- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- tildy: Új élet kezdődik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
-
LOGOUT
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
micafighter
nagyúr
válasz
King Unique #8359 üzenetére
Közbe megtaláltam amit gondoltam, szerencse hogy ilyen részletes a Comodo internetes tudástára
Szerintem itt kéne kivételek közé adni az MBAM-ot, hogy megoldódjon a sebesség problémád:http://help.comodo.com/topic-72-1-451-4758-Exclusions.html
Olvasd végig szerintem azt az oldalt, nem hosszú, kevés a szöveg, sok a kép. Ez lesz egyébként szerintem a legfontosabb rész neked:
Excluding Programs/Applications from Real-time Scans
-
blattida
nagyúr
válasz
Ha biztosan tiszta a géped, akkor célszerű a tűzfalat és a d+-t tanuló módra állítani, míg minden alkalmazást és programot elindítasz és normálisan használsz, majd visszaállítani mindkettőt legalább biztonságos módra.
A tiszta pc mód nem tanulásra való, akkor ugyanis csak a legalapvetőbb engedélyezések lépnek életbe és semmilyen viselkedést nem jegyez meg.
Ami sandboxban (így a kioszkban is) fut, annál teljesen normális, hogy a rendszerhez nem férhet hozzá, így a blokkoltak közt kell szerepelnie.
Amiket micafighter írt, azok jók, csak a sebesség problémádon a védett alkalmazások közé helyezés nem segít, azzal csak véded ebben az esetben az mbam-ot, a megbízható fájlok között pedig eleve szerepelnie kell a malwarebytes cuccainak, mivel a malwarebytes megbízható szoftverkiadó a comodonál, így azok listáján is szerepel.
-
micafighter
nagyúr
válasz
A CIS konfigurálásáról pm-et folytattam egyik fórumkollegával, bemásolom ide, amit neki írtam:
(a pm-ben a Bitdefenderről írok, de ez ugyanúgy müködik más programra is)
add a BIS-t a kivételek közé:
1) Defense + , HIPS , védett objektumok , jobb gomb, csoportok, jobbgomb hozzáad, new group, adsz neki nevet, majd rákattintasz jobb gombal arra amit csináltál, hozzáad, mappák, és megkeresed a bitdefender mappáját. Létrehoztunk egy új csoportot, így nem kell majd külön külön hozzáadni a bitdefender 3-4 folyamatát, mert az egész mappáját a kivételek közé tudjuk majd adni.
2) Defense +, HIPS , HIPS szabályok, jobbgomb, hozzáad, tallózás, fájlcsoportok, ott lesz alul amit az elöbb csináltál. szabálykészlet: allowed application
3) Tűzfal , Alkalmazás szabályok, jobbgomb, hozzáad, tallóz, fájlcsoportok, és megint ott lesz amit az első lépésnél készítettél csoport. szabálykészlet: allowed application
4) Fájl besorolás, megbízható fájlok, lent a pici nyilat felnyitod, hozzáad, mappa, megkeresed a bitdefender mappáját
Ha megvolt minden, leokézod a nagy ablakot is, mert csak úgy menti el a változásokat.
Azért kell egyébként 3 helyen hozzáadni a kivételek közé, mert comodo nem egy szimpla tüzfal, hanem egy összetett védelem, aminek több rétege van, és több féle szabályrendszer létezik.
Ha sikerült minden, érdemes visszalépni a beállításokba, és megnézni, hogy ottvan-e a kivételek között, mert ha nem okéval lépsz ki, nem menti el, illetve okézás után nem kapsz üzenetet hogy a beállítások elmentésre kerültek.Naplóról:
defense+ alatt akkor készül naplózás egy eseményről, ha:
> HIPS beállításokban változás történt
> ha egy alkalmazás sandboxolva lett
> az alkalmazás/folyamat védett helyhez próbál hozzáférni
> ha olyan esemény történt ami ütközik a HIPS szabályaiddal
ellenőrizd a hips szabályokat, hogy a kérdéses alkalmazás valóban engedélyezett alkalmazás. egyébként érdemes az egész mappát hozzáadni a hips kivételekhez, oly módon, amit a bitdefender IS kivételekhez adásánál leírtam neked
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
- HPE ProLiant DL380 Gen9 12LFF 2U rack szerver, 2x E5-2680v3, 64GB RAM,10G, ÁFA-s számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- LG UltraGear Gaming Monitorok: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest