- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
Tulajdonképpen a fizikai számitásokat a cpu végzi ma, ugy mint annó a hardveres 3d elött a grafikát is a proci számolta. (meg is látszott)
) Jelentős terhet vesz le a válláról ez a kártya. A software és hardware renderből kiindulva gondolom itt is jelentős lessz a minőségnövekedés.
A vga-rol nem vesz le mivel az sosem számolt fizikát. A cpu kiszámolja minek hova kell esnie a programozott fizika szerint és azt megküldi a gpunak, hogy jelenítse meg. A különbség, hogy ebben az esetben ''valaki'' olyantól fogja kapni a vga ezeket az adatokat ''aki'' kicsit jobban vágja a fizikát mint a cpu. Az így felszabaduló cputeljesítményt meg mondjuk felhasználhatják egy jobb MI-re.
[Szerkesztve] -
rup1u5
nagyúr
azthiszem nem érted mit is csinál valójában ez a kártya. (vagy én táplálok túlnagy reményeket ezzel kapcsolatban.)
Fizikát számól. a tárgyak valósághűen esnek, pattannak, gurulnak figyelembe véve az anyagukat és a súlyukat. Pl. én most a sw republic commandoval játszom és elég vicces, hogy miután lelőssz egy bazinagy robotot azután ha nekimész, úgy tolódik arrébb mintha csak hungarocelből lenne. Érződik a mozgásán, hogy semmi súlya nincs.
Ha lelöksz egy tárgyat az a talaj anyagának függvényében fog pattogni és ha mondjuk még szél is fúj akkor megint másképp. Ha például megnézed a farcryban a pálmafák mozgását vagy a 3dM2001 néjcsör tesztjében a falevelek ringatózását a szélben hát elég gyermekded.
Szerintem ha valóban jól megcsinálják ezt a kártyát akkor körübelül akkora változást fog hozzni a realitás terén mint mikor elöszőr raktam a voodoo1emet a gépembe és elöszőr láttam mi a különbség a software és a hardware render között tomb raiderben.
Be kell látni, hogy eddig nem nagyon foglalkoztak a fizikai realitás fejlesztésével. Persze én nem láttam még a hl2öt és állitólag baromi jól megvan csinálva de ha van egy külön célhardver direkt ezekre a számításokra kihegyezve, úgy mint a gpu-k a grafikára akkor remélem elfelejthetjük a 2tonnás, pöccintéssel sarokbarúgható robotokat a játékokban és szedegethetjük az állunkat.
Szóval ez nem csak arról szól, hogy 80fps helyett majd 120at kapsz, hanem valós fizikát. Úgy lobognak a hajszálak és a fű a szélben ahogy annak a valóságban kell nemcsak két megadott vektor szerint periódikus ismétlődésben ahogy manapság.
[Szerkesztve] -
rup1u5
nagyúr
Ez nem egy videokártya lesz, tehát semmi köze nincs az fps-ek számához.
itt van róla kép: Bővebben: link
erre nem fogsz monitort k5ni -
rup1u5
nagyúr
hanem ''holnap''
Bővebben: link -
Spirit
őstag
Dehogy vettem sértésnek, nem is Neked válaszoltam tudtommal...
Tökéletesen igaz,amiket irogatsz...
Gondolj bele: ha pár éve lett volna egy gyengébb,mondjuk Ghz körüli géped, mondjuk 2002-ben(nem néztem a konfigodat,bocs), és cserélni akartál volna..választhattál volna 1,6-os p4-től felfelé, 1400+-os palominotól felfelé, esetlegesen az akkor új szériás duronokból(1800Mhz asszem).. mindegyiket megúsztad volna alaplappal+memmem együtt 100k alatt, és nagyot léptél volna mindegyik esetben..most mire cserélnéd mondjuk az én lapomat+cpu-mat?ha minimum 1,5x gyorsabb gépet akarsz, akkor a64-3500+, 566-os ramok....1gb 566-os ram ára most hol van?100?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Tartalomgyártók és közösségi média posztok is bekerülnek a Google Discoverbe
- Anime filmek és sorozatok
- Majdnem 20 évvel később befejezték a rajongók a PC-s Grand Theft Auto IV-et
- Milyen videókártyát?
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- War Thunder - MMO Combat Game
- PlayStation 5
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Prime H370 i5 8600K 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 BitFenix 550W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H310M i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 970 4GB Zalman ZM-T7 FSP 400W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest