- Doky586: Egyszerű boot
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- ricshard444: IPAD 2025 - Első tabletem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Candy: Okosvilágítás konyhai módon Shelly plus 1 relével
- Snowy_owl: Házi vízmű másképp
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zola007
veterán
ismer valaki holland törpenyúl tenyésztőt a városban/környéken?
esetleg tart valaki?(#109873) arpeen2: Semmi gond, megoldható. Pl. az autó aktuális Eurotax évjáratbeli értéke alapján menne ki a büntetés. Mondjuk gyorshajtás esetén 3%
500e Suzuki 15 ezer
5 milliós BMW 150 ezer
25 milliós Porsche 750 ezer -
Zola007
veterán
Tudtok ajánlani megbízható, dolgos embert, aki dolgozik órabérben vagy vállalná pár napon belül egy pince festését?
Nem kell festőnek lennie, csak a meszelőt tudja kezelni. 2x kellene áthúzni mészfestékkel.Hengerelni nem lehet, mivel durván vakolt téglafal, ezért keresek valakit, akinek van meszelője és dolgozna is vele.
-
Zola007
veterán
valakinek van Tchibo Cafissimo főzője?
-
Zola007
veterán
válasz
Zsoleszhun #109800 üzenetére
Ok, majd csábosan mosolygok.
Biztos örülni fog neki a srác. -
Zola007
veterán
válasz
Zsoleszhun #109795 üzenetére
Most 3700-ért van 200/100 és ki van fizetve dec. 31-ig. (most fizettem ki vagy 2 hete, ...szott szólni az ügyintéző, hogy "hé paraszt, ne fizesd ki, mert olcsóbb lesz a nyet"
Ha bemegyek és kérem az 500/200-as csomagot, akkor visszaadják a különbözetet és felemelik a sebességet? -
Zola007
veterán
válasz
Zsoleszhun #109793 üzenetére
és azt hol lehet csekkolni, hogy hol van optikai?
-
Zola007
veterán
ilyesmi menet/csavarrögzítő ragasztót használ valaki? [link]
helyettesíthető sima ragasztóval vagy inkább vegyek?
neten 300 pénz a Mannol, ilyesmi áron kapni valahol
Loctite-ot láttam 2e Forintért, de gondolom évi 2x használatra elég nekem a Mannol is -
Zola007
veterán
válasz
Salex1 #109692 üzenetére
Webshop és szállító közti szerződéstől függ.
Emagnál pl. benne van a szerződésükbe, hogy köteles megvárni a csomagbontást.
Postai dolog sem igaz így, átvétel után is van lehetőség jegyzőkönyv felvételére. Én vettem már fel, mert a csomagon csak kis gyűrődés látszott, de helyben kibontva el volt szakadva a benne lévő könyv borítója. Gyakran a csomagolás erősebb, mint a benne lévő termék.Sérülékeny árut csomagpontra érdemes kérni, ott nem sietnek úgy mint a futár.
Nem mintha az érdekelne, hogy a futár siet. Azért fizetik, hogy a szabályok szerint kézbesítsen egy csomagot. Ha a legapróbb sérülés is látszik, jegyzőkönyveztetni kell.
Ha nem hajlandó, akkor nem kell átvenni, de azonnal fel kell hívni a webshop ügyfélszolgálatát, hogy azért tagadtad meg a csomagátvételt, mert sérült volt és a futár nem volt hajlandó jegyzőkönyvet írni.
Lesz belőle gond, csak nem neked.Ha korrektül és körültekintéssel intézi az ember az internetes vásárlást, akkor nincs benne rizikó.
Azonban itthon ferdén néznek rád ha be akarsz tartani / tartatni bizonyos normákat. Csak ez nem kell hogy téged érdekeljen, mert p. fázni mindenki szeret, a webshop és a futár is, de az érdekedet rajtad kívül nem védi senki.
-
Zola007
veterán
Vettem a szerverbe áramot
-
-
Zola007
veterán
válasz
Aryes #109673 üzenetére
Ha mobil nézetre váltok, akkor olcsóbb lesz a szerver?
bocs, ezt nem tudtam kihagyniEgyébként ha látnánk valami számszerű részletes statisztikát a jelenlegi üzemeltetési terhekről és költségekről, bevételekről, akkor valószínűleg könnyebben beállna az ember a sorba.
Tudom, tudom, ahhoz semmi közünk. -
Zola007
veterán
válasz
#33253120 #109664 üzenetére
Sántít az analógia és nem értek vele egyet, de elfogadom a nézőpontod.
PH cikkeket nem olvasok, így nem szívesen fizetek 1kg répáért, ha csak egy 1 doboz gyufáért jöttem a boltba, de értem.Ezentúl a privát üzenet funkcióra korlátozom akkor a tevékenységem, azért mennyi lenne a jutányos ár, ha kizárólag azt használom az egész prohardverről?
(#109665) daa-raa: A kontraszt nem mindenható. Attól hogy más valami rosszabb, ez még nem lesz jobb
-
Zola007
veterán
válasz
Aryes #109660 üzenetére
Nagyot tévedsz.
Ez nem read-only honlap. Ez egy fórum. A tartalmat jórészt mi adjuk egymásnak
Valóban ők adják a szervert, amin fut a fórum, de azt felhasználók töltik meg, ami látogatottságot vonz.
Nem a szerver vonzza a látogatottságot. Vehetnek egy komplett szerverparkot, attól nem lesz jobb a fórum.
Ez egy kéz-kezet mos történet, nem lehet és nem is érdemes egy oldalról szemlélni.Pl. próbálják ki, hogy 1 hétig nem lehet egyetlen fórumban sem új hozzászólást írni, csak az általuk írt cikkeket olvasni.
Megnézném hogy alakul a látogatottság.Mondtam már korábban is lezsonak: csináljatok egy kis összeges "donate" gombot. Szerintem hamarabb összegyűlne 500 Forintonként a kívánt összeg.
A Wikipedianak is szoktam adni pár dollárt, de elő nem fizetnék, pedig ott nincs reklám és egy fokkal nagyobb a költsége mint a PH-nak.Én azzal fizetek, hogy segítek másoknak a debreceni vagy a gyúrós fórumban, gyakran privátban, a saját időmet rászánva. Esetleg teszek be akciókat a megfelelő ebay/bestbuy topikba.
A sok ilyen "hasztalan user" miatt is jár sok user a fórumra és ez is tartja fenn, nem csak a szerver havi bérleti díja. Aki csak a rezsit látja mögötte, az vagy buta vagy kapzsi.Mindegy, részemről itt zártam, akárminek veszed a mentalitásom, ez a véleményem és ez is marad.
-
Zola007
veterán
Megnéztem egyébként újfent a prémiumot, nem igazán ad számomra hasznos plusz funkciót
Aminek örülnék viszont és hajlandó lennék előfizetni miatta, egyúttal üzenem a fejlesztőknek:
- megváltoztatható színséma vagy téma (oldalelrendezés).- egyedi kép hozzárendelése a felhasználóhoz, amit csak én látok az avatar helyett (könnyebben felismerhessek olyanokat, akiknek "széria" avatarja van gyakran változtatja)
- kedvenc hozzászólások mentése
- értesítő, ha válasz érkezik valamelyik hozzászólásomra (nem a mostan új hozzászólás érkezett feature)
- 500 MB tárhely bármilyen fájlnak, nem csak képnek
- mobil verzióban link gomb
- mobil verzióban be lehessen állítani, hogy X kbytenál nagyobb képeket ne töltsön be, csak jelezze a helyén a méretet
- felhasználó avatarja mellett egy "rep power" az adott topikban
- Prémium előfizetési díjak 20-30%-ának visszaforgatása a moderátoroknak
-
-
Zola007
veterán
válasz
#65675776 #109642 üzenetére
Tudom, épp ezért mondtam
#109641) T_chris : Én belegondoltam többször is, mikor a bodybuilding.com-ot, a reddit-et, a stackoverflowt, az xda-developerst és hasonló jelentéktelen portálokat olvasok korlátozás mentesen.
Nem a cikkek és játékfesztivál beszámolók tették azzá a prohardvert, ami jelenleg, hanem a felhasználók és a moderátori / topikgazda staff.
Ha tartalomgyártásra "jók vagyunk", akkor legyen abba is beleszólásunk, hogy mit akarunk látni.A fizetős PH meg csak fikció, amint bevezetik, tönkremegy az oldal. És ezt ők is tudják.
-
Zola007
veterán
válasz
copass #109574 üzenetére
Nem azzal van a baj, hogy spórolnak az anyagon, hanem azzal, hogy elhallgatják vagy akár be is hazudják másmilyennek.
Mo-on az anyját is eladná a legtöbb ember és nem ez a kérdés, hanem az hogy mennyiért.
Nincs olyan nap szinte, hogy valaki nem hazudna a szemembe és ezt nagyon rühellem.#109570) aryes: az még a jobbik eset. Ismerős akart venni házat, építtető szerint 10 cm szigeteléssel. Nosza, itt a kocsiban egy fúró, nézzük meg. 5 centi után már a téglaport hozta a fúró. Simán eladták volna az 5 centi szigetelést 10-nek.
-
-
Zola007
veterán
2db szilikon lapot mivel tudnék egymáshoz ragasztani?
vulkanizációs gumiragasztó és FBS csődöt mondott
Wacker gyárt ragasztót, de 3500 Ft
esetleg van ilyen valakinek? körülbelül egy borsószemnyi mennyiségre lenne szükségem -
Zola007
veterán
válasz
#05304832 #109500 üzenetére
én mostanság úgy vagyok vele, hogy inkább romoljon el egy gép 3 évesen 5 év garival mint 5 évesen 3 év garival
Tudom, hogy van akinek ez illogikus, de engem a garancia sokkal jobban megnyugtat mint az, hogy a szomszédnak XY márka van és 10 éve semmi baja. Mert a gari az én gépemre vonatkozik, a tapasztalat meg kizárólag az övére. -
Zola007
veterán
válasz
dewil666 #109479 üzenetére
Minap említette egy villamosmérnök ismerősöm, hogy az egyik kollégája a BME-n tanít és a gyártástervezési kurzuson külön oktatási modul van a tervezett avulásra a gépészeknek.
Egyébként az üveglapok újonnan 30-40e Ft körül mozognak, bontottat lehet kapni 15-20e Ft környékén
-
Zola007
veterán
frissült az ingyen elvihető lista: [link]
-
Zola007
veterán
Keresek relative olcsó német-nyelv oktatót
Nem feltétlenül nyelvtanárt, inkább olyat, de azért nem tegnap tanult meg németül és nem alapfokon beszéli.
Akivel az alapoktól el tudnék indulni a német nyelvvel limitált anyagi ráfordítással,Ha van olyan ismerősötök, akinek van ilyen irányú tapasztalat és vállal embert, kérem, küldjétek el priviben
ui: Még mielőtt valaki megmondásba kezd: Ha kifizeti valaki, nagyon szívesen tanulok én 3e forintos óradíjjal is
-
Zola007
veterán
Valakitől vettem régebben 5 csomag Xerox fénymásolópapírt jó áron, de nem találom ki volt az.
Ha még aktuális, írjon már rám legyen szíves -
Zola007
veterán
DECATHLON-ban jár valaki a Faraktár/Dobozi környékéről mostanság?
-
Zola007
veterán
Èrdekel valakit 2 doboz 100 darabos Biotech One-A-Day 2650/db àron?
Rendelnèk hètfőn belőle,
ha összeàllunk, ennyire jönne ki postàval.
PM -
Zola007
veterán
válasz
diablo1984 #109377 üzenetére
köszi
reg nélkül csak a központi raktárat mutatta, azt hittem rendelni kell -
Zola007
veterán
valakinek van regisztrációja a Bárdihoz?
-
Zola007
veterán
válasz
Aryes #109236 üzenetére
Nem sértődtem be. Arra utaltam vele a fórumtársnak, hogy ha külföldön mond, ír valamit az ember egy tipikusan kétélű hozzászólást, akkor ott a pozitív oldalát látják és kérdeznek, itthon pedig mindenki a negatívat.
Egy nem személyes támadás volt irántad, egyszerűen ilyen a magyar alaphangulat és mentalitás. És nem azért mert léleksimogatást vár az ember, hiszen az ide írogatók többségének nick-neve mögé még arcot se tudok társítani, akkor miért kellene aggódnom amiatt, hogy mit gondolnak rólam?
Mondok valós és szemléletes példát:
no.1
Ha leírom egy magyar topikban, hogy 140 kiló voltam és lefogytam, akkor a válasz: "jó kövér voltál, minek úgy úgy elhízni"
Ha ugyanezt leírom a reddit.com-on, akkor "hú de ügyes és kitartó vagy, hogy csináltad?"no.2
Ha itt a PH-n azt kérdezem a monitoros topikban, hogy ajánljanak monitort 60 ezer forintig, akkor az rá a válasz, hogy "80-ért már van ilyen meg olyan, 60-ért szart kapsz, ha nincs pénzed, ne vegyél monitort, stb"
Ha az anandtech.com-on írom ki ugyanazt a kérdést, akkor kapok rá 5 értelmes választ, mindegyiket a 180-210 eurós sávban.A PH 1-2 topikján kívül már nem írok és nem olvasok magyar fórumokat. Ha bármi információra van szükségem, ami nem kizárólag Mo-specifikus, akkor inkább más országból szerzek infót, mert írni és olvasni is sokkal felemelőbb érzés.
És összességében ezért akarok elköltözni az országból is, mert a mindennapokban is ezt tapasztalom. Én elfogadom, hogy nem az országgal van baj, hanem én nem illek bele a képbe, de summázva ugyanaz az eredmény: mindenkinek jobb, ha keresek másik országotNincs harag
-
Zola007
veterán
válasz
bhonti #109230 üzenetére
Én pl. észrevettem, hogy mióta napi szinten többet olvasok / hallgatok angol szöveget, cikkeket, mint magyart és hálózatinformatikát is angolul tanulok, inkább az angol logikára áll át az agyam.
Testvérem gyakran megjegyzi, hogy az utóbbi időben "nem magyarosan" beszélek a telefonban. Más sorrendben és lejtéssel használom a szavakat és mondatokat, mint régebben és ahogy illene. Pl. múltkor egy angol videó közben kaptam egy FB üzenetet és vagy fél percig néztem, hogy mit jelenthet. Annyi volt beleírva, hogy "Nincs" és nem értettem mit jelent angolul az a szó, hogy (fonetikusan) "Ninksz"
Egyébként pedig a rohan világban a magánéletben kezd egyre kevésbé fontos lenni a nyelvtan, sokkal inkább a gyors információközlés került előtérbe. -
Zola007
veterán
válasz
#77081088 #109221 üzenetére
Ennyi volt, amit írtam+linkeltem
Nem azért raktam be, mert pszichológiai elemzést vagy kommunikációs tanácsot vártam a fórumtól.
Mindenesetre befejeztem a debreceni facebookos csoportban való hirdetést, mert annyi értelemszegény emberrel a prohardveren az elmúlt 10 évben nem találkoztam, mint ott június óta. -
Zola007
veterán
válasz
Peti78 #109197 üzenetére
Még nem, de úgy érzem tartogat számomra a sors ebben az üzletben valami rendhagyót.
#109198) aryes : nyelvtannáci
Elismerem, vannak szavak, amiket rendre rosszul írok. Ha minden jól megy, 2 év múlva magam mögött hagyom a magyar nyelvet, így különösebben már nem is érdekel. -
Zola007
veterán
Vevő: "Szia. A hirdetett ...... érdekelne"
Én: Szia. Meg van még.
Vevő: " Szia. De én akartam venni tőled."Én: Kijelentő mondat volt, nem kérdő....
ez fájt így vasárnap reggel
-
Zola007
veterán
válasz
mezis #109098 üzenetére
a műanyag csövön súrlódó levegő feltöltődik, ezért nem érdemes porszívóval fújni ESD érzékeny elektronikai eszközöket. víztartályos talán még kis párát is visz magával
(#109102) dobolan : saját tapasztalatból kiindulva (mint elszenvedő fél) reális a 130 bruttó teljeskörű munkára. Hasonló 2 elemes első sárvédőn+lökhárítón volt 6-7 éve 110 br
ha suzuki, akkor még egész jól megúsztad. Nálunk az egyik srác a konditerem előtt tavaly egy fekete pár éves Porsche-t tört meg, valami 2 millió körül volt a biztosítós számla . -
Zola007
veterán
Ha van valakinek akad régi rádión / junoszty TV-n / stb. kihúzható fém antennája, dobjon egy privit pls!
mutatópálcának kellene, szóval nem számít milyen, csak egyenes legyen mint a nyíl -
Zola007
veterán
Civis Plastnál van egy sima ár és egy akciós
Melyik fog fogadni a boltban? -
Zola007
veterán
Debrecenben melyik az a cipőbolt, aki nem tököl sokat, ha garanciális probléma van? Pl. talpleválás
És nem akarják minden áron ráfogni az elcsépelt "helytelen járástechnikára" vagy "nedves időben viselésre" -
Zola007
veterán
Főnix mögött mi épül?
-
Zola007
veterán
Szeretnék venni valami igényes, jól szellőző 50 liter körüli fedeles szennyestartót sötét színben, amin nem látszik, hogy mi van benne.
Valaki tudja, hol kapnék ilyet Debrecenben?
A Curver tartókat nézegettem, de annyira nem tetszik, rendelni netről meg nem merek, mert több helyen írták, hogy törve/deformálódva érkezett (futárszolgálat: könnyű = lehet dobálni) -
Zola007
veterán
válasz
customer114 #108919 üzenetére
Nem. Csak a körömágy mentén reped, de ott durván.
-
Zola007
veterán
Tudtok ajánlani jól és korrekt áron dolgozó pedikűröst?
Minden ősszel mikor jön a szeles idő, szanaszét reped az összes körömágyam. -
Zola007
veterán
Dolgozik itt valaki a TEVA vagy RICHTERnél?
írjon rám legyen szíves -
Zola007
veterán
Jár valaki a Metro áruházban a héten?
-
Zola007
veterán
válasz
PindurAnna #108869 üzenetére
Az az érdekes, hogy rólam az utcán bármelyik paraszt készíthet felvételt, akinek van kamerás mobilja és felteheti a youtubera, hogy milliók nézzék a fejem
De ha történik egy lopás, akkor nem használhatom fel a társasházi felvételt vagy még tudassam előre a tolvajjal, hogy hol van a kamera.
Röhej ez az ország. -
Zola007
veterán
IKEA-ban jár valaki mostanság?
-
Zola007
veterán
válasz
PindurAnna #108853 üzenetére
akkor tiszta szerencse, hogy nem kérdeztem meg róla őket
-
Zola007
veterán
Technorgáz szervizpartnert keresek.
Az alábbi gázszerelők közül volt már dolgotok valakivel?Bozóki Therm Kft - Bozóki László
Cím: Ecsedi István u. 24. 4034 DebrecenGáz-Piezzo Bt - Fazekas Balázs
4024. Debrecen, Kandia u. 6. 3/8.Hajdú Gáz Szerviz Kft - Hagyó László
4033. Debrecen, Lóding u. 1.I-Gáz Kft - Terjék Sándor, Koncz József
4030. Debrecen, Szilva u. 26.Semperger Ferenc
4033. Debrecen, Lovas ut 39. -
Zola007
veterán
Keresnék valakit, aki pengének érzi magát tablet témában és tudna varázsolni a Windows 8.1-es tabletemre egy Androidot (>5.0) vagy Windows 10-et
-
Zola007
veterán
válasz
bagyulajuve #108779 üzenetére
Tavaly az egyik nő kirakott egy 1m magas kaktuszt, amíg takarította a helyét, azt is elvitte valaki. Tiszta röhej
-
Zola007
veterán
válasz
#33253120 #108769 üzenetére
Gondolom ez vonatkozott tavasszal a lábtörlőre és tavaly a másik szomszéd lépcsőházban lelakatolt kerékpárjára is?
Remélem ez még akkor is így lesz, ha felraktam a kamerákat és kiraktam a csalitárgyat.
Cserébe én is megígéfem, hogy kikapcsolom a kamerát, míg elbeszélgetek a delikvenssel.
-
Zola007
veterán
Kimosom a sportcipőm, befújom büdös impregnáló sprayvel, kirakom talpbetét, cipőfűző nélkül, újságpapírral kitömve száradni a küszöbömre a zárt lépcsőházba egy fél órára és valamelyik szomszéd simán elviszi
Persze az újságpapírt otthagyja.
4e Ft, nem nagy tétel, de ezért akarok ebből az istenverte országból elköltözni.
És ne jöjjön nekem senki azzal, hogy ez külföldön is így van.
Ennyi paraszt, aljas, bunkó, rosszindulatú, kapzsi, tolvaj embert nem hordott a hátán a Föld, mint ezen a kib.szott Magyarországon van -
Zola007
veterán
Elektronikai hulladékgyüjtő vagy átvételi hely hol van még az AKSD István úti telephelyén kívül?
-
Zola007
veterán
BUDAPEST-re megy valaki esetleg, aki le tudnak nekem vinni egy könyvméretű csomagot a napokban?
-
Zola007
veterán
ilyet hol kapok biztosra?
Falcot, szivárványt kérdeztem már -
Zola007
veterán
válasz
mghltm #108705 üzenetére
Azért van átmenet a disznóól és a ál-patika között
Igényes ember azért kitakaríttatja az autóját legalább végső átadásra.
Legalábbis én senkinek nem adnék úgy oda egy autót, hogy 10 éve kosza van benne.
Egyébként tudok kapásból 2 autót is (Octavia kombi és Mazda 6), ami belülről patika 10 és 8 éves kora ellenére és nem azért mert most jött ki a kozmetikából, hanem mert igényes mindkettő gazdája és 7/24 úgy néznek ki!
Mondjuk az Octaviat szerintem már eladta a srác, tavaly beszéltük, hogy ez éven lecseréli, 9 év és 220e volt a kocsiban tavaly, de simán eladnád 3-4 évesnek, ha az állapotát nézzük. Ha kisebb kocsi lett volna, akkor erősen elgondolkodom rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- PlayStation 5
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Witcher topik
- Linux kezdőknek
- Doky586: Egyszerű boot
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-12400F/14400F +RTX 4060 GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- MSI X570 Gaming Pro Carbon Wifi + Ryzen 7 5800X + AIO, RAM, SSD opcionalisan
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest