Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- sziku69: Szólánc.
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- pechman8: 300B vs. GU50: a Herceg és a Koldus
- Cseppino: Windows 11 25H2 frissítés – Újdonságok, AI-funkciók és rejtett beállítások.
- potyautas: Nóta állj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fordfairlane
veterán
válasz
PumpkinSeed #1642 üzenetére
Nem értem, mit akarsz közölni velem. Középre igazításhoz nincs szükség média querykre. A média querykre akkor van szükség, ha megjelenítőtől függő stíluselemeket szeretnél használni. Például keskeny képernyőn mindent egymás alá pakolsz, széles képernyőn viszont van hely balra-jobra. Ebben az esetben egy bizonyos vízszintes felbontás alatt más stílusdefiníciókat használsz, mint afölött. Ennyi.
A média queryk feltételvizsgálatai nem csak felbontásra, hanem további négy osztályozás is létezik, megjelenítő típusra (screen, print), színmélységre, orientációra (landscape, portrait), és oldalarányra vonatkozhat.
Stílusdefiníciókat megadhatsz úgy, hogy alapvetően asztali gépre, annak a megjelenítőjére tervezed az oldalt, és az ettől való eltérés kezeled külön média-querykkel. Például ha a vízszintes felbontás 640px-nél kisebb, akkor a default stílushoz képest ez meg az az elem eltér. A másik megközelítés, hogy mobileszközre tervezeda megjelenítést, és aztán ahogy skálázódik a megjelenítő fewlbontása felfelé, úgy adod meg az adaptálódó stíluselemeket. Ezt nevezik "mobile-first" stílustervnek. Ezzel a kifejezéssel a Bootstrap 3-nál is lehet találkozni, a készítői is ezzel a mobile-first szemlélettel építették fel pl. a CSS grid rendszert.
-
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #1642 üzenetére
Érthető, végül is tök ugyanarról beszélünk.
Szerintem a többség (pl én) default-nak a desktopot tekinti, ami ugye az 1024-1260px szélesség körül/között mozog. Ettől pedig van nagyobb, legalább egy: a FHD. De ez ilyen idealista nézet, nem sokan törődnek ezzel, van mobil/tablet/deskrop a többieknek meg ott a ctrl+plusz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- MAKULÁTLAN! Dell Precision 7760 Tervező Vágó Laptop -70% 17,3" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Kiwiears Astral
- SZÉP! Dell Precision 7760 Tervező Vágó Laptop -70% 17,3" i7-11850H 32/512GB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max tökéletes hibátlan eladó
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest