Hirdetés
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AuraSync kibeszélő topic
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
félisten
válasz 7Sony7 #127210 üzenetére
Üdv az a fajta a jó ami felül és két oldalt odaragasztasz az ajtóhoz középen pedig mágnesesen záródik ha alul teljesen leér akkor gyakorlatilag nem fog tudni bejönni semmi amikor nekimész a mágnes enged és ha ki vagy bementél utánad a mágnes összezáródik megint.
Az Árukeresőn ahogy látom "Delight" márkában van több is: [link]
Ami fontos:
- 2 részből álljon - tehát nem jó ami több "lamellából" áll - középen nyílik csak
- felülre és oldalra oda lehet ragasztani
- FONTOS! A hossza megfelelő legyen különben alul be tudnak jönni a rovarok
- középen mágnesen zár legyen
- az alja mivel leér a küszöbig valami erősített anyagból legyen tehát ott erősebb legyen az anyag -
Cs1csó
félisten
válasz zolikaDB #127201 üzenetére
OSB lap telibe - mivel ezek nem túl acélosak értelemszerűen alá kellő léc, majd erre egy speciális zsindely fólia direkt erre kitalálva és erre a zsindelyt.
Zsindely alátét fólia néven fut, filagóriára azért tudnám jobban elképzelni mert a zsindely természetközelibb anyag és egy filagória gyakorlatilag a természettel való kapcsolatról szól. A peremét nem tudom hogy gondolod de ha elegendő mértékben túlnyúlik a hasznos területen akkor nagy eső+szél kombó kivételével még véd is, de eső és szél esetén amúgy sem érdemes a filagóriában tartózkodni.
-
Cs1csó
félisten
-
Cs1csó
félisten
válasz fuwiradis #127167 üzenetére
Szerintem mindenki másra esküszik de én első körben az árukereső rangsorát nézném meg pár ajánlást átolvasva, ahogy nézem 5k-ért top 1-es népszerűségű vasalót is tudsz venni: [link] ahogy nézem Electrolux, Tefal, Philips, Bosch vonalon nézelődnék.
Esetleg egy költségkeretet is megadhatnál, de mint írtam 5k-ért már jó vasalót lehet vásárolni.
-
Cs1csó
félisten
válasz Zola007 #127106 üzenetére
Passz, de keresgéltem és elvileg ezt cáfolják: [link]
Bár néha írnak arról, hogy a templomok régi üvegeinek alja vasatagabb, mint a teteje, a jelenséget nem az üveg folyékonysága okozza. A középkorban az üveg úgy készült, hogy az üvegfúvó-pipával nagy üvegbuborékot fújtak, ezt a pipával átellenes részén megnyitották és lemezzé pörgették. Amikor a lemez lehûlt, levágták a pipáról, és lapokra "szabdalták". A lapok vastagsága nem volt egyenletes amiatt a feszültség miatt, amelyik az üvegben ébredt, amikor az üveget lemezzé pörgették. A lapokat természetesen a vastagabbik felükkel lefelé illesztették a keretbe.
Az üveg tanulmányozása során kiderült, hogy az átmeneti hõmérséklet alatt, amely jóval meghaladja a szobahõmérsékletet, lényegében megszûnik a molekuláris átrendezõdés. Az üveg nem viselkedik viszkózus folyadékként, hanem megszilárdul. Hõkapacitása és többi tulajdonsága is a szilárd állapotra jellemzõ.
-
Cs1csó
félisten
válasz Aryes #127093 üzenetére
Jól mondja daa-raa én is láttam egy dok filmet ami pedig ezt bizonyította, régi több száz éves templomablakokat vizsgáltak meg és az "aljban" több anyag volt mint a tetejében, az eltelt idő alatt a gravitáció hatására "lefolyt" alulra. Tehát az üveg sem szilár anyag.
De ettől még jobb mint a műanyag nem oldódik le az oldala olyan könnyen és gyorsan mint a műanyagnak.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz hentes555 #127074 üzenetére
Üdv ezeket lesd meg lófogásos:
- Hyundai 20"-os LCD TV 6k
- Hisense 26" LCD TV 8k
- 24"-nál kisebb Philips 9k (azt írja több példány van valami hotelben tévé csere volt lehet odaadja 5-6k-ban is. (5k-ról indulj és lehet 6-ban el lehet hozni ha ez lenne a befutó)Ahogy nézem a Hyundai a legrégebbi a Hysense talán a legjobb - a matricák ellenére - ki kell próbálni 26" az nem rossz, a Philips talán 20" körüli. (a hírdetésben 60cm alatti kategória van ami 24" alattit jelent)
Debreceni hirdetés mindegyik.
Sanki
Ez a "kedvenc" húsbolt olyan csengésű mint a "válság" szemüvegdiszkont, nagyon eltalálták
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz zolikaDB #127065 üzenetére
Egyet tudok javasolni NE műanyagot vegyél. Amit ajánlottak öveg + rozsdamentes acél vagy olyat ami csak rozsdamentes acél. A Lidl-ös vagy az a Qilive is jónak tűnik ilyen szempontból.
+1 Sanki
PONTOSAN! Emiatt írtam, a műanyag beleoldódik a vízbe.
Ha a Lidl-ösre 3 év garancia van akkor azt az Auchan-osra nem tudom mennyi de valószínűleg 1-2 év max.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz vlevi #127049 üzenetére
Nekem nagyon bevált több okból is:
- nem esik ki könnyen
- valamennyire kizárja a külvilág zajait - aktív zajszűrő nélkül is
- télen nem macerás ha sapkát veszek fel
- nem izzad bele a fülem mint egy fület körülölelő típus eseténItthonra PC-hez, TV-hez fejhallgatóm van fület körülölelő típus - szövet és nem műbör - de utcára csak ilyen agyba dugós játszik.
-
Cs1csó
félisten
válasz LeventeV #127040 üzenetére
Ennek valamelyik korábbi permutációja: Sony MDR-EX450
Ezen nincs hangerőszabályzó. Azért Sony-t vettem mert az első ilyen agybadugós is Sony volt azt még 2004 őszén vettem és közel 10 évig kiszolgált, ami most van azt közvetlen utána vettem. Fontos, hogy ne lötyögjön nálam erre a közepes szilkon dugók voltak a megfelelőek a kicsik lötyögtek a nagy pedig be se fért.
-
Cs1csó
félisten
válasz zeon.hu #127037 üzenetére
+1
Nekem van egy "agybadugós" fülesem - Sony minőségibb darab - amikor azon keresztül hallgatom a zenét kb. mint ha otthon hangfalakból szólna annyira jó, erre képesek másokat is zavarni egy telefon hangszóróját használni aminél NULLA basszus és közép tartomány van, csak a sipítás hallatszik.Ennél még a 80-as években divat vállra pakolt magnó is igényesebben szólt.
-
Cs1csó
félisten
válasz #65675776 #127030 üzenetére
Erről a zenehallgatásról jut az eszembe van egy népcsoport - külső jegyek alapján könnyen beazonosíthatóak - akik nem ismerik a FEJHALLGATÓT se a FÜLHALLGATÓT valami bajuk van genetikailag a füljáratukkal, vagy a fülük porcos részével, hogy nem tudja rátenni a szivacsos fejhallgatót vagy a járatba bedugni a fülhallgatót?
Mert mindig azt látom, hogy jönnek-mennek az utcán és csak szól belőlük a zene mint kiderül a telefonjukból, sajnos páran ezt tovább is fejlesztették és BT hangszóróval tolják meg az élményt.
Gondoltam már erre a származással összefüggő fejhallgató-fülhallgató irritációra.
-
Cs1csó
félisten
válasz customer114 #127007 üzenetére
Nem vicc, egyes orosz kártevők ciril betűs rendszeren, billentyűzettel szerelt gépen inaktívak.
-
Cs1csó
félisten
válasz atike #126970 üzenetére
Na fene rákattintottam a HAON-ra - megvan könyvjelzők között - de most látom megújult a honlapjuk, és én sem találom.
Zola007
Van ilyen topik?? Legszebb nők?? Komoly!
ServerWorks
Egyetértek, én is az érett romantikus kapcsolat híve vagyok (tudjon főzni, mosni, takarítani) nem magamutogató nőt keresek
-
Cs1csó
félisten
válasz Zsoleszhun #126909 üzenetére
+1 bobace
Inkább el kell menni egy környező kistelepülésre ott kb. azonnal megcsinálják.
-
Cs1csó
félisten
válasz SOAD19 #126776 üzenetére
Nem kell adni ez nem egy 20 műtétből álló sorozat hogy ha az elsőn nem adsz akkor már az 3-ikon megöl, megműt és kész ennyi nem kell többet menni, esetleg 1-2 kötözés és kész.
Ha négyszemközt maradtok megmondhatod neki kerek perec doktor úr csóró vagyok, de ennyit tudok adni ez is a havi fizum harmada ha elfogadja elfogadja ha nem nem, ha ki lennék tömve alapban fizetős rendelésére mentem volna.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz bul07 #126747 üzenetére
Oké, de ha a Román állam nem fizeti ki az ellátását, és nincs munkajogviszonya tehát nem fizet TB-t akkor itt sem fogják ellátni, ha pedig DOLGOZIK ITT és fizeti az ellátást akkor pedig jogosultságot szerzett és felőlem ngiériai bevándorolt is lehet ha dolgozik és fizeti a TB-t.
Tehát a kérdés: mi alapján jogosult ellátásra MUNKA? NYUGDÍJ?
-
Cs1csó
félisten
válasz Zola007 #126716 üzenetére
Az a baj, hogy ezek "kvázi" monopol piacok, az van amit ők akarnak. Persze rengeteg állami szabály vonatkozik rájuk és egyéb megkötés, de a vége úgyis az, hogy a víz, gáz, villany nem jöhet akárkitől, nem szerelheti be akárki, és nem lehet akármilyen alkatrészeket alkalmazni.
Ez az egész világon kb. így van. Nálam ez a fontossági sorrend a közműveknél: víz, internet (áram)
-
Cs1csó
félisten
válasz Zola007 #126647 üzenetére
Talán Gulyás Gergely
Vicces amúgy, belefér.
-
Cs1csó
félisten
válasz Peti78 #126604 üzenetére
Esetleg valamelyik "100 forintos" boltban nézd meg pl:
- nagyállomáson belül az érkezési oldalnál bemész és bal oldalt lesz egy bolt, vagy ettől nem messze a Petőfi téren az árkádsor alatt - a város felé jobb oldalt -Vagy a Csapó utca elején bal oldalt ahol régen az élelmiszer bolt volt az is árkádos ott két ilyen bolt is van egymás után.
Kapásból ezek jutottak eszembe ott mindenféle műanyag cucc van vagy esetleg valami kertészeti bolt pl. a praktiker - ezekkel nem vagyok nagyon képben - de Tesco vagy Auchan is esélyes van olyan részlegük ahol mindenféle hasonló cucc van de a legfontosabb, hogy kérdezz eladót ha nem találod magadtól mert simán lehet, hogy be van suvasztva valahová.
-
Cs1csó
félisten
válasz Zsoleszhun #126595 üzenetére
Tegnap már olvastam, sajnos mivel nem kapnak hálózatot ezért maguknak kell kiépíteni ami ebben a korrupt, munkaerő hiányos, lassú hivatali munka - engedélyeztetések az adótornyoknak - kell még vagy 3-5 év, hogy érdemes legyen csont nélkül átmenni a DIGI-hez HA megcsinálják, még ha a többi operátorhoz hasonló áraik lesznek akkor is átmegyek mert a mostaniakból már nagyon elegem van.
-
Cs1csó
félisten
válasz hentes555 #126546 üzenetére
Nem érdemes foglalkozni vele, érdemesebb újat venni. Egy szervizben a rezsi óradíj nem kevés ha még alkatrészt is kell benne cserélni akkor régen rossz.
Nem tudom mekkora táp és milyen konfigot hajtott, de 13k körül már minőségi 400W körüli tápot lehet venni. Kérdezz be Melyik tápegységet vegyem? topikba. Ott segítenek.
-
Cs1csó
félisten
válasz bobace #126528 üzenetére
Sajnos igen, műszaki cikkben minél "drágábbat" = erősebbet veszel annál tovább lehet majd használni egy erős példa: GTX 1050 2GB már a megjelenésekor is gyenge volt kisebb grafikai igényű dolgokra max FHD 60Hz el lehet vele még bohóckodni de pl. a 1080TI még 3-5 év múlva is jó kártya lesz.
Gondolom telóban is ez van: 40k-s telefon 2-3 év 300k-s telefon talán 3-5 év (persze aki megteheti - irigylem azokat akik így csinálják - MINDIG megveszik az aktuális csúcs telefont és azt 1-2 éven belül el is adják és veszik a következő csúcs telefont.)
lorcsi
Amúgy ahogy nézem 5" ALATT NINCS ÉLET. 5"-os 4GB RAM-os telefon NINCS legalábbis az árukereső szerint (ezen én is meglepődtem) úgyhogy inkább keress valami kisebb kávájú telefont és 5"-nál kicsit nagyobbat és kezd megszokni mert ez ahogy látom egy TREND és pár éven belül lehet teljesen kikopnak az 5"-os vagy az alatti telók.
Nagyon meglepődtem, az 5" egy kb. ideális méret azt tudtam, hogy 4-5" közötti méret kezd kifogyni de, hogy ennyire komoly a helyzet hogy az 5"-os sincs már, az meglepett.
[ Szerkesztve ]
-
-
Cs1csó
félisten
válasz lorcsi #126497 üzenetére
Xiaomi vagy Huawei, ár/érték arányban most ők a legjobbak - kevesebb pénzért többet kapsz) pl.:
- Xiaomi Redmi 6 64GB 4GB RAMEz csak egy példa, 4GB RAM alá sem érdemes már menni, sajnos.
-
Cs1csó
félisten
válasz #65675776 #126492 üzenetére
Lehet nem jól fogalmaztam: pörög az elektromos autó piac miközben a technológia - szerintem - egy helyben toporog, az okostelefonok is egyre vékonyabbak de intenzív használat mellett egy napot sem bírnak ki, alternatíva pedig nincs az elektromos energia tárolására + van egyáltalán ennyi lítium??
-
Cs1csó
félisten
+1 és neked is Peti78
Egyértelmű, hogy akármit nem ír alá az ember pl. kizárólagosságot, de ha én akarok érte x milliót és azt megkapom az már az ingatlanos dörzsöltségén, ügyességén múlik, hogy erre az árra amit végül nekem meg kell fizetnie az eladás után ő még mennyit tudott rátenni 5-10% vagy kevesebbet? Az ő dolga.
Persze egyértelműen az én általam kért összeg feletti rész az ő haszna.
-
Cs1csó
félisten
válasz Mika1227 #126299 üzenetére
Az a baj, hogy most is csak azok járnak jól akik amikor olcsók voltak a lakások akkor vettek és most amikor drága eladnak. Akik nagyobba, kisebbe költözés miatt adnák el vagy vennének azok amit nyernek a réven azt elveszítik a vámon. Talán ha valaki kisebbe költözik akkor nominál értékben több pénze marad.
-
Cs1csó
félisten
válasz zsolti1debre #126271 üzenetére
Bárcsak én üzemeltetném ott a parkolócéget és csak az én taxijaim tudnának oda bemenni .
Erről szól az egész, igazi lehúzás.
-
Cs1csó
félisten
Valakit nem érdekel egy szuper kis akció?
-
Cs1csó
félisten
válasz pomorski #126203 üzenetére
CSAK a futár, egyszerűen lusta volt már kihozni, de a gépbe valamit írni kell és ezt kamuzta be ennyi, egy fontos dolog volt amit vártunk - egy alkatrész - de az sem lett volna világ vége ha pénteken hozz ki, de az, hogy már a tőlünk 4 km-re lévő postán ott volt reggel 8-kor és délután 5-ig nem bírt eljönni idáig az nem esett jól. Se telefonos értesítés semmi, az email-t is az automata értesítő rendszer küldte.
-
Cs1csó
félisten
válasz pomorski #126196 üzenetére
Engem a futár megpróbált átverni de ráfázott: jött az email hogy csütörtök reggel megérkezett a települési postára és már a futárnál is van - aki a környéken terít - és hogy ma már ki is hozzák.
Egész nap semmi majd néztem este 6-kor jött egy automata email hogy a küldemény vissza lett szállítva a postára és majd a következő nap lesz kiszállítva mert: "A CÍMZETT KÉRÉSÉRE LETT ELHALASZTVA AZ ÁTVÉTEL"
NA ekkor gurult el a gyógyszerem: bementem másnap reggel és megkérdeztem mi a helyzet mert VELEM nem beszélt a futár se telefonon se személyesen és értesítés sem volt bedobva csak a automata email jött.
Mint kiderült a futár sunnyogot. Bocsánatot kértem, de otthon írtam a panasz címre és pár hét múlva visszakaptam a szállítás árát.
-
Cs1csó
félisten
válasz hentes555 #126139 üzenetére
Régen a Cívis utca 2. sz alá jártam (nagyon rövid frizurám van és elég sűrűn kell vágni kb. 3 hetente, úgyhogy egy jó 10 éve átszoktam arra, hogy magamnak nyírom csak gyakorlás kérdése) jó hely anno 2-en voltak (pontosabban 4-en délelőttös és délutános műszakban) kimondottan férfi fodrászat. az közel is van a Thomas Mann-hoz.
Nem tudom megvan e még.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz #05304832 #126123 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe: Ketogén étrend
-
Cs1csó
félisten
válasz Zola007 #126102 üzenetére
Szerintem arra értette, hogy nem önmagában "testsúly" a lényeg hanem inkább mondjuk a testzsír százalék, az izom sokkal nehezebb mint a zsír, egy "testépítő" vagy aki csak simán komolyan súlyzózik (vagy olyan sportágat űz ami növeli az izomtömeget) és magára pakol több tíz kiló tiszta izmot az akár 180cm magasságához is lehet 110kg alacsony testzsírral "szálkás" izomzattal.
Egy átlagos 180cm-es NEM izmos embernek kb. 70-80 kg az ideális testsúlya. (persze a csontozat életkor, testfelépítés is számít)
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz bul07 #126083 üzenetére
Üdv, a Chron-betegség-ről már hallottál?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest