- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
darvinya
titán
válasz
Sweet Lou 6 #900 üzenetére
Kolonoszkópia a vastagbél vizsgálat, de abban nincs gyomor.
Amúgy értelmetlenek ezek a tükrözések, mert Kolonoszkópia 4m-es csak, miközben vékonybél 6m, erre jön 1-1.5m-es vastagbél, max. ⅔-át látják vékony/vastagbél szakasznak.
Gasztroszkópia pedig gyomor és vékony bél ¼-ét látják.
Tehát ⅓ vékonybél szakaszból nem látnak semmit.Azért mondom, hogy értelmetlen ez a vizsgálat, mert éheztetés (Gasztroszkópia) és meghajtatás(Kolonoszkópia) Crohn betegnél betegség fellángolást erősítő.
Még az egészséges betegeknél is olyan irritációt okoz, hogy később abból alakul ki betegség, bél átfúródás, elhalás, stb.A szomorú ebben, hogy vizsgálat előtt alá kell írnod, hogy önként végzed el vizsgálatot, s ezzel később fellépő kárért (betegség, bél átfúródás, elhalás, stb) nem perelhetsz.
Nekem már volt ilyen vizsgálatból károm, ami kedves 1 hónapos kórházat eredményezet artériás táplálással, ebből 1 hét intenzív osztályon.
-
darvinya
titán
válasz
Sweet Lou 6 #896 üzenetére
Reflux nem csak gyomorsav túltengés, hanem hasigörcstől kezdve hasmenésig mindent produkál.
Diéta persze, hogy segítet, mivel ezáltal gyomorsav termelődés jóval csökken.
Gyomor fájás és puffadás, azért maradt, mert megsértet bélfalat még ez a kismennyíségű sav is izgatja. -
darvinya
titán
válasz
Sweet Lou 6 #891 üzenetére
Étkezési puffadás reflux betegség, ami Quamatel mini-vel könnyen enyhíthetsz.
Crohn betegség bármikor fellobban, s az étkezés csak ront és inkább rossz közérzet, ideg feszültséggel párosul.
Sajnos stressz nagyon sokat ront az állapoton és ez környezeti/szokás változás is befolyásol.
3. műtét után már az időjárás befolyásol nagyon. -
darvinya
titán
Ma vettem Durum cípót(InterSpar) s rég ettem ilyen jó kenyeret ami egyáltalán nem bántotta bélrendszerem.
Energiát adott, pedig alig 10dkg ettem belőle.
[kép] -
darvinya
titán
Sajnos függ miként termesztették a növényt, mert nagyon begyűjti és benne marad sokáig a növényvédő szerek.
Mi semmivel sem védtük, így természetes formában készült belőle savanyúság.
Ehhez a boltba kapható izé, közelében sincs, pontozva:
Otthoni késítésű 8.5/10
Bolti 1/10
Megértem, ezt minőséget még állatok is kiköpik.Lehet, hogy kicsi (ami nem is kicsi valójában, bármilyen immunrendszer gyengítés kockázat más betegség fajta felerősődésére és szövődményére), mert megfázás után soha többet nem tudtam szedni, mert 40°C-os láz fog gyötörni.
Nem gyógyszer ellen vagyok, csak néha még kezelő orvos sem mondja el minden kockázatot.
-
darvinya
titán
Érdekes betegség ez.
Én imádtam cékla savanyúságot, föleg tarhonyáshússal.
Ma semmilyen formában nem tudom elviselni (ez lehet termesztésből adódik, mert anno házi termés volt minden).A lényeg, hogy vashiányos voltam én is, de 2. műtét után már nem, inkább kalcium hiányos lettem.
Immuránt 5 évig bírtam, aztán 40°C lázt produkált.
-
darvinya
titán
válasz
ChrisDzsi95 #877 üzenetére
Üdv körünkben
Nekem 2 műtét volt szűkület miatt, kb. 70cm vékonybéltől szabadítottak meg, s reparálták vastagbél-vékonybél találkozását és gyomor-patkóbélt.
Viszont soha nem engedtem meg a sztomát, mert volt előtt nem egy példa mit tesz.
Tavaly gyomor lyukadás miatt 3. műtét sürgősségi volt, ami után már annyira megérzem a frontokat, hogy olyankor…
Egyet rontottam el, hogy első műtétnél lábadozás alatt engedtem epidurális fájdalom csillapítást, mert azóta fáj a hátam tű beszúrás helyétől lefelé.Nem voltam sosem elhízott, de 20kg leadása után tartottam súlyomat most ősz elejéig, mert meg viselt a sok időjárás kuszasága.
Persze nyáron 40°C meg sem kottyant. -
darvinya
titán
Sziasztok
Csatlakozom hozzátok, mint 15+ éve ismert betegként.
Röviden tapasztalatom:
Betegség állati fehérje allergia reakciója, azaz bél emiatt lesz sérült és gyulladt.
Sajnos mostani nagyüzemi állattartás ezt erősíti.
Állatokra valójában nem figyelnek, csak hirtelen növekedés és profit cél.Ha tudtok valódi vadhúst, vagy egyénileg odafigyelve tenyészteni/tenyésztetni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Keyboard Folio hibátlan működéssel garanciával
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P15 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest