Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
aram01
nagyúr
jelentem uraim sikerült a felvételim cnc forgácsoló leszek
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
Red_Bull
aktív tag
Ez lehet hogy hülye kérdés, de manapság egy munkahelyen általában hogy zajlik egy alkatrész leprogramozása ? Megcsinálják CAD/CAM-ben és az előállítja a G kódos mondatokat aztán pedig ezt leküldik a gépre? Vagy pedig a gépkezelő áll gép mellett és a múszaki rajz alapján beírkálja a G kódokat?
[ Szerkesztve ]
-
BÁ Nutrition
addikt
-
-igu-
addikt
válasz zolikaDB #157 üzenetére
Nem csak ott, darabszam kerdese is a dolog. Pl. a Festo vagy a Knorr programozo technologust alkalmaz, aki elvileg masodpercre optimalizalja a forgacsolasi muveleteket. Tobb 10000-es darabszamnal a sok kicsi sokra megy.
Egyebkent lattam mar olyat, hogy a formareszt is a cnc-maros programozta le CAM-mel, amig futott az elozo darab - ertelemszeruen az is hosszabb muvelet volt, es volt ido masik meloval foglalkozni.[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Red_Bull
aktív tag
Kösz a válaszokat. Akkor ezek szerint általában számítógépen lemodellezik az alkatrészt és ez elő is állítja a programot, kézzel csak egyszerűbb dolgokat programoznak le?
-
-igu-
addikt
válasz Red_Bull #160 üzenetére
Van egy hatar a feluletek bonyolultsagaban, ami folott mar nem erdemes kezzel programozni. Ez a hatart viszont nem minden ceg uti meg. Ahol most dolgozom, nincs szukseg egyaltalan CAM-re - bar maguk az alkatreszek neha igencsak bonyolultak tudnak lenni.
[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
nchelp
tag
még kb 4 hét, és hörög alattam a 210 paci
nchelp
-
veterán
na ide még nem írtam
infó kellene.
ismeritek ezt a céget? Géniusz Plusz
Egyik cimbora kezdené el náluk a tanfolyamot, csak én nem nagyon ismerem, hátha Ti tudtok valamit róla.
kösziॐ "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil ॐ ° Honda - The Power of Dreams ° Eat, Sleep, JDM °
-
aram01
nagyúr
sziasztok
pénteken lerendeztem az orvosit hétfőn megyek megbeszélni a részleteket,remélem minél előbb kezd a tanfolyam
-
gyoris
csendes tag
válasz Red_Bull #160 üzenetére
Ez attól is függ hogy a legyártott alkatrészt saját maga használja fel a cég vagy bérbe gyártja.A plazmavágó,Vízvágó, csak Cad-Cam-on megy a program.A többi géphez NCT,HDH,
kézzel a gép mellet írjúk a programot.Naponta 3-8 fajta alkatrészt gyártunk 8-órába.Amit a saját cég által tervezet gépbe szerelnek be a szereldések.Nincs idő Cad-Cam-ra.Hiába sok a visszatérő munka ha már módosítanak a rajzon valamit, bele kell nyúlni a programba.Minden CÉG saját maga dönti el hogyan gyorsabb az alkatrész gyártás. -
BÁ Nutrition
addikt
12,81 euro-s órabér zöldgombosnak jónak számít ugye?
Position:Hilfskraft
Ausbildung:keine Ausbildung angegeben ha ez az amire gondolok. eléggé annak tűnikMaschinenbedienung (CNC-Kenntnisse von Vorteil)
[ Szerkesztve ]
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
nchelp
tag
válasz BÁ Nutrition #168 üzenetére
Magyarul nem igényel szakképesítést. Igen, az közvetlen foglalkoztatás esetén német földön a legrosszabb adókategóriában 8 nettó körüli bért jelent.
nchelp
-
BÁ Nutrition
addikt
ez osztrákia
13-14ik havi fizut ha kivetítem akkor nettóban is ugyanennyi kb
asszem 1100ig adójóváírás utánna meg 30% vagy valami hasonló
2100-2200 juró kb
műszakpótlék is lehet van rá[ Szerkesztve ]
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
nchelp
tag
válasz BÁ Nutrition #170 üzenetére
Lényeg a lényeg: ződgombos munkára ez teljesen korrekt fizetés. Mondhatni, hihetetlen jó. Kérdés: mi lesz belőle igaz...
nchelp
-
tatnaat
újonc
Sziasztok!
Szeretnék cnc forgácsoló és cnc programozó lenni!
A segítségeteket szeretném kérni, h melyik a legjobb suli ahol ezt a szakmát el tudom sajátítani? Budapesten szeretnék suliba járni.
Előre is köszi!Üdv. Tamás
-
blasko92
őstag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy pályakezdőként milyen esélyekkel lehet elhelyezkedni Budapesten/környékén (igazából az országban bárhol) Gépgyártástechnológiai technikus + CNC forgácsoló szakmával?
Nincsenek nagy elvárásaim, csak el tudjak helyezkedni, akár betanított munkásként is.
A lényeg, hogy ne legyen ellenükre a fejlődés/tanulás/magasabb szintre lépés, sőt, szorgalmazzák.Lakhely ügyileg mobilis vagyok, szülővárosomban (Pécsett) nem szeretnék letelepedni. Szóval hajlandó vagyok a költözésre.
Előre is köszönöm a válaszokat!
További szép napot mindenkinek.
-
blasko92
őstag
válasz BÁ Nutrition #177 üzenetére
Igen.
Ha minden jól megy, akkor jövő hónap végén (június 23.) végzek. Tegnap volt az írásbeli.
Azért álltam neki már most keresgélni, mert nem akarok suli után hónapokig/évekig otthon a szülők nyakán élni. Ezért már most megpróbálok mindent megtenni az ügy érdekében.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz blasko92 #178 üzenetére
pályázd meg pl az audit, ott tudsz fejlődni is, és elég jól mutat az önéletrajzodban
fizetés relatíve jó 150-200 között műszaktól függően
simán felvesznek kezdőként, tartanak továbbképzést stb[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
válasz BÁ Nutrition #179 üzenetére
Úgy tudom, a Siemens is kezdi felszipkázni a szakikat Budapesten.
-
blasko92
őstag
válasz BÁ Nutrition #179 üzenetére
Audi már letudva.
Beadtam hozzájuk a jelentkezésemet (3 munkára is), és 2 hónap után kaptam tőlük egy sablon mailt, aminek az volt a lényege, hogy :"Tetszik az önéletrajzod, de vannak jobbak is"
Telefonon próbáltam hívni őket (azon a számon, ami az audi.hu-Karrier menüpont alatt van), de azt fel sem vették kb. tizedik próbálkozásra sem.
Pedig oda tényleg jó lett volna bekerülni
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz blasko92 #181 üzenetére
nem tudom, mert a sima esztergályosokat is felveszik cnc-re
nekem van olyan volt osztálytársam aki 10 évvel a technikusi vizsga után jelentkezett az audiba és felvették megmunkálóközponrayoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
-igu-
addikt
Akkor már most kezdj el kérdezősködni (már persze, ha érdekel a Siemens), és legyél mindig szem előtt a tanfolyamon (az eredményeiddel, a folyamatos érdeklődéseddel), és próbálj valami előnyt összekaparni abból, hogy Siemens-es oktatód van. Jól jöhet még.
-
aram01
nagyúr
persze csak már indulna,amúgy egy rugóra jár az agyunk ez ügyben,van "főnök" ismerősöm a Siemens-nél azt mondta ha ismeri valamelyik oktatót szól is az érdekembe,főleg azért jó ez mert bizonyos kötelező óraszám után ellehet szegődni cégekhez és onnan menni vizsgázni,ez tök jó lenne
-
blasko92
őstag
válasz BÁ Nutrition #182 üzenetére
Úgy látszik a pályakezdőket nem nagyon szereti az Audi....
Még mindig nagy keresésben vagyok. Országon belül már kezd leszűkülni a kör Győr és környékére,valamint Budapest és környékére.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz blasko92 #186 üzenetére
szereti
a 7végén beszéltem pár audis ismerőssel
pár éve úgy vették fel őket hogy azt se tudták mi az a céencé
szó szerintmost elvileg az a helyzet, hogy mivel a nokiából kiraknak 1200 vagy mennyi embert, ezért ők vannak előrevéve. függetlenül mindentől. szakképzettség, gyakorlat bármi
többször kell próbálkozni, ill lehet hogy eltelik most még pár hónap így aztán sima ügy
nyilván ettől te nem vagy boldogabb, de legalább tisztábban látsz
nem a végzettségeddel, vagy veled van a baj elhiheted!!
türelem, ennyit tudok mondani. az audi kapott egy rakat állami támogatást így most bele is pofáznak a dolgaiba ezügyben..youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
Spawn
csendes tag
Sziasztok!Valaki tud valamit a sandviknek a képzéseiről hogy megéri elmenni rá?
[ Szerkesztve ]
-
Spawn
csendes tag
nem tudja valaki hogy kecskeméten a mercedesnél van e forgácsoló részleg?
-
-igu-
addikt
-
nchelp
tag
Na ja, ehhez nem kell statisztikusnak lenni. Elég felnézni az expresszre...
nchelp
-
aram01
nagyúr
na srácok,március óta várok és most hívtak hogy 31.-én menjek szerződést aláírni és elsején kezdődik a suli
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest