a szatellit sugárzók, és rövidek a kábelek,
A Logitech-nél a basszus szabályozása a mélynyomón helyezkedik el és ahogy nézem kevésbé sérülékenyek a szatellit sugárzók, és a megjelenése is konzervatívabb ellentétben a Genius-szal.
A Logitech-et venném a helyedben de ha van lehetőség kipróbálni, elég ha áram van vigyél egy mp3 lejátszót és teszteld mindkettőt.
aryes
Ha odaadja 16k-ért akkor jó biznisz, annyiért még engem is érdekel.
-
Cs1csó
titán
válasz
Papaj x #127783 üzenetére
+1 bobace
Ránéztem de nem adja mindegyikre az 5 év garanciát pl erre adja: Beko RCSA-330K31 W de hát 93-95k
Érdemes az árukeresős szűkítést használni és a maradék 1-2 tucat terméket egyenként átnézni.
-
Cs1csó
titán
válasz
Papaj x #127779 üzenetére
Ahogy látod: Gorenje, Whirpool, Zanussi, Indesit, Candy
Mindenképpen ezekből a márkákból választanék + ha szűkíted egy általános méretre: 174-212L, alulfagyasztós, szabadon álló akkor 20(!) termékre szűkítetted a keresést és ezt is tovább tudod szűkíteni ha mondjuk csak fehér kell vagy csak sötét mert a fele szürke, a másik fele fehért tehát ha ezt tovább szűkíted marad 12db ha szűkíted az árat max 90k-ra akkor marad 11db.
+ a helyedben kizárnám azokat a típusokat amiket 5-nél kevesebb helyen forgalmaznak (jellemzően kifutó termék lehet) így marad 7-8 termék
+ ezt is tovább lehet szűkíteni A++ osztályra tehát a sima A+-t kihagyni akkor marad 4 termék.
+ minél több vélemény legyen a termékről.
Ezek után ez maradt: Indesit LR7S2W
Szállítással együtt 90k a MarketWorld-ből, de ha erős vagy van futód akkor 88k-ért rendeled az Auchanba és személyesen átveszed.
Ahogy nézem jellemzően - amit eddig láttam - 2 év garancia van mindegyikre. Természetesen lehet építeni a csordaszellemre és 76k-ért megvenni a Gorenje-ét.
-
Cs1csó
titán
válasz
Papaj x #127775 üzenetére
Ebben a topikban kérdezz be: Háztartási gépek
+ érdemes lenne az összefoglalóját is átolvasni és pontosítani mit keresel pl.: új, használt, kombi, alul felül fagyaztós, fagyasztó láda, méret, mekkora a költségkeret stb.
Kiindulásnak az árukeresőt ajánlom. Ott tudsz szűkíteni KIVITELRE és ÁRRA.
Pl. alulfagyasztós, szabadon álló, 95k alatti ársáv: Gorenje RK4171ANX Hűtőszekrény 76k
bobace
Létezik gázüzemű vízmelegítőben is puffertartályos megoldás.
-
Cs1csó
titán
válasz
SOAD19 #127760 üzenetére
Befektetésnél egy dolog a fontos a diverzifikáció:
"A diverzifikáció a befektetések kockázatkezelésének egyik fontos eleme. Lényegét tekintve kockázatmegosztást jelent oly módon, hogy a befektetés nem egyetlen, hanem több értékpapírba történik. 20-30 elemből álló értékpapír-portfólió tekinthető jól diverzifikáltnak. A diverzifikáció célja a kockázat tervezett megosztásával az esetleges veszteségek csökkentése, ami általában (de nem törvényszerűen) a várható hozam csökkenésével is jár. "
Tehát szerintem nyugodtan lehet venni állampapírt, de ne a megtakarításod 100%-át hanem max 20-30%-át fordítsd erre.
mackosajt
+1 patex1983 készülj fel ez egy külön állatfaj: [link]
-
Cs1csó
titán
válasz
Chesterfield #127706 üzenetére
Nem is rossz! Ha kicsi nagyon a szoba akkor egy franciaágy kvázi el is tudja takarni teljesen a radiátort így legalább nyugodtan tud terjedni a meleg.
-
Cs1csó
titán
válasz
Zsoleszhun #127689 üzenetére
-
Cs1csó
titán
válasz
Salex1 #127643 üzenetére
Ez mindig is kicsit lutri, mennyit szánnál rá?
Árukeresőn a lista elején:
- Electrolux EAT 3300 21 véleményt is olvashatsz
- Bosch TAT3A011 CompactClass 48 vélemény5 csillagos értékelésűek, sok boltban árulják, és 10k alatti árukkal korrektnek mondhatóak.
-
Cs1csó
titán
válasz
#05304832 #127635 üzenetére
Ha van egy telefonod amibe digis kártyát veszel rádugod áramra és erről hotspot funkcióval tolod a netet más eszközre arra nem tudom, hogy jönnének rá.
Maga a döntés logikus, mivel ez nem a "vezetékes" net kiváltására van kitalálva, pl. nekem 8/1-es netem van ennél értelemszerűen jobb bár az adatkorlát miatt nem biztos hogy érdemes.
-
Cs1csó
titán
válasz
dewil666 #127473 üzenetére
Sajnos az állam hibája egyértelműen rossz jogszabály. Sajnos az ellenőrzése és annak bizonyítékként való felhasználása is körülményes. Olyan jogszabály kellene ami pl. egy 100Mbit-es netnél CSÚCSIDŐBEN sem engedném a tartósan 20%-al lassabb netet a tartósan jogilag nehezen értelmezhető kategória ezt egy kiegészítő leírással lehetne pontosítani mondjuk: 30%-al lehet kevesebb a net sebesség heti 1-2 alkalommal egybefüggő 2 órán keresztül, és 20%-al kevesebb mondjuk 3 alkalommal 2 órán keresztül ennél nagyobb vagy gyakoribb eltérés nem engedélyezett annak megsértése a következő hónap havidíjából 30-40%-os kedvezményt jelent, és fél év után külön büntetés a cégnek és hálózatfejlesztésre kötelezni, amit pl. megvalósítási tervvázlattal bizonyítani pl. ha vállalják a fejlesztést és annak az ideje fél év akkor az időre nincs büntetés és a havidíj kedvezmény is kevesebb - az aktív fejlesztés folyamatban léte miatt -
-
Cs1csó
titán
válasz
dewil666 #127466 üzenetére
Ez egy pár évvel ezelőtti jogszabályváltozás eredménye. Kurtán furcsán ha azt írják mondjuk egy 100Mbit-es netre hogy 30Mbit (mert ennyi még mondjuk legzsúfoltabb péntek, szombat este is megvan) a minimum és valahol hiteles méréssel mondjuk 25-öt mérnek akkor QVA nagy büntetésre számíthatnak.
-
Cs1csó
titán
válasz
bul07 #127447 üzenetére
A "kopogós" műanyag a védjegye az olcsóbb autóknak, nem rossz csak olcsóbb, költséghatékonyabb autóknak. Egy ismerősöm VW Saranjának a műszerfala tört szét gyakorlatilag érdekes látvány, azt sem mondanám prémium autónak.
Amikor selejt termék darájából öntenek ki a műanyaggyárban egy terméket ( a legdurvább példa az über gagyi műanyagra az a Háztartási Hipó doboza na az a létező legrosszabb többszörösen darált selejtből fröccsöntött műanyag palack) a másik véglet pedig mondjuk a LEGO gyár alapanyaga.
-
Cs1csó
titán
válasz
gps76 #127376 üzenetére
Debrecenben RAKTÁRON lévő M2-es SSD-t csak ezt találtam: Kingston M.2 2280 SSD UV500 120GB tehát bemész a boltba és átveszed.
Máshol legalább 1-2 nap, esetleg az MM-ben még megnézheted.
daa-raa
Árukereső szerint a Zanussi és az Electrolux népszerűek, de az is kérdés milyen típus kell:
Kürtős, Sziget, Kihúzható (beépíthető), Hagyományos, Álkürtős (beépíthető), Pultba süllyeszthető stb. és mennyit szánnál rá, 15k környékétől az ár a csillagos ég.
-
Cs1csó
titán
válasz
7Sony7 #127324 üzenetére
Miért ne lehetne 60-80k-ért mosógépet venni? Mennyivel vagy előrébb a 300k-ssal? Az olcsóbb mosógép is elmegy 3-5 évet, átlagos használat mellett: heti mondjuk 4-6 adag mosás, egy 10 tagú család vagy ahol még a nagykabát is mosásba megy egy hordás után oda kell mosó és szárítógép is.
-
Cs1csó
titán
válasz
Zola007 #127306 üzenetére
Igaz, hogy fogalmazzak: nem erre találták ki az okostelefont, hogy netet osszon tovább, "képes" rá de nem erre való, nagyon nem. EZ valami hasonló mint a régi telefonokban a zseblámpa funkció, hogy tartós üzemmel ha komolyabb lámpa volt benne az is kinyírta az akkut.
-
Cs1csó
titán
válasz
Zola007 #127258 üzenetére
Egy, másfél nap - intenzív használat mellett elegendő - rutinnál kell válnia, hogy amikor hazaér az ember egyből olyan helyre teszi ahol egyből dughatja is töltőre a készüléket.
Több napos "nomád" körülmények esetére érdemes beruházni egy PowerBank-be és akár egy plusz akkuba is.
-
Cs1csó
titán
válasz
Zola007 #127228 üzenetére
Nemrég nézelődtem milyen telefonok vannak és akkor csak egy márka maradt (4GB RAM, 8magos proci, 32-64GB háttér, 5-6" között, ) a Xiaomi
Most a te paramétereidnek igazán 2 telefon felel meg:
- Xiaomi Redmi Note 5 64GB
- Xiaomi Mi A2 Lite (Redmi 6 Pro) 64GBNekem a Redmi Note 5 szimpatikusabb.
Szerintem keress egy boltot ahol meg tudod tapizni és vedd meg amelyik tetszik.
A Debrecen Plázában a FirstPhone-ban mindkettő kapható és a legolcsóbban, igaz csak 1 év garanciával ilyen olcsó.
Itt egy összehasonlítás a két telefonról: [link] itt egyértelműen a Redmi Note 5 a jobb. Egy másik teszten is modernebbnek írják le a Redmi Note 5-öt, én azt venném.
-
Cs1csó
titán
válasz
#33253120 #127215 üzenetére
Mindet próbáltam és az említett keskeny és alacsony ajtó probléma ellenére is ez a legjobb megoldás. A szúnyoghálós ajtó a legmasszívabb de mikor jössz-mész bejönnek melletted a legyek. Macsak nincs a kutya nem bántja szerencsére.
Ahogy most néztem az Árukeresős találatokat 1500Ft-ért bőven elég ha egy szezont kibír.
-
Cs1csó
titán
válasz
7Sony7 #127210 üzenetére
Üdv az a fajta a jó ami felül és két oldalt odaragasztasz az ajtóhoz középen pedig mágnesesen záródik ha alul teljesen leér akkor gyakorlatilag nem fog tudni bejönni semmi amikor nekimész a mágnes enged és ha ki vagy bementél utánad a mágnes összezáródik megint.
Az Árukeresőn ahogy látom "Delight" márkában van több is: [link]
Ami fontos:
- 2 részből álljon - tehát nem jó ami több "lamellából" áll - középen nyílik csak
- felülre és oldalra oda lehet ragasztani
- FONTOS! A hossza megfelelő legyen különben alul be tudnak jönni a rovarok
- középen mágnesen zár legyen
- az alja mivel leér a küszöbig valami erősített anyagból legyen tehát ott erősebb legyen az anyag -
Cs1csó
titán
válasz
zolikaDB #127201 üzenetére
OSB lap telibe - mivel ezek nem túl acélosak értelemszerűen alá kellő léc, majd erre egy speciális zsindely fólia direkt erre kitalálva és erre a zsindelyt.
Zsindely alátét fólia néven fut, filagóriára azért tudnám jobban elképzelni mert a zsindely természetközelibb anyag és egy filagória gyakorlatilag a természettel való kapcsolatról szól. A peremét nem tudom hogy gondolod de ha elegendő mértékben túlnyúlik a hasznos területen akkor nagy eső+szél kombó kivételével még véd is, de eső és szél esetén amúgy sem érdemes a filagóriában tartózkodni.
-
Cs1csó
titán
-
Cs1csó
titán
válasz
fuwiradis #127167 üzenetére
Szerintem mindenki másra esküszik de én első körben az árukereső rangsorát nézném meg pár ajánlást átolvasva, ahogy nézem 5k-ért top 1-es népszerűségű vasalót is tudsz venni: [link] ahogy nézem Electrolux, Tefal, Philips, Bosch vonalon nézelődnék.
Esetleg egy költségkeretet is megadhatnál, de mint írtam 5k-ért már jó vasalót lehet vásárolni.
-
Cs1csó
titán
válasz
Zola007 #127106 üzenetére
Passz, de keresgéltem és elvileg ezt cáfolják: [link]
Bár néha írnak arról, hogy a templomok régi üvegeinek alja vasatagabb, mint a teteje, a jelenséget nem az üveg folyékonysága okozza. A középkorban az üveg úgy készült, hogy az üvegfúvó-pipával nagy üvegbuborékot fújtak, ezt a pipával átellenes részén megnyitották és lemezzé pörgették. Amikor a lemez lehûlt, levágták a pipáról, és lapokra "szabdalták". A lapok vastagsága nem volt egyenletes amiatt a feszültség miatt, amelyik az üvegben ébredt, amikor az üveget lemezzé pörgették. A lapokat természetesen a vastagabbik felükkel lefelé illesztették a keretbe.
Az üveg tanulmányozása során kiderült, hogy az átmeneti hõmérséklet alatt, amely jóval meghaladja a szobahõmérsékletet, lényegében megszûnik a molekuláris átrendezõdés. Az üveg nem viselkedik viszkózus folyadékként, hanem megszilárdul. Hõkapacitása és többi tulajdonsága is a szilárd állapotra jellemzõ.
-
Cs1csó
titán
válasz
Aryes #127093 üzenetére
Jól mondja daa-raa én is láttam egy dok filmet ami pedig ezt bizonyította, régi több száz éves templomablakokat vizsgáltak meg és az "aljban" több anyag volt mint a tetejében, az eltelt idő alatt a gravitáció hatására "lefolyt" alulra. Tehát az üveg sem szilár anyag.
De ettől még jobb mint a műanyag nem oldódik le az oldala olyan könnyen és gyorsan mint a műanyagnak.
-
Cs1csó
titán
válasz
hentes555 #127074 üzenetére
Üdv ezeket lesd meg lófogásos:
- Hyundai 20"-os LCD TV 6k
- Hisense 26" LCD TV 8k
- 24"-nál kisebb Philips 9k (azt írja több példány van valami hotelben tévé csere volt lehet odaadja 5-6k-ban is. (5k-ról indulj és lehet 6-ban el lehet hozni ha ez lenne a befutó)Ahogy nézem a Hyundai a legrégebbi a Hysense talán a legjobb - a matricák ellenére - ki kell próbálni 26" az nem rossz, a Philips talán 20" körüli. (a hírdetésben 60cm alatti kategória van ami 24" alattit jelent)
Debreceni hirdetés mindegyik.
Sanki
Ez a "kedvenc" húsbolt olyan csengésű mint a "válság" szemüvegdiszkont, nagyon eltalálták
-
Cs1csó
titán
válasz
zolikaDB #127065 üzenetére
Egyet tudok javasolni NE műanyagot vegyél. Amit ajánlottak öveg + rozsdamentes acél vagy olyat ami csak rozsdamentes acél. A Lidl-ös vagy az a Qilive is jónak tűnik ilyen szempontból.
+1 Sanki
PONTOSAN! Emiatt írtam, a műanyag beleoldódik a vízbe.
Ha a Lidl-ösre 3 év garancia van akkor azt az Auchan-osra nem tudom mennyi de valószínűleg 1-2 év max.
-
Cs1csó
titán
válasz
vlevi #127049 üzenetére
Nekem nagyon bevált több okból is:
- nem esik ki könnyen
- valamennyire kizárja a külvilág zajait - aktív zajszűrő nélkül is
- télen nem macerás ha sapkát veszek fel
- nem izzad bele a fülem mint egy fület körülölelő típus eseténItthonra PC-hez, TV-hez fejhallgatóm van fület körülölelő típus - szövet és nem műbör - de utcára csak ilyen agyba dugós játszik.
-
Cs1csó
titán
válasz
LeventeV #127040 üzenetére
Ennek valamelyik korábbi permutációja: Sony MDR-EX450
Ezen nincs hangerőszabályzó. Azért Sony-t vettem mert az első ilyen agybadugós is Sony volt azt még 2004 őszén vettem és közel 10 évig kiszolgált, ami most van azt közvetlen utána vettem. Fontos, hogy ne lötyögjön nálam erre a közepes szilkon dugók voltak a megfelelőek a kicsik lötyögtek a nagy pedig be se fért.
-
Cs1csó
titán
válasz
zeon.hu #127037 üzenetére
+1
Nekem van egy "agybadugós" fülesem - Sony minőségibb darab - amikor azon keresztül hallgatom a zenét kb. mint ha otthon hangfalakból szólna annyira jó, erre képesek másokat is zavarni egy telefon hangszóróját használni aminél NULLA basszus és közép tartomány van, csak a sipítás hallatszik.Ennél még a 80-as években divat vállra pakolt magnó is igényesebben szólt.
-
Cs1csó
titán
válasz
#65675776 #127030 üzenetére
Erről a zenehallgatásról jut az eszembe van egy népcsoport - külső jegyek alapján könnyen beazonosíthatóak - akik nem ismerik a FEJHALLGATÓT se a FÜLHALLGATÓT valami bajuk van genetikailag a füljáratukkal, vagy a fülük porcos részével, hogy nem tudja rátenni a szivacsos fejhallgatót vagy a járatba bedugni a fülhallgatót?
Mert mindig azt látom, hogy jönnek-mennek az utcán és csak szól belőlük a zene mint kiderül a telefonjukból, sajnos páran ezt tovább is fejlesztették és BT hangszóróval tolják meg az élményt.
Gondoltam már erre a származással összefüggő fejhallgató-fülhallgató irritációra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- PlayStation 5
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Witcher topik
- Linux kezdőknek
- Doky586: Egyszerű boot
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-12400F/14400F +RTX 4060 GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- MSI X570 Gaming Pro Carbon Wifi + Ryzen 7 5800X + AIO, RAM, SSD opcionalisan
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
- BESZÁMÍTÁS! Dell Alienware AW2523HF IPS 360Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest