- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sellerbuyer: Mivel fotózz és videózz 2025-ben? Elég egy mobil vagy kell egy kamera?
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Ide várunk:
Új hozzászólás Aktív témák
-
blp85
senior tag
Az Arctic LF III 360 A-RGB szerintem jó hűtő, de kérdés az, hogy milyen házba és milyen alaplappal lesz, mert ennél a VRM hűtő magassága tud gond lenni, a RAM magassága tényleg lényegtelen. Nekem léghűtők közül utoljára a TR Phantom Spirit volt, de annál az első ventilátor meg a RAM fölé lógott és kicsit el is kellett tolni, hogy ne ütközzön bele (3- 5 mm között, a RAM magassága azt hiszem 44 mm volt), de ez a nagy toronyhűtőknél gondolom általános jelenség.
-
-
szasanyi
félisten
Valóban, az ott nem téma. Viszont nekem nem volt túl jó tapasztalatom vele [link] ezért el is adtam hamar. 1-2 fokkal volt jobb (de sokkal hangosabb) mint a Fortis 5 ami gyakorlatilag hangtalanul üzemelt uo. körülmények mellett (és a 7600X szvsz még melegedősebb, bár a 8600G is elég sz@r).
-
szasanyi
félisten
Az elsőt eltakarja, ezért én 1db középső ventivel használom (fiam gépe, 12400 van benne amire bőven elég úgy is). És az, hogy pontosan mekkora magasságú RAM fér el az első venti alatt a CPU hűtő konrét típusától függ [link] amit vásárlás előtt ellenőrizni kell.
Ide a LOW frofile [link] RAM ami biztosan befér alá, mert ugye kb. 35mm a venti alati hely (de ez hűtőnként, típusonként vátozó). -
szasanyi
félisten
Ha nem átlagon felüli az a 7600X (értsd: alacsony fesszt igényel és nem forrósodik mint állat) akkor szinte mind1. Nálam Fortis 5, Thermalright Peerless Assassin 120 / Phantom Spirit 120 SE (sőt, még AIO-k) alatt is 90-95 fok volt 100% LOAD de játékok alatt is 60 fok fölött volt.
Azt javaslom ne költs rá sokat mert nem éri meg (20k alatt) -
több emberkét olvastam hűtő csere után azért javultak a hőfokok meg a hang is
Ez egyértelmű. Összehasonlításként az általam preferált legolcsóbb belépőszintű toronyhűtő (most éppen a Raijintek Themis II) és az AMD Wraith Stealth. Látványos különbség mindenféle értelemben.
-
Mindkettő jó, én a kicsire gondoltam. A méretéhez képest a felépítése szerintem teljesen rendben van például az Inteles gyári hűtőhöz képest, aminél képtelenek voltak huszonplusz éve valamiféle változtatásra, még mindig ez az ócska, letöredező lábú dizájn van.
Gyanítom,hogy az 5500GT is ilyet fog kapni dobozos verzióban.
Igen, valószínűleg ez lesz mellé. -
Az MX-5 jó eredményeket hozott és ez szubjektív dolog, de nekem a színe is nagyon bejött.
Viszont voltak vele olyan gondok, hogy úgy összeragasztotta az IHS-t és a hűtőt, hogy valaki az előbbit leszedte a hűtővel együtt. Ez igen nagy baki ekkora gyártótól, mint az Arctic.
-
Persze, van itthon mindkettő. Az MX-6-ot azért szoktam inkább használni, mert sűrűbb, kevésbé "pump out"-ol. Aztán, mikor leszereltem az előbb a másik hűtőmet, hogy ezt az ID-t felrakhassam, volt meglepetés...
Jól látszik, hogy a hűtő közepe felé van 1-2 pont, ahol már elkezdett kifelé vándorolni a paszta...
Mindig vagy spatulával, vagy már újabban egy ilyen plasztik kártyával szoktam elkenni vékonyan az IHS-en a pasztát.
Felszerelés előtti állapot:
-
nem, az xt a hagyomanyos asztali foglaltokra van, ez messze nem fedi le a teljes processzort, nekem a baaaaazinagy feliletu kell
Károly85: koszi, van par dynatronom, de ok tipikusan szerver cuccok, szoval leginkabb hosszaban fujnak, nekem most keresztbe kene
hmm... ezt az iceberget nem is lattam korabban, jofej. de nem fog odaferni...
-
blp85
senior tag
"A szétkenős dolog amit írtál a szétkenés javára hozott hőmérsékleti előnyt?Szétkenni a hűtő alján nem kell semmi sablon csak rákenem vékonyan és kész?"
Mérni nem mértem, csak valamelyik programmal néztem a hőfokokat, és szerintem jobb lett (de az is lehet, hogy csak egy placebó), de az is lehet, hogy jobban eltaláltam a paszta mennyiségét, Az AM4-es CPU-k esetében szerintem nem, csak rákenem a hűtő aljára, aztán plasztik lappal (régi bankkártya vagy ehhez hasonló) szétterítem. Mondjuk nekem jobb is ez a módszer, mivel egy összeszerelt gép esetében a processzorra kenni szerintem nehezebb.
-
blp85
senior tag
Ez a pasztával ki mit csinál számomra nagyon érdekes, mivel múltkor az Arctic oldalán azt láttam, hogy azt ne kend szét, hanem középre egy borsószem méretűt nyomj, és arra rá a hűtő...
Személy szerint én jobban szeretem elkenni a pasztát, mivel az MX4-nél a pöttyözős és szétkenős módszer között pár fok különbséget hozott (talán kevesebb felpörgést is, de lehet azt csak bemesélem magamnak). Ami nekem még bevált, hogy nem a processzorra kenem a pasztát, hanem a hűtő aljára és úgy teszem rá (régen a gyári hűtők is előkentek voltak, úgyhogy ártani biztos nem ártok vele). -
blp85
senior tag
Első körben én újrapasztáznám, mert ilyen értékeket akkor produkál, ha az kevés vagy nem jó neki (mondjuk nekem is a 30-32 fokban 40-45 fok környékén volt a hőmérséklet). Ha másik hűtőt tennél rá, akkor a helyedben ikertornyosat választanék (nekem is Thermalright Phantom Spirit volt rajta).
-
Mr.Pit
tag
Nagyon szép puha volt miután leesett a proci. Ezért is állok kissé meglepetten az egész előtt.
Érdekes amúgy, mivel többször cseréltem már porcit MX-4-el és ilyen még sosem volt...
Annyit még, hogy habár pár hónapja (kb 2) volt pasztázva és azóta nem nagyon kapcsoltam be, kvázi új paszta volt. Nagyon nem értem ezt az egészet.
-
És vajon ha tennék egy ugyan olyan ventilátort pluszban a hűtőborda hátuljára mint ami gyárilag rajta van akkor jobb hűtési teljesítménye lenne mindkettő alacsonyabb fordulaton tudna üzemelni alacsonyabb proci hőfokokkal?Isten igazán gyárilag adtak még egy pár ventilátor felfogatót.A ventilátor ára se olyan vészes SilentiumPC Sigma Pro 140 PWM
-
persze, probalhatsz mas ventit. ha az a kicsi szelesito pocok fembol van, akkor viszont elofordulhat h hangosabb leszel, 'zugni' fog a rendszer. ha muanyag, akkor az jobban csillapit, ott sokkal kisebb az esely erre.
a leghutes homerseklet-kulonbseget tud csak csinalni, ha 33 fokos szobaban max 72 fokos a proci, szerintem az teljesen jo.
normal idoben pl 23 fokos szobaban gondolom 62 fok koruli?pure wings3-bol van a high speed is, lehet az a tuti befuto. illetve a SilentWings3 is magasabbra megy fordulatban es zajban, talan az is jobban hutene.
SZERK: illetve probalhatsz rakendacsolni egy akarmilyen ventit a masik oldalra, ha az eleg gyors, lehet push-pull-ban is csokken egy-ket fokot a homerseklet anelkul h hangosodnal.
SZERK2: mondjuk a ventik a legnagyobb legaramlast a szeluk kornyeken tudjak es a 14-es elegge lelog minden iranyba a bordadrol, biztos van mogotte valami megfontolas, de en egyetertek a 12cm-es probaval is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple iPhone 17 - alap
- A Temu diktál Magyarországon, a hazai e-kereskedők fulladoznak
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Steam Deck
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG251QF 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! LG 24GM79G-B 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest