Hirdetés
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spirit
őstag
részletre vettem egy 5900-at,mikor megjelent, de annyira gyökér volt a kártya, hogy 2 hét alatt megszabadultam tőle...vesztettem az üzleten, de vettem 75-ért ezt a kareszt, és még kp-m is maradt...Gf4 után nem éreztem jelentős gyoruslást, de muszáj volt váltanomn, mert elfüstölt gari után pár héttel a Ti4400(persze a mai játékoknál már ég és föld,de anno a Q3 volt nálam az isten, 90-100 fsp-ről lett 120-140)
-
Spirit
őstag
Ez az egész azért jutott eszembe, mert úgy érzem kicsi nem ártana gyorsítanom a procimon, és a memória alrendszeren, mert elég sokat ülök a gép előtt, és a photoshop+mp3+net+sok apróság eléggé lomhává teszi néha...ugyanakkor sokat is játszom..de hiába néztem minden lehetésges variációt, jelentős gyorsulást csak az fx-51-től felfelé láttam..
-
Spirit
őstag
há' nem éjjted?

a mai csúcs gpuk tök jók, az egyik szerintem legjobban fejlődő alkatrésze a gépnek..ha mégis fejlesztésre adom a fejem,mindenképpen vga lesz belőle, de ott van az ár..melyik kártya az, amire érdemes leváltani ezt...6800gt, ha kijön az új kártyája..akkor talán 50-ből meg lehet majd úszni..mondjuk fél év múlva.
de hogy a procim mikor kerül sorra, fingom sincs
-
Spirit
őstag
Dehogy vettem sértésnek, nem is Neked válaszoltam tudtommal...
Tökéletesen igaz,amiket irogatsz...
Gondolj bele: ha pár éve lett volna egy gyengébb,mondjuk Ghz körüli géped, mondjuk 2002-ben(nem néztem a konfigodat,bocs), és cserélni akartál volna..választhattál volna 1,6-os p4-től felfelé, 1400+-os palominotól felfelé, esetlegesen az akkor új szériás duronokból(1800Mhz asszem).. mindegyiket megúsztad volna alaplappal+memmem együtt 100k alatt, és nagyot léptél volna mindegyik esetben..most mire cserélnéd mondjuk az én lapomat+cpu-mat?ha minimum 1,5x gyorsabb gépet akarsz, akkor a64-3500+, 566-os ramok....1gb 566-os ram ára most hol van?100?
-
Spirit
őstag
Igazat adok mindenben,amiket írtál.de mintha mostanában a fejlesztések nem a teljesítményre mennének rá, hanema gyártástechnológia(remélem jól fogalmazok) fejlesztésre..Majd jól felfújják, és kemény pénzekért adják a semmivel nem gyorsabb,de ''jobb'' termékeket.Az usb jó példa, nem is bántottam
.
A firewire meg nem új, tudom, azért írtam idézőjelben...de egy átlagembert megkérdezel, ''valamivel'' töben fogják tudni mi az az usb,minthogy firewire
Az meg kutyás sem érdekli, hogy 90nm-esek az új chippek..meg 65 már lassan...2 fokkal hűvösebb, meg 10 négyzetmilivel kisebb...gratula..semivel nem gyorsabb,de jóval drágább.. -
Spirit
őstag
látom, írsz helyettem is

Olyan érzésem van, hogy hiába egyre szerteágazóbb a kínálat(jó példa az Ati 9xxx sorozata, 9100,9200,9150, 9500,9550,560, xt, pro, le, lele
) egyre kevesebb az a hardware,ami megéri. Szinte terelik az embereket, hogy melyiket vegyék..csak a fanatikus vesznek pl X800-as kártáyt, mert a 6800gt-vel van egyárban, és enyhén szólva is jobb az nvidia kártáyja...
Visszasírom azokat az időket,mikor még lehetett trükközni...elcseréltem egy 1,3-as vinyó társaságában egy 300-as procit egy 366a-ra,mert a srácnak nem volt olyan fontos a 66mhz különbség...nekem nagyon bejött,mert normális alaplap révén 577-re tudtam húzni...300>577....meg mikor az S3 Trio 1 Mb vga-mat cseréltem Asus V3400-ra...wáááá.... -
Spirit
őstag
Ezt mondom..csak technológiai fejlődés...USB már régóta van...Firewire viszonylag ''új'' de még mindig nem eléggé elterjedt..Sata, mennyit jelent? 10% gyorsulást?PCI exp?minek?igaz, az agp nem tud akkor teljesítményt leadni(asszem max 50W?javítsatok ki), de a mai kártyák még nem igénylik a lényegesen nagyobb sávszélt..
Éppen ezért az utóbbi években olyanokra költöttem mint 21-es moncsi, nyomtató, szkenner, kormány, 5-1es fejhallgató+hangszórók+csili-vili ház+wireless keyboard+egér....mikor van egy kis elfekvő pénzem, körülnézek hogy gyorsíthatnék,és mindig az a vége,hogy perifériákat veszek...már kezdem unni
-
Spirit
őstag
Ez látod igaz, prociból nem csak 133-s van..hanem? 200-as..igaz?..nálam 202-n megy...na akkor?

veszek egy A64-et+lapot elköltök rá 100k-t, jól meghúzom, és hipp-hopp, máris van egy jobb esetben 240-es fsb-m...
egyszerűen nem látom hova érdemes fejleszteni.én személy szerint 30%-nál kisebb teljesítménynövekedésért(legyen az bármilyen) nem adok ki ennyit.
az eddigi legnagyobb újításom az ez volt, 170k-ba került,de azt mondom megérte:
CPU: celeron950@1235 > Palomoni 1800+(1,53Ghz)@1900Mhz
Mem: 256Mb Sd 133-as > 1Gb dr266
vga gf2mx> Gf4Ti4400
+alaplap+ház+táp+apróságok...2002 nyarán...
És ezek már akkoriban sem voltak csúcs alkatrészek, már 333-as ram is volt, 2200+-is proci...
Most ha ekkora ugrást szeretnék, akkor 6800+Fx51 legalább+lap+400-as memókat lecserélni regiszteresre...mennyi lenne?400k? -
Spirit
őstag
Sziasztok!
Eszembe jutott valami,amiről szeretnék veletek eszmét cserélni, de hirtelen nem tudtam mi legyen a topik cím
Szal én úgy látom,hogy az elmúlt 1-2 évben nem gyorsultak jelentősen a hardware-ek, amik kilógnak a sorból, azok az alkatrészek meg egy átlag ember havi fizetése darabonként...hogy is van ez?
97 óta fejlesztgetek őrültként, 2002 év végéig kéthavonta,mindig érezhetőek voltak a különbségek.
Azóta viszont úgy látom, hogy csak technológiai átalakulás megy végbe,jelentősebb gyorsulás nuku..
gondolok itt elsősorban proci+vga-ra..
A procik...még mindig egy 133-as fsb-re tervezett 2400+-os T-bred-em van,ami alapból 2 Ghz-es...jelenleg 202-es fsb-vel, 2322mhz-en ketyeg...tesztek szerint egy 3200 körüli 64-es szintjét hozza néhány kivétellel...ami jelentősen gyorsabb, az vagy az fx széria(baromi drága), vagy egy Mobile Barton, 2,8 körülre meghúzva(lutri)...esetleg az A64-es széria 3500+ fölött...
Vga..9700Pro-m van, 9800Pro szintjére húzva...a 6600Gt-től alig marad el, ami ugye már azért némi zsetonba kerül, ha nem is túl ''drága''...ami igazán jó, az a 6800(gt), de az meg baromi drága..
Emlékszem, régebben fél évente lehetett pár 10 ezerért annyit dobni a gépen,mint most a 9700>6800-as csere lenne...
Régi szép idők,mikor a Tnt-met lecseréltem egy Gf2mx-re(még az első szériásra), és a 3dmark2000 nem 2400, hanem 6000 pont körül nyomott..20k-mba került...
Lehet,hogy nincs sok értelme a totyiknak, de kíváncsi lennék Ti ezt hogy látjátok...
Új hozzászólás Aktív témák
- Opel topik
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vigneau interaktív lokálblogja
- PlayStation 5
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Sony PS VR2 + ajándék állvány
- iPhone 16 128GB récezöld 6 hónapos gyönyörű! Akkumlátor 99%! 2026 május 23-ig Apple garancia!
- 1TB Samsung 3,5"-os HDD-k (ár és állapot infók a leírásban)
- Újszerű Lenovo Legion Go 8APU1 eladó/Ryzen Z1 Extreme/512GB SSD/8.8 2560x1440 144Hz/ beszámítás van
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad 1 15AMN7! AMD 7120U / 4GB / 128 SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 256GB Purple- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4042, 100% Akkumulátor
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

) egyre kevesebb az a hardware,ami megéri. Szinte terelik az embereket, hogy melyiket vegyék..csak a fanatikus vesznek pl X800-as kártáyt, mert a 6800gt-vel van egyárban, és enyhén szólva is jobb az nvidia kártáyja...